Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Gibberelic Acid - Special Spray - GA Spray - Klikni zde pro originální téma
Hlava
Cau lidi ve spolek :) chtel sem se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s touhle věcí http://www.nomercy.nl/en/framesets/fs-prod-ga.html jmenuje se to GA spray a ma to prej hodne zvysit produkci resinu a celkove velikost a hmotnost ;) palic , hledal sem to tady ale nejak se mi nezadařilo , tak jestlinekdo mate zkusenosti s timto preparatem tak sem s nima , dik Hlava
Krychle
Zdar:)
Mam doma nejakej prasek - 90% tyhle kyseliny - je to na pripravu roztoku. Udelal jsem koncentrat v lihu, lip se to pak redi vodou nez samotnej prasek. Bacha kytka je citliva na koncetraci, kdyz se toho da malo, tak to treba dela, co delat ma, ale kdyz hodne, uplne to kytku poblazni, ta zacne hazet silene dlouhy patra a uzoucky listy. Ty koncentrace jsou v radu stovek ppm takze tezko odhadnout, to je na presnejsi odmerovani, na ktery jsem se samozrejme vykaslal. Pokud mas Hlavaku zajem, zbyl mi sakl s 1.11g tohodle, je to krystalicka forma, takze tam je jakoby 1g 100% kyseliny. Nekde na netu jsem k tomu cetl mnoho mnoho infa od GA spraye pocinaje po studie nejakych vedcu. GA-3 se to jmenuje - Gibberellin A3. Ma to podporovat rust stonku a mitoticky deleni v bunkach listu, ale co je hlavni - podporovat kliceni semen. To prvni jsem si overil, ale k vlastni nespokojenosti, ty seminka nevim. Mrkni sem http://www.super-grow.biz/GibberellicAcid.jsp#faq , chtelo by to ale jeste najit redeni, jaky koncentrace na co, ale nemam na to cas, sry.
Neboli Kys. Giberelová

V roce 1938 byly izolovány v houby Fusarium moniliforme (askosporové stádium Gibberella fujikuroi) čtyři účninné látky, z nichž je nejznámější kyselina giberelová(GA3), které se běžně říka giberelin. Dnes je známo více než 100 giberelinů (=derivátů s giberelanovým skeletem). Jsou to terpenoidní sloučeniny s charakteristickým giberelanovým skeletem. Označujeme je číslicemi jako GA1, GA2, GA3 atd.


Houba se pěstuje v tekutém živném prostředí (=fermetace) a gibereliny se izolují z filtrátu kultivační tekutiny (jako u antibiotik). Vznikají biosintézou z mevalonátu (kys.mevalonové) přes některé terpenoidní meziprodukty. Její biosyntéza je velmi složita (viz MACHÁČKOVÁ v PROCHÁZKA a kol. 1998: 260-262).
Uvyšších rostlin je podobná tvorbě v houbě Fusarium moniliforme


Vzniká v mladých listech především vzrostlých vrcholů, v kořenech i v klíčících semenech. Nepůsobí toxicky a proto na rozdíl od auxinů (kde je IAA-oxidáza) nevytvářejí se v rostlinách žádné mechanizmy na odbourávání giberelinů. Tvorbu giberelinů indukuje záření přes fytochromový systém (např. nažky salátu osvětlené krátkovlnným červeným zářením o vlnové délce 660nm tvoří GA, po osvětlení červeným zářením 730nm, je syntéza GA zrušena).


Giberelin stimuluje mitózu meristémech, růstinternódii i listů, nikoliv však kořenů. Ruší dormaci semen, ovlivňuje aktivitu amylázy např v klíčících obilkách, nahrazuje požadavek ozimů na nízkou teplotu během jarovizace, indukuje kvetení u dlouhodenních rostlin, pohlaví květů ( např. u okurky omezuje tvorbu květů samčích), zkrátí období juvenility u dřevin atd.
Při tom účinek GA3 není tak závislý na koncentraci, jako je tomu u auxinů. Růst kořenů není gibereliny obvykle ovlivněn. U listů obilin ovlivňují jejich růst do délky, u listů dvouděložných i růst do plochy. Indukují kvetení u dvouděložních rostlin, které ve vegetativní fázi vytvářejí přízemní růžice listů. V některých případech mění fotoperiodickou adaptaci rostlin, jako např. dlouhodenní salát postříkaný roztoken GA (v konc. 50mg GA3 na 1litr) kvete i za krátkého dne. Za současné inaktivace auxinů na vzrostlém vrcholu je giberelin neučinný. Je zajímavé, že k biosyntéze giberelinů jsou zapotřebí kromě jiných látek fytohormony typu auxinů a citokininů. Kořeny uvolňují tyto růstové regulační látky i do prostředí, kde mohou ovlivňovat růst jiných rostlin. Není to nic neobvyklého, protože již bylo prokázáno, že kořeny rostlin uvolňují do prostředí aminokyseliny, sacharidy, deriváty nukleových kyselin a jiné látky


Biotesty jsou založeny na stimulaci prodlužovacího růstu u zakrslých mutantů (rostliny s normálním růstem dávají výsledky neprůkazné nebo jsou ovlivňovány v menší míře). Proti stimulačnímu vlivu giberelinů působí ABA, kukurbitaciny (z čeledi tykvovytých, Cucurbitaceae), taniny, MH, morfaktiny aj.


Přepsáno z knihy:
Základy fiziologie rostlin
Miloslav Kincl, Václav Krpeš
Vydal Doc. Ing. Václav Krpeš, Katedra biologie a ekologie, Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita
v roce 2006
vrrn
No tak tohle mi lezi doma uz rok, bojim se to pouzit..
Myslim si, ze v malych koncentracich to delat nic viditelneho nebude a ve vetsich to zpusobi to co rikal Krychle + hermateni...mozna to zkusim na jedne testovaci rostlince a pak dam vedet.
IqTyq
Mě by právě zajímalo, zda je ten sprej natolik silný, aby "hermatění" dokázal vyvolat.Pokud by se podařilo a nechali jsme tak sprášit onu rostlinu vlastním pylem, získáme 99% feminizované semena. Samozřejmě pouze v případě že jde o opravdu čistou (XX) samici, bez jakýchkoli transexualních sklonů. Ale asi si radši zkusím udělat koloidní stříbro, to je méně toxické. (snad mi nezmodrá xicht)
tooth
Gibereliny jsou diterpeny tvořící se v rostlině z kyseliny mevalonové přes geranylpyrofosfát a ent-kauren. Projevují se nápadným urychlením prodlužovacího růstu stébel a tvoří se v místech aktivního růstu - nejmladších listech, kořenových špičkách a embryích semen. U nezralých semen se vyskytují především jako konjugáty - většinou glukozidy.
Gibereliny stimulují prodlužovací růst prýtů , nikoliv kořenů.

Popínavé formy např. u fazolu se od keříčkových liší nápadně vyšším obsahem giberelinů. U dlouhodenních špenátů aktivuje dlouhý den enzym katalyzující přeměnu GA19 a GA20. GA20 pak aktivuje růst stonku předcházejíci kvetení.U některých jehličnanů a břečťanu giberelin urychluje kvetení. U různopohlavních rostlin zvyšuje giberelin tvorbu samčích květů. U některých rostlin lze aplikací giberelinu nahradit potřebný jarovizační chlad potřebný k tvorbě květů.

Mechnizmus působení: stejně jako u auxinů a cytokininů tkví ve vazbě na specifickou vazebnou bílkovinu, receptor hormonů. Některé účinky -rychlé efekty- hormonů se projevují během několika minut či sekund, jiné až po několika hodinách nebo dnech. K rychlým efektům patří kvantitativní reakce růstové nebo pohybové. Např. giberelin zintenzivní prodlužovací růst již za 10 minut.


autor textu Prof.Ing. Stanislav Procházka, DrSc. et al.
jamall
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Cau lidi ve spolek :) chtel sem se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s touhle věcí http://www.nomercy.nl/en/framesets/fs-prod-ga.html jmenuje se to GA spray a ma to prej hodne zvysit produkci resinu a celkove velikost a hmotnost ;) palic , hledal sem to tady ale nejak se mi nezadařilo , tak jestlinekdo mate zkusenosti s timto preparatem tak sem s nima , dik Hlava


cus Hlava.dozvedel si se neco vic o no mercy spray?jestli to funguje atd?jdu si ho dneska koupit tak pak hodim prispevek jak sem dopadl.
peace and grow more weed!
novaz
Já si spíš myslím , že Koloidní stříbro s ppm 100 -150 se hodí více , ale jeho výroba je přinejmenčím problematická kvůly shánění vhodného stříbra 999.
durmanek
Ktomu zvyšováním výnosů, počkejte až příjde na trh, teda pokud projde schvalováním, přípravek založený na nové skupině rost. hormonů olomoucin/topolin nebo, tak nějak. U hudeníčku to zvýšilo při stejných podmínkách kultivace hmotnost biomasy a velikost květů o 50%.
představte si ty šišky 1květ pul gramu:-))) samo taky bude záležet jesi se zvedne i obsah sek. metabolitů ty se bohužel u huseníšku neřeší.

Ať rostou!
Durmánek
Hlava
citace:
Původní příspěvek od novaz
Já si spíš myslím , že Koloidní stříbro s ppm 100 -150 se hodí více , ale jeho výroba je přinejmenčím problematická kvůly shánění vhodného stříbra 999.
Tady máš komplet jak na to , ale to je vhodne k vyrobě feminizovaných semínek .

Jinak tady hodně odpovědi na jak na GA , v různejch podobách .
citace:
Původní příspěvek od berrea
o tomhle se píše tu http://www.icmag.com/ic/showthread....Gibberelic+Acid ale to, co se tam píše, dává znát, že ta věc způsobuje hermení, nikoliv start nebo boost květu... prostě to stíkneš na paní a stane se z ní hermík... na female semínka


Hmm, tady na IC týpek typek to zkoušel a piše o celkem dobrém narůstu počtu trichomů jak na palicích tak na listech , jen varuje před "Foxatiling" nevim , težko to přeložit ale delaj se takové vyrůstky na palicích , viz foto , ale píše tam o použití dvou složek "gibberellin + jasmonic acid" tak to zase neni uplně jasny , :D


Jinak v biologii rostlin sem našel že ,
GIBERELINY - asi 100 druhů , patři pod vnitřní faktory růstu - fytohormony - jsou syntetizovány rostlinou a je to jako AUXIN a CYTOKININY stimulátory ,(povzbuzení činnosti) pro růst a vývoj rostlin

GIBERELINY
– všechny rostlinné orgány
– zvyšují dělení buněk
– stimulují prodlužování prýtu; větší velikost plodů (réva)
– vedení floémem
– klíčení semen; zpomaluje stárnutí


citace:
Původní příspěvek od jamall


cus Hlava.dozvedel si se neco vic o no mercy spray?jestli to funguje atd?jdu si ho dneska koupit tak pak hodim prispevek jak sem dopadl.
peace and grow more weed!


Tak doufám že po hromadě teorie tady :p: :rasta: to trochu rozštípneš , držim palce , cau Hlava
durmanek
To vypadá hafo hustě:-))) takový by se by se mohly prodávat v květinářství, třeba ještě kdyby to byla fialka.
Hlava
http://www.zurnal.upol.cz/zprava/cl...mericky-patent/

http://theses.cz/id/dpopai/Vliv_ana...na_v_abioti.pdf

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstv...nt-od-americanu

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ek...m-patent-z-usa/

Jo tady to taky začina být zajímavé :D jmenuje se to INCYDE .
tuffgong1
Zdra lidi tak co něco nového ? Nedávno jsem si pujčil knížku Život a růst rostlin . Je to sice starší nížka (počítám tak 30 roků) Ale narazil jsem tam na právě na kyselinu giberelovou a ty fotky co tam jsou mě docela překvapili ,rostlina s touto kyselinou je třeba 2x taková jako kontrolní rostlina.....

Dost přemýšlím o koupi této látky a testování.... Pokud tedy má někdo nějaké nové poznatky sem s nimi :-)
loko00
má niekto skúsenosti s týmito ?
má niekto skusenosti s týmto?

http://www.budresearch.com/product.php?xProd=13

http://www.zeleneudoli.cz/kyselina-...oztoku/d-57059/

http://www.agrona.sk/stimulator-ras...rasovac-zadarmo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma