Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Vada výbojky? - Klikni zde pro originální téma
čuss..tak si tak vybaluju nádobíčko pro další in a koukám že na metle je nějakej kakanec vevnitř čeho sem si asi předtim nevšim když sem měnil výbojky ...nevíte co to je? můžu jí použít nebo radši koupit novou?byla jetá 3x
Takovich "kakancu"tam za chvilku bude vic,klidne s ni jed dalsi round ikkdyz tahle vypada skoro nejeta...Podle me je to zpusobeno ionizaci toho plynu co je v tom "horaku"(nebo jak bych to nazval)Asi norm jev....Ikdyz me to tam vetsinou jakoby zloutne
Copak jje tohle za výbojku? nejaka special ne? nekde v elektre jsem ji videl...Kolik stoji?
Calzone
Doufám, že se Smokedoke nebude zlobit, že jsem se mu přiživil na topiku, ale mám podobný problém. Na mé GIB 250W Flower Spectre se po jednom growu oběvila taková malá tečka na skle výbojky. Ta tečka je velká tak 2-3 mm a má stříbrnou barvu. Setkal se s tím někdo? Mám docela strach jí zapojit. Za kvalitu fotografie se omlouvám, nemám lepší foťák.
MiaMia
Ahoj - problém, když jsem vybalil tak jsem nezkoumal a teď koukám a na GIB flower spectre HPS 250W je u závitu tmavě okouřený povrch zevnitř.Je to vada výbojky???
chuck53
Zdar:)

K těm zabarvením baňky hořáku bych řekl, že tam bude nějaká netěsnost a prostředí uniká.Jinak ty "očouzené" kraje výbojek budou nejspíš normální getr pro absorbci volných částic.Je to i na TV obrazovkách.

"Pro udržení vysokého vakua po celý život výbojky je do baňky umístěn vhodný getr (používá se odpařitelný baryový getr anebo getr na bázi slitiny Zr + Al aj.)."

zdroj: http://www.odbornecasopisy.cz/index..._document=39197

Jinak rozšiřující se "očouzenost" značí klesající míru vakua,částice se pak usadí na skle u/na getru. Tak si to polopaticky pamatuju ze školy.
Hanizek
MiaMia: Jak píše chuck53, je to getr. Podle jeho barvy se dá zjistit stav vakua - když se do výbojky dostane vzduch, getr zbělá.
petr
muzete byt vklidu ty fleky uvnitr jsou bezna vec


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma