Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1. mikro (20w + 12w) - Klikni zde pro originální téma
CwincZ
Po dlouhém pročítání G jsem to už nevydržel a musel jsem si ihned zřídit "indoor", rozhodl jsem se, že ze začátku musím získat nějáké osobní zkušenosti a ne jen zkušenosti z G.
Pokuď budou zkušenosti dobré chystám se časem zřídit i lepší skřín třeba s 250w sodík ale o tom třeba jindy.

Něco o skříni:
ROZMĚRY = š45 - h40 - v70 cm
SLUNCE = úsporná žárovka - 20w+12w
PLÍCE = zatím pasivní odtah i přítah, ale už mám sjednanej PC větrák tak ho zapojím na ofuk a přítah
HNOJKY = momentálně nic koupím krystalon START a na květ nasadím - Advanced hydroponics Bloom a na konce - Advanced hydroponics Final Solution

+nějáké foto
CwincZ
Foto
tak trochu si me rozesmal:) vzdyt jen Final te bude stat tolik co cela skrinecka! Spise si kup 70W 4 kytky a jed po vyrobe! zaklad grow/bloom a skousej;)
CwincZ
to ne já žádný náklady vpodstatě až na ten krystalon a elektrickou energii mít nebudu, vše už mám doma. Hnojky na květ mi zbyli z outdooru. Jak jsem říkal nebírám zkušenosti.
dobra tedy,nabirej skusenosti na usporkach, myslim ze 70W by ti pichlo lepe moc to nezere, a oproti tomu co mas ty sviti a na ten prostor by byla dobra ty usporky sviti ale paldy jsou plytke? tak by se to dalo rict i tech 70W uz neni moc, ale kdys chces nabirat skusenosti tak dobra vec

Mr. Figaro
vyhoď ty zářivky - to akorát nasbíráš zkušenosti typu "co, jak a proč nedělat" ...
CwincZ
to je docela zbytečný kupovat 70W když pak budu kupovat 250W ještě nevím kdy ale asi až mi to výhle bedně dozraje.
hej tak prvni sbiras s usporkama "skusenosti" a to je nasbiras po jednom kole s usporkama?:D tak zrovna napis z nudy jsem spichnul tuhle bedynu, jen tak, chystam se na 250W a ne ze chces sbirat skusenosti
CwincZ
když ti vadí že nemám 70w tak běž radit někomu kdo 70w má já tdy ukazuju co mám a když to někoho zajímá tak at se podívá a né že do mě porád budeš valit když sem ti řekl že si prostě 70w nekoupím.
snazim se poradit, kdys neumis prijmat kritiku. Ja kdys jsem tu byl prvni rok tak jsem si vazil rad lidi kteri neco pesti a vi co a jak, skouseli vice watazi atd. Myslis ze Figaro bude vedet mene nez ty? uz jsme tady dva co ti radi stejne. Sam to zjistis potom. Za nejaky ten cas jen jsme ti chteli usetrit nejakou tu praci penize. ale kut si kut
CwincZ
to já jem rád za každou radu ale když si nechci kupovat zbytečně 70w tak budu rád za radu k tomu co mám, já vím že to co mám není žádnej zázrak ale než si koupím 250w tak chci vědět co a jak jak vychytat odtah přítah kdy svítit a tak, zatím sháním pořádnou skřín už mám něco vyhlídlího ale ještě nemám prachy tak musím počkat až mi příjdou prchy z brigády.
Mr. Figaro
70W stojí 400Kč a můžeš pod tim mít klidně 50g luxusního skunčíku.
To co máš sice možná nestojí nic, ale taky ti pod tim nic nevyroste. Nevim jak chceš nasbírat zkušenosti s odtahem a přítahem když úspořky nehřejou. Navíc se za tím kytky táhnou, jsou chudé, špatně stavěné (u 32W), prostě k ničemu. Ale jak chceš, jestli tě nebude srát to že si vyhodil námahu a čas pro nic, tak směle pokračuj ;)
CwincZ
To jo ale ještě k tomu potřebuju předřadník a stínidlo. A kytky se netáhnou z fota je to vydět. Až podle výsledku se uvidí, a nacházíme se v mikropěstování tak jsem mikro!
nazdar.chalani ti tu radia dobre, tiez som zacal pestovat jak ty ale je to onicom to si rovno mozes nehat tie rastliny za oknom a nebude ta to stat v podstate nic,z tychto usporiek som presiel presne na 70w sodik ktory ma nestal nic.proste som si vyliezol na lampu poulicneho osvetlenia co svieti na chodniky a bolo.
no prajem vela stastia s 20+12 w
Figaro: to si asi este nevidel jak se tahnou pod normalni zarovkou:D

kdys uz si teda rypu to tebe a tvych usporek, jake mas na nich barevne spektrum?
CwincZ
Jak tady do mě šichni rejou tak mám 100 chutí si koupit 70w. Ale ze zásady NE páč to na těch usporkách dojede!!!!!!!
CwincZ
Dneska jsem namontoval větráček na ofuk.
hele jestli se chces naucit kup si 70W a hod si tak dve tri kola a 250........ mi ti nerikame ze to nedojede dojedeto ale ty palicky budou plytke pod 70W budes mit ty palicky hezci, hned se lipe dela kdys vidis hezci kytku ne?
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od CwincZ
Dneska jsem namontoval větráček na ofuk.


To je jiste lepsi dat to na ofuk nez na odtah, teda podle teploty, ale ta by nemela bejt vysoka, kolik mas teplotu kdyz svitis? Vlastne tim ofukem se to taky zchladi+pevnejsi kytky. No mas to zatim dobre, ja bych je moc nehnojil hlavne kristalonem, ale da se to - viz mopsikuv grow vystaveny v out galerii.

No doporucoval bych precist tohle http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=32680
to je podobne a podarene, dal bych sit a potrenoval je podel ni, usporky tveho charakteru "prosviti" tak max 5cm cili nacpat co nejvic vrcholu pod (kolem) zarivky.



citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
hele jestli se chces naucit kup si 70W a hod si tak dve tri kola a 250........ mi ti nerikame ze to nedojede dojedeto ale ty palicky budou plytke pod 70W budes mit ty palicky hezci, hned se lipe dela kdys vidis hezci kytku ne?


Hele nepsal jasne, ze bude pestovat pod tim co ma? Ze nema penize? Nechapu proc tady mas 5 prispevku ve kterejch pises at si koupi sodik :confused:
CwincZ
xpapousek : mockrát děkuju kdyby bylo víc takovýchto čtenářů kteří umí radit a né jen kritizovat. Jo a přemejšlel jsem o ScrOG ta metoda mi připadala asi nejvhodnější. Teplotu předěn nvím ale změřím odhaduju to na tak ovejch 23 u kytek a okolo je to trošičku chladnější.
na SCROG jsou nejvhodnejsi rezy nemusis je tolik stipat s tim se pekne nadrez, musis hodne zastipovat,ohybat a lamat. ale nevim jak pokryjes nejakou plochu protoze ty usporky toho moc neozari. :D a jsme z5 kde jsme byli :D uz jsi zjistil jake maji spektrum jestli modre?
CwincZ
s tím se moc nenadřu i kdyby tak se aspon nebudu nudit! až vyrostou tak to stejnak omezím na 2 nebo dokonce jen na 1 kytku. Modré to asi nebudu.
CwincZ
Kus hoven : Už sem nepiš mě nebaví sem psát když mě pořád odrazuješ. Jestli ti vadí že pod tím pěstuju tak sem nechod nikdo tě sem nenutí už sem řekl že pěstuju s tím co mám.
CwincZ
Přidávám další foto, spodní lístky jsem ostříhal a jdenu kytku jsem zkusil zaštípnout (na fotce v pravo dole).Jak jsem přidal větřák viditelně se stonky zesílily a kytky hned vypadají o trochu lépe.
CwincZ
Mám problém spodní lístky se trošku kroutí a žloutnou. Nevíte co s tím je přečetl jsem si FAQ ale nejsem si zcela jist. Přikládám foto.
nemas to prelite?
hej myslim to dobre kdybych do tebe keroval vypadalo by to jinak se jen snazim pomoct, ale za to muzu ze si myslis ze do tebe keruju?:D proto moc neradim tady ale nejde csko tak zasiram tady grower:D ty vydrz chvili
CwincZ
Neřekl bych že je to přelitý. Zalívám to tak jednou za 3 dny a jinak to jen trochu postříkám rozprašovačem.
CwincZ
Přikládám další fotky z 18. dne růstu, všechny kytky jsem už zaštípl.
CwincZ
.
CwincZ
.
kokotka
zdarec ty kytky jsou fakt v klidu. na kolik ti tak vyšla ta skřín?
zagg911
vys co, ja ti to preju, at se dari... kdybis mel vetsi svetlo, kytky by rostli do nebes a v tak male skrini bys to ani neuchladil... preju ti at se ti dari a iformuj nas prosim o vivoji, sem zvedavej.....
zagg911: :D kazdy muze prispet do diskuze. A tvym prinosem od tet je mlcet, no proste ROFL
Nenech si to vymluvit,jen dej ty usporky o neco niz!Do klasickyho zavitu,tusim E27 muzes namontovat i 45W usporku...zaklad je mit typ warm white,ma vhodne tepelne zabarveni jak pro rust tak i pro kvet.Je to chromaticnost 2700Kelvinu,teple bila.Mrkni se na muj thread, co se da udelat pod 2x24W warm white.

http://grower.cz/forum/showthread.p...x24W+%2Busporky

...a ted Figaro rad:)

Misto 20W plus 12W pouzij radeji 1x35W nebo vyssi a hlavne jak jsem rekl,usporky niz.Ja mam box bez jakyhokoliv chlazeni ci ventilace:)
Vm,ze kdyz tohle napisu,tak me mnozi ukamenuji,ale co uz.

ps:NEDEJ SE
Mr. Figaro
-Ra- na to ti řeknu jedinou věc : Náhoda ;-) ...
Ano vypěstil si to pěkně, ale si jednný co vypěstoval něco podobného pod zářivkou. Pod sodíkem máš JISTOTU že z toho něco bude. Čas je to nejcenější co člověk má a pokud ho v kládá do náhod, jako je pěstění pod obyčejnejma zářivkama, pak je nemyslící blázen ...
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od Mr. Figaro
-Ra- na to ti řeknu jedinou věc : Náhoda ;-) ...
Ano vypěstil si to pěkně, ale si jednný co vypěstoval něco podobného pod zářivkou. Pod sodíkem máš JISTOTU že z toho něco bude. Čas je to nejcenější co člověk má a pokud ho v kládá do náhod, jako je pěstění pod obyčejnejma zářivkama, pak je nemyslící blázen ...


Figaro: Podle me si vedle jak ta jedle...

Jistotu nemas nikdy. A jediny rozhodne neni.

Podle me de o to, ze lide se zarivkama zacinaji, a pak (s jidlem roste chut) prechazi na sodik... :) No nic cau.
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od xpapousek


Figaro: Podle me si vedle jak ta jedle...

Jistotu nemas nikdy. A jediny rozhodne neni.

Podle me de o to, ze lide se zarivkama zacinaji, a pak (s jidlem roste chut) prechazi na sodik... :) No nic cau.


Ok, tak sou dva :D ...
Pravděpodobnost toho že se podaří vypěstovat něco takového pod zářivkama(spořivkama) je tak nízka, že jsem si dovolil použít slovo NÁHODA a že je JEDINÝ a myslím, že to bylo opravněné ...
-Ra- :pod vsim de vypestit, ale v porovnani usporky/70W sodik vyjde lepe ta 70tka ho nauci vice o pesteni ve skrini nez usporky, jak sam rikas zadny odtah atd. a co se tam naucis haluzove sklidis nekdy jakz takz zeli jindy plytke nic, mel jsi vubec ty paldy trochu tvrde nebo mekke palicky?

xpapousek: ano prechazi na sodik s velkym ponaucenim ze pod usporkama se pestit da ale pokut si to chce clovek aspon trochu pohulit a nejak srovnat naklady/cas s uzitim a kvalitou/kvantitou vyjde lepe sodik......:dance:
paldy byly luxusni,kost extremne dobrej,nahoda to nebyla,coz vam dokazu v dalsim threadu,co brzy zalozim. Nemam cas na nahody,ba naopak,ted je to jeste luxusnejsi!
Nejsem zadnej novice,tak vim,co si muzu u pesteni dovolit,viz.zadnej odtah.Chci jen trochu uznani a ne kecy typu NAHODA.
Da se rict,ze jdu skoro sam proti proudu,mam zkusenosti se sodikem a to ne zrovna maly.
Mozna si myslite,ze jsem blazen,ale ja si rad hraju,takze mi to nedalo zkusit to touhle cestou po dlouholetych zkusenostech.
Troufnu si rict,ze se v brzke dobe priblizim vynosu 0.5g/W pod usporkou 45W za predpokladu uziti metody horizontalniho scrogu.
Nejsem snilek,vim,ze to pujde a pokusim se vam to pak interpretovat.
Rozhodne se pod usporkou PESTOVAT DAAAA!!!!Jen to chce o krapet vyssi wattaz.
jo o krapet vetsi wataz a o megawaty vic skusenosti, srovnej si kolik toho umis ty a on kdys chce skouset a naucit se nemyslis ze by se naucil rychleji/lepe pod sodikem? taky uvadis ze mas pod sodikem nemale skusenosti a v to mto je.....

nikdo nerika ze jsi blazen, treba micro box z coly co jsem tu tet videl taky besek;)
ze startu bych ho to radsi naucil pod usporkou,pac pesteni pod lampou neni jen o vybaveni,jak jiste dokazuji,ale i o zkusenostech.Takze pokud bude pestovat pod 24W,coz se da,nebude z toho mit vic jak 10g,mozna i min,ale spotreba el.energie bude nizsi nez se 70W sodikem,kterej stejne zere minimalne 85W.Aspon si osvoji nektery zakladni principy,jak se o kyti starat a nebude mit takovy trable s naklady.A ne kazdymu jde ze startu o to hulit 5x i vickrat denne.Jediny co musi s touhle vybavou udelat je dat lampu hooodne hooodne nizko....
to CwincZ:je to jen na tvem zvazeni.Do niceho te netlacim.

CwincZ: tu uplne nejmensi kytku podloz at je v te same vysce jak ty ostatni, vidis rozdil mezi tema usporkama v levo krasne listy patra jakz takz a vedle vytahnuta mrcha, kdys uz prdi si tam aspon dve 35:)

a fakt to dej niz treba 3cm nad vrcholky, jak tam mas ten pcvetrak tak by tam nemelo byt vubec vedro
CwincZ
jj rozhodně to pověsím níž dík za radu já se jen bál abych to nespálil. A ty dvě menší kytky jsem už dal pryč a ted jedu jen s těma dvěma většíma.

Ještě mě taky napadlo že ty úsporky pověsím bez stinítka jen za šnůru ale nevím jestli je mezi tím nějákej rozdíl?
no povesit za snuru, to bys udelal lepe kdyby jsi jel vertical SCROG, to by ti pomohlo ale kdys jedes takhle jak jedes tak bude lespi se stinitkem. asi tak no
CwincZ
kokotka : skřín
- homemade - 0,- (udělal jsem si z toho co bylo doma)
- sluníčko - 0,- ( ze starých lamiček)
- spínací hodiny - asi 100,-
- větráček - 50,-
- kristalon start - 75,-
- kristalon květ - 75,-
sečteno podtrženo nějákejch 300,-
to nejsou žádný náklady 8o)

Watíž zatím měnit nehodlám, uvidíme jak to dopadne, času mám dost a tak se toho nebojím, a až seženu všechny potžebný věcičky a hlavně nějákou optimální skřín tak se pustím do 250w.
Na 250W se mi osvedcila plocha 80x60cm....
CwincZ
Jo taky jsem o takové ploše uvažoval. Dík
Noname-gut
Cau-hele kamo ja pestoval asi skoro to samii...je to dobrej pocit ze mas aspon neco a ze ti neco roste...zakladam to znova a uvidim co podtim bude mno...neco pod tim vyroste mno ale neni toho moc..preju ti hodne stesti ad mas toho dost...:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma