Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Rezavé skvrny na listech-je to přehnojení? - Klikni zde pro originální téma
oton
tak poprvé se mi přihodil tento problém:

před tejdnem sem poprvé zahnojil, normální dávkou krystalonu, kytky asi 10cm vysoký, na balkóně tak že outdoor, a dneska na ně čumim a zjistil jsem, že některý listy maj rezavý skvrny na listech (fakt ta barva jak kdyby to byla koroze) zkusim prohnat jeden list skenrem, protože foťák neni
substrát mám klasicky, perlit + zahradnickej + kaktus

co by to mohlo bejt? myslíte, že nezvládly ten krystalon, i když s nim hnojim už dlouho a nikdy se to nestalo ani při vysokých dávkách?

a nebo je to nějakej škůdce? (nechci na to totiž zbytečně stříkat chemku abych nezamořil celej balkón :-)
oton
tak tady je ten obrázek těch skvrn
(PS: na to že sem to dělal na skenru, docela prdel :-)

Haman
Někde tady na groweru už o tom něco je. Já to měl taky, ale z nedostatku hnojení, né z přehnojení.
oton
no myslim, že z nedostatku hnojení to snad nemůže bejt, vzhledem k tomu, že jsem před tejdnem hnojil, vzhledem k tomu, že jsou kytky teprv 10cm vysoký (auž asi 2 až 3 patra) a vzhledem k tomu, že mám celkem předpisovej substrát, jak jsem psal výše

tak co si o tom myslíte?
YAHMAN
Je to na 99% prehnojeny.
Sido
Mno tak na to koukam a mam stejnej problem a jelikoz nehnojim, tak to tezko bude prehnojenim :o) Nicmene se me to stava posledni dve tri urody pomerne pravidelne a nevim co s tim.Skudce vylucuju,jelikoz jsem dukladne "odskudcoval" ,hnojivo taky,takze snad ze by to bylo fakt nedostatkem zivin??? Pokud mnekdo vi,tak at to sem uz konecne napise :o)

Sido
dexmon
koukni sem jestli ti to nepomuze...
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3064
viridis
Prehnojeny. Odumrele casti listu napadla plisen.
Bush-style
Ja to mam taky lidi(jestli myslite to,jak sem dal Dexmon) nejdriv jsem to mel na jedny kytce,potom na dvou a tet to mam tam na deseti kytkach.Ale neda se toho zbavit,a kdyz dam nejaky ty kytky pryc,tak se to furt objevuje na jinych a jinych kytkach.Je to vzdycky na jednom liste treba na spicce,a za 1-2 dny je po listu,a jde to dal na dalsi listy.Mejte se.

Bush-style
oton
tak že je to plíseň???? já mám dojem, že už se mi to na další listy nerozlejzá, mám to teda něčim postříkat, co je vhodný a cenově dostupný?
Kosmír
to bude asi prelitim. moc vody roztrha bunecnou stenu bunek v listech. dela se to nejcastejc na krajich listu.nebo to muze byt nedohnojenim i prehnojenim. ale to spolu souvisi.
kdyz ma bunka v sobe urcite mnozstvi mineralu a v jejim okoli je roztok s mensim mnozstvim, tak se samozrejme koncentrace snazi vyrovnat a voda difunduje do bunky a tak jeji obsah nareduje. (velke molekuly zivin spatne difunduji ven z bunky) no a kdyz je vody moc, tak se bunecna stena roztrhne.
kdyz je zase moc hnojiva, tak se koncentrace v okoli a v bunce taky vyrovnava a voda putuje ven z bunky. no a bunka uschne.




Kosmír
ale to samozrejme neznamena, ze to nemuze byt nejaka choroba. staci sledovat jak to rotse dal a pak se uvidi.
jestli to na nove vyrostlych listech neni, tak to asi choroba nebude(ta by se sirila po cele rostline). asi to bylo jenom momentalni preliti nebo prehnojeni.
oton
no myslim, že to možná mohlo bejt tim přelitím ale nevim, jedno je jasný, že na nových listech se to už nevobjevuje a hnojil sem už asi 3× a zatim v pohodě, tak na to asi seru a postřik nechám odpočívat ve skříni :-)

tímto děkuji všem za ochotu poradit!
oton
tak mám tu další věc na listech, spíš si myslim, že je to přirozený upadávání listů, protože ty najvětší listy co vyrostou na hlavním stonku jako první začali taky žloutnout jako první, a teď se mi to stává u listů co jsou na větvých, na kterých budou nebo už rostou palice, prostě ty velký větve, možná je to i nedostatkem vody, jsou to listy z balkónovýho truhlíku, kde je 7 kytek, a jak jsou rozrostlý tak je musim zalejvat každej den, maj pro sebe hodně málo půdy a tim i vody v ní zachycené, listy žloutnou od konce, tady ještě ani nejsou moc žlutý, jako spíš začínaj od konce světlal, ostatní listy na kytkách jsou v pohodě, kytky vypadaj moc dobře, co myslíte?

tady je scan dvou listů:
dexmon
tohle mi pride jako nedostatek dusiku...ale velky listy co jsou uvnitr a nejde na ne svetlo prirozene zlutnou a odpadavaji protoze z nich kytka spotrebovava ziviny (neprobiha fotosynteza a kytka je nepotrebuje)
oton
zdar, nedostatek dusíku by to bejt neměl do tohodle pátku jsem hnojil (a docela dost) na růst wuxalem, tak že dusíku by mělo bejt dost, teď přecházim na hnojení na květ AH + OBM
Zdarek
to 1. žloutnutí můžou být taky mšice třeba v půdě - prohlídni pořádně hlínu - já je měl a dělali se mi na listech takové drobounké bíle tečky i větší skvrny TKŽ MĚl by to být ňáký škůdce NEBo je to přeHnojený - spíš NE.

A to 2. vypadá hodně jako přirozené ... začínájí růst palice, odebírají si živiny z listů ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma