Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Přestavba komory na pěstírnu 600 - 1000W :-) - Klikni zde pro originální téma
Čau growerky a groweři,
rád bych si tady vyprezentoval svoje životní dílo, a to přestavbu pavouky a myšmi promořené komory na zahrádku s 600W sluníčkem lehce upgradovatelnou na 1000W.

Na počátku mého snažení byly 3 sezóny v šatní skříňi o ploše 0,65m2. Na růst jsem svítil 250W, na posledních 35 dnů květu 400W Plantastar + 2x25W zářivky Narva Reptilight - UVA UVB záření, 9 rostlin v 7 L květináčích, průměrný výnos byl 200g. Ale protože hulím jako pra*e :-), tak jsem se pravidelně před sklizní dostával na dno skladovací plechovky a to se mi vůbec, ale vůbec nelíbilo :-(.

Tak jsem vyrazil ukecat manželku, jako že tu komoru co máme vlastně vůbec nepotřebujeme a že jako pěstírnička. Ihned jsem byl obviněn z pokusu proměnit můj celoživotní koníček na komerční živnost a bylo mi vysvětleno, že mi půlka komory prostě bude stačit. Což bylo úžasné vítězství, neboť mi chvílemi hrozilo, že budu muset chodit balit a kouřit brčka na zápraží :-).

Tak abych to moc neokecával, žejo, člověk si tady chce počíst o pěstování a ne příběhy nějakýho maníka.

Takže my new setup:
plocha 240 x 160 cm tj. 3,84 m2
výška 250 cm, tzn. objem 9,6 m3 * 30 = 288m3 vzduchu nutno vyměnit za hodinu
lampa - růst 400W Plantastar
- květ 600W GIB Flower Spectre deLuxe
předřadník 600W PRO-IT
Adjust-A-Wings large - s 600w lampou předpokládám ofektivní osvit 3,1 m2 takže mi akorát zbyde místo na zvlhčovačku a další vychytávky
odtah TT150 595/680 m3 -ale to píšou na growshop.cz, v reálu má výkon cca o 15% nižší
přítah pasivní, noční odtah komínový efekt :-)
zvhčovačka ETA 0632 0,5 L/hod, v záloze SPS 818
hnojky etc.: Plagron Alga Grow, Bloom, Total, Enzymes, Phytamin
substrát: Plagron grow mix x Guanokalong 1:1 + guano , drenáž keramzit + písek; 9 L kýble
2 stojanové větráky na cirkulaci vzduchu

uf, už bolej mě prsty, takže uploadnu nějaký fotky a trochu si vdechnu :-)
další fotečky z výstavby:








budoucí osazenstvo











starlight






plánuji umístit 7 ks Starlight ( De Sjamaan Seeds) a 5 ks Jack Herrer - Sensi seeds a 4 dobroty od místní growerky - White Widow, Jack Flash, Pot Of Gold a Peacemaker :)


...tak a teď do mě ! :)
volver
Fakt si mě rozesmal s tema brčkama na zapraži:) da se to pochopit:)
jinak pěkny prostory sem na tebe zvedavej v květu jak to budeš hrotit z vlhkosti čumim že maš r.d. tam je všeobecně dost vlhko a stim prostorem ve skřini no zda se mi to dost velky na jedno šestikylo ale na litr to už je jina! držim palce.. sem zvedav:)
to posledni foto ?
je to pekelnej koniček:)
sdar, relativní vlhkost vzduchu v té komoře je 35%, navíc odtah je značně naddimenzovaný, takže doufám že plíseň nehrozí. Takhle mi to vypadalo pod tou 250/400W, tak doufám že se holky parádně předvedou.
Jj, šestikilo mi tam nepokryje necelý 1m2, takže do tohoto prostoru umístím zvhlčovačku, vodu na odstátí atd - alespoň bude stabilní teplota
Tak žejo, litr bych se tam dal vrazil hned, ale předpokládám že to šestikilo moje potřeby plně uspokojí...

EDIT: ups, už jsem ji smáznul, holka je nějaká čiperná a vlezla mi do příspěvku :-)
Ono
Bredmen:

Ahoj! Teší ma, že som natrafil na niekoho, kto používa veľký A-wings s 600 W, som na to zvedavý.;) Píšeš, že máš v pláne časom vymeniť 600 W za 1000 W. Nepremýšľal si o dvoch 600 W výbojkách do veľkého A-wingu alebo dva samostatné medium A-wings s 600 W výbojkami?

A to predimenzovanie odťahu sa pri 1000 W asi stratí, keďže vraj tieto výbojky značne hrejú.:)
Čau, no teď je to spíš takovej pokus, na jakou plochu bude efektivně stačit osvit 600W s A-A-W Large :)
jj, přemýšlel jsem o těch 2x600W ale s A-A-W Large, určitě kdybych tam dal víc kytek a pěstoval jako SOG nebo SCROG tak budu mít větší výnos; na druhou stranu má 1000W HPS poměrně dost "škodlivého" UVA a UVB záření, takže by se to mělo projevit na množství pryskyřice i jak doufám tak na potentnosti :-) A hlavně si chci vyzkoušet pořádněj BUSH :)
Ono
Áno, chápem, BUSH je BUSH.:cool: Tiež ju uprednostňujem.:)

Som zvedavý, čo sa ti podarí z toho vykúzliť. Pozeral som informácie:

A-Wings medium osvieti s 600 W výbojkou plochu 1,75 x 1,35 m.

A-Wings large osvieti polochu 2,2 x 1,8 m - ale s 1000 W výbojkou.

Takže rozptyl svetla bude dostatočný, iba intenzita je otázna. Ale veď práve preto robíš pokus, že?:)

A akú výbojku potom použiješ na rast? Či to už príliš predbieham udalosti?:teef:
Ono - kápnul jsi na to zcela přesně - nikde sem se nedočetl, kolik je max pokrytí s 600W v Large :-) takže pokus...
doma se mi momentálně válí 1 sklizeň jetá 600W GIB Flower Spectre deLuxe, později koupím 600 W Venture Sunmaster HPS nebo 600 W Philips SON-T PIA Plus, i když kdybych koupil 600 W Osram Plantastar HPS, tak bych ji v případě upgradu na 1kW mohl použít jako růstovku - no prostě už to koumu měsíc a né a né se rozhodnout. Nemáš s některou výše uvedených osobní zkušenost ? Z litrů váhám mezi Venture Sunmaster HPS a Philips HPI-T (asi tu, ale děsí mě ta cenovka :( )
Ono
No skúsenosť mám iba s MH VENTURE SUNMASTER 600 W a HPS Osram NAV-T SUPER4Y 600 W. Keď som sa rozhodoval, aké výbojky použiť na rast a na kvet, dal som na rady growerov (hlavne Metalsodika) a kúpil som uvedené výbojky. Pôvodne som síce na kvet chcel Phillips SON-T PIA Plus, ale tú nemali.:( Ale aj tak som s Osram-kou spokojný.:leaf:

Ak by som si mal vybrať znova, spravil by som to rovnako. Na rast by som použil MH výbojku a na kvet čisto HPS výbojku bez prídavného spektra na rast. Som si vedomý, že nemám veľa skúseností s umelým osvetlením, ale štúdiom som sa dopracoval k tomu, že je to takto najlepšie. Na druhej strane však určite dôležitú úlohu zohráva cena, ktorá už pri 600 W MH nebola najnižšia.

Na tvoj priestor a už kúpený Large A-wings by som zvolil 600 W MH na rast a 1000 HPS na kvet.:)

Odkaz asi poznáš, ale možno ti pomôže: :)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7008
moje zkušenosti mi říkají na růst Plantastar - pod čistou MH mi to tolik nerostlo :) o cenu mi až zas tak nejde - kvalita stojí většinou víc než šunky - i když je fakt, že někdy to neplatí :crazy:

přesně tohle složení tam časem bude - až bude levnější el. viz přísp.1
a jak ten Sunmaster - spokojenost ?
díky za link, grower mám prolezlej skrz naskrz, po čtyřek letech co jsem ho jen četl, jsem začal teď i psát :)
spector
vypada to uplne luxusne chlape, urcite budu sledovat, preju hodne stesti at ti ty kytky rostou o stosedm.

citace:
Původní příspěvek od Bredmen
Edit: bejt bengo a chtěl bych dostat co nejvíc growerů, tak sleduju kam choděj zásilky z growshopů přes Českou poštu, PPLa mám všechny - tedy já osobně neznám nikoho, kdo by si kupoval speciálku grow HPS na rajčata :smoker:


Problem s timhle je, ze v ceske ustave je cosi cemu se rika listovni tajemstvi a tim padem policajti nemuzou cekovat zadny postovni zasilky pokud te neobvinej z nejakyho trestnyho cinu a pokud te pomoci ty zasilky teprve meli identifikovat, tak se dostavame do zacarovanyho kruhu, z kteryho neni cesta ven...

Ja jsem si dycky myslel, ze bejt policajtem z protidrogovyho, tak bych semka jenom dosel a napsal bych ze chci koupit seminka a ze penize poslu na dobirku a pak bych jen pockal par mesicu a sel bych navstivit ty od kterych jsem ty seminka koupil... jenze se obavam, ze v ceskejch zakonech stoji, ze policejni provokace je nepovolena, tudiz policajt nemuze poslat 10ti lety decko si jit koupit cigarety do trafiky a pak skasnout trafikantku a stejne tak nemuze sam od nekoho kupovat seminka (cti: produkt nelegalne pestovane rostliny) ...

Myslim, ze benga opravdu na grower serou, jsme pro ne maly ryby...

a tim koncim OT.
Ono
citace:
Původní příspěvek od Bredmen
a jak ten Sunmaster - spokojenost ?


Áno, som veľmi spokojný. MH výbojku na rast som zvolil aj preto, že rastlinky sa tak neťahajú za svetlom a pekne sa košatia. Aj mne sa zdalo, že akosi nerastú, ale kompaktnosť kvetov a krátke internody ma presvedčili o tom, že som zvolil dobre. Nechcem zo seba robiť odborníka, pretože ešte som neskúšal použiť sodíkovú (resp. sodíkovú s pridaným modrým spektrom) výbojku na rast. Zatiaľ na to ani nevidím dôvod.

MH hreje o niečo menej ako HPS. Tá Sunmaster má síce o nejakých 30 000 - 40 000 lumenov menej, ale modré spektrum to vyváži. Po výmene za HPS sa rastlinky trošku vyšvihnú, ale to je len dobre, aspoň nebudú krpaté. A okrem toho ma o vhodnosti MH presvedčili sativovejšie odrody, ktoré rastú veľmi pekne. Neťahajú sa, majú prirodzené internody, ale sú 2-krát väčšie ako indiky. Teraz som nevynašiel teplú vodu, ale práve voľba genetiky môže niekoho zneistiť pri hodnotení MH.:) Zatiaľ ahoj, musím utekať.:)
spector: díky pane :)
nemyslel jsem to tak, že by to použili jako důkaz... můj kámoš dělá na ČP, takže čistě hypoteticky: jsem bengo a mám pakárnu v práci. Ale mám kámoše kterej dělá na poště. "hele kámo, až povezeš něco z growshopu, vopiš mi voe pár adres... " a pak si zahrajeme "na čekanou" ... "hele veliteli, náhodou jsem zahlíd jednoho týpka, jak v parku hulil... tak jsem za ním šel... Tak nějak takhle :-) Doufám že v někom nevyvolám stíhu :-) kdyžtak bych na tohle téma pokračoval třeba tady

Ono> já právě nikdy zas neměl na start jen čistě MH :D
spíš to koumu, že kytka je zvyklá na MH600 a pak ze dne na den HPS1000 tzn. totálně jiné vlnové délky v mnohem výšším množství, kytka by mohla dostat šok... si to tak jako odvozuju, že když zůstaneš na sluníčku a seš bílej jak sejra tak se spálíš, když už na to sluníčko půjdeš opálenej tak akorát víc ztmavneš. Jde o to že povrch rostlin se chová "podobně" jako kůže. Když vyndáš kytku z matkárny pod zářivkama a hnedle ji dáš třeba pod 1000HPS, tak to bude dlouho rozdejchávat. Tedy to je jenom moje teorie, budu rád když mě někdo utluče fakty, jak to vlastně ve skutečnosti je :starwars:

jasan, rozdíly sativa - indica mi jsou jasný :rejp: :D :D
Ono
Bredmen:

No a zmena z MH 600 na 1000 HPS je rozhodne veľká. Už pri zmene z MH 600 na HPS 600 dôjde k nárastu 40000 lumenov. Z MH 600 na HPS 1000 dôjde k nárastu až 100 000 lumenov. Ako som písal, s umelým osvetlením nemám veľké skúsenosti a dopodrobna som sa o to nikdy nezaujímal, preto by to chcelo názor odborníka.:david:

Tie rozdiely sativa - indika som v podstate ani neadresoval tebe.:einstein: Iba sa mi to tam tak hodilo, keď som už bol rozpísaný.:teef:
moje řeč, načteno mám hafo ale zkušenosti jaxi chybí :)

naprosto v pohodě pane :einstein:, jen jsem si rejpnul :beer: :smoker:
Ono
Jasné, pohodička.:rasta: Nie som si úplne istý, ale zdá sa mi, že som čítal príspevok od growera (mám dojem, že to bol Metalsodik), kde bolo napísané, že aj keď sa použijú napr. dve 600 W výbojky, tak nebudú poskytovať toľko lumenov ako jedna 1000 W výbojka, pretože lumeny sa nespočítavajú. Keby sem prispel niekto znalý, bolo by to fajn.:david:
boytwoface
hej senore, musim rict, ze to vypada fakt pekne... takovejhle place fakt tise zavidim, to by se mi moc libilo... :)
Ono: je to přesně tak jak píšeš. Nevýhodou je ale u 1000w rozložení světla, výhodou vyšší světelný tok a UV záření :cool:
boytwoface: jj, taky mi to trvalo než jsem se k tomu dopracoval :p:
Zdravím vespolek,
tak jsem tu s malým update. Na fotečkách vidíte kýti po 3 týdnech růstu a dvou zaštípnutích. Jsou nějaký malý ? Jsou, protože první týden jsem měl problém s vlhkostí - díky naddimenzovanému odtahu mi klesala chvílemi vlhkost až ke 40%, což je, jak zajisté jako odborná veřejnost uznáte, fakt jako hodně málo. Jako první opatření jsem nainstaloval druhou zvlhčovačku, ale moc nepomohla, vlhkost se zvýšila jen o 5-6%, což mi připadalo značně neefektivní. Takže šla druhý den ven, a já začal shánět regulátor otáček. No a když jsem ho sehnal, tak mě málem kleplo z cenovky. Začal jsem uvažovat o náhradním řešení, tzn. koupit ampérovou diodu která by de facto zpomalila větrák o cca 50%. No a pak mi v Baumaxu padla do oka stmívací zástrčka za 149,- kaček, tak jsem ji zkusil a ono to funguje. Supr ušetřenej litr. Takže jsem stáhl odtah na 40% a druhý den tak bylo krásných 65%. No a když jsem odstranil podlahovou folii a polil betonovou podlahu vodou, tak se vlhkost stabilně drží okolo 75%. Teplota se držela okolo 28 stupňů, teď když je venku chladno tak klesla na 25,5, takže jsem trochu snížil lampu, přemístil cirkulační větrák a teplotu mám teď 26,5 stupně. Cca za týden přepnu na květ a uvidíme jak to bude vypadat.
jak to vypadá šéfe?:teef:
nero
Hmm paráda a na kolik tě to tak vyšlo
logic7.m
cus jen malej dotaz jak ti to celi žere sttou 1000.
citace:
Původní příspěvek od logic7.m
cus jen malej dotaz jak ti to celi žere sttou 1000.

??? pořádně si přečti příspěvek 1. :( použij funkci hledat nebo se podívej do FAQ, tam máš návod jak vypočítat kolik žere lampa peněz...

nero: cca 15tis. Kč, šlo by i levněji...
spector
no chlapaku moc pekny... to budes asi hulit hodne dlouho.... tesim se az zacnou poradne palicky, aby bylo na co koukat...

drzim palce, jen tak dal!!
spector: děkuji pánovi, počítám tak 4 měsíce :-)

tak jsem tady s nějakýma fotečkama z 43. dne květu... na první fotce je Nothern Light
a tady úplně celkový pohled :-)
hochůůů
Joo tak s tohodle bude asi gramů až po kolena coz??? fajnovka v celku jenom zavidim :D
to teprve uvidíme.... 1/2 Starlightů je zasazena v Plagron Grow-mix a druhá půlka v Allmix Guanokalong, jsou z jedné matky, pravidelně je mezi sebou rotuju, stejně hnojim atd., tak jsem spíš zvědavej, jakej bude mít substrát vliv na kvalitu, chuť a kvantitu :)
Ono
Ahoj Bredmen.;)

Akú majú rastliny cca výšku?:cool: Vďaka.:wink:
refresh171
Moc pěkné, čisté a vybavené zázemí. Hoodě chválím a tiše závidím :bravo: . Tak at´rostou........K rozhodně nemine :)
mara.dnb
pěknýýý
tak jsem to dneska nevydržel a seknul jsem si paličku Starlightu :)
Ono: čau, 40-70 cm; každopádně koumu, že to šestikilo na můj aktuální pěstební prostor docela stačí... příští grow pojedu bez heatshieldu, koumal jsem to s jedním chlapíkem odsud a vykoumali jsme že ten heatshield docela stíní :D.... takže další prostor ke koumání :driver:
jaid
cau mas osvetleny celi priestor pod tou sestovkou?alebo ides len na pol pestiarne!? mam taky isty priestor a rozmyslam nad dvomi 600w s A wingom,len musim pockat do jary teraz je tam velka zima...
zdar, pěstební prostor je tak 70% celkové plochy; myslím že by mělo stačit 2x400w pod wingama v pohodě
tng
Ze by uz bylo seknuto? Kazdopadne to mas pekny. Nejake foto by nevadilo :) +k
díky všem za K+
tak už je sklizeno, částečně zkouřeno :) . Celkový výnos v sušině byl 632g, což na 400/600w lampu je dle mého názoru slušný. Žádný zaznamenatelný rozdíl v kvalitě ani kvantitě Starlightů mezi 2 zkoušenými substráty nebyl. Bohužel se mi psychicky zhroutil sčot, takže jsem přišel o veškeré fotky, což mě neskutečně mrzí, protože tohle byl zatím můj nejvyrovnanější pěst...
tak aspoň pro ilustraci palička Jacka Herrera....
Ono
Čau Bredmen.:) Ako dlho si mal rastliny na režime 12/12?
Čau Ono, první jsem sekl NL - 51. den po přepnutí, první Starlight a WW jsem sklízel 54. den , jako poslední jsem sklízel Jacka a Peacemakera - 68. den, ten Jack byl už dost přezrálej...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma