Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Halogenka??? - Klikni zde pro originální téma
Sanchez
V pestovani jsem naprosty zacatecnik. Mam takovy maly problem. Zacinam pestovat a koupil jsem si jenom tak na zkousku halogenku o prikonu 150 W (nesmejte se!). Rostlinku mam asi 5 dni, nechavam ji na slunci a kdyz je zatazeno, nebo je tma, davam ji pod lampu. Zda se mi, ze pod ni roste asi stejne dobre jako na slunci. Moje otazka je jak vysoko nad vrcholek rostliny mam lampu povestit a muze byt halogenka ucinnym zdrojem? Nechce se mi davat 2500 za sodik. Diky. Sanchez
Muf
hmm, nový člen.
2500 za sodík? tak za 400, nebo 600W komlet.
pod 150w sodíkem za cca 1000Kč komplet si můžeš pěstovat vesele taky!

dej vyhledat: basic faq
a můžeš začít
drinker hulič
ja se přidávám se svým skromným dotazem, nebudu na to zakládat thread, je to škoda fleku, ale chcel jsem teď rozjet takový to "lepší pěstování" aby konečně něco vyrostlo - takže: původně jsem rozjížděl skříň (svoji, ty bundy a tak co tam visí, už stejně nikdo nenosí ale bylo mi to zatrženo, prý je to nějak lepený a vlhkost by to prej zničila. no nic. pak jsem si od pár lidí tady co nabízí nějaký lampy předběžně nějaký zamluvil, jenže to mi zase neprošlo, protože to prý bude svítit 18hod denně a to se neutáhne finančně, nehledě na to že přes den nění nikdo doma a prej bysme mohli vyhořet, takže to budu muset zrušit (škoda, byly fakt levný - sanchezi podívej se do bazaru (tady na groweru), za pětikilo tam najdeš dobrý lampy, 2500kc je fakt moc)... takže z naprostý nouze a plných ideálů jsem vytřískal jen 100watovou šetřící žárovku (sanchezi nesměj se!). a teď mě zajímá, jak to pod ní poroste. nikde na krabičce není ani barevný spektrum. tak nevím - bude to fachčit a vyroste něco alespoň trochu dobrýho, nebo to bez 400w sodíkovky fakt nejde?
díky za odpověď
Muf
400w? Můžeš sklízet i pod 70w SODÍKEM.

Úsporka? bude nejspíš teplá červená. Ty, se spektrem vhodným pro rostliny, se blbě sháněj. Předpokládám že to porovnání je, že svítí jako 100w žárovka a přitom žere třeba jen 25W.
Pod tím se ti, podle mého názoru, úroda nepovede. Pořiď si min. 70w sodíkovou výbojku. Ale svítit to nechat můžeš. Aspoň si doma pomalu zvyknou. Kytky budou žít.
Al-Ban
Ty spořivky osvítí strašně malej prostor. Když jsem ještě neměl inkubátor, tak jsem hodil jednu malou kytičku do pěstírny právě pod tu 20W spořivku a za chvíli mi stejně lehla, i když to bylo centimetr nad ní. Takže úsporky jsou vhodný právě do nějakýho toho inkubátoru, když teda chceš, aby se snížily náklady.

to Sanchez:
Já bych řekl, že tu kytku spíš stresuješ, když jí neustále měníš spektrum přendaváním ze slunce pod lampu. Pak věřím, že rostou stějně pod obým světlem-stejně pomalu :).
Sanchez
To Muf
To je fakt dobry. Mam dost penez, ale mel bych asi problemy se sehnanim skrine. Ale to se nejak poda. Kde ze bych mel tu sodikovku koupit?

To Al-Ban
Taky jsem si rikal. Roste to asi 1,5 cm za den (To je asi pomalu, ze?). Ale zatim to ani neni ve skrini , ale zaveseny nad stolem...

A jinak, chtel bych vedet jeste neco :

a) Pouzivam hnojivo Krystalon start. Je dobre? Jak casto mam hnojit? Mam si v pozdejsich fazich koupit jeste PLOD A KVET?

b) Jakyho denniho prirustku dosahnu pri sviceni 250 W sodikovkou asi 16 h denne?

Diky Sanchez
marc
Neni dulezite, aby kytka rostla do vysky, ale hlavne do sirky a to v indooru predevsim. Na nejake denni narustky kasli, sodik je po slunci proste jedine svitidlo, pod kterym se da vypestovat dobry cazo. Koupis ho treba v Praze v erece( malesicka 16c ).


P.S. A sviti se 18h ve vegetativni a 12h v kvetove fazi rustu. Hnojivo pouzivej s mirou, muzes s nim kytce moc ublizit. Doporucuju tak 1/5 odmerky na 2l lahev ...
kamzo
kukni tuto
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2982
a urcite sa dohodnete 150W = 700,- ; 250W = 900,- ; 400W = 1.800,- ;
Sanchez
To Marc
Jo presne tak jsem to udelal, je to vlastne napsany primo na te krabici od hnojiva.

To Kamzo
Jo diky, to jsou fuckt super ceny! Musim se smat kamosovi, co koupil 250 W sodikovku za 1700 a jeste si myslel, ze to bylo levny...
drinker hulič
jo jo, s megadreamem jsem dohodnutej, nakonec asi vezmu tu 70watovku, to jeste projde. a jeste mam jeden dotaz. jak mco je dulezita ta skrin? tu bohuzel nemam a asi ji ani nesezenu, nehlede na nedostatek mista. mam to vymysleny tak, ze zavesim sodikovku z policky, pod policku dam kvetiny, vedle nejakej paravan nebo jak se to jmenuje (proste to za cim se zensky prevlikaj v tech filmech :) ), nebo kartonovy desky, polepim to alobalem. tak by to aspon castecne vetralo a nesvitilo me 70w primo do ksichta kdyz budu spat (uz stejne moc nevyrostu :) ) inkubator a skrin, o tom si asi necham jeste zdat (vcetne nejakych klonaren a matkaren, apod.)
Muf
to je parádní off-topic téma...

drink: skříň v tomhle případě mít teda nemusíš, karton...jen dej pozor, ať u toho neni tlumivka, aby ti to nechytlo. Ale čím míň světla unikne, tím víc ho dostanou kytky...musíš se rozhodnout. Bacha na to aby ti výbojka nevysela bez stínítka jen tak nad kytkama ve vertikální poloze. Jestli nemáš stínítko, tak jí zkus dát níž (do úrovně kytek).70w asi zas tak topit nebude. A jestli jo, tak to poznáš...koupíš si větrák...super, tohle už mám za sebou:).
Hugo
Určitě jako zkušenej uživatel groweru už si viděl vscog od Carlose. A jestli ne tak si to tady někde najdi. Je to ideální pěstění pod 70W. Stačí si s tím trochu vyhrát a uvidíš, že je to to pravé ořechové. Není třeba stínítko. Naopak je velice žádoucí spustit výbojku skoro do válce. Nemusíš mít hned bublák. Stačí obyč hlína. Však uvidíš.
Badday
Hele chlapi, to je vsechno sice hezky, ale troichu jste odbehli od odpovedi....
Ja jsem tedko v australii, a za zivyho boha tadyu nemuzu sehnat whodnou lampu za whodnou cenu.
Takze jsem tam nakonec kytickam prdnul halkogenovej reflektor 500. To ale trochu moc hralo, tak jsem ho zredukoval na 300, a kyti docela rostou. Nemuzu to ale zatim bohuzel moc posoudit, protoze je to tam mam teprve par dni, a prave bych potreboval vedet jestli mam narychlo zacit shanet nejaky prachy abych tam mohl dat neco jinyho, nebo jestli to je fakt v pohode, protoze pod tim mam asi osm kytek a docela bych nerad aby sciply, chudinky.
Takze prosim, jestli nekdo mate jakykoli kladny nebo zaporny zkusnosti s halogenem, tak mi prosim dejte vedet, at s tim muzu neco delat...
Dikec moc!!!!

Hlavou dolu NA SRACKY!
Muf
Halogen je na hovno!!! Sám jsem si rovnou koupil sodík, ale kdyby byl halogen lepší, proč ho tu nikdo (s hezkýma palicema) nemá?
Kalapu
Taky si myslim, že bys měl investovat do tý sodíkovky.Třeba to pod tim halogenem může i dobře růst(nebo to tak vypadat), ale určitě ti to pod tim vůbec nedozraje....
Toť muj názor
breeder
vše ke světlu:

http://grower.cz/faq/

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=5

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=827
Mazar
tak nevim sodikari. halogen je na rust. vyrazuje takovy svetlo, ze to roste lip nez pod upravenejme sodikama. ¨kdyz to das na kvet pod sodik, tak jsi spokojenej a vyhulenej maximalne. zkus to. chce to ale silnejsi vetraky - uz jsem mel i 53 C lol ale ¨dole u kytek je tak okolo 40. ZKUSTE TO!!! O!
carwin
no ja to s tou halogenkou zkusim a kdyz to nepofici tak tam dam ten sodik.zatim cus a at to roste!!!!
breeder
vyserte se už na halogenky, když už tam chcete dávat na růst něco od halogenu tak metalhalogen (metalhalogenid, metalhalid)
viridis
Pod halogenovou zarovkou, kde je svetlo ziskano rozzhavenim vlakna a tedy vyzaruje hlavne u IR casti spektra (prebytek cervene), kytky nerostou, ale vytahuji se za svetlem, ktereho maji malo. A to je napytel.
breeder
TAKŽE TO SHRNU NA ZÁVĚR: HALOGENOVÁ LAMPA SE NA PĚSTOVÁNÍ NEHODÍ!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma