Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
70W Sodik - Chronic X AS/TP/WSI/WSS - Klikni zde pro originální téma
spector
Zdravim vsechny growery a growerky,
prisel cas, abych i ja vytvoril topic o svym mikro-growu, kde snad dostanu par rad a dobrych napadu od vas zkusenejsich a diky kteremu vypestuju kvalitni zelen.

Prestanu chodit kolem horke kase a rovnou sem vychrlim vsechny realie.

Genetika:
- jedu ze seminek, ktery jsem koupil od Svahadji-ho
- jsou to vsechno krizenci Chronicu a to:
Chronic X Arctic Sun
Chronic X The Pure
Chronic X White Satin Indica
Chronic X White Satin Sativa

Skrin:
- 110(S)x60(V)x36(H)cm
- pokryta zevnitr bilou folii z growshopu
- vetrani 2 220V "PC vetraky" s regulaci kterou mi k nim udelal kamarad, takze mam prutok regulovatelny od "by oko" 50m3/h do "by vyrobce" 193m3/h
- lampa jak uz jsem psal Sodik 70W znacky Tesla

Puda:
40% substrat pro pokojove rostliny
30% perlit
20% kokos
10% pisek

- pisek mi poradil muj ucitel biologie, tak snad me za to neukamenujete (vubec v ty hline neni videt, tak snad tam nenadela nakou paseku)
- asi jsem to trosku prehnal s perlitem pac je ta hlina mozna az moc lehka (jak tak koukam na kytky ktery maji semtam problem se v ni udrzet...)

Hnojiva:
- dosel jsem do growshopu a typek se me zeptal v cem pojedu, tak povidam ze v hline a tak mi strcil kompletni sadu Bio-Bizz i s patricnym navodem primo od Bio-Bizz a instruktazi k pouziti (tak snad budeme kamaradi s panem B-B)

takze:
B-B Bio-grow
B-B Bio-bloom
B-B TopMax
------------------------------------------------------------------------

To jsou teda ty realie a ted uz k samotnym kytkam.
Seminka jsem nechal naklicit a vysla mi krasna klicivost 7 z 8mi (timto opet dekuji Svahadji-mu), 4 jsem pouzil u sebe 3 jsem zasadil u pribuznych co to taky vali, takze nic neprislo na zmar.

Ve ctvrtek 31.7. pozde vecer jsem dal seminka do hliny a pustil jsem growroom na vetrani, v sobotu 2.8. rano uz byly vsechny rostlinky ven z hliny a tak jsem pustil i lampu v cyklu 18/6, dnes 6.8. maji rostlinky zhruba 6-8cm a krasne tmave zelenou barvu (doufam ze jim vydrzi...).
A zde prichazi muj dotaz, muzu uz tedka zacit pomalicku hnojit nebo mam pockat jeste treba par dni? V navodu k B-B stoji, ze az od druhyho tydne, ale ten navod je delanej na rizky, tak proto se ptam. Pokud nekdo vite, tak se pls ozvete.

Pokud vas napadne jakakoliv pripominka ci rada, sem s ni, jsem otevreny cemukoliv krom zmeny skrine (to proste nejde).

Fotky dodam brzo, jen co se budu moci nenapadne chopit fotaku.

Zatim dik za pozornost, kterou venujete tomuhle threadu a kytkam zdar!
Fruity
Ahoj, podle toho co jsi napsal to zni dobre. ;) K ty hline- nic jsi nepokazil 30% perlitu je ok. A myslim si, ze dokud nebudou fota, nebude co kritizovat. ;) Pokud to chces uplne cajk tak si zmer ph zalivek & pudy - obyc. papir. test stoji kole 40,- ... Vezmes destilku, smichas s trochou pudy, to soupnes do zkumavky urcene k mereni a odectes hodnotu PH.

Tak at se dari. ;) :beer:
brávooo
vypada to krasně k+ do začátku a jinak kytí
sou celkem male na hnojeni počkal bych a
začal je hnojit nejdřív za7-10 dni a jen zlehka
abys je nespalil držím palce a budu sledovat
ČEST
spector
Dik moc za rady a karmu, vubec jsem necekal tak rychly reakce. PH vody jsem uz kdysi meril elektrickym PH metrem ukazal mi tehdy tusim 6.5 nebo 6.8 tak nejak... chapu ze i ty tri desetiny jsou dost rozdil, ale snad to nebude az tak hrozny. PH pudy urcite zkusim zmerit jen co si koupim destilku a ty PH papirky. S hnojenim teda pockam podle rady.

Jinak dnesni update:
Kytky jsem v kvetinackach prihrnul jeste troskou hliny pac se mi zdalo ze jsou fakt dost nestabilni, takze ted uz ani jedna z nich nepotrebuje zadnou podperku a krasne miri ke slunci :D Tim padem se samozrejme ciste teoreticky meni slozeni pudy, ktery jsem udaval o kousek vys, ale je to zanedbatelny... (koreny jsou v tom co jsem psal nahore)

Dneska rano jsem zjistil ze mi pres noc klesla vlhkost az na 35% a tak jsem okamzite do skrine implementoval i zvlhcovacku vzduchu, tedka testuju jestli bude muset byt pustena stale nebo jen v intervalech.

Teplota ve skrini se mi drzi mezi 24°C (noc) a 29°C (den) myslim ze to by melo byt okay.

To je pro dnesek vse, zitra snad uz budou fotky, Mir vsem.
spector
Konecne mam fotky, tak tady jsou:

1. Skrin
2. odtah vzduchu ze skrine(ten cernej sajrajt na tom plastu je stinitko kvuli svetlu, ktery vychazelo ven ze skrine...)
3. tlumivka, starter, kondenzator, zvlhcovacka, sani do skrine a regulator ventilace
4. detail regulatoru
5. Kytky (az bude co na nich videt, tak dam detail kazde zvlast)


Fotku vybojky nemam pac na ni nemam jeste stinitko a tak fotak vyfotil jen bilou skvnu a kolem pozadi :D


Jinak mam tedka dva casovace, jeden na sviceni a jeden co kazdou hodinu na pul hodiny zapne zvlhcovacku, takze udrzuju vlhkost na 55 - 60%.

Kyticky od vcerejska trosku roztahly listecky a do vysky moc nepovyrostly za coz jsem rad.

Pokud vas cokoliv napadne, tak sem s tim.

Pestu zdar.

P.S. kdyz si fotky zvetsite, tak zjistite ze maji prisernou kvalitu... coz neni uplne pravda, ja jsem je proste jen brutalne zmensil kvuli tomu abych nezabiral moc mista a bohuzel galerie ma tu vlastnost ze vsechno roztahuje na stejnou velikost... dalsi fotky budou lepsi...
spector
Pridavam naky dalsi fotky, kyticky se zacinaji pekne rozrustat, evidentne se jim v moji skrini libi:

1. Arctic Sun
2. White Satin Sativa
3. White Satin Indica
4. The Pure


Arctic Sun mi dela velkou radost, je to uz velika kyticka :D krasne se tahne vzhuru a zacal mu ted i tloustnout stonek docela rapidne, takze jen tak dal :D

Nicmene jeste vetsi radost mi asi dela nejmensi kyticka WSS, protoze na SCRoG se mi spis hodi maly kytky a pokud se ta kytka bude drzet tak pri zemi jak doposud, tak to bude fantasticky.

Jinak dneska jsem poprve namichal hnojku, dle navodu Bio-grow 1ml/l a uvidime co to udela.

Pak tu mam smutnou zpravu, spalil jsem zvlhcovacku, zapomnel jsem do ni jednou doplnit vodu v cas a nejak mi nedoslo, ze asi nema tepelnou pojistku... zkusim ji spravit, ale dost pochybuju, ze se mi to podari. prozatim hodne mlzim a vlhkost se drzi tesne pod 50%... kytkam to, zda se, nevadi, tak snad prezijou.

A nakonec mam dotaz, muzu mlzit i vodou ve ktere je primichana hnojka nebo bych tim spalil listy?

Diky moc za odpoved a kytkam zdar.
Čus, začíná ti to pěkně růst... Už bych asi začal zastříhávat, co ty na to?
Pokud máš hnojky, který se aplikují do země, tak bych to určitě na listy nestříkal!
MedvedBrtnik
Osobně bych je ještě nechal, počkej, až naroste dalších pár pater a pak až je šmikni, když už to musí být. Jinak příště bych pořídil řezy, strašně to trvá, než to ze semen vyroste ;)

spector
A jakou metodu zastrihu byste mi poradili? Normalni nebo FIM? Ja se zastrihovani bojim jak cert krize, naposled jsem kytku zastrihl a ona se sice zacala vetvit ale jaksi pofiderne a par dni na to uplne uschnula a zdechla... pravda tehdy muj growroom stal za uplny hovno...
MedvedBrtnik
Když to zatřihneš, vždycky se ti zastaví nebo zpomalí růst na pár dní, tomu se nevyhneš. FIM jsem zkoušel, asi ho neumím, takže nepoužívám, když to zastřihneš klasicky, tak většinou z každého patra, kde jsou pěkné listy, ti vyrazí větvičky (aspoň u mě to tak bylo), takže bych volil tuhle možnost. Samozřejmě jsou to tvoje kytky, takže se musíš rozhodnout sám :) Jo a ještě bych je taky nehnojil, je to naprosto zbytečné. Někdy je méně více ;) Ať ti to roste.

Medvěd
spector
okay Medvede dik za radu... dopotrebuju ten litr vody s hnojkou co mam namichanej a pak to teda jeste vysadim...

Kazdopadne muj problem je v tom ze mezi hlinou (a to mam kvetinace zapusteny do dna skrine) a lampou je asi 40 cm ..... chci delat scrog cimzto padem asi docela zkratim celkovou vysku kytek, ale stejne budu tu sit na scrog muset mit napnutou maximalne v takovejch 25cm nad kvetinacema a to spis min... a tak nejak si nedovedu predstavit, ze kdyz ty kytky necham jeste vyrust nez je smiknu, ze se mi je vubec pak podari ukocirovat na tuhle vysku. Pro predstavu Arctic uz ma 13cm a tahne se kazdym dnem vys a vys....

Jinak pokud muzu, tak bych chtel poprosit vicero lidi, aby mi sem napsali svuj nazor jestli FIM nebo normalni zastrihovani a pokud mozno jaky maji skusenosti.
MedvedBrtnik
Teda jestli můžu ještě něco poznamenat, tak si radši pořiď řezy něčeho, co se hodně dobře větví, např. mám dobré zkušenosti s Chronikem (sám od sebe) a s White Rhinem (po jednom zasřihnutí). Ze semen v takhle malym prostoru fakt ne-e :) A navíc problém se samci.. Toď můj názor. Tak se měj :)
lamater
nebo to nezastrihavej, ale poradne ohejbej plaz stonek tesne nad zemi a nech jet na horu bocni vetveni a to si uz do scrogu nejak napasujes a neprijdes ani o hlavni stonek (a nejlepsi palici), ted jsem si to zkusil u jednoho min vetviciho modelu a musim rict ze to vypada mnohem nadejneji nez kdyz jsem ho zastrihoval, ale je fakt ze to bylo z rezu ne ze semene, ale v tom by nemel bejt velkej problem
spector
tak co treba kdybych zkusil tu nejvetsi ludru a to arctic sun zastrihnout... vypada ze s rustem nema problem, takze kdyz se to nepovede, tak by to mel rozdejchat a ten zbytek zkusim ohybat... co vy na to?

Jinak medvede JA SAKRA CHAPU ZE SEMINKA JSOU VE SVY PODSTATE UPLNE NA HOVNO, ale opet rikam menit matros proste nehodlam, navrazel jsem do toho uz penez jak zelez a neco z tech seminek vypestuju i kdyby to meli byt 4 samci... vazim si tvoji rady a priste fakt pojedu z rezu zrejme, ale tentokrat fakt ne...
MedvedBrtnik
Čau, jojo, v klidu, já tě chápu, každej na to musí přijít sám, taky jsem podobně začínal, hnojil malé kytky moc brzy, stříhal listy víc, než bylo zdrávo, přeléval atp. Však uvidíš, že příště se na semena vykašleš a pořídíš pořádné řezy. Ale jak říkám, musí se k tomu člověk sám dopracovat zkušenostmi.
A teď už k tématu. Lamater má pravdu s tím ohýbáním, super nápad, má za to u mě K+, úplně jsem na to zapomněl. Když je ohneš, vyrazí ti boční větve krásně sami od sebe nahoru, takže to můžeš hezky zaplnit. Asi bych to ani nestříhal, pokud je teda budeš plazit.
[Vania]
já si myslím, že když to zatřihneš že se taky nic nestane, každopádně normálně nebo fim? tot otázka že?:D to já jsem chtel svou kytku zastřihnout normálně a co se nestalo, FIM metoda jak bič, vyrostly z toho 3 další větve takže asi tak :D ...je na tobe jestli zvolíš ohýbání nebo zastřižení, podle mě je pro začínajícího growera lehčí zastřihnout (z vlastní zkušenosti, nikomu netvrdím že to nemůže být jinak) ale to už musíš zvážit sám :) ......BTW: zdá se mi to nebo tam nemáš žádnej ofuCK???
spector
to lamater: cim to mam presne ohnout? pocitam ze na nejaky plastovy srace jsou ty kytky jeste moc maly ne? mate nakej dobrej napad na jednoduchy ucinny a nedestruktivni ohybani?

to vania: mam tam ventilaci, ktera je smerovana pod nohy kytkam, ale ofuk primo do listu tam fakt nemam... pokud je to hodne nutnost tak ho muzu prikoupit, ale popravde se mi do toho moc nechce, uz tak mam tu elektroinstalaci dost hustou....

P.S. Muzu taky tem vetrakum pustit vic stavy a myslim ze pak to bude fungovat i jako ofuk...
lamater
Ohybani zalezi jak moc budes dumyslnej ja pouzivam nasledujici
a) zavazicka (ocko z dratu a na nem podlozka maticka apod.)
b) umelohmotna kolinka - vyborna vec, ale je treba je pak odebrat jinak se neprijemne zariznou do stonku
c) dratek nejlepe s buzirkou nepleteny - udelas ocko zachytnes za kyti a volnej konec pichnes do substratu aby jsi to stahnul
d) to same, ale v kvetinacich u horniho okraje provrtane male dirky, do kterych zachytis volny konec, v tomto pripade lze pouzit i provazek a vetvicku do ocka
spector
To lamater: diky za napady, uz dneska vecer jak se kytkam rozsviti tak je naohybam a neco vymyslim s tim prichycenim...

-----------------------------------------------------------

Mame tu trinacty den a snim prichazi nove fotky a dalsi news:

1. CH X AS
2. CH X WSS
3. CH X WSI
4. CH X TP

Vsem kytkam uz se ukazuje paty patro, takze je dneska uz naohybam a uvidime co to udela, na strihani jsem se rozhodl vykaslat, sice toho mozna budu nakonec litovat, ale aspon nebudu kytkam ublizovat...

Jinak jedina kyti, kterou zohybat zatim nebudu je WSS pac ta ma jen 8cm a taky 5 pater... nechapu jak to ta kytka dela, ale v podstate ona je u me jedinej adept na FIM az povyroste, protoze az bude mit delku na ohybani, tak pravdepodobne uz bude rozvetvena prirozene...

+ jsem se nakonec rozhodl, ze hnojivo vysazovat nebudu, kytkam se to zatim docela libi a myslim ze nejaky ty dostupny ziviny jim urcite neublizi.

Fotky jsem tentokrat fotil ven ze skrine a vsecky ze stejnyho pohledu a priblizeni, takze vam jen reknu ze AS ma 15 cm a vy uz si muzete meritko pak udelat sami...

Zvlhcovacku se mi opravit nepodarilo, tak jak jsem cekal jelikoz je tam jakejsi culibrk co se pravdepodobne spalil a ja nejsem z nej ani schopnej precist jeho cislo.... tudiz asi kytkam bude muset 50% stacit... teplota se drzi nadale mezi 25 - 29°C.

PH vody jsem meril asi pred tydnem bohuzel PH papirky jsou podle me proste na hovno, ukazovalo to tu barvu 6 - 7, ale kolik presne se nedozvime...

Jinak jsem kytkam dost pridal na ventilaci, takze pravdepodobne trosku klesne teplota, ale vzduch je proste potreba to mi urcite vsichni potvrdi, takze je to pro jejich dobro.

Dekuju vsem za K+ a dik ze sledujete tenhle topic vasi pomoci si moc cenim...
spector
To lamater: diky za napady, uz dneska vecer jak se kytkam rozsviti tak je naohybam a neco vymyslim s tim prichycenim...

-----------------------------------------------------------

Mame tu trinacty den a snim prichazi nove fotky a dalsi news:

1. CH X AS
2. CH X WSS
3. CH X WSI
4. CH X TP

Vsem kytkam uz se ukazuje paty patro, takze je dneska uz naohybam a uvidime co to udela, na strihani jsem se rozhodl vykaslat, sice toho mozna budu nakonec litovat, ale aspon nebudu kytkam ublizovat...

Jinak jedina kyti, kterou zohybat zatim nebudu je WSS pac ta ma jen 8cm a taky 5 pater... nechapu jak to ta kytka dela, ale v podstate ona je u me jedinej adept na FIM az povyroste, protoze az bude mit delku na ohybani, tak pravdepodobne uz bude rozvetvena prirozene...

+ jsem se nakonec rozhodl, ze hnojivo vysazovat nebudu, kytkam se to zatim docela libi a myslim ze nejaky ty dostupny ziviny jim urcite neublizi.

Fotky jsem tentokrat fotil ven ze skrine a vsecky ze stejnyho pohledu a priblizeni, takze vam jen reknu ze AS ma 15 cm a vy uz si muzete meritko pak udelat sami...

Jako nejkosatejsi se asi jevi TP to asi muzete skontrolovat podle fotky... rekl bych ze ma nejlepsi pomer vyska/vetveni/velikost listu.

Zvlhcovacku se mi opravit nepodarilo, tak jak jsem cekal jelikoz je tam jakejsi culibrk co se pravdepodobne spalil a ja nejsem z nej ani schopnej precist jeho cislo.... tudiz asi kytkam bude muset 50% stacit... teplota se drzi nadale mezi 25 - 29°C.

PH vody jsem meril asi pred tydnem bohuzel PH papirky jsou podle me proste na hovno, ukazovalo to tu barvu 6 - 7, ale kolik presne se nedozvime...

Jinak jsem kytkam dost pridal na ventilaci, takze pravdepodobne trosku klesne teplota, ale vzduch je proste potreba to mi urcite vsichni potvrdi, takze je to pro jejich dobro.

Dekuju vsem za K+ a dik ze sledujete tenhle topic vasi pomoci si moc cenim...
[Vania]
citace:
Původní příspěvek od spector
ale ofuk primo do listu tam fakt nemam... pokud je to hodne nutnost tak ho muzu prikoupit, ale popravde se mi do toho moc nechce, uz tak mam tu elektroinstalaci dost hustou....

P.S. Muzu taky tem vetrakum pustit vic stavy a myslim ze pak to bude fungovat i jako ofuk...


no podle me je ofuk dost důležitá věc a každej ti to tady potvrdí :) takže určitě neco kup, nějaký PC větráčky aspon.....
spector
okay jen co budou finance tak dokoupim ofuk...

Jinak jsem naohybal AS, WSI a TP a na WSS jsem zkusil FIM, takze drzte palce at to vsecko dobre dopadne...
Ski
Mas kyticky celkem dost vytahle ;)...Proto ten ofuk :)...Drzim palce at to vyjde :) sadili jsme celkem podobne ;)...mas asi 5 dni naskok tak at roste! :)...
spector
No pokud jde o vytahlost kytek, tak az uvidite dalsi fotky, mozna skoro i budete plakat co tedka tem chudinkam delam, temer je ohybam pres kolo... rozhodl jsem se ze udelam z toho stonku koleckou kolem celyho kvetinace a zatim se toho drzim, z puvodnich 15cm u AS je tedka vyska asi 8cm a delka ty kytky uz asi 17cm... takze jsem dosahl myslim dost solidni komprese, kytkam to vubec nevadi, vesele vyvraci hlavu za sluncem do libovolnyho uhlu, takze pocitam, ze problem snad nebude.... jen jsem zvedavej na WSS jak tam vyjde ten FIM... doufam ze bude aspon 5 slahounu...

Jo Ski taky preju at ti kytky pekne rostou uvidime kdo bude driv sklizet.
Fruity
Ahoj spectore, toho zohybani se vubec ale vubec neboj, kytkam tim neublizis pokud stonek/vetvicku nezlomis uplne. Nekteri lidi dokonce stonky lamou, kdyz ho nalomis, vytvori se kolinko a kyti zase roste vesele dal. Preju hodne stesti. :)
spector
diky za povzbuzeni fruity, dycky rad slysim, ze to co delam neni spatne.
Ted jsem na vikend od kytek pryc, tak uvidime jak budou vypadat az se v nedeli k nim vratim... snad to bude cajk
spector
Mam tu nejaky novinky ze 16tyho dne:

Kytky byly celej vikend ohnuty, tak jak jsem je ohnul ve ctvrtek a vypadaj ze jim to vubec nevadi, protoze AS, WSI a TP uz maji 7mi-cipy listy. kytky se vytahly max o 1cm, coz je idealni a hlavne jim vsem dost ztloustl stonek, necham ty tri rust dal tak zahnuty a privazany jak jsou a az se zas natahnou tak budu pokracovat v ohybani. Na WSS jsem delal ten FIM, kterej bohuzel vypada, ze se nepovedl, jeste pockam, ale zatim to vypada opravdu neuspesne...

Jinak ohybanim kytek jsem zatim snizil vysku vsech kytek na nejakejch 6 - 10cm, takze se uz nemusim bat, ze by z nich byly prerostly obludy...

Do zalivky, ze ktere jsem nakonec Bio-grow nevysazoval, jsem pridal ted uz i Bio-bloom, s Topmaxem pockam az na prepnuti, ale bio-bloom by mel dodavat dostatek mineralu, ktery kytky potrebujou...
Takze 1ml bio-grow a 1ml bio-bloom na litr.

Abych splnil pozadavek ofuku, tak jsem ten kus plastu co muzete videt na druhe fotce v mym tretim prispevku v tomhle topicu predelal z odtahovyho ventilatoru na ten pritahovej, takze vzduch z pritahu tedka fouka na kyticky a krasne s nima trepeta...

A nakonec jsem dneska cekoval PH ciste odstate vody z vodovodu - je nekde mezi 5-6 (nedokazu urcit ktery z tech dvou barvicek se to blizi vic) a po pridani hnojiv do ty vody mi vysla identicka barva na druhym listecku, takze pokud je moje voda spravne kysela, tak s hnojivama je to taky cajk...

To je pro dnesek vse, snad brzo dodam ty fotky, zatim rustu zdar a velkej dik vam vsem, kteri venujete svou pozornost a pripadne i radu tomuhle topicu.

P.S. Na stonku jsem videl cosi co jsem si chvilku myslel, ze by mohli byt preflowers (samozrejme jsem si rikal, ze takhle brzo to neni mozny, ale vite jak..) a tak jsem chvilku hledal, ale podle tohohle http://grower.cz/forum/showthread.p...7710#post177710 jsem pochopil, ze to preflowers nejsou, takze klidecek....
spector
Dodavam cerstvy fotky, at konecne vidite jak jsem to naohybal:

1. AS - profil
2. AS - ptaci perspektiva
3. WSS - ptaci perspektiva
4. WSI - profil
5. WSI - ptaci perspektiva
6. TP - profil
7. TP - ptaci perspektiva

Jak AS a WSI tak i TP se dari skvele, krasne zeleny listecky a rostou jim uz ty 7mi-cipy listy, takze to vypada slibne.

Bohuzel jak jsem psal uz vyse, tak na WSS se nezdaril FIM, evidentne je to fakt dost o stesti a zkusenostech... ja nemam ani jedno, takze smula no... A proto jsem teda z WSS udelal pokusnyho kralika, proste do ty kytky budu strihat a zkouset, nejak ji k tomu vetveni snad dovedu...

Kytky uz zacaly vonet, nastesti zatim staci jednou denne poradne vyvetrat a je to cajk...

Venku je tedka dost zima, takze se nam teplota dost zmenila, pres den 24°C a v noci tesne nad 20°C.

Vlhkost 50-55%

Nedoporucuju fotky zvetsovat, jsou schvalne zmenseny, abych se vlezl do jednoho postu...

Budu rad kdyz mi sem hodite naky svoje poznatky nebo cokoliv... a za karmu se taky zlobit nebudu :D

Zatim preju svetovy mir a tlusty kosaty kytky.
spector
Omlouvam se vsem co to tu sledujou, ze tak dlouho neupdatuju, porad nemuzu dostat fotak nenapadne do ruky... je to strasne riskantni, takze si jeste budete muset pockat... co je ale pravda je, ze uz jsou kytky tak 4x objemnejsi nez na poslednich fotkach... je to peklo... uz to ani ta 70ka neni schopna cely prosvitit a tak se chci zeptat, mam prostrihat spodni listy, aby se svetlo dostalo k vetvickam? nebo staci kytce energie z velkych listu uplne na vrcholku?

a doplnkovy dotaz: ustrihnout list uplne nebo jen sestrihnout treba na pulku jeho plochy?

a dalsi dotaz: dneska uz kytky rostou 35 dni od vyhonku... nemely by uz vystrkovat preflowers? pripadne myslite, ze je mam nejak povzbudit k tomu, aby ukazaly pohlavi? ja nejak nepanikarim, jen mi to prijde proste na grow periodu trosku dlouho... ale mozna jsem uplne vedle...

fotky dodam jak jen to pujde...kytkam zdar
lamater
Ahojda co takhle prepnout na kvet myslim ze uz bude pomalu na case
Pepavirgin
Ahoj, máš poměrně širokou skříň, jen bych asi přelepil ten sajrajt, který slouží jako stínítko pro unikající světlo ze skříně nějaký světlejší materiál. Ta černá bude zbytečný požerák světla, ale proti gustu....
spector
citace:
Původní příspěvek od Pepavirgin
Ahoj, máš poměrně širokou skříň, jen bych asi přelepil ten sajrajt, který slouží jako stínítko pro unikající světlo ze skříně nějaký světlejší materiál. Ta černá bude zbytečný požerák světla, ale proti gustu....



chlape, bud tak laskav a precti si ten topic poradne a celej pokud semka chces prispivat... neni zas tak dlouhej... vedel bys, ze ta vec uz davno neni jak byla... a jinak: co presne plyne z tveho poznatku o sirce moji skrine? mam ji uriznout nebo vycpat vatou?


to lamater: jakmile budu u kytek, tak jdu na kvet, nema cenu dyl cekat, kytky maji stonek asi 6mm tlustej, takze co neuzivi ted, neuzivi uz nikdy... jakmile se ukazou preflowers a ja vyhazu samce, tak nainstalluju sit a budu se modlit :D dik za reakci :)
spector
Nazdarek groweri, konecne jsem se dokopal ukrast fotak a vyfotit zahradku, takze muzu nastolit dalsi fotecky .... kytky se od posledne hodne zmenily... neni divu, uplynulo uz taky 24 dni od posledniho foceni...

fotky:
1. - 3. Arctic Sun
4. - 5. White Satin Sativa
6. - 7. White Satin Indica
8. - 10. The Pure

11. fotka listu Arctic Sun...
ty flicky se mi tam sem-tam obevi na nakym listu a ja nevim cim to je... bud je to velikosti kvetinace (malinkatej) a tim padem neni jak tomu pomoct... a nebo tomu chybi nakej prvek.. pls poradte...


Jinak tedka uz hnojim vsema trema hnojkama co jsem si kdysi koupil a to bio grow, bio bloom a topmax vse od bio-bizz... kytkam se to evidentne libi, takze budu jen pridavat s postupem casu.

Kytky zatim neukazujou zadny znamky preflowers, takze neni co resit s potencialnima samcema...

Kytkam jsem odstrihl nektery listy, ktery porad lehaly do hliny, pripadne stinily vetvickam.

Kytky jak si muzete vsimnout se skutecne krasne rozvetvily, tak jak mi to kdosi rikal na predchozi strane tohohle topicu... dik za radu s tim privazovanim, kdybych to strihal, tak by to dalo mnohem vic prace a prisel bych o hlavi palici...

White Satin Sativa se brutalne rozvetvila a vytahla... pocital jsem kolik vetveni ma a je jich neco kolem triceti, ale nema zrejme dost energie, aby je rozvinula vsecky, takze se pozvolna rozjizdi do sirky....

Sit budu installovat, jak jsem uz rekl, az vyselektuju samce...

Jinak uz pomalu prestavam rosit, aby kytky zacaly konecne poradne tvorit pryskyrici a kvest...

vlkost se mi drzi na 60% a to i kdyz to nerosim... asi budu mit trosku problem pri kveteni....

Arctic Sun jako jedina kytka nevoni moc jako marijana, ale spis jako kdyz si nekdo posere kalhoty a den to na sobe nosi.... je to normalni nebo to je spatne? samozrejme to neni nejaka invazivni vune, ale kdyz si pricichnete z blizka, tak to citite... zbytek kytek voni tak jak ma...

Za vsecky rady a pripominky budu moc vdecnej.

Dik za pozornost, Spector.
hoj,nadherne se Ti to rozvetlilo,proste krasa,nevim cim to muze byt,ty flicky...Ja takove mel kdyz jsem tam mel svilusky...Ale pokud se to nedela na dalšich,tak ho proste utrhni a neres to.....

kura dovedu si představit jak je to cele obsypane palicema a to je opravdu mnaaaaaam predstava ... Jen aby se stala predstava skutecnosti...

GL pane a preju hodne samiceeek!
spector
Nejak mi posledni dobou blbne net, tak si tedka ani nebudu davat praci s nejakym nadpisem prispevku nebo tak... vsecky kytky uz kvetou a je to tak ze mam dva hermace a to The Pure a White Satin Indica, jednoho samce : Arctic Sun a jednu samicku a to White Satin Sativa...

nevim cim to ze mam ty hermace... vazne to nechapu, ale ani mi to nejak moc nevadi... z hermacu a samcu nadelam maslo a bude to cajk a tu sativku poradne natahnu do scrogu a vymlatim z ni kolik jen pujde... jen se chci zeptat: jak brzo se muze stat ze samec opili tu samici... ja bych tam toho samce chtel nechat jeste chvilku, pac se to tedka natahuje kazdym dnem uplne hafo a tak bych ho chtel jeste trosku vetsiho, ale bojim se abych neprisel i o tu posledni samici...

Jinak hermace jsem pochopil tak ze ma jak palice tak i seminka na sobe... a to kazdy na jinym miste... proste ma i koule i blizny... doufam ze to je spravna hypoteza... pac kdyby ne, tak mam 3 samice... jinak ta WSS ma jen samy palice s bilyma bliznama...

pls napiste mi sem nekdo zkusenej odpoved... at moje nejistota vymizi...
MedvedBrtnik
Čau, hermáč má na sobě jak samčí tak samiččí květy, s těma semínkama jsem to moc nepochopil, ty se přece tvoří v palicích. Samce radši hoď na okno někam, protože jak ti praskne třeba jen jedna koule, už tam budeš mít semena. Ale teda pokud tam necháš i ty hermáče, tak je to asi jedno, nějaká gula se vždycky schová a nadělá paseku. Příště raději pořiď řezy od někoho zkušeného. Možná jsi měl problémy s pH, prosvítajícím světlem atd a díky tomu ti to zhermilo. Snad se příště povede líp. Měj se.

Medvěd
spector
nebudme smutni, ja si to v podstate takhle pral... mam tam strasne malo mista a tak jsem rad ze tri kytky pujdou pryc... tohle bude jeste dobrej grow
MedvedBrtnik
Pořádně to roztahej do prostoru, ať má teda aspoň co nejvíc světla, ale stejně si myslím, že budeš mít tak 25G max. No třeba se pletu. Nech si dařit.
spector
25G je vic nez ocekavam... ja nejsem zadnej velkej hulic... staci mi toho trocha...
Ski
citace:
Původní příspěvek od MedvedBrtnik
Pořádně to roztahej do prostoru, ať má teda aspoň co nejvíc světla, ale stejně si myslím, že budeš mít tak 25G max. No třeba se pletu. Nech si dařit.



urcite vic :)...!!!!.....Tesim se n fotky!!!
hehe... přesně jako já... Zůtala mi jen ta největší a ta je samice a zbytek byli koule nebo hermac tak uz se susi a uvidime co Super Skunk dokaze a jake budou palice... nevite nekdo jak dlouho kvete?kvete mi 21. dni a zatim nic moc...
spector
Tak hermace a samce jsem oddelil od samicky nekdy predevcirem a dneska jsem koupil vetsi kvetinac, samce a hermace jsem vyndal z kvetinacu, povesil na snuru a nechal schnout a tu hlinu jsem pouzil na presazeni samicky do vetsiho... trosku jsem ji roztahal dalsima provazkama a zvedl jsem lampu co nejvys to slo... zatim ta samicka vypada fakt nadejne, ma asi 8 palic a pribyvaji dalsi... brzo nainstalluju sit a pak lets flower...

casem dodam fotky samicky a schnoucich samcu...

zatim cusak
spector
Taaaak, konecne nejaky news...

Dneska jsem kyticce ostrihal nepotrebny listy, aby byly vsecky vrcholy poradne prosviceny.

Palice uz jsou celkem veliky (v pomeru k velikosti skrine) a poradne pocukrovany, nicmene zatim zadny znamky hnednuti blizen, takze to jeste bude trvat (ne ze bych nemel jeste hafo casu...a ne ze bych nekam spechal).

Kytce zatim pridavam na kvetovym hnojivu kazdej tejden o jeden ml/l vic.

Jinak vlhost mam porad 55% a nejsem schopnej to snizit... i kdyz svoje vetrani pustim na max, tak mam porad tolik...

Jinak scrog nakonec neni, bohuzel tahle kytka nebyla ohybana, takze na scrog byla naprosto nevhodna, takze pokud bude nekdy scrog, tak az priste...
Nicmene uz prestala rust a uz jen zvetsuje palice, takze jsem proste jednotlive vetvicky prichytil ke stenam skrine provazkama kvuli prosviceni a neresim to...

Tento tyden budu varit maslo z listi ze samcu a z listi co jsem dneska orezal ze samice, jsem zvedavej na ucinky...

Dik vsem co mi drzi palce, zatim to vypada na celkem v pohode urodu...brzo dodam fotecku te krasky....
spector
Tak kytce se dari krasne, ostatne posudte sami na fotkach. Zvysuju mnozstvi kvetovyho hnojiva a vetram jako blazen... vidim to na sklizen do 10 dni...
spector
Dalsi foto:
spector
Este jedno foto:
spector
A macro na zaver:
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od spector

vidim to na sklizen do 10 dni...


no podle fotek chce teda víc jak 10 dní... všechny blizny jsou ještě uplně bílý
spector
No jo, ony jsou ty fotky ale 5 dni stary... dneska uz je to 44 dni... zeano :D ... nez je utnu tak urcite hodim foto a poptam se jestli uz... dik za reakci, PEACE :-)
spector
Tak a myslim ze je tu posledni den sviceni... jen sem pisu kvuli tomu abyste mi potvrdili muj odhad... proto hazu fotku palice a prosim growery o nazor jestli uz nechat dva dny po tme a pak seknout, nebo jeste svitit.... Dik predem.
MedvedBrtnik
se mrkni na barvu pryskyrice.. podle toho se rozhodni. takhle je to hadani z ... maleho obrazku :)
Fruddy
zkus to ješte vyfotit v noci , nebo když bbude zhaslá lampa bude to lechcší na rozeznání... teď jak je to žlutý tak to de fakt těšce poznat aji co je hnědej pestík a co je ješte zdravej.... jinak někde se tu píše (možná FAQ) že až bude 75% pestiku hnědých ale to je strašně nepřesná protože stačí když dáš víc hnojky a zhnědnou... nebo cokoli... někdo doporučuje (teda vetšina) koupit kapesní lupu (stačí tak 30x zvetšení) a kouknout se na barvu priskiřice hezky pod lupou.. pokud je jemně zahnědlá tak je pravej čas.. pokud je hnědší tak je prej už pozdě.... ale podle mě +- tech 5 dní moc není poznat...
spector
mozna me budete povazovat za kretena, ale ja jsem se rozhodl dneska uz vypnout osvetleni... podival jsem se ted pred chvilkou na barvu pestiku, zhruba 70 - 80% pestiku je hnedych na vsech palicich na nekterych je to uz spis 95% ... a na shaneni mikroskopu nemam cas, takze dneska uz svetlo nezapnu a za dva dny rezu... az bude sucho a ochutnano, tak dodam patricne fotografie a smokereport...
spector
Tak moji mili, nadesel tento den a ja konecne sklizim plody sveho usili...momentalne rozstrihana kytka visi v growroomu a foukaji na ni vetraky... jsem zvedavy na suchou hmotnost, dik za vase drzeni palcu a kouknete na fotky:
spector
fik, fik
spector
et voila
Jablko
Jsem zvědavej na smokereport, bral jsem od svahaji taky ty samé semínka na outdoor, kterej mě boužel nevyšel. A jak tak koukám je to škoda genetika byla velice dobrá... :(
spector
jojo, za tudle genetiku bych dal ruku do ohne... svahadji se celkem blysknul rekl bych
MedvedBrtnik
No teda nic proti tobe ani Svahadjimu, ale to, ze pulka kytek byli hermaci, taky o necem vypovida. Sice ta jedna holka je docela naducana, ale jeste jsi ji nezkousel, tak nech to strkani ruky do ohne na pozdeji ;)
spector
citace:
Původní příspěvek od MedvedBrtnik
No teda nic proti tobe ani Svahadjimu, ale to, ze pulka kytek byli hermaci, taky o necem vypovida. Sice ta jedna holka je docela naducana, ale jeste jsi ji nezkousel, tak nech to strkani ruky do ohne na pozdeji ;)


Jedna vec je kvalita genetiky a jedna vec je kvalita pestitele... pronikalo mi tam permanentne svetlo protoze ta skrin netesni a taky jsem asi nemel uplne idealni PH pudy...
spector
Tak konecne po vic nez mesici dodavam slibeny smokereport:

Nastup ucinku asi po 8mi - 15ti minutach. Ucinek rekl bych zlatej stred, ani moc high ani moc stoned... coz tak nejak nevyhovuje tomu co jsem chtel, protoze ja jsem doufal v high ucinek... holt sklizel jsem pozde... mel jsem to vzit tak o dva dny driv a mohlo to byt jiny zradlo... Matros je to celkem silnej stacilo mi asi 0.25g abych se uplne zabil... prijemne uvolnuje prostor v hlave krasne se po tomhle vzorku tridej myslenky...

Vune: Takova konopna klasika, trosku voni po salveji, ale to je asi dost bezny...

A jinak bylo toho po ususeni celkem 19g... coz teda pro me je az moc, takze jsem spokojenej...

Diky vsem co tenhle topic prubezne sledovali a radili mi, diky vam jsem to zvladl. Dekuju.
Dobby
Jooo vypadá to krásně .... K+ Ještě se chci zeptat kolik si tam měl kytek:":?
spector
citace:
Původní příspěvek od Dobby
Jooo vypadá to krásně .... K+ Ještě se chci zeptat kolik si tam měl kytek:":?


dik za K+ ... 4 kytky ale kvetla jen jedna... jak se muzes podivat na fotkach...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma