Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
1. Indoor 400W + PLC - Klikni zde pro originální téma
Defect
Zdravím všechny na Groweru. Po dlouhé době plné útrap se nám konečně podařilo dotáhnout náš projekt do zdárného konce.
Takže : Rozhodli jsme se pěstovat klasicky v hlíně pod sodíkem (400W Sylvania) a aby s tím nebylo moc starostí, řízení jsme přenechali průmyslovému automatu Zelio (http://www.schneider-electric.cz/). Ventilaci zajištuje obyčejný 120m/h venťas připojený na regulátor aby tak neřval.
Hlína je stejně jako hnojiva od Plagronu, regulátory PH od Advanced Hydroponic, měřáky od firmy Adwa. Modely máme 4 Magic Bud a 10 Night Shade, oba kupovaný přes Mandalu.
Defect
Tady se pokusím dodat všechny fotky co jsem měl v plánu.
Defect
Jo a ještě mi jich pár zbylo takže tady jsou
shrek
Jooo krasni ti kytky. Kolko uz rostou?
Defect
Většina jich jede poslední týden, 2 kytky jsme už zkosili. Jelikož to byl náš první grow, velikost kytek není nijak oslňující ale podařilo se a o to jde.
Defect
Zdravím tady na Groweru a děkuji všem co mě obdarovali karmou. V kompu jsem ješte našel nákres naší pěstírny tak ho sem pro zajímavost taky hodím.
Ještě k tomu PLC kdo to nezná, je to řídící systém který podle situace na vstupech a jiných okolnostech (třeba čas, teplota) zapíná nebo vypíná výstupy.
Takže to nahradí spínačky, termostaty, kontroluje světlo jestli svítí, pokud ne odpojí ho a na krabici se rozbliká červená kontrolka. Všechno záleží na tom jak se naprogramuje a je to schopný dělat celkem náročný operace. Třeba teď vymýšlím program pro automatický pojezd světla. Programuje se buď rovnou na něm nebo přes PC což je mnohem pohodlnější.
Cena samotný mašinky nebyla nijak veliká, 3500kč ale je to jeden z nejlevnějších PLC, senzory a ty serepetičky okolo vyjdou na docela velký peníze pokud si je neuděláte sami jako já ale.... není to ono.
Jestli bude nějakej dotaz, sem s ním.
Dark_Nebula
zdravim...to je moc pěknej system, můžu se zeptat jaký všechyn parametry kontroluješ?.....je tam i plynulá regulace výkonu odsávání v závyslisti na vnitřní teplotě?...mě se tyhle věci moc líběj že bych se do toho taky možná pustil...
Defect
Čaues. Je tam hlídání teploty, senzor světla pro kontrolu výbojky, senzor na dveřích a na hlídání hladiny ve zvlhčovačce. Otáčky jdou měnit jenom manuálně na regulátoru ale podle teploty to chci udělat při dalším upgradu boxu. Já mám tyhle hračky taky moc rád a jestli máš prostředky k tomu abys to pořídil tak rozhodně nebudeš litovat.
AHM4D
na to že jedeš poprvý tak dost slušný:punk: líbí se mi tvůj přístup

ale nejvíc se mi líbí ta mašinka, něco podobnýho nosím v hlavě už dlouho, ale nevim jestli bych to dokázal zapojit, a k tomu ještě naprogramovat..možná jestli budu zvyšovat watáž tak bych se o něco podobnýho pokusil..

na kolik to vyjde teda celkem, se všema čidlama který bych musel koupit? počítám že se s tím dá spínat čerpadlo, s pomocí další sondy měřit vlhkost a v závislosti na ní ovládat ventilaci, při zvýšený teplotě vše odpojit od proudu (riziko požáru) apod.? aby to byl prostě plně automatizovanej box;)

předem dík za odpověď:)
ať se daří
Defect
To AHM4D : Pokud by si to chtěl mít fakt HI-TECH tak by tě to řízení s profi čidlama a frekvenčním měničem vyšlo tipuju na 50,000kč a víc. Ale pokud by ti stačilo že při určitý teplotě to třeba zapne (vypne) nějakej větrák nebo to celý odpojí od proudu, a při určitý vlhkosti třeba zapne (vypne) zvlhčovačku, tak by ses mohl vejít tak do 10,000kč.

Tahle mašinka dokáže spínat cokoliv co je do 250V/8A. Pokud to nestačí nebo chceš mít jistotu u výbojky, není problém přidat stykač jako je vidět na fotkách.

K tomu programování, není to těžký když chápeš jak to funguje (tak je to ostatně u všeho že) ale tenhle prcek je snad jeden z nejjednoduších co existuje a navíc k tomu dostaneš krásnej manuál kde je to vysvětlený pro lidi kteří to nikdy neviděli. Tady je link přímo na jejich katalog http://www.schneider-electric.cz/kn...elio_logic.html

Nevím jestli jsem ti dostatečně odpověděl, kdyby něco klidně se zeptej.
Defect
Konečně vám můžu ukázat fotku asi nějvětší palice co naše kyti vyplodily. Zatím nevíme kolik g z toho je, ještě zdaleka to není usušený a ani nemáme váhu. Až budu vědět, dám info.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma