Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Presvečivé články o marihuane (alebo ako pomôcť huličovi v kríze) - Klikni zde pro originální téma
swam
zdar spolugroweri,
dnes prišla matka domov z práce a hneď mi oznámila, že mám odstraniť všetky svoje rastlinky z balkóna. Povedala, že čítala článok v niakych novinách o tom, že marihuana spôsobuje výpadky krátkodobej pamäte(ževraj keď huličovy niečo poviete,tak za 5 minút si to nepametá), ďalej že spôsobuje po dlhšiom používaní fyzickú a psychickú závislosť ( ak nedostanete dávku máte triašku, nespavosť, neschopnosť vykonávať prácu,..). no neviem kto takú blbosť mohol napísať, za to by som mu odrezal obidve ruky. Matka my teraz chce zničit moje rastliny (leda uno,kc36,hawaii) a zmenila svoj názor na ganju, ževraj to čo som jej hovoril o tom že ganja je bezpečnejšia než alkohol a že na ňu nevzniká závislosť je blbosť, a takým kecom neverí.
No prosím všetkých o pomoc. Poradťe my niake linky na niake ROZUMNÉ a presvečivé članky, ktoré by som mohol dať prečítať matke aby zmenila svoj názor na ganju,poprípade mi poraďte niaky iný spôsob ako ju presvečiť, že nerobím nič zlé keď si pre seba pestujem a občas si zahúlim.
Každopádne teraz mám zakázané pestovať a o húlení ani nehovorím(myslí si že so feťák a potrebujem každý deň dávku inak to nevydržím a zosipem sa) . Moju matku nebute také ľahké presvečiť ona je zásadne proti všetkým drogam a alkoholu.

swam

[Edited by swam on 08-05-2002 at 09:51 PM]
iJoJo
No, vyhladaj si tu prispevok "Clanky o marihuane" alebo tak nejak, su tam citovane zdroje ako WHO (celosvetova zdravotnicka organizacia) atd., to by ju urcite malo presvedcit viac nez nejaky debil z novin, ktori niekde nieco pocul. Inak, ake noviny to boli, ak smiem vediet?
Al-Ban
Pokud vůbec budou nějaké články něco platné. Jestilže je matka skálopevně přesvědčená, že je to svinstvo, tak si bude myslet, že pisatel není objektivní a že je to určitě taky nějakej hulič. Lze to pochopit docela snadno-stejně jako my hned odsoudíme články, kde se marihuana haní a nespravedlivě očerňuje, tak tito lidé, kteří nemají s trávou žádnou zkušenost, odsuzují věci, kde se jí straní.
Jak dlouho už hulíš? Dokaž matce na čí straně je pravda. Ať ti něco sdělí a za pět minut se přijde zeptat na co že se to ptala :). Nehul třeba týden a celou tu dobu si zpívej, usmívej se, furt doma něco kutej (třeba novou skříň :D) a dokaž jí na vlastní oči, že se mýlí a že žádnými absťáky rozhodně netrpíš.
Dude
albánek má pravdu, pokud už je někdo rozhodnutej, tak argumenty moc nepomáhají, ale stejně zkus třeba bushku na http://bushka.narodni.cz/ganjaweb/index.html, případně nějaký info i s referencema mam v podpisu
sjk
toto je kniha, kterou sem cet nez jsem zacal hulit... fakt doporucuju....http://www.psychedelic-library.org/mjsmokers.htm
viridis
Nazdar - nemo dal mooc pekny prispevek do http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3793 v 20-05-2002 12:49 AM. Ma to sqely puvod a je to pekne ilustrativni. k+
caravell
2 swam

nechci se do toho michat ale f tom clanku nijak zvlast nelhali....az na tu fyzickou zavislost...nicmene psychicka tam urcite je a ty priznaky co ti tvoje mama rekla sou opravdu takove..nevim kolik ti je let, ale oznacila bych za dementni spis neco jineho nez ten clanek co si tvoje mama precetla...mozna tvoji mamu...promin nechtela sem nikoho urazit...ale rekla bych ze je to spis vo tom ze se tvoje maminka plete do neceho vo cem vi pekny kulovy....ja doma pestovat muzu, i kdyby vyslo 100 takovejch clanku...protoze sem moji mamu s touto drogou seznamila...a to nemyslim formou aplikace...no nic...ale nastvalo me ze si nazval ten clanek dementni...
cip
Vzdcky se najdou lide, kteri ti ukazou spousty vedeckych vyzkumu, ktere ukazuji na skodlivost travy a na druhou stranu budeme my hulici argumentovat spoustou uplne protikladnych clanků, nazorů a vedeckych vyzkumů, ve kterych budou zduraznovane pozitiva marihuany. Jde jen o to, na ktere strane hradby zrovna bojujes. A pokud je tvoje matka proti vsem drogam, zrejme ji nebude stacit dukaz ze marihuana je lepsi drogou nez alkohol. Vsichni tady vime ze marihuana je v pohode a jeji negativa se mohou projevit na kazdem z nas v ruzne hloubce. Pokud kouris rok dva tak je to dobre. Pokud ale 5-6 pak si i ty musis vsimnout ze tva pamet uz neni co byvala a pokud ne, tak uz si tak ovlivnen kourenim marihuany, ze ti bude delat problem priznat si, ze tva pamet (samozrejme i jine elementy tve osobnosti) je o neco horsi. Muzes to svadet na to ze starnes a kdybys nehulil byl bys na tom dnes stejne, ale nikdy si tim nemuzes byt jist. Proto souhlasim s Caravell a namitkami ktere tu vyslovila.

Jeste smutnejsi je, ze tento muj clanek nemuze mit pozitivni ohlas. Kazdopadne K+ pro Caravell
swam
no nič už som to matke nejak vysvetlil a zdá sa že už je všetko v poriadku
caravell: možno v tom članku neklamali, ale negatívne účinky nadmerne zveličovali a na pozitívne (liečivé,...,.) zabudli a to ma nasralo. ten článok nebol vôbec objektívny a potom ako si to má rodič vysvetliť, hlavne keď vie že jeho dieťa (je mi 18 :) ) húli tú "nebezpečnú drogu"
weedpolis
Takže.
co mě nejvíc sere je, že všude každej neznalej člověk vykládá, jak je marihuana přestupná droga a jak je na ní závislost atd...
NE!
Marihuana je halucinogen způsobující haluze, který každej tady určitě zná a závislos fyzická NEEXISTUJE(!), pouze slabá psychická a to tím způsobem, že zahulíš a máš dojem, že se s kámošama a s babama bavíš líp, než když seš normální...ale samozřejmě psychycká závislost je jak u koho.Například u mě není, protože vím, že se dokážu normálně bavit aji normálně.
Nejtvrdší droga u nás povolená a ZÁROVEŇ PŘESTUPNÁ DROGA je alkohol.
Pokud se přechlastáte a odvezou vás do nemocnice, můžete aji zdechnout, ale pokud se přehulíte a blijete v nemocnici, tak neumřete!
Nikdy, nikde a nikdo z ganže neumřel!
Alkohol ničí tělo několikrát víc (už nevím kolikrát), než tráva.
A konečně, co způsobuje negativního?
Opravdu hulič má problémy s krátkodobou pamětí a té dlouhodobé taky dvakrát neprospívá.Proto je dobrý si ji procvičovat, třeba tak, že dete nakoupit a nenapíšete si seznam nákupu,..zkuste to.
Jinak enjoy.
iJoJo
S tym nakupom mas pravdu. Sam to praktikujem uz niekolko rokov a funguje to. Takisto si rad nieco precitam (knihu, casopis), a potom sa snazim, pri roznych prilezitostiach, spomeut si, o co tam islo. Funguje to. A tiez, kedze som student, si musim pamatat latku na pisomky, takze to je splahlivy donucovaci prostriedok :-)
Ale toto vsetko je uz predsa davno zname. Vola sa to mozgovy trening a doporucuju to lekari aj vo vyssom veku (hlavny ako obranu pred senilitou ci alzheimrovou chorobou). Mate to ako so svalmi. Kto necvici, ma ich male :-)
Spalodrontix
Hele tak tohle pisou na strankach CESKY POLICIE, je to husty, asi prestanu hulit.


Deset zásad, které by měl každý dospívající vědět o marihuaně

Marihuana je ilegální. Její užívání, přechovávání a prodávání může způsobit vážné problémy ve škole i při hledání zaměstnání.
Nauč se čelit tlaku vrstevníků, kteří se chovají rizikově. Kdyby sis vytvořil závislost na droze, většina normálních kamarádů se od tebe odvrátí.
Drž se dobrých cest. Marihuana snižuje schopnost věnovat se činnostem, které si vyžadují soustředění a koordinaci, jako sportování, tanec, divadlo a studium.
Dvakrát přemýšlej o tom, čemu děláš reklamu. Chceš propagovat něco,co způsobuje rakovinu? Co vede k zapomnětlivosti? Co zhoršuje schopnost řízení auta? Přemýšlej o tom, co nosíš za obrázek na tričku, čepici nebo jako přívěsek. Pokud je to marihuanový list, uvažuj o tom, jaké to může mít na jiné následky.
Správně využívej čas. Užívání marihuany poškozuje vzdělávání, rodinné vazby a společenský život.
Marihuana je nebezpečná a působí nepříznivě na myšlení a úsudek. Pod vlivem marihuany se mohou přenášet sexuálně přenosné nemoci včetně HIV/AIDS a dochází k nasilí i dopravním nehodám.
Kouření marihuany tě, v rozporu s tím, co můžeš někde slyšet, neuklidní. Může naopak vyvolat úzkosti nebo dušení poruchy.
Marihuana vyvolává závilost. Mnoho uživatelů uvádí, že zvyšuje dávky jen proto, aby dosáhly stejného účinku jako dříve.
Mluv o svých problémech. Marihuana problémy neřeší, naopak ti může přidělat další. Nevěř lidem, kteří slibují, že marihuana zlepší kdeco.
Ty drogu nepotřebuješ. Pokud si myslíš, že to dělá každý, jsi na omylu. Přes 86% 12-17letých Američanů marihuanu nikdy nezkusilo. Marihuana neudělá někoho šťastným, oblíbeným ani ho nenaučí dovednostem, které bude v dospělosti potřebovat. Tady pomohou dobří přátelé, rodina a další lidé, kteří si zaslouží tvoji důvěru.
por. Anna Pešavová
Muf
Pod vlivem marihuany se mohou přenášet sexuálně přenosné nemoci včetně HIV/AIDS a dochází k nasilí i dopravním nehodám.

Co to je?
Tohle by přece skvěle padne na alkohol. Hlavně to násilí! a dopravní nehody.
Proč se tam zmiňujou o sexuálních chorobách, tak to mi nedošlo. Já bych toho stoned moc nechytil, i kdybych chtěl. :wink:
Další sérka polopravd, záměrně směřujících do předem připraveného cíle.:mad:
Teta Bushka
Musím se připojit k Tvému názoru, protože to mám ověřené více než dvacetiletou zkušeností s hulením. Jsem překladatelka, a to už samo o sobě předpokládá neustálé učení se novým výrazům a je to náročné na paměť. Takže ji neustále trénuji. JoJo má pravdu s tím, že i mozek je v podstatě sval, který je třeba trénovat. Samozřejmě, že také občas zapomínám, ale vzhledem k mému pokročilému věku si mohu dovolit to svádět na sklerózu. V žádném případě nemyslím, že bych na tom ohledně paměti a kognitivních schopností byla hůř než většina mých vrstevníků. Domnívám se, že pokud marihuana poškozuje krátkodobou paměť (a i to se prý dá postupně do pořádku, pokud člověk na delší dobu vysadí hulení), tak je to kompenzováno větší schopností empatie (vcítění do druhých), větší otevřeností vůči jiným názorům a pohledům a také posunem životních hodnot směrem od materialistických, což je podle mne nesmírně přínosné, zvlášť v naší přízemně maloměšťácké společnosti:))
iJoJo
S tou empatiou a posunom hodnot mas SETSAKRA pravdu :-))

A to co tvrdi POLUCIE CR je demagogia ako svina.
Nasiel, prenos HIV/Aids, 86 % mladych Americanov neskusilo marihuanu (tak toto je uz uplne postavene na hlavu, kd min. 70 % americanov aspon raz skusilo marihuanu, podla overenych zdrojov!), nici spolocensky zivot - no neviem, odvtedy co hulim som si nasiel par FAKT FAKT dobrych priatelov a priatelky (mnohi z nich pritom nehulia) s ktorymi sa viem porozpravat aj o velmi sukromnych veciach.
Myslim, ze ta krava, co to pisala, to zbuchala narychlo pocas prestavky na kavu, aby sa stranky nejako zaplnili.
Teta Bushka
Výbor kanadského senátu, který již přes rok posuzoval zdali má doporučit či ne legalizaci/dekriminalizaci marihuany nedávno vydal předběžnou zprávu, která škodlivé účinky marihuany uvádí do správných souvislostí (že vdechování kouře je sice škodlivé, ale vzhledem k množství vykouřené látky neohrožuje nijak výrazně zdraví). Chtějí doporučit zařazení marihuany do stejné kategorie jako alkohol a tabák. Napsala jsem o tom článek na:

http://www.legalizace.cz/index.php?clanekid=198#top

Zajímavá je reakce Američanů - hned Kanadě pohrozili obchodními sankcemi, pokud to udělá!

Ve Velké Británii se to také hýbe, protože Parlament vyzval ministra vnitra Blunketta, aby marihuanu přeřadil ze skupiny B do skupiny C (kde jsou anabolika a některá antidepresiva jako Temazepan), což znamená, že by její držení nebylo možné trestat vězením. Avšak vypadá to, že možná půjdou ještě dál a bude úplně beztrestné. Informaci o tom jsem dokonce zahlédla i v našich novinách, mám dojem, že to bylo v MfD. V každém případě je to úplně opačný vývoj, než u nás...
restart


[Edited by restart on 31-05-2002 at 08:28 PM]
Teta Bushka
citace:
Původní příspěvek od restart
...No kdyz se to nelibi samotne osn tak co clovek nadela....


V Holandsku si z toho moc nedělají, ani v Belgii či Portugalsku nebo Španělsku, Německu, Rakousku či Dánsku, kde je držení pro osobní potřebu buď legální či postihovatelné jen jako malý přestupek.

OSN není Bůh a na to, co píší naše noviny a především jak komentují fakta je třeba hledět s velkou rezervou a raději se poohlédnout po jiných, objektivnějších zdrojích informací! :)
weedpolis
Tak v první řadě : Proč sem dostal za ten příspěvek negativní karmu?Nebojte, koule vám za to neutrhnu.Zkuste si v místnosti Náměty a Ohlasy přečíst thread Karma Apel.
Ten policejní kec je pěknej bullshit, ikdyž je tam něco pravdy.Ale co mě sere je, že to není vůbec objektivní, sou tam samý negativní věci a přitom na ganži je i hodně plus.Samozřejmě, nemůžou to chválit, když je to přece ilegální, ale trochu objektivnosti by to chtělo.

Peace.
kamzo
Co uz si to s maminou vyriesil, alebo si to pred nou len schoval niekde do skrine? :cool:
Moja manzelka tiez obcas dostane blbu naladu a vyhraza sa mi ze mi to na balkone vytrha:eek:, a vtedy sa to snazim len oddialit, mno a nejak ju to prejde. Sak by to bola skoda ked to uz tak pekne kvitne. Ale pre istotu mam aj zalozny out. :frog:
iNVADER
LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)LOL:-)

Spalodrontix K+

diiiiiiiky zes ten policejni "ulet" tady mrsknul....squjele jsem se zasmal...moc mi to zlepsilo naladu:-)))) to bych chtel fakt potkat to pako co to psalo:-))))hlavne s tim HIV:-)) jdou na to fakt z vesela....
NEBO TO SNAD MYSLI VAZNE???!!!!!!!!!!??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma