Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Hniloba kořenů .....jeste doladim Hlava - Klikni zde pro originální téma
Rosenthal
Čus groweři! Tak se mi stala opravdu nepříjemnost. Na mých matkách i klonech se projevila nějaká kořenová plíseň. Projevuje se to tak,že po prokořenění rockwoolových kostek zničeho nic kořeny zhnědnou,jakoby shnijou a kytka přestane růst.

Po nějaké době,tak 2 týdny,se objeví nové bílé kořeny a růst pokračuje,ale kytka už má za sebou těžkej šok. Nemoc se občas vrátí i když je kytka už velká.

Jelikož mám už vyrostlý matky dobrejch modelů a trvalo mi to skoro rok,nerad bych o ně přišel. Určitě se to někomu stalo,proto hledám radu,dá se to nějak zastavit nebo je nutná kompletní likvidace a dezinfekce prostoru?

Ještě bych chtěl doplnit,všechny hodnoty jako teplota,Ph,Ec jsou tak,jak mají být. Teplota vody je pokojová,jen vlhkost není optimální,ale dřív kytky rostly v pohodě a měly se fajn..

To samý,co se děje v rockwoolovejch kostkách,se děje i v hlíně,kořeny zhnědnou,po nějaký době se tu a tam začnou objevovat bílý kořínky..
Taky jsem měl stejný problém na šalvějích, měl by jsi rostlinám dávat suchá období(či jak to nazvat) to znamená kytku zalít a nechat jí dokud nespotřebuje všechnu vodu a hlinu nechat vyschnout.Jako první pomoc doporučuji zalít roztokem H2O2 v poměru 1ml 30%h2o2 na 100ml vody, preventivně rostliny tímto zaleju jednou za 14dní 3tydny a je po problémech..POZOR H2O2 JE žíravina


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma