Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Kouření - THC vs. nikotin - Klikni zde pro originální téma
Sol
Myslim ze uz tu neco podobneho zaznelo nekolikrat, ale:

Tabakovy kour a kour z cannabis se lisi v nekolika vecech, protoze tabakovy kour obsahuje hlavne nikotin, zatimco cannabis kour obsahuje THC. Rakovinu-podporujici efekty koure jsou zvyseny nikotinem, naopak snizeny THC.

Takze teoreticky cim vyssi obsah THC - tim je trava zdravejsi :)

Tabakovy a cannabis kour obsahuji stejne karcinogenni latky -- a zalezi ktera cast kytky je kourena-nektere casti obsahuji karcinogenu vic(nehulte listy :)), ale zatimco nikotin aktivuje tyto karcinogenni latky, THC bylo prokazano ze tyto latky brzdi/potlacuje u bunek testovanych mysi. THC ma u lidi nejspis take ochranny efekt proti karcinogenum obsazenym v kouri, nicmene presto je cannabis kour karcinogenni.

THC a nikotin se v plicich vazi na jine receptory. Zatimco bunky v plicich a dychacich cestach jsou posety nikotinovymi receptory, neobsahuji THC receptory. Toto je vysvetleni proc koureni cannabis nebylo asociovano s rakovinou plic, hlavni priciny smrti z koureni tabaku!

U Cannabis byla take prokazana schopnost nicit rakovinne bunky a snizovat velikost nadoru, castecne take snizovat velikost formace zil ktere zasobuji nadory krvi. Ale "efekty cannabis jsou komplexni", varuje autor.Jelikoz nekteri lide kouri cannabis spolu s tabakem,efekty obou "drog" mohou na sebe pusobit v komplexnich smerech.

Ale daval bych pozor i na jine plicni choroby ktere muze kour zpusobit, rakovina neni jedina nebezpecna vec! Proste kdo chce kourit zdrave at jde do vapiku, pokud THC opravdu funguje jako anti rakovino spoustec v plicich - chranite se tim i proti ruznejm srackam ktery obsahuje nas znecisteny vzduch.

citace:

The pharmacological effects of tobacco and cannabis smoke differ in many ways, mainly because tobacco smoke contains nicotine while cannabis smoke contains tetrahydrocannabinol (THC). The cancer-promoting effects of smoke are increased by nicotine, while they are reduced by THC.

Tobacco and cannabis smoke contain the same carcinogenic compounds -- and depending on which part of the plant is smoked, cannabis smoke can contain more of them -- but, whereas nicotine activates these carcinogenic compounds, THC has been shown to inhibit them in mice cells. THC is very likely to have protective effects against the carcinogens present in smoke in humans too, but cannabis smoke remains nonetheless carcinogenic.

While nicotine and THC can act on related cellular pathways, they bind to different receptors to activate these pathways. The cells of lungs and the respiratory passages are lined with nicotine receptors, but do not appear to carry THC receptors. This explains why cannabis smoking has not been associated with lung cancer, a main cause of death from cigarette smoking.

Cannabis has also been shown to kill cancer cells and to reduce tumour growth, in part by reducing the formation of blood vessels that feed tumours. But "the effects of cannabinoids are complex and sometimes contradicting", warns the author. In addition, as cannabis is frequently smoked with tobacco, the effects of the two drugs may interact in complex ways.


zdroj: http://www.sciencedaily.com/release...51019003339.htm
soulQuake
to sol: teda tomu, že nicotin zvyšuje riziko raka moc nevěřim, vlastně to ani neni moc možny, protože jeho obsah v cigaretach, je tak nizky, že jeho učinek na tělo ma pouze neurologickou podstatu

a co se týče fungování nikotinu v nervech potažmo synapsích, tak tam vliv na raka jaksi nevidím

myslim si, že v tom článku se objevují nepravdy
John.Mall
No a já našel zase tyhle články:

Idnes Ordinace

Kouření je prostě nezdravé Ááno, o tom není pochyb, je jedno jestli to je tráva nebo tabák nebo ořechový listí --IMHO--
pánové, nevím, proč tohle bylo v Léčebných účincích marihuany - asi vám (kromě soulQuakea, který pouze reagoval na již existující příspěvek) uniklo, že v tom threadu lidi hledají pomoc na svoje problémy, tudíž se tam píšou jen informace o léčebných účincích cannabis

pokud někdo našel vhodnější místo (thread), kam by měly tyto příspěvky být přesunuty, prosím o PM - asi jsem hledala blbá slova, nenalezeno :(
MadEGGA:()
ty jo, jako stacilo mi precist si prvni odstavec a hned mi bilo jasny, ze se jedna o nejvetsi blbost. rakovinu nezpusobuje nikotin, ale dehet a ten je jak v cannabinoidech, tak v tabaku. jinak o tom, ze by THC snizovalo riziko rakoviny slysim poprvi a fakt tomu neverim. Mozna se pouziva ke zmirneni priznaku pri chemoterapii, ale to je tak vsechno, co ma s rakovinou spolecnyho ;)
MadEGGA, pokud se nepletu, tak kouření marjánky proti rakovně přispívá tím, že pak se plíce "čistí", víc toho vykašleš (něco k tomu je na http://grower.cz/forum/showthread....3591#post283591 , ale nevím, jestli nejsou nějaký nový studíe mluvící proti tomuhla)

a na zmírnění příznaků chemoterapie marjánka pomáhá ne "možná", ale URČITĚ (je to antiemetíkum - ale netvrdím, že pomůže vždy a každému, stejně jako tohle neplatí u léků aj.); nemám rakovinu, ale brala jsem rok chemošku a bez marjánky bych s ní po první infúzi švihla
john mall: taky si myslím. nedá se říct že když někdo bude kouřit čistě kvalitní cannabis tak bude mít čistý plíce. znám lidi co to dělají a kašlou jak oteklý a furt, plíce čistý nemaj, resp mají furt co vykašlávat - takže podle toho článku mi to připadá že tráva jakoby pomáhá vykašlávat vlastní sračky nebo jak bych to řekl.
nepochybuju o tom že nikotin je daleko horší, ale taky si nenasazuju růžový brýle že když budu jen hulit tak to je v pohodě.

nedávno sem si koupil vapík, investice do zdraví se vyplatí ;)
konopí má taky schopnost tahat z půdy kovy nebo ne
takže nehulit konopí pěstovaný u jaderný elektrárny :-D neni to prdel, takový kouření jsem měl - byl to sice zabijáckej stav ale za jakou cenu
Antikristus
Teda je pravda že jsem nevystudoval ani v oboru zdravotnictví ani chemii a člověk to je velká chemická továrna která do sebe cpe ať už vzduchem nebo potravou látky které tělo potřebuje k životu a k bytí vůbec.
Osobně zastávám názor že si tělo umí samo říct co mu schází a prostě si řekne teď mám chuť na slaný a teď na sladký a tak jsou člověku a ne jen člověku dány chutě, čich, zrak a další smysly.
Tělo už si pak pamatuje že když něco potřebuje jako stavební kámen tak vyvolá chuť na to v čem očekává že dané prvky najde.
I když člověk je už jistě dost zdegenerovaný v této oblasti tak to pořád ještě funguje a asi by bylo vhodné svému tělu a jeho volání co užít by měl naslouchat i kdyby doktoři byli jinýho názoru.
Co se týká drog tak protože je člověk bytost co potřebuje ne jen živočišnost k přežití ale i duchovní či náladové prožitky tak si tělo řekne i o drogy které jsou svým způsobem taky lék třeba na deprese nebo na jiný pohled na problém který nás trápí.
Tohle je moje životní filosofie kterou nemohu niak doložit lékařskýma studiema a nikomu ji nechci vnucovat.
Píšu to jen proto kdyby se k tomuto názoru chtěl někdo přiklonit tak aby to vůbec bylo napsáno.
V praxi tedy pokud někdo sáhne po drogách a to opakovaně tak asi proto že mu tyto drogy pomáhájí něco vyřešit a ví že je to v té chvíli právě slivovice nebo marihuana a ne chleba s máslem.
V takové chvíli je jedno jestli v kouři jsou nebo nejsou zárodky rakoviny když si to tělo právě žádá protože má v něčem jiném absenci.
Pokud tedy někoho trápí otázka proč je na zemi a jaký jeho život má vůbec smysl a potřebuje stav kdy lze na svét pohlédnout z jiného pohledu což drogy umožňují tak pro některé z nás je řešení takovéto otázky důležitější než hrozba rakovinou.
Navíc co může jednomu ublížit tak druhému může prospět a naopak.
Proto když budu mít chuť na čokoládovej dort tak si ho prostě vezmu i kdybych byl cukrovkář a lékaři mi hrozili že do tejdne umřu.
Když budu mít pocit že potřebuju nutně uniknout z reality tak se asi ožeru alkoholem.
A taky poznám kdy sáhnout po marihuaně i kdyby se to druhým zdálo na jejich vkus příliš často tak vim proč to pro mně je dorý a že jedinej kdo nejlíp ví co zrovna potřebuju jsem Já sám a tělo které je mou součástí a snad Bůh který ůdajně ví všechno a který na vše dohlíží.
AMEN :-)
PS: Nejsem zhulenej :-) Už několik let jsem marihuanu neužil :-)
citace:
Původní příspěvek od Antikristus
Teda je pravda že jsem nevystudoval ani v oboru zdravotnictví ani chemii a člověk to je velká chemická továrna která do sebe cpe ať už vzduchem...............


dotaz - PROČ JSI MĚL POTŘEBU TOHLE NAPSAT DO LÉČITELSTVÍ A COS VLASTNĚ TÍM CHTĚL V THREADU O KOUŘENÍ ŘÍCT?????
Antikristus
Pravda, asi jsem to mohl napsat jednou větou ale měl jsem asi potřebu to hned i rozvést a něčim podložit.
Diskuse se začala odvíjet směrem jestli marihuana versus nikotýn má vliv na rakovinu.
Tedy zkráceně.
Je mi jedno jestli z kouření dostanu rakovinu ať už se jedná o THC nebo nikotýn když k užití přistupuju s tim že mi to pomáhá jinak a v jiných směrech a jsem si vědom že to může mít i neblahé jindak škodlivé ůčinky.
Pokud tedy sáhnu po jednom nebo po druhém tak proto že si o to tělo řeklo a já mu věřim že ta chemická továrna ví co je pro něj dobré.
Mě to přišlo že to v tomto tématu mělo zaznít a proto jsem to sem napsal.
Někdo by tu radši opravdu viděl chemický vzorce, analýzy zdravotnických průzlumů nebo fotografie řezu plícema kuřáků.
No ze svého uvážení jsem měl pocit že bych měl napsat to co jsem napsal :-)
Těm co to sem nesedí se omlouvám ... jsem tu novej a byl to můj druhej příspěvek do fora :-)

PS : Jedubabka nemohl bys mi pro změnu odpovědět teď ty proč jsi na můj příspěvek hned reagoval Velkými písmeny ve větě ?
Chtěl jsi mi tim naznačit že se sem můj přízpěvek nehodí a nebo máš potřebu hned na všechno reagovat jak to vypadá podle kostiček pod tvým nickem že nejspíš reaguješ všude a na všechno abys měl prvenství v počtu příspěvků ? :-)
ja teda kdyz si zahulim a nezapalim abych umirnil stav tak jse to neda:)
honnafetky
http://www.akademon.cz/article.asp?source=mar

http://akademon.cz/article.asp?source=mari

huliči, projděte si uvedené odkazy a dozvíte se od skutečného odborníka v této oblasti, co je marihuana za svinstvo...jistě potom nebudete psát takové hlouposti...
Hyde
honiči:
stejný příspěvek ve více fórech 3 body
honnafetky
Hyde: Na co si to tady hraješ, ty šašku? Kolik ti vůbec je? 12? Na víc let totiž nemáš mozek, padej do školy nebo budeš mít trojku z chování, blbe...
cosmos
Tady je pěkný srovnání složení kouře konopí x tabáku:
http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3pcancl4.html
Doporučuju kouknout i na účinky.
MadEGG
Ted me napadla jeste jedna vec.. on je totiz nikotin pro lidsky telo hodne toxickej a staci celkem malo na to, aby to cloveka killnulo. Nvm kolik presne na mnozstvi nicotinu (uz si to presne nepamatuji), ale tusim snad ze 1 kapka cistyho nikotinu muze zabit i nekolik lidi. No a prej 80 cigaret za den je kryticka davka pro smrt.. vyhodou pro nas je., ze nez jich stihnem tolik vykourit, tak se zblejem jak sakali, poserem se a nejsme schopni do sebe dalsi nikotin vpravovat.

Takze z toho vypliva, ze toxicke latky v tele mohou oxidovat a dostavat se takhle do bunek, cimz narusuji jejich prirozenou obranyschopnost, tim padem vetsi ryziko bujeni, ci napadeni zhoubnym bujenim. Tod ma uvaha. Nvm. Vyplyva mi to ze zjistenych informaci (nejedna se ani o jeden a snad ani o jednu desitku clanku, takze po me nechtejte, abych vam to nekde hledal).
1) CIGARETY vs 2) MARIHUANA ..... 1) Ano tabak=hrebiky do rakve, driv nb pozdeji stalym uzivatelum hrozi rakovina plic, i kdyz ji nechytnou tak se nedozijou dlouheho veku a hrozi jim vetsi selhani nekterych organu napr. Infarkt. 2) Pravidelni kuraci co netrenuji dostatecne svuj svuj mozek prijdou o slusnych par mozkovych ''pametovych'' bunek ae v rade nekolika let , s rakovinou plic si myslim ze to nevypada nejak hrozne spis naopak! ................Tot vse nic nove pod sluncem ze ano.
Smart
Ahoj,


chtěl bych se zeptat zda nevíte jak je to s kouřením marihuany a škodlivostí...
Dozvěděl jsem se že cig. dým je skoro stejný jako kouř marihuanový akorát v jednom je nikotin v druhém THC a CBD i snad na nezávislé encyklopedii enspyro(biotox.cz) tomu bylo v tabulce dáno zapravdu... Kouř se lišil jen maličkostma a již zmíněnými látkami...



Bylo tam napsáno todle:




"

Účinky dlouhodobého užívání na plíce

Jeden joint (cigareta marihuany) obsahuje asi tolik dehtu jako 2–3 tabákové cigarety. Toto číslo nevypadá nijak hrozivě, představíme-li si množství, které zkonzumuje kuřák marihuany ve srovnání s kuřákem cigaret (20–30 cigaret dnes za den zvládne kde kdo, v tomto ohledu adekvátní množství 10 jointů téměř nikdo). Problém nastává, uvědomíme-li si, že způsob kouření cigaret a jointů je absolutně odlišný. Kouř z marihuany si kuřák ponechává v plicích delší dobu, vtahuje hlouběji do plic a obdobně – tudíž si plíce poškozuje více (princip poškození stejný jako u tabáku). Některé studie z poslední doby uvádějí poměr škodlivosti (na plíce) – 1 joint = 9 cigaret. Doporučuji podívat se na studii Srovnání tabákového a konopného kouře.

A co že tedy dělá kouření konopí plicím konkrétně? Dráždivé plyny vznikající při spalování způsobují kuřácký kašel a chronickou bronchiolitidu (zánět průdušinek), bronchitidu (zánět průdušek) až plicní emfyzém (rozedmu plic = úbytek funkční tkáně za vzniku dutin – povšimněte si někdy, jak mají někteří kuřáci „obrovské plíce“, avšak i při menších fyzických výkonech se zadýchají). Dále některé složky kouře tlumí pohyb řasinkového epitelu (to vede k hromadění hlenu v plicích – napomáhá zánětu). Navíc zde působí i přímo samotný horký vzduch. Trvalý zánět sliznice respiračního traktu sám o sobě představuje riziko karcinomu.

Zájem o své zdraví vede kuřáky marihuany k pořizování tzv. vapolizérů – tj. zařízení které z rostlinného materiálu odpaří víceméně jen THC a značně tak uleví konzumentovým plicím."



A někde na netu jsem ještě našel todle:

"Rizika konzumace konopí pro zdraví - MUDr. Pavel Kubů - Drogmem o.s.

Akutní či chronický zánět průdušek
důsledek dlouhodobého nebo nadměrného užívání kouřením

Poškození slizniční výstelky průdušnice a velkých průdušek
hlavně při dlouhodobém kouření konopí

Rakovinotvorný účinek zplodin hoření
při dlouhodobém užívání kouřením, vzhledem ke stejnému množství tabáku je kancerogenita konopí přibližně o 50% vyšší

Poškození dýchacích cest, zápaly plic a obecně větší náchylnost k infekcím dýchacího systému
typické průvodními příznaky dlouhodobějšího kouření


Ohrožení srdce a cév
vyplývá z poškozováním výstelky cév a srdce toxickými zplodinami hoření biologického materiálu, které z plic přecházejí do krve. Poškozená výstelka je pak zvýšeně náchylná k rozvoji kornatění (aterosklerózy) tepen, jehož důsledkem může být vysoký krevní tlak, tepenná výduť (aneurysma), srdeční infarkt, mozková mrtvice nebo postupný uzávěr tepen vyživujících dolní končetiny či ledviny
"





Co si o těchto článcích myslíte??


Jaký je váš názor na kouření marihuany a rakoviny plic... A co si myslíte že hrozí po kouření 1ho jointu (cca. 0,5g + 0,25g tabáku) denně jinak obyčejnému člověku co nikdy cigerety nekouří...


A co si myslíte o škodlivosti vaporizace a skleněných šklukovkách...(poze čistej matroš žádnej tabák)?


Pro ilustraci: obrázek šlukovek co mám na mysli...:


http://www.smokeshop.cz/fotocache/bigorig/01211000.jpg




Dík za vaše názory a příspěvky :)

. . . . . . . . . .

. . . . . . . . .

. . . . . . . .

. . . . . .

. . . . .

. . . .

. . .

. .

.
Lord A.
Vsechno to skodi, to je jasne... Ke vzniku rakoviny to urcite prispiva oboje. Myslim si ale, ze pravidelny kurak cigar je na tom o dost hur nez pravidelny hulic. Ja mam stejne nejradej travu v jidle a piti :)
Mr. Figaro
Já nevim co se kolem tohohle furt řeší. To není o tom myslet si něco, tak to prostě je.
Hoří to ? Špatně! nemoci atd. viz výše.
Nehoří to ? Nevadí, protože se nic nepálí.

Myslet si, že do sebe při pálení nesereš sračky může jen totálně vymytej teenagerskej "rasta". Naopak ano, je to škodlivější jak tabák. To ale taky záleží jak trávu vypěstuješ, co do ní pumpuješ za hnojky atd. prostě jak se o ní staráš.
Což je snad logický ne ?
a ohledně raka - každej je náchylej jinak. Neexistuje univerzájní rovnice. Závisí to na hrozně faktorech a proměnných. Životní styl, strava, spánek, psychický a fyzický stres atd .... blabla ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma