Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
--- Bungee's --- 2008 --- - Klikni zde pro originální téma
Bungee
Hoj všem gouwrům,
už nějakou dobu Vás tady pozoruju, pročítám a pilně studuji Vaše thready. Letos v dubnu jsem se znovu po pár letech odhodlal sehnat a vypěstovat nějakou tu marihuanu. Po několika strastiplných letech pěstování venku jsem se rozhodl pro květináče a poněkud bezpečnější místo. Mno tak tedy začněme.


Řízky:
Jelikož jsem se rozhodl pro květináče, pěstování z řízků byla jasná volba:-P. Takže pro začátek jsem si opatříl dva řízky, a to SENSI STAR a DURGA MATA. Později ještě něco přibylo ale nechme se překvapit:-)


Květináče:
Po prostudování FAQu jsem se rozhodl pro květináče o objemu 16l a k nim samozřejmě i příslušné podtácky, což taky souviselo se zaplněním jejich spodních částí keramzitem (přibližně do výšky samotné misky). To proto aby kořeny nehnily, ale to už všichni víme:-D.


Substrát:
Se substrátem jsem si docela dlouho lámal hlavu. Nakonec jsem zvolil suubstrát o následujícím složení:

• 2/7 Perlit
• 2/7 Zahradnický substrát
• 2/7 Worm Castings od Plagronu
• 1/7 Zahradnický kompost
+ trocha dolomitu a kostní moučky

add. Rostlinám se v něm daří docela dobře, horší je to se zalíváním, protože vysychá opravdu rychle.


Hnojiva:
Chemie mě nikdy moc nešla takže jsem se rozhodl pro organiku. A když organika, tak jak jinak než Plagron. Takže co že to z té jejích série používám?

růst:
• Alga Grow
• Phytamin

květ:
• Alga Bloom
• AH Growth/Bloom Excelerator


Takže tím bych uzavřel začátek a jdu prostudovat jak se uploadují fotky:-)

P.S.: Nebojte se psát, vytýkat chybičky a radit;-)
Bungee
01 - 05 - 2008

Dva vysněné řízky dorazily již 14 dní před datem. S řízky jsem ještě zkušenosti neměl a umístil za okno. Slunce a docela suché klima způsobilo, že všechny listy oschly a musel jsem tedy počkat až vyrostou na vrcholu nové výhonky. Bylo to strastiplných 14 dní a příště se to snad už nestane:-P.

add. Takže rada pro všechny - řízky umísťujeme do vlhka a nenecháváme je na přímém slunečním světle;-). Neuškodí je také sem tam pokropit rozprašovačem.
Bungee
11 - 05 - 2008
Sazenice byly přesazeny do finálních květináčů a umístěny ven. Jestě pořád moc nerostly. Sensi Star byla tou dobou větší a proto jsem neváhal a zaštípl ji. O zaštipování bych se tady trochu rozepsal.

Zaštipování:
Docela dlouho jsem řešil jak budu zaštipovat. jako první jsem zavrhl FIM, protože jeho výsledky jsou nejisté a rostlina se delši dobu vzpamatovává. Po prohledání příslušných threadů jsem narazil na příspěvek (už nevím od koho), který popisoval záštip po třetím patře, kdy po vyrašení výhonků byly nejspodnější dva odlomeny a zbývající čtyři ihned po prvním patře zaštípnuty. Tohoto vzorce jsem se držel.

Takže na fotkách je již Sensi Star bez vrcholku:-)

add. taky už jsem tou dobou používal phyt-amin a taky trochu hnojil
Bungee
16 - 05 - 2008
Takže jak je na obrázcích vidět tak Sensi Star byla zaštípnuta podruhé. Tou dobou jsem taky usoudil že Durga Mata je také zralá na první záštip.
Bungee
30 - 05 - 2008
Nějakou dobu jsem byl mimo domov a takhle to vypadalo když jsem se vrátil. Mno co si budem vyprávět, byl jsem docela nadšen:-P. Sensi Star byla tou dobou mou velkou favoritkou. Uvidíme jak se to vyvine dále.
Durga Mata mezitím pomalu dorůstala k druhému záštipu.

No nevím moc co k tomu dále napsat takže tady jsou fotky:-)
Bungee
04 - 06 - 2008
Takže právě nastala velká chvíle kdy byla Durga Mata znovu zkultivována. Snad na té fotce je ten záštip vidět. Jinak Sensi Star roste pořád dále, moc se od minula nezměnila;-)

Hnojení:
Stále aplikuji Alga-Grow a Phyt-amin podle doporučeného dávkování.
Bungee
09 - 06 - 2008
Takže. Protože žížaly od Plagronu jsou ve větším balení jen o něco dražší, zůstala mně doma docela velká kupa. Proto jsem se rozhodl obohatit svůj květinový arzenál:-). Bylo to právě v tu dobu kdy futeW dostal od Mopslíka zásilku s řízkem Orange Budu a vzhedem ke změně jeho pěstebních podmínek ho neměl kam umístit.

Tak proběhla velká adoptace opuštěného řízku a nakonec to vypadalo asi takhle:-)

Snad to Mopslíkovi nevadí:-P

add. taky si všimněte, že řízek mně kupodivu ani neoschl:-P
Bungee
17 - 06 - 2008
No a jedeme dále. Žížalí substrát ještě pořád je a já neváhám a mám slíbenu další již vyspělejší květinu. V pořadí čtvrtou. Když dorazila byl jsem docela zklamán. Byla to květina, ze které byly dost nešetrně odebírány řízky. Pro její vzhled dostala jméno Koště:-D (možná ještě časem zjistím o jakou genetiku se jedná).

Mno trošku jsem na ní zapracoval - ostříhal, otrhal, ohnul - a i s jejím docela vyvinutým kořenovým balem šoupnul do klasického květináče:)
No však to sami vidíte.

Jinak přidávám další update ''starých'' modelů.
Bystřejší pozorovatelé si již můžou všimnout objevujících se female preflowers;-)


Ohýbání:
Na fotkách je také vidět že používám klasická ohýbací kolínka growshopu. Ony docela dost ohýbají, až se mně zdá, že spíš lámou. Řešil jsem to tak, že jsem je zkrátil o jeden z jejich pěti článků. ohýbají tedy míň, ale zato ne tak drasticky;-)

No tak to byla taková poznámka nakonec a už se můžete kochat:-)
Bungee
30 - 06 - 2008
Takže jsem se dostal k poslední aktuální sérii fotek:-)

No, co napsat:-).
Hnojím, stříkám a hlavně v tomhle horku zalívám jak ďas. Kytky denně vypijí něco kolem 2ĺ vody takže to chvílu trvá než to oběhám.

Koště se docela rozjelo a děla mně radost. Dvě nejvyšší větve jsem zaštípl, aby je ty ostatní mohly dohnat a konečně se z něj udělal klasickej keřík.

Taky jsem se rozhodl Orange Bud nezaštípávat vůbec a nechat se překvapit co vznikne;-)

Mno tak to je pro dnešek konec, uff byla to fuška to sem dostat...growu zdar pardálové:-D
Zdravím pane :)

nejuchvatnějsí kytí mi příjde Koště a Sensi star, fakt jsme nevidel krásnější kytky, co vzrustu a vzhledu :) chválím a K+
FaLda
NO zatim pecka!!..krasny kericky..kolinka delaj svy co?! Je videt, ze je rozdil mezi rizkem a ze semene! Jinak K+ krasny
do_0b
mam dotaz to koste je nejaky NoName s pracovnim nazvem koste ? ta kytka vypada fakt dobre ....
Bungee
21 - 07 - 2008

Hoj všem,
po delší době jsem se rozhodl udělat další update. Plánoval jsem ho o něco dřív, ale nebyl moc čas a hlavně nevycházelo počasí pro pořízení fotek.

Ještě než začnu, chtěl bych všem příznivcům poděkovat za karmu..docela jste mě překvapili;-)

Takže co je novýho...počasí bylo v poslední době docela proměnlivý, takže kytky nerostly tak rychle jak bych si přál. Může to být taky tím, že všechny květináče už jsou plně prorostlý kořenama, takže kytky už nikam moc nespěchají:-)

S hnojivem zatím moc nepřeháním (tj. 1x týdně Alga Grow, 4ml/L), takže zatím padlo jedno 250 ml balení. No, v nejbližších dnech se to všechno změní, protože v garáži pod stolem číhá dalších 500 ml, takže rostlinky snad stihnu ještě pěkně vykrmit:-P.

Taky jsem všechny kytky zbavil velkých listů, takže nějakou dobu vypadaly trochu divně, ale už se zase zpravily:-) Byla to hromada zralá na vaření, ale nenašel jsem tu odvahu:-P.

Trošku mě trápí Durga Mata, která sem tam vypadá docela zvadle, takže se snažím pořád zjistit čím to je (snad jen tím špatným počasím). Sensi Star vytvořila 4 hlavní vrcholy, který rostou trochu rychleji. Jinak největší pokrok udělal asi Orange Bud, kterej se pěkně rozvětvil i bez záštipu. No porovnejte sami:-)


2 do_0b: Koště je jen takovej pracovní název. Byla to původně matka pro indoor řízky, takže pevně doufám, že i když neznám její jméno, tak není nounejm:-). I když zase není nounejm jako nounejm :-D

2 FaLda: Joo joo kolínka dělaj svý:-)...Teď už teda moc néé, ale ze začátku byly k nezaplacení;-)
Bungee
21 - 07 - 2008

No a abych nezapomněl...mám tady pro Vás jednu lahůdku:-P a to:

Kvíz pro chytré growery
Na Sensi Star se mně objevily fleky, a to dva různý tipy (viz. photoz). Objevují se teda jen sem tam na několika listech a třeba jen na jednom listu ze všech co jsou na řapíku. Není to nijak razantní, takže z toho zatím nedělám velkou vědu...každopádně kdyby někdo věděl příčinu, budu rád když poradí;-)

Tak to je zase na nějakou tu chvílu ode mě všechno...takže dasvidanja;-)
snow1
nelam si nad tymi flakmi hlavu, pozri napriklad nase foto.....
http://grower.cz/home/potw.php?acti...&photoid=250897

mame to tez, nikdy to nijak neovplyvnilovyvoj rastlinky. urcite to nie je okej, ale netreba sa toho vobec bat :-)
snow1
niektore druhy to maju stale ine vobec, moze to byt aj genetikou.....pamatam si super skunk, tam to bolo kazdy rok
moc pekne kytycky
verci
taky bych si s tim hlavu nelamal... mas je pjekní jin to neublizi..... SMEJTE SE :-)))
Bungee
12 - 08 - 2008

Helou:)
čas postoupil, kytky zase o něco vyrostly a to znamená, že přišel čas dalšího updatu...doufám, že už ste všichni pěkně natěšení:-D

Vypadá to, že zalívání Alga Growem ve zvýšených dávkách jenom prospělo a všechny kytky se docela rozjely (Durga Mata se od minula taky docela spravila a už se jí nekroutí ani nežloutnou listy). Dneska padl poslední zbytek 500ml balení.
Taky jsem začal do zálivky přimíchávat Growth/Bloom Excellerator od AH (je to místo mýho vysněnýho Repro Forte od Plagronu, který není k sehnání...je to škoda, mohl to být Pure Plagron Power:-)

Zatím žádný známky kvetení, což mě docela znervózňuje, ale snad se co nejdřív dostaví (kytky už spíš jen tak košatí). Pro jistotu už jsem začal mixovat Grow a Bloom hnojiva do sebe:-)

Koště dneska podstoupilo další odlistění, tak bude asi nějaký to mlíko:-)
Jednu várku už máme zasebou a můžu říct, že v listech nějaký to THC opravdu je 8-)

...no nic du uploadovat ty fotky ať tady moc nevykecávám:-)
Bungee
12 - 08 - 2008

No mám tady pro vás ještě jeden bonusovej materiál...
Řízek Hindu Kushe, kterej asi před týdnem začal kvést, takže s tím nekvetením to nebyla až taková pravda:-P

Každopádně jsem se dočetl, že kvete docela dlouho, takže v našich podmínkých nedokvete...uvidíme no:-)

Je v docela malým květníku, takže prostě minikeřík...
Bungee
Uff, tak jsem znovu zde...nějakou dobu jsem se odmlčel, nebylo co fotit a tak...no hlavně se mně moc nechtělo, znáte to:)
Každopádně kytky začaly konečně kvést, takže update už byl nutností...

05 - 09 - 2008 >>> Orange Bud
Orange Bud mě zatím trošku trápí...pochází původem od Mopslíka a stejně jako jemu mě pořád nekvete pořádně...už od poloviny srpna nakvítá, takže jsem ho vyloučil ze zatmívání a to byla chyba. Uvidíme jak to stihne...
Bungee
05 - 09 - 2008 >>> Sensi Star
SS začala kvest bez pomoci v druhé polovině srpna a začíná se nám vybarvovat...no posuďte sami:)
Bungee
05 - 09 - 2008 >>> Koště Obecné
Takže tahle krasavice je jedna ze dvou, které jsem se rozhodl zatmívat. V polovině srpna vypadala, že na zkracující se periodu kašle a poroste až do řijna:). Teď je přibližně 2 týdny na 12/12...tento týden se zatmíváním končím (podle kalendáře je současná perioda přibližně 11/13 , tak by to snad mohly přežít bez zhermovatění...)
Bungee
05 - 09 - 2008 >>> Hindu Kush
HK kvete už od minulýho update...za ten necelej měsíc docela ztloustl, ale krystalky na palicích pořád nic moc, vůně taky taková..všelijaká...tak nevím nevím...
Bungee
05 - 09 - 2008 >>> Durga Mata
Dm je druhá kytka, kterou v současnosti zatmívám (podmínky jako v příspěvku č. 23). DM se jeví jako potenciálně nejpotentnější:)...a voní ještě líp než vypadá:)...snad v pořadku dokvete...no snad v pořádku dokvetou všechny;-)
Bungee
Tak se nám pomalu blíží harvest, takže přicházím s dalším updatem...už pomalu jeden z posledních.

Celý září bylo počasí nic moc, pár dní slunka jinak samej déšť a zima, kytky tudíž docela fialoví a žloutnou, ale snad to jestě nějakej ten týden vydrží...

Jinak Final Solution už mám doma. Nebude to dlouho a začnu ho lít co půjde:)

Hindu Kush už jsem setnul, takže fotky nemám...ale ono se ani moc nebylo na co dívat:)

Nevím co dodat, takže let's roll....8)


04 - 10 - 2008 >>> Orange Bud
Orange Bud si dává na čas. Vypadá to, že bude sklizen nejpozději ze všech (25.10.?)...
Bungee
04 - 10 - 2008 >>> Sensi Star
Už je to nějakých 44 dní prvního dne zatmívání, docela už tloustne:)...utnu ji někdy kolem 20.10.
Bungee
04 - 10 - 2008 >>> Koště Obecné
sice nevím původ téhle genetiky, ale dělá mně zatím jen a jen radost...krásný pálky a vůně to samý;-)
Bungee
04 - 10 - 2008 >>> Durga Mata
Tak tahle kytka dělá problémy už od začátku, vždycky jí tak nějak schly a hnědly listy. Teď přes to chtadný počasí a déšť se vše ještě zhoršilo...hned jak vyschne květináč začínám lít FS snad to ještě tak do 15.10. vydrží...jinak paldy má tvrdý a hodně osypaný:)
Bungee
23 - 10 - 2008 >>> SKLIZENO
takže dneska jsem sklidil poslední kytku (Orange Bud). Ostatní tři byly sklizeny v průběhu dvou předešlých týdnů a to hlavně kvůli rozmáhající se plísni:)...nijak moc se už nezměnily takže jsem ani moc nefotil. OB jako jediná plísni odolala a stihla dozrát, možná až moc...no každopádně jsem ji vyfotil a můžete to zhodnotit sami...teď už chudák visí upside down:)

přidávám ještě fotku stonku ze ktrýho vznikla docela dobrá postavička:-P

p.s. Časem přidám fotky suchýho matroše + možná nějakej popis účinků...

sí jů lejtáá


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma