Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Prapodivný dar - Klikni zde pro originální téma
Moula
Ahoj, v první řadě jako nový člen zdravím celou komunitu.. Nechci otravovat 100x obehranýma otázkama.. Poctivě jsem přečetl fórum i faq, ale došel jsem k závěru, že pro ujištění a klid na duši vydá foto shlédnuté odborníkem za 1000 slov. To tedy k úvodu.
No o co tedy jde... Včera jsem obdržel 3 květiny původu velice prapodivného, a ač jsem nikdy předtím nepěstoval, hned od pohledu bylo patrné, že jsou v neutěšeném stavu. Rozhodl jsem se je zachránit, a nabídnout jim odpovídající život, který si tyto rostlinky bezesporu zaslouží. 2 z nich mají 30 cm, dorazily v 6x6x6cm kelímcích :-( Přitom první listy začínají asi ve 20ti cm nad zemí... No než postavím skříň a začnu se věnovat pěstění naplno, alespoň jsem vykutil něco málo z toho co domov nabídl. Zeminu jsem koupil kvalitní, stonky jsou slabé, proto jsem dal dle zdejších rad květinky do průvanu.. Nejspíše je ještě podhrábnu, a zasadím aspoň o 5 cm níže. Jak jsem se zde dočetl, zapustí alespoň nové kořeny. Na pohled jinak vypadají zdravě.. Chci se optat... Líbí se Vám jejich prozatimní vzhled? Zastřihnout? Vždyť jim nezůstane téměř žádné listí.. Lampu až po výplatě, slunce zatím musí vystačit.. Prosím poraďte má-li to ještě vůbec cenu držet, nebo by bylo lepší to rovnou zakopat. Děkuji.
Moula
Děkuji za odpověď, boj pokračuje dá se říci dobře. Ještě než bylo zveřejněno toto téma ve fóru, nevydržel jsem, a nejvyšší kytku se pokusil hned po jejím přesazení do velkého zastřihnout FIM :-) No musel jsem si to zkusit. :-) Až čas ukáže výsledek. O tom jsem však mluvit nechtěl. Zajímavostí je, že oné květině se dle mého začíná dařit zdaleka nejvíce. Stonek nepatrně zesílil, a u listů pozoruji nárust o 50% oproti ostatním. Dnes skočím pro hnojivo, protože mně začali pronásledovat jako řadu nováčků tady, nažloutlé lístky na spodních větvičkách. Bohužel není jiné možnosti než pěstění za oknem, ale to doufám společně zvládneme. Večer pošlu foto, jak se daří květince po zástřihu, a bez zástřihu pro orientaci jak se vyvíjejí. Má třetí květinka (nejmenší, údajně jiný druh než zbylé 2), která byla mým tajným favoritem, neježí správně listy, a dojde mi po dni na slunci dosti vyčerpaná.. Sklopí listy jakoby neměla sílu, ale beru to jako šok z přesazení, no však foto ukáže.
jestedman
citace:
Původní příspěvek od Moula
nevydržel jsem, a nejvyšší kytku se pokusil hned po jejím přesazení do velkého zastřihnout FIM


chyba - nejdřív přesaď, aklimatizuj a pak zaštipuj
Moula
Jestedman: Ano, už jsem střízlivější a podruhé bych do toho nešel... Měl jsem květinky čerstvě a poprvé, uviděl fota vašich košatých keříků, a nejlépe do druhého dne jsem z mých kytek nedočkavě hodlal vypěstovat podobné, ještě lepší :-))) No tak tedy když už se stalo, a zastřihl jsem, dávám foto pokusu o onen fim. byl-li proveden správně, ukáže až čas. Však posuďte... Na druhém fotu lze pozorovat celou mou zahrádku, druhá kytka ve společném květináči je zasazena cca 10 cm pod úroveň té zastřihnuté, s tím že očekávám jestli se osvědčí rady, a zapustí kořeny ze stonku. Té třetí, mého malého favorita (nejdále na druhé fotce), postihlo bělení stonku od země, asi jsem horlivě zaléval. Učím se no... ;-)
brávooo
ty kytí sou v ubohem stavu doufam že je dáš do kupy
budu sledovat a držím palce,
a k te fim si to jen zaštípl fim by si toho tam musel
nechat víc jinak letí k+ pro radost at se dAří peace
Moula
Díky moc, no snažím se.. Trošku to roste, ovšem z té zastřihlé mám zatím největší radost.. Jako jediná pustila další listy, i když FIM to teda naknec nebylo... Škoda no.. přidávám foto ze včerejška.. Teď po ránu ji sleduji a opět se zlepšila.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma