Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Poprvé pod CFL (Envirolite 200W) - ICE - Klikni zde pro originální téma
monty.jack
Zdravím všechny,

tak sem taky trošku přispěju a popíšu svoje první pěstování pod CFL.

Na úsporkách se mi líbí jejich malý výdej tepla, který je v mojích pěstebních podmínkách hodně důležitý a prý lepší spektrum - uvidíme. Tak sem koupil jednu CFL od Envirolite a dal se do toho.

Skříňka : d*š*v 80*48*130 cm
Fólie : klasika z jedný strany černá, zdruhý bílá
Světlo : je teda ta Env. 200W
Substrát : Plagron Grow Mix
Krmení : HESI TNT komplex, HESI BLOOM komplex, HESI Phosphorus Plus, HESI Supervit + Advanced Natural Power - Root Stimulátor a Enzymes+ do začátku
Ventilace : 1*120mm PC na přítah(plynulá regulace 5-11V) a nějakej axiál 180m3/hod s trochou aluflexu na odtah

Osazenstvo : 2xICE (ze semínek od kámoše - jeho produkce)

Kytky jsou v květináčích 6l

Chci tam jen 2 holky, kdyby to nesplnilo moje očekávání. A proto budou často zaštipovány, roztahovány a zaplétány do mřížky. Aby z toho taky něco bylo. Jsem omezený výškou skříně a tak musím maximálně využít plochu.

Začátek sem se rozhodl tady zatím nepublikovat, kdyby to bylo totál fiasko, ale kytky se maj doufám dobře tak to dávám sem.

Tak začneme:
semínka sem dal klíčit, pak je valil pod Envirolite RED 125W(jinou nemám) a dvěma Philips TLD 865 abych jim aspoň trošku přidal to modrý spektrum. Po zaštípání a vyselektování samic jsem vybral dvě nejvitálnější, přestěhoval do 6l květníků a dal pod 200W CFL.

foto 1 - START
foto 2 - 8 dní 18/6
monty.jack
Ze začátku dostávaly HESI TNT 5ml/l + Root Stimul 1ml/l + Supervit. Každá druhá - třetí zálivka. Hnojiva HESI neznám, měly by být biominerální, takže by neměly moc zasolovat půdu.

START květu byl 26.5.08

Hnojí se:
HESI TNT jen první 4 týdny květu 5ml/l a pak uvidím (asi budu přikrmovat tak 1,5-2ml/l)
HESI BLOOM 5-7ml/l
HESI Phosphorus Plus budu dávat od 4-tého týdne 3ml/l

foto 1 - v den přepnutí.
foto 2 - první známky květů
foto 3 - detail budoucí paličky
monty.jack
Tady jsou fotky z 13.6.

Kyti se vede dobře nejeví žádné známky toho že by jim něco chybělo.

Jednou jsem se k nim dostal až o den dýl a málem byl malér, takže přišla na řadu automatická závlaha.

Každá kyti má dvě kapiláry kdy každá dává 120ml/10min. Zálivková voda je odstátá, pH má upraveno na 5,8-6(jak to trefím) a je v ní jen supervit.
Hnojím ručně - prolítím celého květináče a pak následující den vyřadím závlahu.
monty.jack
Tak další update. Je to zase několik dnů navíc a na paldách se začínají objevovat první hnědé blizny. Aroma je už docela silný, jestli to takhle pujde dál, nemine mě pacháč. V místnosti kde bydlím sem ještě nikdy nepěstil, tak nemám tucha, jak hodně až to může vonět.

Před několika dny se objevil nedostatek dusíku na spodních listech, tak jsem nasadil plnou koncentraci hnojek do každé zálivky(podle tabulky ředění). Ukázalo se že jim to nijak nevadí a za 4-5 dní žlutý listy buď znova zezelenaly nebo prostě odpadly.

Takže to vypadá že HESI hnojky od jistýho stáří kytka snese v plný koncentraci, do každý zálivky.

foto1 - celek
foto2 - paldy
foto3 - palda

Na radu uživatele Svahadji v jiném topicu, zavěsím úsporku vertikálně nad kytky, tak uvidím, jaká bude změna, jestli se budou kolem ní táhnout? Co to udělá nevím, s výbojku sem žádný takový věci nikdy nedělal. Zatím jediný pozitivní dopad bylo snížení teploty z 28-30 na 25-27°C, v noci je pořád tech 18-20(když nejsou vedra)

Příště teda postnu už aktuální foto. Tak to tady je skoro všechno, můžete se do mě pustit ;-)
monty.jack
Tak posílám už teda aktuální fotky.

Hnojím už nějakou dobu plnou koncentrací hnojek do každý zálivky. TNT komplex sem už vyřadil, trochu dusíku mají i v květovým hnojivu.

Jak sem psal už předtím zavěsil jsem lampu vertikálně a paldy přestrkal v pletivu tak aby byly co nejblíž k lampě. A taky sem povytáh výš palice, co byly původně ve spodu, takže se vám budou zdát spodky tech delších palic takový prořídlý. Myslím si, že by to ale mohli trochu dohnat, světla mají dostatek.

Průměrná vzdálenost od lampy je kolem 5-10cm a teplota je v tomhle místě max 28-29 stupňů.

foto 1 - hnojky
foto 2 - paldy
foto 3 - celkovej pohled (jo musím prostříhat)
foto 4 - pokus o detailní fotku

Ještě přidám údaje o vodě: teplota 23-24°C, pH 6,0, EC 1,9-2,1. Hnojky jsou v plný koncentraci dle tabulky.

HESI Bloom Komplex 5ml/l(dávám až 6ml/)
HESI Phosphorus Plus 2,5ml/l
monty.jack
jen náhled na celou skříňku, kyti sem prostříhal a CFL zavěsil vertikálně.
Fruity
Zdravím monty. Jak vidím moc lidí ti tady nepíše, ale kytky máš opravdu nádherné, pěstírna vypadá taky moc dobře. Jen jsem zvědavý - proč si zavěsil Nlitku vertikálně, když máš tak hezky zvládnutý SCROG? Z té fotky to moc dobře vidět nejde, když se ti bude chtít, zkus to vyfotit znova, jak si vyřešil ten vertikální závěs. :) U mně máš jasné K+, držím palce ať už to dojede bez problémů. Good Luck!
monty.jack
Proč jsem zrušil SCROG? Protože jsem udělal jednu chybu, když jsem nechal kytky jen krátce na růstu. Měl sem trochu obavy aby nepřerostly, protože rostly velmi rychle.

Na každý větvi byla jedna palda, ale docela malá, tak i přes to že se SCROG povedl jsem ho zrušil, krajní paldy přestrkal blíž ke středu a tím se dostaly vejš na mřížku. Jejich spodky byly trochu prořídlý, ale to se spraví(snad). Tím vznikla takova mísa z palic(dobře je to vidět z boku) ve který je na svislo strčená CFL.

Po prostříhání jsou kyti prosvícený až k dolním palicím. To by mi mohlo trošku zlepšit výnos a hlavně kvalitu. Kytek bylo víc, celkem 4, ale jedna se ukázala jako transvestit a druhá zhermila, a to dost, a tak šla ven. Zbyly jen dvě.

Další problém je ten že u CFL musíš mít stínítko hodně posunutý na stranu - E40 a předřadník ti daj skoro 20cm a když sem musel kyti trochu roztahat do stran tak se pro krajní už nedostalo dost světla. Prostě nebyly pod trubicema ale pod předřadníkem. To je taky důvod zrušení SCROGu.

Fotky a popis zavěšení postnu odpol, jak se dostanu z práce.
lamater
Ahojda nechci ti do toho moc kecat a to co dal povim je rize osobni nazor, mozna zkresleny fotografii, ale, pokud to co je v prizpevku 6 je tvuj aktualni stav tak tim ze jsi to hodil takhle vertikalne tak dost mrhas svetlem, kdyz chces jet vertikalne s CFL tak to ma smysl jen pokud jsou paldy podel cele vysky lampy, ale takhle je to dost ... prinejmensim zajimavy :) Paldy totiz osvecujes jen pulkou lampy a zbytek svetla ti jde do boku, ktere jsou i dal nez je stinitko a tim padem se me zda ze i vic svetlo rozptylujou nez koncentrujou na kytky, nemluve o tom odtahu, kterej odrazi svetlo zpatky do lampy. Mozna je to jinak a jen mi to tak pripada, kazdopadne hodne stesti
MedvedBrtnik
Jak rika lamater, dej to zpatky a to tak, ze rychle ;)
monty.jack
už sem tak učinil, měli ste pravdu, takhle to i vizuálně vypadá, že dostávaj světla víc. A když to je vidět i pouhým okem, tak to bude docela velkej rozdíl.

Takže Ď za konstruktivní kritiku :-)

brzo bude další foto
monty.jack
Zdravim všechny pěstitele,

předem se omlouvám, že sem nepostnul žádný update od 8.7. , ale stejně se nic zvláštního nedělo. Kyti postupně dozrály, palice ztvrdly, blizny zhnědly.

Pak bylo potřeba vymyslet nějaký ten flushing. Vzhledem k použitým biominerálním hnojkám by neměl být tolik potřeba, ale stejně sem zvolil proplachování měkkou odstátou vodou, říznutou destilkou, pH 6,6. Tím sem kyti posledních 5 dni prolejval, aby spotřebovaly zbytky hnojiv. To se asi povedlo, protože na některých fotkách už je znát žloutnutí listů.


Všechny fotky jsou ze včera, teď už budou až do uterý v naprostý tmě a pak je říznu. Foto usušenýho budou, jak usuším :-)

foto1- celek
foto2- detail větvení
foto3- pokus mého foťáku o makrosnímek

Do příštího postu se suchým výsledkem ;-) si promyslím a sepíšu moje chyby, uspěchny a vyvodím z toho nějaký závěr s ponaučením pro příště.

Taky bych mohl postnout svůj grow deník. Když bude zájem dám sem link...

Druhé kolo bude určitě, po tomhle pěstu sem se rozhodl, že se začnu víc zabývat mikropěstěním, chtěl bych z týhle metody dostat maximum.
pan_chodny
šlo by vyrušit potřebu stínítka tím, že ze všech stran dám diamantovou folii?
tu CFLku jsi bral kterou? blue, red, nebo mix(asi purple je mix,ne?)?
jak bys ji porovnal s www.cfl.cz ? jsou tam drahé, tak mě zajímá jestli se vyplatí
monty.jack
Čau,

ty usporky na www.cfl.cz jsou šíleně předražený.

U Klečky mají Envirolite 200W RED(tu mam přesně já) za cca1600.Z toho padnu protože sem ji kupoval pred půl rokem v Hradci Králové za 2450.

http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...e-200w-red.html

Její 125W verzi sem dal na růst(modrou nemám, ale budu pořizovat) a s 200W sem kvetl.

S tim použitím bez stínítka s diamant. folií? To by dle mě připadalo v uvahu jedině, když ji zavěsíš vertikálně a nechaš kyti rust kolem ní. Pak vytvoříš válec z pletiva a do něj je proplítáš.

Jinak při normální montáži(vodorovně) by bez stínítka šla půlka světla do pryč. Je to jen můj názor, ale kyti máš od ní tak do 10cm a odrazem od protější stěny(byť i s diamantem) se k ní nedostane tolik světla jako když se světlo odráží od stínítka.

Tam je potřeba aby bylo co nejvíc vyleštěný a trošku vyztužený(trochu taky ta lampa váží)

Jinak PURPLE není mix. To co je na tom cfl.cz, tam jde o to že je půlka trubic bílá a druhá půlka žlutá. Purple je taková trošku do fialova, nevim jakej to má přínos na kyti, nekoumal sem. Ale určitě to k něčemu je, jinak by to nevyráběli.
pan_chodny
hoj
purple chápu jako mix red/blue a víc UV záření
chci jet TAG aero, tak jsem tam uvažoval na růst 125W red a 125W blue a na květ jenom 125W red
stínítko teda asi zavedu :)

proč jsi dal folii z jedné strany černou?
wasco123
Zdravim, mozem sa ta spytat ako sa ti chladilo tu 200watofku? Ja by som tu usporku chcel na take miesto kde sa pozaduje minimalny hluk cize aky ventilator s akym prietokom by si po tomto growe odporucil. Vopred dikes
monty.jack
citace:
Původní příspěvek od wasco123
Zdravim, mozem sa ta spytat ako sa ti chladilo tu 200watofku?


No úsporka to je(tomu se zasměju snad pokaždý), ale má 200W :-)

Takže nějaký zbytkový teplo tam bude. Odtah od stínítka byl pro mě nezbytný. Jak je lampa blízko ke kytkám, tak se pod stínítkem vytváří tepelné vrecko ;-) !!až 39°C!!

Když bude počasí tak akorát kolem 22-26°C, tak mi stačilo jedním PC větrákem přítah, co fouká přesně pod stínítko a nahoře druhej u stropu jako odtah.

Jde o větráky 120mm, 12V, 1500ot/min

Ale jak přišly horka musel sem natáhnout pod stínítko flexo, který vede ven ze skříně a do něj dát axiální větrák. Je to VKO 125mm/230V/185m3/hod. To už trošku hučí(samozřejmě že je větrák volně zavěšený v prostoru na gumě.)

Samozřejmě jde taky o to, kde tu skříň máš. Snad ne o to kde, jako spíš o teplotu vzduchu, kterej nasáváš do skříně.
cudas
Modrou ani moc nepotřebuješ na růst .Jel jsem jen s červenou a to od začátku do konce a spokojenost.(na poprvé moc good)
Fruity
Tak jak to dopadlo? Dost me to zajima. :) Tak kdyztak postni.
woytishek
zajímal by mě výnos dík
gUan0_
:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma