Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Prvni indoor Fruityho- 10l bubler, 125w Nlite Red mikro, stavba skrine od zacatku. - Klikni zde pro originální téma
Fruity
Takze pestuju ve skrini 49x48x160.

Moje planovana vybava:

•Nlite 125 W
•kybl 10l
•bubler ELITE 800
•zatim 1x12cm a 1x8cm ventilator. + klipsnak na ofuk.
•pachac poresim az bude vune moc intenzivni, bude to univerzalni uhlikovy filtr do digestori.
•PH, EC metry ADWA

Zatim se podelim o proces stavby skrine:

foto č. 1 - vylepil jsem po obvodu dveri tesneni do oken. (U profil- cca 65kc - OBI)

foto č. 2 - k podlaze skrine jsem vyrezal otvor pro nadech, tak abych mohl naistalovat mrizku. (55kc)

foto č. 3 - -,-

foto č. 4 - otvor pro vydech. (d12)

foto č. 5 - pripravene veci na vyrobu bubleru + skrin.

Na posledni fotce jde videt nadech i vydech, na vydechu je ventilator 12x12cm Noctua: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41088
Fruity
Dnes jsem vyrobil behem mensiho posezeni s kamosi na zahrade bubler. :D Tahle velka krabice Primalexu ma objem 10l, s napustenou hladinou 2 cm od spodku kvetinacu je objem vody 8 l. Zkousel jsem zapojit cerpadilko ELITE, vzduchove bublinky se krasne dostavaly do obou dvou kvetniku, do kterych jeste musim navrtat diry. :)
Fruity
Bubler jiz ve skrini ...
Fruity
Takze mam na vas otazku:
Jelikoz nemam matkarnu, budu brat sazenicky ve hline, opravdu staci kdyz sazenicku vyjmu z kvetniku, peclive omyju koreny a vlozim do predem pripravene diry v RW kostce? Zakoreni? Nebo je vtomhle pripade (z hliny) lepsi pouzit jako medium jen mix perlit/keramzit?

Predem diky.
guerilla
Zdar,

pořádně omýt a dát do květníku a následně zasypat keramzitem, perlit ti je uplně, ale úplně na *****.

Kdybys měl menší květníčky (na aero), tak bych ti doporučil pouze vložit a uchytit polystyrénem nebo karimatkou.

Měj se,
g.
Nepro
čau type
Taky jsem pořídil Nlite 125W red,takže přeju hodně štěstí..a abych nebyl OT,tak se chci zeptat jak to hodláš jet?jak to chceš nechat narůst a chce jev SCROG?nebo spíš vscrog?na dvě kytky nevim no..ale zase bacha abys to neměl moc vysoký a prosvítilo ti to světlo houští;) dal jsem pár zasazenejch šnitlíků pond tu Nlite red na 18:/ jako na zkoušku..a drží se při zemi jak svině...hází patra,zůstává nízko...
jinak na perlit kašli propadal by ti:) a i kdyby byl větší,nevidim v tom dobrej nápad.Preferoval bych hydroton nebo normální keramzit o větším průměru koulí 8-)
Fruity
Zdar Nepro, i kdyz to jsou jen dve kytky nejspis bych chtel zkusit scrog , nebo neco mezi bushem a scrogem, tak aby to usporka zvladala prosvicovat a celkove chci hodne ohybat a co nejvic vyuzit plochu skrine. Take asi uvidim podle toho, jake odrudy budou k dispozici. (chtel bych indiku :) )

citace:
Původní příspěvek od Nepro
dal jsem pár zasazenejch šnitlíků pond tu Nlite red na 18:/ jako na zkoušku..a drží se při zemi jak svině...hází patra,zůstává nízko...

To me tesi, bal jsem se ze se kytky za usporkou potahnou. ;)
Fruity
Takze jsem zkousel bubler co nejvic odhlucnit, udelal jsem tlumic z petky, sehnal si tlumici material, kterym jsem podlozil vzduchovadlo a na dno bubleru pod kaminek dal prisavky. Hlucnost soustavy klesla o polovinu! Porad to ale dela pomerne dost hluku, v zavrene skrini (jeste ze mam dvere oblepene tesnenim) je to uz uchazejici. Ted dela nejvic hluku samotny motorek.
Fruity
A jeste jedna otazka ohledne cyklu sviceni:

V mem pokoji je dost horko, nejhorsi je to od 12h-16h, tak jsem premyslel, zda vypnout usporku prave v tuhle dobu. (tma) Na druhou stranu by kytky mely mit v noci teplotu nizsi (?) ... A nebo mam vypinat lampu na noc, kdy bude otevrene okno? Co si o tom myslite? A jak by jste to resily vy? A je opravdu nizka teplota v cyklech tmy tak dulezita?
brávooo
podle mně je nejlepší tu sporku vypnout
když bude nejvetší vedro ale na jednu stranu
ta usporka moc nehřeje zaleží jak to budou
stíhat větráky, kor když budou tyhle pařáky
okolo 30 tky!budu sledovat !jedu stejnou watáž
vypadá to zatím pěkně k+ peace
Fruity
citace:
Původní příspěvek od brávooo
podle mně je nejlepší tu sporku vypnout
když bude nejvetší vedro ale na jednu stranu
ta usporka moc nehřeje zaleží jak to budou
stíhat větráky, kor když budou tyhle pařáky
okolo 30 tky!budu sledovat !jedu stejnou watáž
vypadá to zatím pěkně k+ peace


Asi vezmu presny teplomer a udelam zatezovy test. :) Dnes me dojde lampa i zbytek ventilace. A diky moc za karmu, budu se snazit at to tady nejak vypada! ;) A co ohledne pozice toho klipsnaku? Neporadil bys Brávooo?
Nepro
Já bych so do toho chtěl vložit tedy zase projednou..:D
jen je pravda že ta Nliteka nehřeje to je pravda ale v tomhle létě to neni to pravý no... Ale jestli Fruity bydlí v paneláku tak to musí bejt ještě větší hardcore..pokud to půjde vypínej lampu na noc.BTW má snad i energetická nižší poplatky v noci a tak;) jinak mám Nlite se stínidlem,mám to daný nízko nad kytkama tak 5 cm,ze země tam fouká nějaký namakaný PCčko...ten klipsnák jen nastav aby šel vzduch přes kytky ven to je vše:) už se těšim a sleduju
Fruity
Takze jsem jeste nad ventilator na vydechu pridelal plastove stinitko, ktere by melo usmernit tok vzduchu. (na obrazku neni moc videt) :)

Ta tyc poslouzi k uchyceni klipsnaku.
Fruity
Dnes mne dosly veci z Klecky, vsechno bylo zabaleno ve velke krabici vyplnene az po okraj penou, pripadal jsem si jako na Vanoce, kdyz jsem se tema penovyma kulicka prohraboval a postupne nalezal vsechny ty "darky". :D V krabici jsem nasel Nlite 125w Red, Klipsnak, hnojky (viz foto), nejakou kabelaz a jeste solo me doslo stinitko z growshopu. Jen patice ke stinitku byla ... ehm plechova, N-litku nemela sanci udrzet, zohnula se pod jeji vahou jako papir. Tak jsem vyrobil novou. (viz. fotky)

S litosti zaroven oznamuju ze hydro se nekona, byly problemy s metrama, tak nakonec pojedu prvni grow hlinu.

(BioBizz Mix, uz mam doma). Omlouvam se , pokud jste cekali hydro pod 125kou, priste.

Osazenstvo je uz zname, bude to 2x Afghan + 1x Chronic.

Dale jsem jeste uvazoval nad zavesem lampy a asi by bylo mnohem lepsi lampu povesit vertikalne. Taky az priste. Uz jsem si vyhral s instalaci stinitka, navic poprve pojedu malo kytek abych vychytal vsechny veci a pestirna perfektne fungovala - tak si pohraju se zastipovanim a roztahovanim kytek. :)

Zitra provedu desinfekci prostor a prinesu fotky uz s prvnima kytkama. :love: Tesim se.

EDIT:

Moje puvodní myšlenka byla jet se stínítkem v horizontální poloze, jenže: teplota byla opravdu vysoká, stínítko zabírá téměř celou plochu základny prostoru a výdech je až nad stínítkem. Výš bych ji nedával... Nabídly se dvě rešení:
1. Snížit výdech a přidat na ventilaci - zavrhnuto už kvůli přílišnému hluku
2 Pověsit lampu vertikálně, vzduch by měl možnost krásně proudit

Vertikální volba se mě líbí víc.
Fruity
Začátek



Takže na tomhle míst'e bych se rád pozastavil, už mám doma vše co potřebuju na grow, udělal bych tedy rad seznam všech věcí co mám a kompletní cenu mé skříne na základě toho vypočetl, takže:

Cena?

•ventilace
-Noctua NF-S12-1200 12cm ... 420 kč
-Sunon *** 8cm ... zadara
-Ventilátor klipsnový ... 379 kč

•slunce
Nlite 125 W red ... 1149 kč
Stínítko Hobby .... 200 kč
Patka .... 27,5 kč :)

•výživa
Plagron Alga Grow 0,5 l ...269 kč
Plagron Alga Bloom 1! l ...279 kč (0,5 neměli, tak poslali litr :) )
Plagron Enzymes 0,25 l ...299 kč

•ostatní výdaje
Folie reflexní černobílá PE 3200x0,07 mm ...59 kč (jen na boky)
Napájecí přívod s koncovkou 3 m ... 99 kč
Objímka E40 ...84 kč
BioBizz All-mix 20 l .... 199 kč
Halfmoony ....50 kč
Lišta .... 65 kč
Mřížka na nádech .... 65 kč
Rěťez 3m ....84 kč
Těsnění do oken ...65 kč

•Poštovné
Klečka shop ..... 0 kč
Growshop ..... 120 kč :)

__________________________________________________


Celkem: 3 912,50 Kč

Tohle by byla základní cena výbavy, bez samotné skříně a řízků.

Tak, to by bylo, zatím se loučím, jdu pracovat na skříni, jdu vydrhnout a ješte navrtat díru pro odvod kabeláže za skřín do spínacích hodin. + Zítra ráno zajedu do OBI, koupím květináče a po obědě už plánuju zkusit teplotu v nejvetším vedru, pokud i tohle bude ok, kytky půjdou dovnitř. :beer:
Fruity
Start:

(49x48x160)
Kytky: 1x Chronic, 2x Afghan x Maroco
Půda: Bio Bizz All mix, keramzitová drenáž
Výživa: Plagron grow,bloom, enzymes, phyt-amin
Ventilace: Nádech pasiv, občas pomůžu stolním ventilátorem, ofuk úsporky/kytek - klipsnový ventilátor, výdech 12 cm Noctua

Včera jsem dostal řízky 2x Afgana a jednoho Chronica, byly po dlouhé cestě tak vypadaly povadle, když jsem je přesadil, uvadly ůplně, všechny listy ležely na hlíně. :( Tak jsem jednal, dostaly postřik Phyt-aminu, (dík Denyg!), svoje PET pařníčky, dvě improvizované zvhlčovačky a co hodinu jsem lehce postřikoval dest. vodou půdu, pařníčky i květinky, vypadaly fakt hodně zle, moc jsem se o ně bál. :( I v noci jsem vstával a chodil je postřikovat. (ještě že mám skřín 3 metry od postele :) )

Řízky Chronica a Afgana se nakonec vzchopily až na druhého Afgana, který je pořád nějaký povadlý, snad to dopadne dobře, přináším foto už po té, co se dva řezy vzchopily. (Povadlý afgan je ten vpravo :( )


Jinak pár věcí k funkčnosti pěstírny:

○Teplota je přes počáteční problémy dobrá, den 25-29 C, podle toho, jak často chodím znovu vlhčit ručníky, na které fouká klipsnový vent.
Noc: 20-22 C.

○Vlhkost - odepsal jsem díky mé nešikovnosti vlhkoměr, ale zdá se mě dobrá. :crazy:
Udržuju pomocí ručníku, pověšeného na výšku, jeho konec je ponořen do nádoby z vodou a ofukuje ho klips. vent. + zavařovací sklenice ve které jsou namočeny s převisem žínky. (viz. druhé foto)
Fruity
Vypadá to dobře, vzchopily se všechny řízky. :):)

Nějaké fota:

č.1 - Afghan2
č.2 - Chronic
č.3 - Afghan1

EDIT: Afghan 2 je ted nejhezci z vsech :)

Fruity
Zdravím, na listech se začaly objevovat zlaté skvrny, podle FAQ jsem našel jako nejpravděpodobnější spálení světlem, ale to se mě nezdá - těleso lampy je od kytek v nejbližším mísťe tak 5 čísel pod stálým ofukem s teplotou 28 C. :) Poradíte o co jde prosím? ;)

EDIT:
Lampu jsem teda pokusně zdvihl na jeden či dva cykly výš a udělám zálivku čerstvou vodou, abych vyloučil přehnojení. (když jsem řízky zahraňoval, dostaly dávku phyt-aminu, enzymu a grow hnojiva v malé koncentraci po které se vzchopily, hnojivo ale ješte nebudu nasazovat.)
Fruity
Pokud někoho irituje název mého threadu, už jsem požádal MODY o jeho změnu. :)

PS: Děkuju vám moc za karmu, za prvé to poťeší, za druhé mě to i dost motivuje. Tak se budu snažit ať to podle toho vypadá. :)
Fruity
Zdravím vás. Když jsem přemýšlel, jak budu přesně dávkovat hnojiva, napadlo mě opět použít matiku a vyrobit si pipetu, se stupnici v mililitrech. - Výroba vás bude stát jen pár korun, které dáte za slámku, či brčko nebo jinou vhodnou hadičku. :)

Jak na to?

1. Vemte pravítko a změřte průměr brčka/hadičky. Běžné, které koupíte v drogeriích mají průměr obvykle 5mm ... =0,5cm - (převádějte na centimetry)
2. Dosaďte do vzorečku. (v cm(zde je průměr "d"))
3. Výsledek vyjde v centimetrech a je roven výšce, ve které udělejte lihovým fixem rysku - to je jeden mililitr.

Přikládám foto mé pipetky, kterou jsem vyrobil a tabulku s pár již vypočítanými rozměry pokud se vám počítat nechce a vzorečkem pro výpočet výšky rysky. Snad to někomu pomůže a pipetku užije. :)
Nepro
čau a proč pipetu když za 2,- koupíš dostatečnou stříkačku?:)
Fruity
citace:
Původní příspěvek od Nepro
čau a proč pipetu když za 2,- koupíš dostatečnou stříkačku?:)


Já radši tu pipetu z pár důvodů
- výroba trvá pár sekund
- můžes si vyrobit stupnici jakou chceš
- pipetou můžes rovnout odměřený roztok i zamíchat
- věci k výrobě má každý doma
- hnojiva nabereš i když je láhev skoro prázdná
- mám radost z věci, kterou vyrobím a potom slouží :D
- už od mala nemám rád injekce :)
Fruity
>> to Hyde

Ano, spálení se objevilo skoro na všech listech - přikládám foto. Něvěřil bych tomu že je to možné u tak slabé ůsporky, nicméně teď už mám lampu výš, tak 15 čísel od kytek. A zdá se, že postíženy jsou jen listy původní, nové výhonky už vypadají moc hezky a zeleně. :)

Nepro
čau důvody dobrý K+ *.*
jinak se mi to stalo taky a mám lampu zvedlou na 18 cm od nejvyššího vrcholu..a pořád to je trochu opálený...
Fruity
Snad nebude vadit když se poďelím o pár fotek - když se nudím, sedím nad kytkama a pozoruji. :)

Tohle je Chronic. Je to prcek, vzadu je vidět můj prst. :) Na horním lístku jsou vidět ony spáleniny. :(
Fruity
Update k 16.7 - 11 dní ve skříni

Takže jak se daří? Výborně. 4 dny nazpět dostaly kytky 1/3 dávku hnojiva Plagron Grow a mírně Enzymů, udělalo jim to moc dobře. :) Vlhkost se mě daří držet vysokou, v noci mám skřín jako v pralese. :D S teplotou problémy nemám, i když tady bylo 35 C, teplota byla kolem 28. Obvyklé teploty jsou přes den 28 C, v noci 24 C. Fotky samozřejme přikladám. :)

Ješte popisky, at potom víme která je která: :baby:

1. Chronic
2. Afghan 1
3. Afghan 2 (nejhezčí, moje oblíbená) :p:

pozn. ty poškozené staré listy co jsou vidět - to je následek spálení od lampy, kterou jsem na začátku měl pár cm od kytek, odstčil jsem kytky dál od tělesa lampy - vyřešeno. :)

Tak, a teď bych se chtěl poradit stím, jak bych měl zastřhnout, či jestli vůbec zastřihávat ...

Napadlo mě zastřihnout boční výrustky, až vyrostou, abych měl hodně větví do boků kyti, které bych mohl "obtočit" dokola kolem lampy, kterou mám pověšenou vertikálně. (?)
S.O.L.
Čus,jestli chceš kyti roztáhnout,tak bych spíš zkusil je naohybat a s tím můžeš ještě počkat až to trochu povyroste. Ty boční větvě ti moc rychle větvit nebudou když je střihneš,kytka to spíš žene nahoru,takže když šmikat tak horní větvě.Toť můj názor. Jinak držim palce a sleduju....taky jedu první skříň
lukapa
Zdar, tak afghana 2 bych určitě zastřihnul, zbytek brzy taky, zastříhávání bočních větví na tak malých kytkách slyším poprvé, světlo bych hodil horizontálně pokud nebudeš pěstit vertikal..jinak vidím že jsi přisypal keramzit, ten se většinou cpe z kraje k vůli vlhkosti a pak jde pryč aby líp prosychaly kořeny.jinak jak se vzpamatovaly vypadají dobře stejně jako některé tvoje nápady...ať roste
Fruity
Keramzit jsem přidal opravdu kvůli vlhkosti. Změnu neposoudím, jelikož stále nemám vlhkoměr a vlhkost se zatím snažím vytvářet co největší.

Dnes se chystám do města, podívat se na objednané Sunony 230V a jeden 12cm 12V ventilátor. Na 230V jsem našel vent. s vysokým průtokem až kolem 160m3/h - uvažuju o stavbě pachové filtru na aktvní uhlí. To ale až bude vůně moc intenzivní. 12V vent. chci pomocí pevnějších drátů připevnit za předřadník lampy tak, aby vždy visel těsně pod lampou a hnal vzduch kolem tělesa přímo nahoru, pryč od využitého pěst. prostoru. Myslím že po téhle instalaci si budu moc dovolit spustit lampu až ke květináčům, doslova pár cm od rostlin.

Včera jsem provedl zástřih všech tří kytek na cetrálním stonku technikou FIM. Držte palce.

Pár fotek:1. - Celková situace; 2. - Větvení Chronica
Fruity
Jsem tady zase a přináším fotky z upgradu skříně o externí zvhlčovačku vzduchu a vylepšení odtahu.

Půjčil jsem si od kámoše postarší zvlhčovačku, která funguje na mě neznámém principu, protože hřeje jak .... Teplota stoupla o 3C, tak jsem se rozhodl že snížím o více než polovinu výšky odtahový ventilátor, aby byl blíže výbojky a teplý vzduch se tak odváděl snáze. Takže teď mám 3 otvory nad sebou, dva vrchní na odtahový vent a dolní ůplně u dna o průměru plastové aluflexy.

Takže teď mám možnost umístit odtahový vent do dvou pozic, pro mně velké +, protože tak zajistím že odtahový otvor bude vždy blízko výbojky, tak jak budu potřebovat.

1. Přebudovaný odtah + dole je vidět přívod od zvlhčovačky
2. Zvlhčovačka
3. Porovnání jednotlivých výšek kytek

EDIT:
Něco málo ke kytkám slovy:
Už podle fotek je to jasné, rozdíly v genetice jsou patrné - Afghany se táhnou daleko víc, i když je mám schválně blízko výbojce ((0,5-5 cm) ofuk výbojky 12 cm vent, přichycený za předřadník+ klipsňák, listy se výbojky klidně dotýkají a nespálí se! :) ) a pod silným ofukem. Chronic jede krásně, netáhne se, zdá se mi že vkládá narozdíl od afghanu obrovskou energii do postranního větvení, větví se fakt krásně při malé výšce. Chronica už zaštipovat nechci, ale zkusím jěšte jednou štípnout afghany, abych se tím pokusil srovnat výšku. Nebo je prostě začnu ohýbat a různě tvarovat do boku. Ve skříni mám hodně prostoru, tak proč ne. :)

PH zálivek: 6,2

PS: Miluju tohle hobby :heart:
Fruity
Zdravim lidi, potřebuji od vás pomoc ohledně nové skříně, už ji stavím - viz obr.

Mám ale vážné dilema a docela to spěchá, protože chci aby kytky kvetly již v nové skříni- ventilace. Je pro me důležitá hlučnost a rozhoduju se do prostor 70x50x110 nad ventilátory TT 100 a TT 125. Teplotu bych potřeboval držet tak +2C nad teplotou v místnosti. Watáž? 200w Nlite.

Dilema:

1.TT 125 - zapojeny by byl na I. stupen= 220 m3/h, na pachaci 260 m3/h pri hlucnosti asi 33 dB.

2.TT 100 - jel by na I. stupen pri 145 m3/h na pachaci 160 m3/h pri hlucnosti 27 dB.

Vím, že rozdíl v dB se může zdát minimální, ale hladina hluku v dB nestoupá přímo úměrně ...

Pěstírna je v místnosti kde spím, je 33 db při dobrém odhlučnení moc? Co myslíte? A není TT 125 moc předimenzovaná volba do mých prostor? TT100, nebo TT125?

Budu moc rád za věskeré postřehy, děkuji.

EDIT: vyreseno, tt125, (mozna bude upgrade na 250w hps)
Fruity
citace:
Původní příspěvek od Sod
Ahoj, snad ti nebude vadit rada od mene zkuseneho :p:

27dB nebo 33dB, oboji neuslysis pokud od toho budes aspon 4-5 metru, samozrejme zalezi na velikosti mistnosti, ale myslim si ze spani bude v pohode.. na vsecko se da zvyknout :)

A jestli koupit TT100 nebo TT125 nevim, ale ja bych sel do TT125, aspon pri budoucim rozsireni nebudes muset menit ventilator(=dalsi vydaje) :)

Predimenzovany - podle me staci kvalitni nadech, klidne i pasivni, ale poradnej a kvalitni.


Čau, no já zkušený určitě nejsem, teprve zkušenosti s tohoto prvního growu nabírám. :) Jinak moc diky, tohle je přesně to co jsem doufal že někdo řekne, takže půjdu do TT 125. ;) No moje dosavadní skříň je 2 metry od postele a mám pocit že spím jen 6 hodin denně, stejně jako kytky, ale tuhletu novou pěstírnu si chci pořádně odhlučnit a tentokraát ji dám co nejdál od postele co to půjde. A s tím nádechem si pohraji určitě. Díky.
Fruity
Přináším pár zajímavých fotek :)

1. Afghany, best quality! Retro reklama na kiwi z dob ČS? (ne, je to jina neverejna plodina :) )
Fruity
2. Další zajímavá fotka, Afghan II a jeho budoucí hole :)

Jak jsem rád že kytkám daří! Dnes večer o půlnoci jsem otevřel skřín, vzal si slabé LED světílko a šel zkoumat. :D Když jsem zkoušel poklepat na stonek ozval se zvuk dřeva, jsou krásně dřevnaté, s toho mám radost. :) Vzal jsem foťák a nafotil pár fotek ze světa kytek. :) Snad se budou líbit.

Květ se blíží ... (8. srpna, nejspíš už v nové , mnohem lepší skříni)

/z
Fruity
Možná nejsou fotky z růstu tak oblíbené jako z květu, ale fotky z růstu taky mají něco do sebe. :) Každý výrustek bude palice, tak už si představuju jak budou vypadat.

1. Správný Afgánec. :)
2. Budoucí palicka :)
3. Další potencionální :)
4. Větvení (roste zatím přesně jak jsem chtěl ;) )
5. Celkový pohled
Fruity
Cau, dostal jsem jeden napad a chtel bych se vas zeptat jak to vidite ...

Podarilo se me srovnat vetsinu vrsku do stejne vysky, zkusil jsem i nalomeni vetvi, zda se me to ale stejne pro tu kyti drasticke, proste uz to neudelam :) Nove vyrustky jsou ted v rade a cekaji az je pan prepne. :)

... protoze jedu vertikalne, napadlo me ted lampu hodit vysoko nad kytky horizontalne, nechat vsechny vrsky aby se patricne povytahly, povesit lampu zpet mezi kytky a prepnout okamzite na kvet, vysledkem by mela byt kyka s co nejdelsimy palickami, hezky v rade budou. :)

Co si myslite, je to nesmysl, nebo to mam zkusit a myslite si, ze by to mohlo byt vydelne?

Navic nevim, jak vypada palice na vytahle indice :shots:


Jinak jsem uz nasel par chyb, ktere delam. (po sklizni napisu do zaveru)
-spatna drenaz kvetinacu = hlina neudrzi vodu a jen proteka
-malo hnojim, naprat to do nich! :D
Alienek
Czus,
si myslim ze ti to vyjede dost vysoko i kdyz tu cfl nechas tak.
Alienek
Na groweru se mi libi ze jakmile nekdo napise neaky nazor, tak hned druhy prispevek je protikladny potom si vyber ze.
Pocitej s tim ze kdyz to prepnes tak ta kytka bude nakonec minimalne, zduraznuju minimalne 2x tak velka jak je tedka. Pokud bude kytka celkove jen o malo vetsi nez je cfl je to ideal pro verikalni sviceni cfl jakou mas ty.
Jestlize budes davat lampu horizontalne tak akorat radikalne snizis ucinnost
cfl ktera uz tak nema nic moc vykon.
Pokud chces prerostle krovi kde bude sem tam palicka prehazuj lampu.
Pokud chces krasne kompaktni palice nech lampu jak je a sem tam otacej kvetinacky, aby se kyticky grilovaly ze vsech stran.
Czus a at mas poradne salamy.
lamater
Ahojda rozhodne bych nekombinoval horizontal a pak vertikal, pri horizontalnim zaveseni ti pojedou dost do vysky vim to, velikost skine a pristup mi neumoznuje vertikal tak jedu furt horizontal. Co se tyce toho jak to ted vypada osobne bych se drzel toho co ti napsal Alienek. Ja bych na tvym miste ted zastrihl vrsky a snazil se je malinko roztahnout vic po obvodu - tedy aby lampu obklopovaly vic a nebyly tam takovy diry v ty zeleni. Strucne shrnuto Zastrihl bych vrsky malinko roztahl nechal tri-4 dny na vegetaci a pak prepnul na kvet a pokracoval s roztahovanim. Kytky by ti meli pak krasne obklopit lampu a velikostne ji jen malinko prerust. GL drzim palce
Vietcong-player
Jestli ti to pomůze v rozhodování... přikláním se k Alienekovi a Lamaterovi :shots:
Nepro
čau já si myslim že do začátku bys měl jet se stínidlem...ten vscrog nevim nevim...doporučuju nechat horní větve,roztahat to a jet vscrog.
hodně štěstí pěstu zdar
Fruity
Tak jo diky za nazory, no ja je jeste strihnul normalne, tzn. ze bych na kytce mel mit tak 12 vrcholku ... snad to neni moc a vyjde to podle predstav.
Alienek
Mas to moc pekne fruity, ale ja si jeste neodpustim jednu malou poznamku.
Jestli pak budes chtit pisni mi na PM a ja to smazu at ti to tu zbytecne nezasi...
Takze je treba si uvedomit ze cim vetsi vzdalenost urazi svetlo ve smeru od lampy ke kytce tim vetsi jsou ztraty, tzn. ze pokud se svetlo z cele poloviny cfl musi odrazit od stinitka a pak rozptylit po skrini ztracis podle me tak cca. 25 % vykonu lampy oproti vert. sviceni, nehlede na fakt ze cfl sviti vlastne celou jedno polovinou
svoji plochy sama do sveho stredu kde neni zadna odrazova plocha, proto si myslim ze by stalo za to vlozit do stredu cfl valecek z diamantove folie ktery by to hezky odrazel do stran.
Pozor vsak na bezpecnost ona sice cfl niak zvlast nehreje no ale preci jenom aby se tam ta folie neak nesmahla.
Nekde jsem videl i nehorlavou diamantovku, ale uz nevim kde.
Czus
Fruity
citace:
Původní příspěvek od Alienek
Mas to moc pekne fruity, ale ja si jeste neodpustim jednu malou poznamku.
Jestli pak budes chtit pisni mi na PM a ja to smazu at ti to tu zbytecne nezasi...
Takze je treba si uvedomit ze cim vetsi vzdalenost urazi svetlo ve smeru od lampy ke kytce tim vetsi jsou ztraty, tzn. ze pokud se svetlo z cele poloviny cfl musi odrazit od stinitka a pak rozptylit po skrini ztracis podle me tak cca. 25 % vykonu lampy oproti vert. sviceni, nehlede na fakt ze cfl sviti vlastne celou jedno polovinou
svoji plochy sama do sveho stredu kde neni zadna odrazova plocha, proto si myslim ze by stalo za to vlozit do stredu cfl valecek z diamantove folie ktery by to hezky odrazel do stran.
Pozor vsak na bezpecnost ona sice cfl niak zvlast nehreje no ale preci jenom aby se tam ta folie neak nesmahla.
Nekde jsem videl i nehorlavou diamantovku, ale uz nevim kde.
Czus


Cau, diky za post, mazat ho nemusis ...

Taky jsem pro vertikal, prece i pokud mas uspornou vybojku nekde v dome, automaticky ji davas do svitidla "vertikalne". A urcite je to tak lepsi.

Ktomu valecku ... ja si nemyslim ze tim pomuzes nejak moc, zadni strany trubic sviti i skrz ty opacne lezici. Stinitko spec. navrzene na vertikal cfl vybojku ti pomuze urcite vic.

Ted si tak rikam ze skrin mohla mit mensi ctvercovy rozmer, ale ja se nemuzu rozhodnout jestli radsi x 125w nlites ala scrog, nebo 200w ala vertikalne ...

_______________________________________________________

Pracuje se na stinitku. :)

A Chronic je "dement". Rostou mu jen tri listy, ale vetvi se krasne, jen je trosku opozdeny, myslite ze ma cenu zkusit jestli nakvete?

PS: na ten experiment s polohovanim lampy necham byt, takhle to bude lepsi, navic jsem jeste zastrihnul vrsky.
Fruity
Jsem si rekl ze by nemuselo byt spatne spocitat vrsky. :)

Afghan 1 - 8 vršků, 4 nejvrchnejší jsem jeste dnes strihnul, takže celkem by melo narust 12 vrsku.

Afghan 2 - 7 vršků, 2 nejvic nahore taky strihnuty, tzn. 9 vrsku.

Chronic - 8 vršků
Fruity
citace:
Původní příspěvek od lamater
Ahojda rozhodne bych nekombinoval horizontal a pak vertikal, pri horizontalnim zaveseni ti pojedou dost do vysky vim to, velikost skine a pristup mi neumoznuje vertikal tak jedu furt horizontal. Co se tyce toho jak to ted vypada osobne bych se drzel toho co ti napsal Alienek. Ja bych na tvym miste ted zastrihl vrsky a snazil se je malinko roztahnout vic po obvodu - tedy aby lampu obklopovaly vic a nebyly tam takovy diry v ty zeleni. Strucne shrnuto Zastrihl bych vrsky malinko roztahl nechal tri-4 dny na vegetaci a pak prepnul na kvet a pokracoval s roztahovanim. Kytky by ti meli pak krasne obklopit lampu a velikostne ji jen malinko prerust. GL drzim palce


Delam to tak. :) Dik, hned co vylezou nove vrsky, prepinam.
Fruity
Zase jsem neodolal a vzal fotak a fotil, tak par fotek ukazu. Snad taky potesi oko. :)



1. Welcome to the jungle










2. Afghan, moc krasna kytka, zespod jak palma 1:20 . :) (vrsky zastrihnuty)












3. Opet Afghan, mimi :)













4 Afghan v druhem kvetinaci













4. Dnes zastrihnuto
Fruity
A jeste par :)



1.Afghany










. divna to kytka :mutant:














3. Znova, jen :eek: :eek: :eek:











5. A posledni fotka.
Fruity
Jinak jsem nasel rozhodne moc zajimavy topic na netu, o Nlites, ruzne techniky, vert vs. scrog, sog, ruzne svetla, a jsou tam vysledkypod 125w nlite i 1g/w. :rasta:
Fruity
5.8. - 2. den kvetu

... aroma za dva dny uz trosku zesililo, voni "štiplavěj"
Fruity
Cau, jsem tu abych rekl neco co jsem zapomnel.
PH kontroluju pomoci papirku a EC se snazim odhadovat podle kytek, budu ted zvysovat davku hnojiva, davam hnojiva kazdou zalivku co 2,3 dny. Uz jsem nejak vypozoroval zmeny na kytkach, tak je zkusim poradne hnojit co to pujde. :)
Fruity
Pro potechu oka ... Doufam ze nikomu nevadi ze tolik fotim. :) Priste pujdu do indoor galerie. :P


1. Na denim svetle, tady je videt jejich prava barva bez spektra CFL. :baseball:

Ty skvrny na listech jsou popaleniny od lampy, obcas se nejaky list pripali ... Nevadi :)
Fruity

Par fotek a makro - 7 den
sanzek
předevsím k+ za snahu i za to co ti vyrostlo...chtěl bych tě poprosit jestli bys mi mohl poslat odkazy na shopy kdes kupoval vybaveni(jinak diky za seznam) no nic preji hodne zdaru ... peace
Fruity
citace:
Původní příspěvek od sanzek
předevsím k+ za snahu i za to co ti vyrostlo...chtěl bych tě poprosit jestli bys mi mohl poslat odkazy na shopy kdes kupoval vybaveni(jinak diky za seznam) no nic preji hodne zdaru ... peace


Ahoj, dik za pochvalu a tady mas ty shopy: www.klecka.cz - odtud jsem kupoval vetsinu veci, doporucuju, vsechno doslo zabalene v jedne velke krabici, ktera byla uplne cela vyplnena penovyma kulickama takze se tomu nemohlo nic stat. :jumper: Do 3 dnu doma a to mam Prahu daleko.

Jen stinitko jsem dokupoval z www.growshop.cz .

Fruity
Dve dalsi makra z 8 dne. :)
Fruity
10.

Mam problem s kvetinacema, drenazni otvory jsem na zacatku zakryl keramzitem, ale voda se neudrzi v kvetinacich. Tak zalivam co den, obden plnou koncentraci hnojiva, uff, to bude flushing.




1. Celek














2. Nova obyvatelka, Salvia Divinóra (Diky Portmane)
















3. mikro palicky :)










3. mikro palicka :)









5. kuk :frog:
Fruity
:)
Fruity
Some photos. :)
Dracula
pekne, asi taky pojedu 125w red ale musim nak posefovat skrin. drzim palce at to vyjde.k+
Fruity
;)
Fruity
Dnes pribylo provizorni stinitko. :)

1.Stinitko


2. Kyti u kadernika shodily hodne listu. Budou palacinky. :P
Fruity
Foceni kytek je snad uplne nejvetsi zabava. :)
hermelín
zdravim ta Fruity... ake vysoke rastlinky mas teraz??? aj s kvetinacom?

EDIT: pozeram, mas to este stale v tej prvej skrini? budes pokracovat v druhej-novej??
Fruity
citace:
Původní příspěvek od hermelín
zdravim ta Fruity... ake vysoke rastlinky mas teraz??? aj s kvetinacom?

EDIT: pozeram, mas to este stale v tej prvej skrini? budes pokracovat v druhej-novej??


Ahoj, sorry za pozdni odpoved: kytky maji tak 42 cm .. Tenhle pest dojedu uz v tehle skrini a s novou skrini jeste pockam.


Kytky jsou zhruba v pulce kvetu ... Hnojim Plagronem Bloom, PH merim testem Akvin, pohybuje se kolem 5,8.

Teploty pres den kolem 30 C, pres noc 23 C.

Vecer sem jeste par fotek hodim. ;)


Foto: Afghan 2 :)
Fruity
Jak jste si urcite vsimli, nejak intuitivne jsem ostrihal palicky od listku, doufam ze nevadi ze je to teprve pulka kvetu, kdy strihate listky vy?
Fikus obecny
Máš pěknej grow,dávám ti K+.
Stříhám listy na začátku květu,pak když se mi to zdá,že je to pěkně zarostli.Hlavně aby šlo světlo pěkně na paličky. :Leaf: :leaf: :leaf:
lukapa
zdar, ja striham listy tesne pred koncem
lamater
IMHO j si myslim ze strihat listy pokud nejsou stare zlute, nebo extra nezaclani je zbytecne a muze to kytce jen ubrat na sile a tim zmensit vynos
lukapa
citace:
Původní příspěvek od lamater
IMHO j si myslim ze strihat listy pokud nejsou stare zlute, nebo extra nezaclani je zbytecne a muze to kytce jen ubrat na sile a tim zmensit vynos


Přesně tak. Nekde jsem četl že se pak kytka začne soustředit na vývoj nových listů a na úkor palic. Když tak zastřihávat čepele kvůli prosvětlení, ale zbytečne to nehrotit....
bubo bubo
pekne pekne sa ti vydarilo
Fruity
Diky Bubo Bubo. :)

Přináším pár aktuálních fotek ... Žádné problémy.


1. Afghan 1 - podle zabarvení trichomů hodlám sklízet nejdřiv - zbývá pár dní.
Fruity
Protože mě nejde do jednoho příspěvku připojit více fotek, omluvte mně.
2. Afg. 2 - potřebuje ješte tak týden a půl. (trichomy)
Fruity
3. Chronic - Hezké kompaktní, dlouhé květy, jen mu zbývají tak 3 týdny.
Fruity
4. Trichomy Afg. :) Jinak chtěl bych znát váš názor na zabarvení trichomů.

A díky za chválu. :jumper:
Fruity
Takže nejrychleji zralá kytka (jeden z afganu) se dnes sklidila. Ostatní dvě tedy jak jsem již zmiňoval potřebují víc času. Přináším fotku paličky na denním světle, kytku po ostříhání listů a 24h tmy a poslední fotka je už po jemné pedikůře v sušírně.

Kuličky přyskyřice které jsem setřel z nůžek a uválel zkuřovaly hodně silně (4 hodiny zkouření :dance: )a pocukrovaných lístečků z paliček bylo taky hodně. Vůně je težká, charakteristická i přes mou silnou rýmu. Kouření kuliček a lístečků z Afghanu mě hodně utlumilo a pomohlo trošku z mé nemoci. Jakmile dosuším, podám report. :)
Fruity
Sušírna.
Fruity
Tak přináším fotky přeživších kytek:

1. Afghan - už týden flush, ale chtěl bych nechat tuhle kytku mírně přezrát.
Fruity
2: Chronic :) ten mi dělá radost ... :)
Fruity
Ješte chronic na denním světle.
S.O.L.
Čau,kyti vypadaj pěkně,ale mohl si je nechat dýl na růstu,hlavně ten chronic mi příde nějakej malinkej. Máš skříň 160 vysokou,tak proč tak nízký kyti ? Mohlo toho bejt o dost víc.
Fruity
citace:
Původní příspěvek od S.O.L.
Čau,kyti vypadaj pěkně,ale mohl si je nechat dýl na růstu,hlavně ten chronic mi příde nějakej malinkej. Máš skříň 160 vysokou,tak proč tak nízký kyti ? Mohlo toho bejt o dost víc.


Chronic totiz nechtel vubec rust,ze zacatku mu rostly jen tri listy listy a vzrustove byl hodne zakrsly .... dorust afghany by mu trvalo hodne dlouho, tak jsem se rozhodl prepnout .... No tak ted jsou to takovy bonsaje. :)
Bretz
Mne sa to hodne paci, pekne male rastlinky ......... a ake su vlastne vysoke ??
S.O.L.
Aha,no tak přeju aby ti to vynahradil v kvalitě. Vypadá roztomile :-)
Fruity
citace:
Původní příspěvek od S.O.L.
Aha,no tak přeju aby ti to vynahradil v kvalitě. Vypadá roztomile :-)


Dik. :beer:

citace:
Původní příspěvek od Bretz
Mne sa to hodne paci, pekne male rastlinky ......... a ake su vlastne vysoke ??


Afghan ma 28 cm, Chronic 16 cm :)

Nice K+
Fruity
makro, doporucuji plnou velikost :leaf:

-je to makro afghana, muzete se presvedcit ze uz bude zraly :baby:
Fruity
dalsi makro :) - dokazete odhadnout kolik zbyva do zralosti? Par zaklalujicich se trichomu uz na fotce urcite najdete ;)
Fruity
makro palicky - Afgh. (foceno bez blesku na dennim svetle)



Uz probehnul test prvni sklizene kyti. :)

REPORT:

Palicky z prvni sklizene kytky (Afghan )jsou pomerne tvrde, kour je jemny, ale tezky. Zda se mne ze hnojivo jde trosku rozpoznat, kytka mela taky flushing jen 8 dni, ale chtel jsem jednoho afghana sklidit driv, abych poznal zmenu ucinku na drive/vcas sklizenem pokoureni. :)
Po druhem sluku (z bonga po prvnim) prijemne zkouri, stavy hodne
uvolnene, hodne stoned (- indika). Poradne je posoudim az budu zdravy.

+ vyborne uvolnuje od rymy a teplot :D
+ vhodna k leceni
+ stoned, ale ne vycerpavajici

Fruity
A pro predstavu jak je vysoka moje chronicka "bonsaj" -fotka s Visine :)
Fruity
A je to tady! :)

Tak takhle vypada vrchni palicka v sacku, ready to smoke. :bong:

Okamzik na ktery jsem cele dva mesice cekal. Prvne sklizena kytka v susirne doschnula. :) Trofejni fotka a sup se sklizni do vakua!
Fruity
Tak a dalsi afghan jde na 24 hodin tmy a zitra harvesting. :)

Palicky tehle kyti chytily jeste dozralejsi barvu a vypadaji plnejsi nez z afghanu predesleho (nejspis kvuli nestrihani listecku), tak jsem zvedavy. :freddy: Taky delsi flushing by mohl byt znat na chuti, ale stou jsem jiz ted spokojen, tak jemny dym jsem opravdu dlouho nemel. :)
Fruity
Prinasim fotky ze sklizne :)
Fruity
Bonusova kulicka. :)
Fruity
A Afghan 2 v susirne. :) Dopadl mnohem lepe nez jeho bratricek, uz se tesim na suche. ;)
Fruity
Zdravím lidi, omlouvám se že jsem dlouho nenapsal jak to vše dopadlo, tak to napravím. A začnu takovým souhrnem. :) -Váhu nemám, jen mé chabé odhady ... :)

Nejlíp dopadl afghan sklizený jako druhý, chutnal mnohem lépe (delší flush), stejně jako u prvního težký, ale jemný kouř, high u obou afghanu hodně stoned. (13+9g)

Chronica jsem sklizel o týden později, ale fotky ze sklizně nemám. High vysmátější než u afghanů, už ne tak stoned ... Myslím že to bylo tak 7g sucheho ...

Celkově teda hodně přibližne tak 30g +-.


Spokojený jsem. :)

A moc vám všem děkuji za karmy a pozitivni komentare! :smoker: Někdy příšte na viděnou. ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma