Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Prosba o radu - mam moc mekke stonky , chybí ofuk ?? - Klikni zde pro originální téma
Hopsahejsa_do
Zdravim,
chtel bych se zeptat. Na mych rostlinach pozoruju, ze maji strasny mekke stonky az dute, ze kdyby je clovek trochu vic zmacknul kytka praskne.
Pestuju uz 3 roky , ale toto se me nikdy nestalo. Nevite co by mohlo byt spatne?
JInak kytky vypadaji zdrave a rostou jak z vody.
Dekuji za odpovedi
acheron
carlos raz napisal:

Obecně je třeba velké množství dusíku pro růst. Ten je dobře znát tím, že kytky mají sytě zelenou barvu. A pro kvetení je nejdůležitější fosfor. Draslík je pro obecné zdraví rostliny.

takze mozno by bolo vhodne aj dodat trochu drasliku ...celkovo teda asi by si to mal HNOJIT ..nenapisal si ci si uz zacal hnojit
Hopsahejsa_do
Diky za odpovedi....
Jo jeste pockam hnojit jsem zacal az pred tydnem...ze zacatku krystalon start, ale ten jen znouze...zitra budu mit holubi trus a pak nalozene koprivy a to si pak pekne smlsnou a udou snad zdrave...
Jen jsem mel strach, aby to nebylo neco vaznejsiho pac se me to nikdy jeste nestalo a holky (doufam) jsou fakt moc krehke :)
FrYnK
chce to na ne foukat, jakmile neni trochu pruvan tak nemaj potrebu bejt pevny a proto jsou mekky porid si poradnej ofuk a budou pevny jak klacek.
Hlava
..na měkke stonky je asi nejlepši ofukovy větrak, od zacatku se tvrdi , čim větši pruvan - ohybani stonků , tim vetši klacek = tim větši palice ....Je to tak ...
cookino
souhlas s hlavou...silny ofuk se proste vyplati (nejen kvuli plisnim :)) )
DooMer
a jak zajistim ofuk ve skleniku ?
chuck53
citace:
Původní příspěvek od DooMer
a jak zajistim ofuk ve skleniku ?


Budu spíš pro smích:
Škoda ,že je výroba tak drahá a náročná..Zkus pohledat na netu Stirlingův motor .Je to docela stará věcička a viděl jsem malé provedení do PC ,které bylo přilepené na čipsetu a ofukovalo to nějaké ramky.
No a hlavní věc je,že existují i motory,které jedou při minimálním rozdílu teplot. Viděl sem motor co frčel při 0°C venku a na slunci byly 4°C ..Roztáčel lopatky asi 30 průměru..To už vytvoří nějaký průvan;) ..
Problém je,že čím účinnější motor-tím lepší musí mít parametry a myslím že i vyšší tlak uvnitř.
Ve skleníku by se ale kolikrát daly najít teplotní rozdíly i 35°C tak by to možná šlo nějak udělat :)

Sorry za OT.. ať se daří
Pantera
Zdarec All,

mám také problém s tenkými stonky při základně rostliny..po 11 dnech je vysoká 12 cm a i když tam mám ofuk tak sílí pouze ta horní poloviny stonku..nemám tu možnost přihrnout hlínu ...
tak mě napadlo dát na tu slabší část stonku brčko ( na pití) odstřihnul jsem ho v poloviční délce slabého plus délka části která půjde do substrátu..podélně jsem ho nastřihnul abych mohl tím brčkem stonek obejmout a zapíchnout ho symetricky se stonkem do hlíny.. horní polovina stonku pak vykukuje a sílí pod vlivem ofuku a ta dolní mi zesílí pomaleji.
..zkoušel jsem to zesílit i bez brčka ofukem ale padalo mi to pořád..po dvou dnech pokusů jsem se rozhodl pro tento experiment a funguje to..=)
PS:..v brčku má stonek dostatek prostoru na zesílení časem.. myslím si že to není špatný nápad protože kytka sílí ohýbáním stonku pod vlivem působení ofuku..tak jsem nechal tu horní část odkrytou
MDe_
citace:
Původní příspěvek od DooMer
a jak zajistim ofuk ve skleniku ?


Natáhni prodlužovačku , nebo udělej provizorní zásuvku (Mimo vlhko) a větrák zapoj hodně lidí to tak má.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma