Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
První indoor - Satori,100W OSRAM - Klikni zde pro originální téma
S.O.L.
Zdravim všechny growery,
rád bych se s váma podělil o svůj první indoor,vlastně možná i grow jako takovej,protože venku mi taky nebylo moc přáno..no snad se to letos obrátí.Všechny informace při stavbě sem čerpal odtud.Skříň sem chtěl o malinko větší,ale nakonec sem se přízpůsobil hotovej míře desek,který sem pokoupil v OBI a skříň si tak ztloukl za několik stovek sám.Ta má rozměr 40x40x80 se světlem OSRAM 100W VIALOX NAV-T SUPER4Y,přítah
do skříně zajišťuje pc větrák,kterej je zatím vyplej,o odtah s filtrací pachu se bude starat ventilátor BV100,14W kterej sem koupil za 220 v Baumaxu..taktéž zatím nefunkční.Na odraz světla sem pokoupil diamantovou folii,která je vylepená i ze spodu stínítka,který sem si taky udělal z kusu plechu.Docela mi vadilo průsvitání světla kolem dvířek,to sem pořešil těsněním na okna,je krásně tvarově přizpůsobytelný,takže ze skříně už žádný světlo neutíká,stojí to asi 40kč a banda mi toho ještě zůstala.Toť vše ke skříni.
4 x květníky maj 15x17(v x r) se směsí rašeliny na pelargonie a perlitu.
Jako osazenstvo se mi zalíbilo Satori objednané z Mandaly,který sem lupnul přímo do země.Jo zapomněl sem na můj minifolivovníček:-) na který svítím,abych tak dopomohl vysoké vlhkosti,kterou maj prej tak mladé rostlinky rády.

Rád bych si taky udělal mini matkárnu se zatím jedinou mamčou Satori,ale vůbec nevim jak to udělat,když mám normál semena a nepoznám co se z nich vyklube.Vyčetl sem tady,že se dá kytka zdegenerovat,když se dělá řízek ze řízku atd.... .Ale tak podle mne to přece nemůže bejt tak moc znát,když udělám matku z prvního řízku než ze semena,ne ? Jestli o tom někdo něco ví,tak budu rád za postřeh.:smash:
Mr.MEN
Ale v tom skleníčku jim větrej aby měli co dýchat tak aspoň jednou za den:)... Jinak s těma řízkama prostě matka ze semínka je nejlepší protože kdyš uděláš z klonu klon tak může byt nějaká degenerace, někdy to nemusíš ani vidět ale někdy můžeš mýt menší výnos atd.. Nevím mno kdybych si dělal matku tak jedině ze semínka a fakt nějako dobrou samici:).
Dukarin
hodne super :) mas pekny boxik . Nice
Hoj...
tak,tak nezapomenout nechat mimina nadechnout.
Skřínku máš pěknou,jsem zvědav jak ti to v ní pokvete.
S tou eliminací pachů.Nevím jestli se ti podaří tím větráčkem cosik profouknout z home made dílny,tak aby to ještě fachalo,o i komerčně nejmenším pacháči nemůže být řeč.

Co se matek týče,i když má Mr.MEN samozřejmě pravdu,ale pokud je matka mladá s původem,vůbec bych se nebál si udělat svou máti s jejího řezu.
Dělat matku s řezu koupeného od někoho,kdoví z čeho je hloupé.
Přeji ti radosti s groowem a hodně štěstí..


Zdarec
S.O.L.
Zdar,díky za pochvalu a vaše rady.V pařníčku jim větrám minimálně jednou denně při zalévání,ale i tak tam je u země mezera,která z fotek není moc vidět.
Jak bude větrák fachat s pacháčem poznám až později,ale snad to bude v pohodě,jde o normál vetilátor na WC.Vrstvu uhlí v pacháči přizpůsobim výkonu,tak aby to šlapalo.:einstein:
Teď k matce.......ze semínka by to určitě bylo nejlepší,ale jde mi hlavně o to jak bych popř. poznal že jde o matku až jí budu přesouvat ze skříně pod úsporku.Nemůžu ji přece nechat začít kvést.No a hned sme u druhý otázky.Snesla by vůbec kytka v pokročlilým růstu přesun ze sodíku na nějakou 23W úsporku,pod kterou chci matku mít?
Kdybych se přiklonil k řezu z první rostliny,taky by šlo o řezy provedené nejspíš těsně před přepnutím na květ a z nich bych vybral ten nejlepší(roli by hrálo hlavně jak vypadala mateční rostlina na konci)...ostatní by šli do skříně.Kdybych měl jistý semeno samice,tak není co řešit,ale jelikož sem grower trumpeta,tak mám z toho velkou hlavu.:afro:
lamater
Ahoj, vybrat spravnou matku ze seminek je pomerne beh na dlouhou trat. Pokud se k nemu rozhodnes tak bych mozna vzhledem k aktualnimu rocnimu obdobi postupoval takto. btw. Kde dale pisu ze das neco za okno tak tam predpokladam, ze jeste nemas tu skrin na matky.

1) Nechal rostlinky malinko vyrust pod lampou na rustove periode. Jakmile to bude mozne udelat prvni rezy, nejlepe nekolik z kazde matky, nechat je zakorenit ve skrini s "matkami".
2)Jakmile rezy zakoreni vyhodit "matky" za okno a tam se o ne dal starat, postupne si je tvarovat ohybat a stipat. Rezy rovnou zapnout na 12/12 ve skrini a nechat vykvest. Pak uz jen bude zalezet jak moc budes na to spechat. Bud jen rozhodnes, ktery rezy nejlip korenily a nejlip se formuji v kvetu(a samozrejme jsou samice) a podle toho vyberes matku, pokud to bude "nerozhodne" prihlednes na to jak jaka matka vypada vitalne a jak se ti povede rozvetvit a drzet co nejnizsi. Nebo nechas rezy uplne dozrat (samo ze vcas eliminujes samce a zrusis i samci matecni rostliny) a pak muzes mit vic rozhodovacich faktoru -velikost a trvdost palic, chut, formace kvetu apod. Jak rikam doba je ted tak dva mesice prihodna aby jsi pro matky ani nemusel delat druhou skrin, tu samozrejme budes casem potrebovat.

Pokud budes pestovat v tomhle rozsahu staci ti na matkarnu bohate jedna nlite blue trubice a rozmery skrine min 60*20*40 (s*h*v) a kyti te bude v pohode zasobit v rozsahu 5-10 rezu tydne, tedy pro tve potreby s prebytkem. Jen je nutne si od zacatku kyti ze semen co nejvice tvarovat a delat z nich bonzaje. Ja mam pod jednou takovouhle nlitkou 4 bonzajky a kdyz jsem zacinal pestovat pred trictvrte rokem tak jsem byl (ono vlastne jeste jsem ) taky grower trumpeta :)
S.O.L.
lamater : čus,díky za postřeh....jelikož mám dokonce k dispozici skleník(kde se už taky nějaký holky sluní),tak to není vůbec špatnej nápad.Stačilo by abych tam lupnul květináče tak na max.na 2 tejdny a zjistil tak zatím pohlaví u řezů.Dobrej nápad..určitě ho zvážím.:cool:
S.O.L.
Tak zatím stále nuda,první semínka sem lupnul do země v pondělí asi centimetr do hloubky,ale ještě furt čumim na holou zem. Na květináče svítím v 2 hodinových periodách abych držel ve skříni teplíčko kolem 32 stupňů a klíčení tak urychlil.........už se kurňa nemůžu dočkat až je budu moc pozorovat,jak pěkně holky rostou:drools:
S.O.L.
Tak se zdá že mi prostě v pěstění není přáno. Semínka už sou sedmí den v zemi a stále nic a tak mi to nedalo a jedno sem opatrně vyhráb a zjistil že není ani prasklý a tak sem postupně vyhrabal všech deset a ani na na jednom známka že by se o něco pokusily. Jelikož nebyli ani plesnivý,tak sem je lupnul na vatu,zabalil do sáčku a lupnul kvůli teplu pod lampu.Dám jim 3 dni a jestli nic tak letí. Jedná se o semínka z Mandala shopu,takže nevim kde je problem,snad mi neposlali nějaký shity.Dostal sem od nich ještě bonus 5 semínek Safari Mix,který sem lupnul do květináčků do skleníku,ty už maj za sebou 10 dní a co sem koukal na dvě v pátek,tak vystrčily mini klíček,ale dodnes ještě zádná nevylezla. Fakt nevim co s tim. Takže kdyby někdo měl řízky Satori,tak koupim!!! Jestli máte někdo podobnou zkušenost budu rád za radu.:titanic:
S.O.L.
Tak se neukázalo ani jedno........vůbec to nechápu. Takže Satori nebude.... škoda,měl sem na něj docela chuť a o vyhozených pěnězích ani nemluvě. Zkusim sehnat nějaký řezy ať něco zatím roste,než seženu jiný. Nevíte kde jinde se dá Satori sehnat než v Mandala shopu ?
S.O.L.
Tak sem tu zas s nějakýma novinkama. Takže sem napsal email na Mandala seeds s popisem mého problému,včera mi od nich přišla odpověď s odkazem na jejich rady ohledně klíčení jejich semen.Jeden z nich je dokonce tady na grooweru pěkně přeložený,mimochodem sem se podle něj i řídil,takže má první zkušenost s touto bankou naprosto hrozivá.
S.O.L.
Naštěstí se mi podařilo od kamaráda sehnat řezy.Takže sem je přesadil do větších květináčů a lupnul pod lampu.Jedná se prej o IP neboli Interpol.Jde o už dost velké řezy,takže je budu už tenhle tejden přepínat na květ,chci jen počkat než se vzpamatujou z přesazení.Hnojit začnu asi po přepnutí,maj teď novou zeminu,takže to zatim asi není nutné. Jinak mám je přesazené 5.den. Ze začátku sem jim trochu přismahl horní listy,takže sem je trochu šmiknul.....nějak sem nedoufal že by ta stowka tak hřála a přidal sem na ně teda ofuk,ale i tak mám ve škříni přes den horko kolem 35stupňů,takže zřejmně ještě přídám větrák na ofuk výbojky.S vlhčením je to horší.Skříň mám kvůli co nejlepšímu využití světla tak na míru,že se mi tam už nic nevejde,takže rosim ručně...pro příště budu muset něco vymyslet.
S.O.L.
Captain America: Čus,je možný že sem udělal někde chybu já,ale že by byla tak zásadní aby nevyrostolo ani jedno semínko se mi fakt nehce uvěřit. Jinak tady je věta přímo od Mandaly k radě klíčení semen."Květináče dejte na teplejší místo, teplota 25+ urychlí klíčení. Dbejte aby půda nevyschla a květináče nebyly v chladnu. Během 3,5-7 dnů by se semena měla vyklubat na světlo."
S.O.L.
Captain America : nic mazat nemusíš,názory do tématu taky patří a já sem za ně rád. Každopádně Satori se nevzdávám,chci jet tuhle odrůdu a jelikož ji jinde nemaj,takže za čas to u nich zase zkusim.Věřim že určitě neposlali schválně nefunkční semena. Pic
EricCartman
S tou satori mě to mrzí že ti to nevyšlo... Sám jsem ji několikrát jel a vždycky jsem byl moc spokojenej. Interol pokud se nemýlím je nějaká hodně rychle kvetoucí a výnosná strain že?
S.O.L.
EricCartman : taky mě to štve,chtěl sem jí jet kvůli jejím účinkům.....nejsem totiž moc příznivce zmaštujících skunků . Jinak sem koukal na tvůj Satori grow a jen tak sem tiše záviděl,fakt moc pěkný. Navíc na Mandale dělaj nějaký úpravy a hodlaj to tam spouštět až v lednu 2009,takže si ještě docela počkám. Ale tak třeba Interpol nebude taky špatnej,vůbec nic o něm nevim,takže sem sám docela v očekávání. Zatim mi docela voní pokoj,sem zvědav co bude až to přepnu na květ.:leaf:
S.O.L.
Potřeboval bych malou radu ohledně řízkování. Než přepnu na květ,tak bych si chtěl udělat několik řízků a jelikož mám rostlinky větší než by se mi líbilo,tak štíptnu i vršky rostlin a rád bych věděl,jestli se takovýto řízek z vršku chytne,když má ještě nerozvinutý listy.
S.O.L.
Zdravim,tak sem včera šmiknul svoje první řízky,přepnul na květ a začal hnojit.
Takže nejdřív k řízkům.Ty sem z většiny udělal z vršků rostlin,jelikož sem mi zdáli vyšší než bych potřeboval. Větvičku sem zbavil spodních listů,konec sem seřízl a řízek až po spodní patro namočil do stimulaxu.Rockwolové kostky sem měl namočené z předešlého dne v odstáté vodě s upraveným PH kolem 6-6.5 (vždy dávám na 2 litry vody 5ml citronky).Ty sem nastříhal,zmáčnutím zbavil přebytečné vody a nařízl po straně do středu.Do takto připravené kostky sem vložil ošetřený řez a kostku utáhl nití.Jako květináčky posloužila miska na tvorbu ledových kostek,která přišla do terárka,ktré sem dal potom do skleníku,takže o vlhkost určitě nouze nebude.
Kyti sem potom prvně od přesazení pohnojil a přepnul na květ.Vše de zatím dobře akorát se mi nelíbí teplota ve skříni při svícění kdy se šplhá až k 37stupnů. I když si říkám že v létě je na slunci ještě větší horko a taky to nevadí.Ale i tak hodlám pasivní odtah osadit větrákem,kterej sem měl skovanej až na pacháč.

Potřeboval bych akorát radu ohledně hnojení.Jelikož je to můj první grow,tak o tom vim prd,takže dám na zkušenost. Ptám se teda jak často hnojit ? V návodu je 1x za 1-2 týdny.....bude to ale stačit na květ ? Obsah v hnojce je : dusík 6%, fosfor 5%, draslík 5%.:help:
S.O.L.
další fotky....
S.O.L.
Tak koukám,že skrz to hnojení se nikdo nepochlapil a nepřihodil vlastní zkušenost,takže zatím dávám na návod a hnojim každou 3 zálivku..to jest po 6 dnech. Kyti zatim pěkný..........
lukapa
čau, hnojím každou zálivkou, takže co tři dny. Hnojím podle návodu, a když si to tady trochu přečteš tak zjistíš, že někteří hnojí až 3-krát víc a kytka vydrží (skoro) všechno takže žádný strach. Pak pořádný flišing a je to ok...:jumper:
citace:
Původní příspěvek od lukapa
čau, hnojím každou zálivkou, takže co tři dny. Hnojím podle návodu, a když si to tady trochu přečteš tak zjistíš, že někteří hnojí až 3-krát víc a kytka vydrží (skoro) všechno takže žádný strach. Pak pořádný flišing a je to ok...:jumper:


podle návodu vychází EC kolem 2.
3x tolik jednou a flushe se nedočkáš...
Anarchy99
Zdar chlape, IP je hodně vklidu odrůda, taky ji jedu.
lukapa
citace:
podle návodu vychází EC kolem 2.
3x tolik jednou a flushe se nedočkáš...

bavíš se o vodě, kokosu nebo hlíně? Ne cele pěstování je o royalty mixu. A proč rovnou nenapíšeš jak hnojíš ty?
S.O.L.
Anarchy99 : Čus,sem na ní moc zvědavej.....zatím se pěkně větví
S.O.L.
lukapa : dík za názor,jestli jedeš podle návodu a hnojíš každou zálivku..........tak máš zřejmě nějaký šetrnější hnojivo,já mám v návodu 1x za 1-2 týdny. Každopádně v nějakým 20. dnu květu (a hlavně po vejplatě:-) ) navštívím growshop a pokoupim něco na květ.
S.O.L.
Kyti začínají ukazovat první pestíky.........
S.O.L.
Řezy sem nakonec hned druhý den ze skleníku přesunul domu,jelikož sem je tam nemohl kvůli času pravidelně rosit,máme totiž skleník jinde než bydlim a začal sem tak na ně v terárku svítit lampičkou 24/0,která je žárovkou nalepená až na sklo a díky teplotě tak vytváří uvnitř parádní klima.Řezům se zatím daří a začínají vystrkovat kořeny..........
Anarchy99
IP je docela vděčná odrůda, možná je trochu náchylnější na přelití, to jsem si vyzkoušel, ale co se týče hnojení bez problémů. Na květ pořiď něco kvalitního, např. Plagron (je Bio), s dávkováním od výrobce nic nezkazíš, možná ze začátku zvolit slabší koncentraci.Zálivka jednou týdně a nebo s poloviční koncentrací 2 x týdně. Záleží na substrátu a jak budou reagovat rostliny.
S.O.L.
Anarchy99 : Ještě bych na tebe měl nějakou otázku a to jak dlouho IP kvete a o kolik kytka povyroste po přepnutí na květ. Kyti se docela rozjely,tak se obávám aby se vešly bez nějakýho popálení od lampy. Týpek od kterýho je mám byl jenom spojkou,takže o nich nic nevim.
petrbanan
Prosimtě ten ofuk výbojky vynech ! Ve tvym případě to akorát rozfouká teplej vzduch po skříni ! A ještě líp by jsi uďál, kdyby jsi dal ten stávající ofuk dolů, mezi květináče, tak aby mezi nima bral chladnější vzduch a foukal ho nahoru skrze kytky, uvidíš, že nebudeš litovat !!!
Hodně zdaru !
S.O.L.
petrbanan : Máš pravdu v tom,že bych spíš potřeboval hnát vzduch nahoru,určitě to nějak pokoumám....až to ještě povyroste tak bude hůř. Asi přidám jeden ofuk mezi ty květináče a ten stávající ohnu proti výbojce,takže všechen vzduch poženu nahoru k odtahu. Každopádně dík za postřeh.
S.O.L.
Tak sem se konečně dokopal a upravil sem ventilaci ve skříni.Ofuk sem přidělal tak,aby foukal na kytky a zároveň hnal teplej vzduch od výbojky k odtahu. Ten byl celou dobu jen pasivní a ve skříni byla někdy teplota přes 35 stupňů. Takže odtah teď fičí o 106,akorát je docela hlučnej,ale až tam napasuju pacháč tak to bude určitě lepší.Jinak ten větrák na ofuk tam příde příští tejden ještě jeden a mělo by bejt po problému s teplotou.
S.O.L.
Kytkám se jinak i přes občas vysoké teploty(když bylo venku horko a pokoj nebyl větranej) daří a rostou po přepnutí jak o život. Neodhadnu o kolik přes noc,ale každej den je na nich znát.....no snad to nepřeroste.
S.O.L.
Kyti už konečně začíná nasazovat paldy........
Jinak upgrade ventilace se osvědčil na jedničku a ve skříni mám tak jen o nějakej ten stupínek víc než v pokoji:beer:
S.O.L.
Bude to fungovat ???

Hodlám si spíchnout pachový filtr,ale než tak udělám,tak bych se s vámi o něj chtěl podělit. Částečně sem ho obšlehnul z fora receptráře a trochu přizpůsobil mojemu odtahu,protože si myslim že moje verze je lépe profouknutelná,mám totiž odtah jen 110m3/hod.Dělám něco takovýho prvně,takže bych vás poprosil o nějakej ten postřech,ať už to bude souhlas či jinej nápad.......předem díky.
Mr.MEN
Mno proč by to nefungovalo:). Ale musíš to nějak trefit aby to profouklo a nesmrdělo tak že nevím jestli takhle málo aktivního uhlí bude stačit ale možná jo:). Musíš to zkusit ale zase dělat tam díry a pak to bude smrdět mno nevím jak chceš ty:).
humus flusus
Hej,ale daji se koupit pachove filtry nebo latky za 200kc
S.O.L.
Mr.MEN :
to nějak odhadnu,aby to fičelo,je tam výhoda,že je to uhlí dobře přístupný,takže budu prostě sypat dokud to bude dobře profukovat........spíš aby to k něčemu bylo a nesmrdělo to. Tu poslední větu se moc nepochopil....nevim jaký díry máš na mysli. Jinak díky za K+

humus flusus :
vim o nich,ale do mojeho plánu moc nezapadaj,navíc jim moc nevěřim
S.O.L.
Kyti rostou jako splašený a paldy už sou po nich pěkně rozesetý,ale rychlej růst už mi takovou radost nedělá. Vypadá to,že budu muset vykoumat jak a hlavně kam je naohybat,protože stríhat nehodlám,to je radši ohnu až ke kořenům :-)

V jakých týdnech květu je růst nejrychlejší a kdy naopak končí ?? jasný že záleží na odrůdě,ale zhruba alespoň ???:jerk:
S.O.L.
Kyti 14 dní od přepnutí vyrostly tak o 2/3 a nevypadaj,že by se jim chtělo přestat.V pátek sem pokoupil Biobizz - BioBloom,takže hned dostaly 15ml na 2L.Hodlám takto hnojit s každou zálivkou.Jinak ta otázka v předešlým příspěvku furt platí :-)
S.O.L.
Zdravim,takže tu mám nějaký nový drby :-) Takže nejdřív k pacháči.Ten sem stavěl tak jak mám nakresleno u příspěvku č.38,ale ať sem míchal množství filtrační vaty a uhlí jak sem chtěl,tak to nebylo nějak ono. Sice to prufukovalo,ale ne tolik jak by se mi líbilo. Ventilátor za 2 čenta z Baumaxu se zdál jako dobrá koupě,ale opak je pravdou. Jako odtah fuguje krásně ale jakmile tam přidám jen kousek filtrační vaty,tak výkon rapidně klesne,prostě nic neutáhne,takže se mi opět začalo dělat ve skříni ukrutný horko.Takže asi použiju jen plátno do digestoře,aby to zachytilo alespoň tu nejsilnější vůni a snad to nějak doklepu do konce a pak budu muset trochu upravit skříň(jo přidal sem ofuk). Jinak kyti vypadaj dobře,malinko to sice přerostlo,ale růst už se stopnul a teď už vše jde jen do květu. Hnojku sem po radě ubral na 10ml na 2L s kažkou zálivkou.Jinak mám otázku s větráním,aby mi to nechytlo plíseň.Všechny ventilátory (2x ofuk,1xpřítah,1x odtah) mi jedou jen když svítim a v noci nic...neni to problem ? přece jen jak je teď skříň kytkama napresovaná,tak tam v noci bude asi "zadejcháno".
S.O.L.
Jinak řezy který sem nadělal už sou komplet prokořeněný,takže sem je lupnul do skleníku,místo dvou kytek který sem tam měl.Obě dvě se ukázali jako samci,takže sem je vyškub.Tady přikládám jen tak pro zajímavost fotečku jednoho z nich....už z něj mám připravený máslíčko v lednici a po výkendu zkusim něco upéct. Jinak doufám že na ty řezy venku není už moc pozdě a ještě z toho něco kloudnýho vyroste.Mám je pro všechny případy jen v květináči,že by šli popř. na květ do skříně,ale spíš je chci hodit do záhonu.Zajímá mě jak by to chutnalo oproti indooru.
S.O.L.
INTERPOL GROW :

Čus pěstitelé,užívám si teď dovolený takže trávim doma minimum času a tak tu mám upgrade po delší době. Kytičkám se daří skvěle,hnojim stále bio-bloom 10ml na 2L vody ob den a takto hodlám pokračovat až dokonce,nic jinýho přídávat nebudu...dávam přednost bio produktu.Zatim sem holky ani nějak nestříhal,pouze o větší listy,ktetý lezly do ofuku nebo se pálili o lampu.Spodní listy rovnouměrně žloutnou a upadaj sami. A tady pár foteček..........
S.O.L.
nevim proč,ale mohu odesílat fotky jen po jednej.....opruz:mutant:
S.O.L.
.
S.O.L.
Čau pěstitelé,dneska sem se vrátil z víkendového trempování a zjistil,že jak sem minule vyndaval kytky ze skříně,tak sem je tam vrátil trochu neopatrně a jedna palda se zvršku trochu osmahla(mám to ve skříni jak tetris,jak to přerostlo),ale asi i kvuli tomu,že mi odešel jeden ventilátor ze dvou,který foukaj přes paldy na výbojku.Paldu sem teda sestříhal od suchých okrajů z vršku a smotnul si žiletku. Můžu říct že sem byl celkem překvapenej.Chuťově jemný pokouření a velice příjemnej,zduněněj stav s čistou hlavou a plnej energie něco dělat.Kdyby to takhle bylo i po sklizni a ještě možná trochu silnější,tak bych se vůbec nezlobil. Někde sem přečetl,že když se nechá kytka moc dozrát,tak je potom ten model víc stoned a já nějaký výkydový hulení,kdy vám hučí v hlavě nějak nemusim.Nic o týhle odrůdě nevim takže se budu řídit tím co sem se dočetl a to že ideální je sklízet když se začne pryskyřice zakalovat do hněda,snad to pod tou lupou co vlastním rozpoznám.Některé chloupky na paličkách už začínají hnědnout,takže snad tak do 50.dne bych je mohl seknout.Používám Bio hnojivo,takže je budu krmit co nejdýl a tak poslední 2 zálivky dám jen vodu,ať sou holky co nejldéle živený.Pak si taky nejsem jistej stříháním listů,někdo stříhá jinej ne.Mám v plánu je oholit až na poslední 2 světelný dny a pak je ještě nechám další 2 dny ve tmě.Zatim pic.......
lamater
Ahojda uvidis jak to bude vypadat, ale s tim padesatym dnem bych se neunahloval, satori moc neznam, ale co jsem koukal tak doba kvetu 65-70. Z vlastni zkusenosti uz vim, ze kytka v 50 dnu vypada mnamozne na sklizeni, ale kdyz se sekne v 60tym tak se efekt zas tak nezmeni, ale sklidis vic a to ja pestuju i top44, ktera by mela bejt skliditelna velmi brźy. Bedlive sleduj pryskyric a neunahluj se jinak se pripravis o dost dobryho kourenii.
S.O.L.
lamater : Čus,uvidim v tom 50 dnu no,nijak uchvátavat to ale nebudu.Ono taky si to jedu pěkně bez pacháče....holt první skříň.Sem nevychytal ventilaci a s pacháčem tam mám dost vedro,takže mám v pokoji slušný aroma.Furt zavřený dveře a otevřený okno,už sem pěkně poštípanej od komárů:injured:
Jo jinak Satori nejedu.....jedu Interpol,nejde změnit nadpis:banned:
lukapa
Jo tak to je dobrá prdel, taky jsem poštípaný od těch sviní a měl ten samý problém jako ty. Ale dneska jsem se nasral, koupil filtr do dikestoře (nebo jak se to píše), hodil ze zadu na odtah, přidal druhý pc větrák a je klid. vlhkost mám 30% a ta krásná vůně taky zmizela. tak do toho!
Fruity
"Sítě proti hmyzu jsou nejefektivnější přirozenou ochranou proti obtížnému hmyzu. Přestože je jejich funkce především praktická, svým moderním designem se stávají elegantním doplňkem oken a dveří."

Tak. :)
S.O.L.
lukapa : Taky sem přemýšlel o filtru do digestoře.....jestli říkáš,že to opravdu pomáhá,tak není co řešit,hlavně aby byl dobře profouknutelný. Jak silným ventilátorem ho profukuješ a jak si ho namontoval ? Nebylo by k dispozici foto pro insipiraci ? Potřebuju ho dostat na trubku o průměru 100mm.

Fruity: dík za názor,ale to není to co bych potřeboval :-)
lukapa
Foťák mám bohužel v opravně, při nejhorším bych to nafotil mobilem, ale je to úplně v pohodě. Profukuju to normálním 12v pc větrákem a v klidu. čuměl jsem jak dobře to jde profouknout. navíc z toho plata jsem uřezal jen čtverec na obvod větráku, takže pokud by to mělo vydržet aspoň 3-6 měsíců, tak by mi to mělo vystačit snad na dva roky...
Na kolik Litrů jsou ty kvetináče, kde jsi je prikupil, a kolik meri kytiz?jinak mas to pekny..:)
S.O.L.
lukapa : hmm asi dám na tebe a příští tejden si pro něj zaběhnu,teď se to ještě nějak dá když je venku teplo tak můžeš větrat třeba 2 měsíce v kuse horší by to bylo v zimě.

Ganjamal : květináče maj 17cm v průměru a 15 cm na vejšku,kytky maj 55-60cm
S.O.L.
Takže opět nějaké info... . Paldy už se nějak rapidně nezvětšují,ale za to získavaj na plnosti.Jak sem si myslel že budu sledovat zabarvavování pryskyřicě,tak sem zjistil,že je to blbost,protože s tou lupou co mám doma poznám kulový,takže dám prostě jen tak na pohled.Pacháč furt nemám a asi ho budu řešit až po sklizni spolu s upgradem celý skříně.Smrdí to docela v pohodě,žádnej mazec,takže ty 2 tejdny už nějak vydržim.

Fotky vám tetokrát ukážu jen ze dvou kytek.Nechtěl sem to zase celý vyndavat,protože to tam mám pěkně narafičený aby se mi paldy nepálily o lampu.
S.O.L.
Konečně se blíží sklizeň.Listy začaly postupně žloutnout,takže to vidím tak na 60 dní světla,poté 2 dni tmy a jdou pod kosu.Zkusim jim od dneška ob den ubírat hodinu světla,takže do tmy půjdou z režimu 8/16.Dneska měli holky teda naposled rovnodenost a poté už se prospí o hodinku míň.Jelikož hnojim bio hnojivem,tak začnu zalejvat čistou vodou až od 56.dne. Listy sem se rozhodl že stříhat nebudu,je to zásobárna živin,tak ať má holka z čeho brát.:chef:
lamater
IMHO ty zluty konecky zas takova zasobarna nebudou ty muzes s klidnym svedomym odstrihnout
S.O.L.
lamater : Asi máš pravdu....alespoň je víc prosvítím.
S.O.L.
Čus pěstitelé,díky moc za všechny K+,i já mám radost jak se holkám pěkně daří. Paldy jsou krásně nafouklý a line se z nich nezaměnitelná vůně s příchutí citrusu....prostě k nakousnutí:-). Dneska jsem ostřihal všechny nažloutlé listy a kyti zalil jen čistou vodou.
S.O.L.
Ahoj pěstitelé,tak dneska sem se konečně dostal k seknutí kytek.Chtěl sem sice už o něco dřív,ale nějak nebyl čas,ale tak tím lépe.Jak sem psal,kytkám jsem ke konci ubíral ob den,někdy ob dva hodinu na světlle podle toho jak sem stíhal a poslední dva dny sem kytky nechal ve tmě. Palice jsou krásně plné a já sem se svojim prvním pořádným pěstem nadmíru spokojen,myslel sem že pod 100W budou menší,ale ty nejlepší vypadaj opravdu famozně.Kolik z toho bude gramů si neodvážím tipovat,protože s tím nemám zkušenost a ani nemám váhu abych vám mohl podat detailnější info o sklizni.Čeká mě teď něco kolem tejdne sušení,tak jí mezitím zkusim někde sehnat.
zdarec chlapi nevim jestli je to nejlepsi zpusob jak nechat naklicit semena ale vzdy je hodim do sklenky s vodou.chvili plavou na hladine,pak se ponori a za nejaky den vyleze kliček tak to zkuste takto.....zatim
lukapa
No bomba jak to dopadlo? vypadá to super....
tím že to vlastně nabobtná,tak zvětší svůj objem a vykličí aspon mě se vždy povede 9/10.šak to zkuste ...zatím borci
Ciiijo... tak to chcu videt jaka bude kvalita a hlavne kvantitaaa... luxuuuss... K+
S.O.L.
Čau pěstitelé,holky visely 10 dní hlavama dolů a jsou tak již připraveny na finální a nejpříjemnější fázy.Včera sem tedy ochutnal a můžu vám tuto odrůdu pokud se k ní dostanente vřele doporučit a to jak pro její výnosy,tak pro účinky.Paličky jsou posety krystalky přiskyřice a při zmáčknutí vám krásně lepí prsty.Popisovat stav asi nemá cenu,ale věřte ze je velice intenzivní a zároveň příjemný.Nejvíc vás,ale asi zajímá výsledný výnos.Digitální váhu sem bohužel nesehnal a kupovat jí nehodlám,protože jí k ničemu nepotřebuju.Použil jsem tedy kuchyňskou váhu,pro alespoň hrubej odhad a rafička se zastavila na 6 dkg.Takže +- nějakej ten gram toho je 60 g a já sem nadmíru spokojen,čekal sem na poprví o dost míň.Takže tímto končim toto téma. Všem díky za K+. Až upravim ventilaci ve skříni,tak se určitě zase s něčim ukážu. Mezitim budu sledovat jak se daří vám. Ať se daří........
S.O.L.
nakonzervováno
S.O.L.
bližsí pohled
xender
Fakt paráda ! Nic lepšího jsem snad ještě neviděl. Samozdřejmě K+ ! Neměl bys z toho nějaký semínka ? Nějaký by se mi hodily, kdyžtak PM. Moc díky
Renooooo
mno fakt velmi pekne.. na 100w ... držim palce nech totakto pekne vide aj nabuduce.... mam v plane rozbehnut niečo podobne vlastne je to už v rozbehu mno ale fakt pekna inšpirácia... K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma