Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Britska ministrine spoznava "skunk" - Klikni zde pro originální téma

Britská vláda zpřísní tresty za marihuanu

(nový) 09.05.2008 11:25

Zdroj: Zpravodajství ČTK | 7.5.2008 | 14:38 | rubrika: Sociální problémy - Evropa, ES, NATO | autor: jim

Londýn 7. května (zpravodaj ČTK) - Britská vláda dnes oznámila, že zpřísní boj proti marihuaně a zvýší tresty za její držení. Učinila to tím, že drogu přeřadila z nynější skupiny C, které umožňovala individuální užití a držení v malém množství a trestala pěstování a obchod, do skupiny B, kdy je za užití trest až pět let vězení.

Ministryně vnitra Jacqui Smithová v parlamentu uvedla, že vládu k tomuto rozhodnutí vede rostoucí používání silnější varianty marihuany, která dnes v Británii dominuje trhu s tímto narkotikem. "Chci, aby bylo jasné, že tato silná forma marihuany je nelegální a škodlivá droga," řekla Smithová. Slíbila, že nejde jen o formální krok, ale že policie podnikne proti obchodníkům a pěstitelům konopí rázné kroky.

Vláda se ke zpřísnění režimu pro marihuanu rozhodla přesto, že nezávislá poradní komise pro zneužívání narkotik jí výslovně doporučila marihuanu ponechat ve skupině C. Britská vláda převedla marihuanu do této nejnižší skupiny zakázaných látek v roce 2004.

Podle průzkumů je dnes marihuana nejvíce zneužívaná droga. Na osm procent dotázaných ve věku 16 až 59 let v oficiální vládní studii uvedlo, že ji v posledním roce použilo. Ve skupině do 24 let je to pětina dotázaných. Za posledních pět let se ovšem její spotřeba v Británii snížila skoro o čtvrtinu.

Jiří Majstr ml


Este som nasiel rozhovor kde ta zenska hovori ze ako studentka fajcila travu par krat, a preto vie, ake je to svinstvo a chce dat jasne najavo jej strasnu nebezpecnost http://www.telegraph.co.uk/news/new...g-cannabis.html ,a dalsi kde rozoberaju mudrosti o tom ako indoor modely sposobuju schizofreniu...http://www.telegraph.co.uk/news/ukn...al-illness.html

:rejp: WTF??? :smash:
Tayem de Tox
Můj názor: politický populismus a krátkozrakost první třídy.
Na druhou stranu si ale dokážu představit, co si o těch stále výraznějších číslech uživatelů může myslet průměrný volič z Yorkshire (nebo z Nelahozevsi). Jako prokouřenýho zastánce opozice mě ale štve ta přetrvávající neinformovanost a přetvávající předsudky.
Je to katastrofa ze takato slepica ma pravo rozhodovat kto a za co bude sediet..
El_Liberal
citace:
Původní příspěvek od Tayem de Tox
Můj názor: politický populismus a krátkozrakost první třídy.
Na druhou stranu si ale dokážu představit, co si o těch stále výraznějších číslech uživatelů může myslet průměrný volič z Yorkshire (nebo z Nelahozevsi)


do yorkshiru letos jedu, tak jim tam ty cisla poradne zamicham :D

citace:
Původní příspěvek od Tayem de Tox
Jako prokouřenýho zastánce opozice mě ale štve ta přetrvávající neinformovanost a přetvávající předsudky.


co dodat?
crackonos
To si asi paní ministryně dala páva když už byla na sračky z chlastu a to její vyřízenost ještě umocnilo. Njn, i u hulení se musí přemýšlet.
dokktor
citace:
Původní příspěvek od crackonos
To si asi paní ministryně dala páva když už byla na sračky z chlastu a to její vyřízenost ještě umocnilo. Njn, i u hulení se musí přemýšlet.

asoň má paní ministryně nejakou zkušenost, to většině zákonodárců chybí. na každý pád neposlouchat rady svého poradního orgánu? wtf? to je demokracie? okamžitá abdikace je na místě
bonkwodny
mam dovod si mysliet,ze pani ministerka marihuanu nikdy nevyskusala alebo to bolo tak,ako napisal crackonos.
Radoslav
citace:
Původní příspěvek od crackonos
To si asi paní ministryně dala páva když už byla na sračky z chlastu a to její vyřízenost ještě umocnilo. Njn, i u hulení se musí přemýšlet.


Přesně tak.

Uplně to vidím. Na čarodky s náma taky zahulila 18-ti letá holka, která před tím samozřejmě něco popila, a to čeho já jako každodenní konzument zvládnu celýho špeka, tak ona byla po jednom prdu tak na sračky, že jen ležela a blila. To je však jen pramalá zkušenost s marihuanou a ještě když do toho je chlast. Nevěřím, že si paní ministryně zahulila,když byla střízlivá.
Ruprecht
Chce se mi brečet! Kua hulím a pěstuju to už 15 let a pořád je ganja společností přeceňovaná jak hovado. Tenkrát na začátku jsem si myslel, že se jednou dočkám legalizace, ale jak to tak pozoruju, stojí to za větší a větší hovno.
Ruprecht vystihol si moje pocity..
gregys
Pro blbé politiky:nebezpečná droga-pro nás životní styl.
hej tak na tento clanok som dnes narazil.. tak zle to zrejme nakoniec predsalen nebude :)

Last week, the British government announced it was returning marijuana to Class B drug status, signaling an end to the four-year experiment that saw the herb downgraded to a less serious Class C drug. That meant marijuana sellers could theoretically face up to 14 years in prison. Under guidelines issued Monday by the Sentencing Guidelines Council, however, it appears that many pot sellers will face no more than low-level sanctions.


For the first time in four years, the Sentencing Guidelines Council has promulgated a range of sentencing options for every offense that can be dealt with at a magistrate's court. Under the new guidelines, marijuana users who grow their own stash and occasionally provide marijuana to friends could be punished with only a fine or probation. Even those who supply larger amounts of marijuana or other drugs to share with a small circle of friends could receive probation, according to the guidelines.


For small-scale growing or sales of marijuana, the top end punishment in magistrate's court under the guidelines is 12 weeks in custody, but that sentence would be imposed only if there were aggravating factors.
Commercial cultivation or large-scale sales offenses would be handled in the more serious Crown Court, where stiffer penalties are applied.


Opposition Conservatives were quick to pounce on the apparent contradiction between the government's announced hard line and the sentencing council's guidelines. "Once again we see mixed messages going out about drugs," said Tory justice affairs spokesman Nick Herbert in a Monday statement. "Just as the government finally admits that they got it wrong when they lowered the classification of cannabis, these guidelines would see most dealers receive weak and often poorly enforced community sentences."


But despite the posturing of the Tories, the sentencing council's guidelines seem in line with the recommendations of the government's Advisory
Council on the Misuse of Drugs, which opposed the reclassification.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma