Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problem - Padlí jak na ně ?? - Klikni zde pro originální téma
rastajohn
Zdar all.

Pred nejakou dobou se mi na listech zacal delat misty takovy bily povlak prachoveho charakteru. Listum to nic nedela jenom proste stini (zatim) jde to normalne prstem setrit ba i sfouknou (ale to ne uplne, uvolni se ta nejhornejsi vrstva), vypada to ze to je jenom na listech. Hledal sem ale nic sem nenasel. Ze by to byl prach se mi nechce verit pac nekde je toho vic nekde min, nekde cele listy, nekde jenom takove fleky, jak dys kolonie plisne, ale ani to nijak nesmrdi velice po houbikach.

Pjestirna 120*90cm
400W metla na rust ,600W GIB Extr.output
pritah 270 kubiku, odtah 410 kubiku, ofuk
hnojky : Atami A+B (po 4ml/L), atazymes (1ml/L),bloom stim (2ml/L)

cca 32 den na 12/12

substrat normal soil

flash.grow
Tipuju to na plíseň z vysoké vlhkosti.. Ale jistý si nejsem...
Najdi si tady thrýd.. kde jsou shrnuty veskřeré nemoci a plísně a porovnávej :)
____
ikdyž sem teď projel ty změny na kytkách a nic podobnýho sem nenašel.. mm :jerk: Ale.. tak
Vypadá to na plíseň..
rastajohn
vlhkost cca 30 % , asi sem na to prisel ale nejsem si tez jisty, je to mozna normalni prach, pac se u me hrozne prasi, su bordelar. No dal sem na pritah kus koberce, tak uvidim. piste dal nazory ale ....
flash.grow
Normální prach?
Ale to snad ne...
To bys musel mit doma prašný království :X
No.. zkus tam dat například na přítah punčochu ( od přítelkyně bo tak .. )
To budeš mít propustnost vzduchu a tne prach by se měl zachytit.. pokud na tom přitahu bude nachytáno kilo prachu, pak je to jasné!
hydromen
plisen 100% + spatne ph od toho jsou ty male zrzave tecky na listech kuprikol a bude v poho ale pak je budes muset chvilku strikat cistou vodou aby ses toho kup. zbavil preci jen uz to je na kvetu a kuprikol hulit nechces bo snad jo:)
rastajohn
tak sem to prozkoumal pod mikroskopem a srovnal s prachem ktery mam treba na pc :) .no je to prach....


Tak se o5 hlasim. No ponevadz kolega mel ty same rezy a mel je venku i doma a kytis mu udelali to same, tak sme se shodli na tom, ze tento kultivar proste dela takove vyrony cehosi, asi nejaka miza bo co. Takze tak mile osazenstvo groweru...
Freeloader
Hoj vespolek..
Presne tohle se mi taky vobevilo na kytkach,podle me je to urco plisen a nejakej vliv nato bude mit zima+vlhkost...kolik tam mas °C?,ume to sice spis vypada jako naboostrovana pryskyrice ale bude to asi to samy,zatim se to nejak rapidne nerozsiruje ale bude to asi tim ze ty mista hned likviduju.Jo a vobjevuje se to spis nalistech.Skusim se kouknout co to muze bejt,zatim sem to nejak neresil sere mi spis ta seda plisen v palicich :mad:
bubik
http://www.zahradaweb.cz/projekt/cl...?cid=5210&pid=2
Freeloader
bube,ty ses proste typek!
Dik.. je to padli,ani by mi to nenapadlo pac ho znam z jabloni a tam vipada trochu jinak,ani tady na G sem nato nikde nenarazil.

rastajohn:podle toho co sem si ted votom precet a podle toho co pises ty to vipada,ze se ti to "zazralo" uz dovnitr do kytky a bude se to projevovat na kazdym klonu...docela zakerna zalezitost.
rastajohn
hmm...tak jsem si to precetl a na konci hle... autor muj byvali vyucujici :) .No je to mozne ze je to padli, nemam tedka momentalne nic nasazeno, jenom jsem doposud nevedel co to mohlo byt kdyz jsem jeste zasazeno mel :).Zakerny to parazit.
stalo se mi to same.14 dni to nemelo na kytky vliv....jen se to sirilo(a to i na spodni strane v podobe flicku)po 14i dnech zacaly listy zloutnout a opadavat-kytka celkove vadla.mel jsem to v hydru a napadlo to i korenovej system.prubnul jsem previcur,nejakou sracku na padli,ale pomohl az kuprikol.je zajimave,ze se to sirilo na svetle a ve tme prakticky vubec coz u plisni neni zvykem.
Calzone
A neni to chlor ze zvlčovačky? Mě to dělá podobný povlaky na obrazovce u televize.
rastajohn
chlor tezko, ten je za normalnich teplot a atmosferickeho tlaku plynny.
Ruprecht
hoja, připojím svou zkušenost...mě se to oběvilo loni poprvé na kytkách, které jsem valil outdoor z řezů které jsem koupil přes Gr. a dal jsem je v půlce října dojed pod lampu... kamarád si z těchto vzorků už ve fázi růstu vzal řezy a udělalo mu to pak pod lampou v druhé fázi květu to samé... a asi se mu to nějak drží v matkárně, protože už se mu to sem tam oběví i na jiných vzorcích...říká tomu bílá plíseň a jakž takž s tím bojuje...
mě se to oběvilo letos u outdooru zase sem tam taky a poněvadž byl letos i loni hodně vlhký a studený podzim, tak to zapřičiňuju tomu...(řezy jsem měl venku z jiného zdroje než od kumpána, jenž s tím bojuje)
možná by bylo dobré dát do pěstírny teploměr s pamětí, aby se zjistilo jestli tam prudce nepadá teplota (třeba při větrání..)..
Hlava
....ahoj lidi vespolek , tak tohle sem mel na kytkach vevnitr jen jednou a uz sem se toho nezbavil , jeste se mi do toho dali takove bile musky , tak sem to vse vyhodil ... no ale tento rok , se kamaradum toto objevilo na vencich vetsine lidem co meli klony ode me venku , řesil sem to postrikem Karathenem , proti plisnim , k dostani v Obi atp. , me se to vsak pri pestovani venku vyhlo , protoze sem pouzival , zamek+klič od Atami a tahlle vec pusobi jako prevence proti plisnim a škůdcům , takze kdyz sem s tim střikal venky co 10dni = sklizel sem palice bez padlich a plisni bez problemu , nesmite zapominat ze dulezita je hlavne prevence !!! Je lepsi problemum predejit , nez je z5ne řesit . , Hlava
R.kony
zderavim :)
kamarád mě požadal ať mu poradim s tim co se mu udělalo na kytkach, bohuzel ja jsem se s tím ješte nesetkal tak vás žadam o pomoc. co třo může být.
Freeloader
udelalo se mi neco podobnyho a jediny co je tomuhle podobny-bilej povlak- je PADLÍ,jestli prijdes este naneco tak to sem hod...
b1ghed
"je to usadeny prach , skus na to poriadne fuknut a uvidis"
Sorry za nespravnu odpoved. Mam to iste co ty , dufal som ze je to prach, ale nie je je to Padli.
Specialny druh huby, a huboveho mycelia. Zacina sa mnozit na nizsich poschodiach rastlinky a postupne sa dostava az na jej vrchol. Dolezita je prevencia , ako nahle najdes tuto nakazu mal by si pouzit dotycnu cheemiu. Ked rastlinka napadnuta tak ako v tvojom aj mojom pripade sa uz neda zbavit tejto huby.
Jedine dufat ze rastlinka to prezije do sklizne bez vacsich problemov, ak vidis ze rastlinka zpomalila rast a zubky na listoch sa ohybaju dohora , neskor listy rychlo zltnu a stavaju sa suchymi na dotyk, je to kvoli tejto hube. Jej spory upchavaju prieduchy na listoch a pomaly dusia listy. Listy nedokazu prijat dostatok co2 a kyslika k fotosynteze a preto rastlinka cela pomaly schne a zltne.
Ja som dnes kupil pripravok v rakusku proti tejto hube. Odskusam ho na novych klonoch a matke. Neskor dam vediet ci sa nakaza rozsirila aj na klony. Zatial caf a prajem vela stastia
Zahradník
tosamé má známý taky na listech a snažímn se zjistit ocode...protože já ten problém nemám a máme totožné řízky i podmínky ...myslel si žejeto pryskyřice,tosem mu vyvrátil...tožejeto prach se si myslel že je taky blbost....jak sem to poprvé zahlíd,tak jsem řek žejeto nějaký druh plísňe,ale po dalším zkoumání,mi bylo divné že to nedělá žádné problémy,a taky to že ventilace je dost velká nato aby vznikala plíseň....chcu se zeptat jestli jeto teda nebezpečné nebo ne..?!
rastajohn
1. Tady je prispevek od jednoho kolegy
citace:
Původní příspěvek od benji chaouat
stalo se mi to same.14 dni to nemelo na kytky vliv....jen se to sirilo(a to i na spodni strane v podobe flicku)po 14i dnech zacaly listy zloutnout a opadavat-kytka celkove vadla.mel jsem to v hydru a napadlo to i korenovej system.prubnul jsem previcur,nejakou sracku na padli,ale pomohl az kuprikol.je zajimave,ze se to sirilo na svetle a ve tme prakticky vubec coz u plisni neni zvykem.


A jinak z moji zkusenosti. Jestli ti kytku napadne padli az nekdy na konci kvetu tak s tim nic nenadelas. No jinak jedine co mi vadilo, ze toho byly plne palice, slo to sfouknout, ale presto tam vzdycky nejaky zbytek zustal.

Jaky to ma vliv na rust nemuzu posoudit, me se to objevilo az celkem v pozdni fazi kvetu...
Zahradník
rastajohn:dík za opověd,kytky jsou ve 3/4 květu...a nemyslím si žebyjim to nějak škodilo asi při silnějším napadebí byto dělalo problém,každopádnně to chce sledovat jak seto chová...
rastajohn
No tedka jsem se docetl, ze padli nici pletiva. Takze tipuju, ze tak po mesici napadeni by zacali odumirat listy...
asi zalezi na druhu padli,protoze poprve,kdyz se mi to obevilo kytky bledly pred ocima a pomohla az izolace na par dnu do tmy a kuprikol.v dalsich pripadech,kdy se mi to stalo to na kytkach nezanechalo zadny vizuelni zmeny.
rastajohn
No prej existuje prave a neprave. To co nici prave nefunguje na neprave a naopak. No a neprave prej neni tak radikalni jak prave. No pozna se to tak, ze prave padli je porad bile a casem jakkdyz zmoucni. Kdezto neprave se vyskytuje i na spodku listu a casem hnedne...
Zahradník
zajímavé je,že řezy máme stejné,hnojiva taky,on má ještě ktomu výkonější ventilaci...a asi jsem přišel na jasnou prevenci...jediné totiž co ten zzna. nedělal je postřik phytaminem....jediné vysvětlení proč já nemám potom svinstvu ani známku...a pokud to není tím phytem tak jeto hold PADLÍ nahlavu :D dík a mějte se
escobar
Kup si DISCUS http://www.e-agro.cz/discus-32-g-pr...itosti/d-70353/
aplikuj 1. postřik
za 14 dní druhý postřik podle návodu.
Odzkoušeno funguje. Na řezech z ošetřené kytky už se neobjevuje ani na jiných rostlinách.
http://grower.cz/forum/showthread.p...1484#post881484
mires
Zdravíčko,

na kytkách se mi začal dělat ''bílej prášek'' je to hlavně na paličkách a občas i na listech. Odrůda White Russian, už se mi to tam objevilo asi před pár dny tak jsem postižený místa odstranil ale opět se mi to tam objevilo. Nikde sem tu na fórku nic podobnýho nenašel tak prosím o radu někoho zkušenejšího.
Fotky jsou horší kvality = foceno mobilem..
vimnevim
Tipnul bych to na PADLÍ !!! Možná nějaká plíseň ale spíš to padlí od vody to určitě není...
mires
citace:
Původní příspěvek od vimnevim
Tipnul bych to na PADLÍ !!! Možná nějaká plíseň ale spíš to padlí od vody to určitě není...


Díky vimnevim ;) karma letí nahoru :)
robbbie
Máte někdo zkušenosti s touhle chorobou? "PADLÍ" už proběhly dva postřiky kuprikolem a vypadá to že se nic nezměnilo :-(
growesweden
Ahoj,co vím tak dobrý Fungicidní přípravek je Novozir.Zda je v prodeji netuším.Je to chemka,ale funguje.Jinak slabý roztok sava by taky mohl pomoci.dále spory a plísně zabíjí také postřik zasaditým roztokem.
Snížit vlhkost a dostatečně větrat.Zkontroluj a uprav teplotu v roomu.hodně zdaru!
tornado12
Mléko proti plísním i jako výživa

Nedávno se jihoamerickým vědcům povedlo učinit zvláštní objev. Zkoušeli namátkou různé tradiční postupy ošetřování zeleniny vůči plísním. Mimo jiné testovali i ten, který spočíval v ostřikování rostlin naředěným mlékem. Kupodivu se mléko ukázalo stejně účinné jako chemické fungicidy (např. Kuprikol). Navíc mléko nejenže úspěšně pomáhalo proti plísni, zároveň také posilovalo imunitní systém rostliny, takže ta se snáze bránila i proti jiným původcům chorob i proti škůdcům.

Během výzkumu se ukázalo, že každotýdenní stříkání rostlin 10% roztokem odstředěného mléka snížilo četnost výskytu šedé plísně (to je ta plíseň, která požírá naše paličky) o 90 %. Výskyt ostatních chorob se snížil přibližně o čtvrtinu, tj. o 25 %. Byly testovány různé koncentrace mléka a 10% se ukázala jako ideální. Při koncentracích nad 30 % již mléko proti plísním nechrání, naopak je přivolává.

Dá se použít jakékoliv mléko, klidně přímo od krávy. Odtučněné je ovšem ideální v tom, že tuk po zaschnutí páchne. Odtučněné mléko je tudíž stejně účinné, a přitom bez zápachu.

konoptikum.cz
Ňoaen
cau,,,ja mam stejny problem,akorat v pokrolejsi fazi http://img406.imageshack.us/i/pb290112.jpg/ teda myslim ze je to stejna plisen co postihla i me,ted v kvetove fazi s tim nic neudelam,zadne chemie nema cenu,ale mam druhy box v 3.tydnu kvetu a tam se mi to objevuje taky,napadene listy jsem ihned otrhal.Vcera jsem provel postrik BAYCOREM 25WP tak nwm zda mi to pomuze.Slysel jsem ze na to funguje DISCUS,takze uvitam taky kazdou radu.
robbbie
hmm..s tím mlíkem to zní zajímavě. po kuprikolu přišel na řadu postřik nějakou šílenou chemkou na padlí révové a vypadá to že nemoc ustupuje. příště raději preventivní postřik hned na začátku růstu.
robbbie
tohle je ten přípravek.. http://www.eshop-pro-zahradu.cz/pli...pas-1x10ml.html a jak se teď dívám na kytí tak myslím že zabírá. zatím jeden postřik dnes hodím druhý a končím
Jamess
A kdo ti to padlí diagnostikoval?
Padlí už je celkem vzácný... nepostřikuješ je rozprašovačem?
mně se osvědčilo tohle: http://www.nakupka.cz/vyrobek/pripr...i-padli-500-ml/ je to sice dražší záležitost ale zase to není žádná chemie a funguje to...
alpa
padli se da zbavit jen pri zacatcich jak uz jsou cele listy bile tak tomu nepomuze nic!!!!!!!!!!!,,,ja pouzivam http://www.agrobio.cz/vyrobky/613-talent.html ,,,,,mno a staciho trochu namichat[po 0,5-1ml talentu a jaru na 1l postriku] SMOCIT cele rostliny to vsechno pri offnutem svetle...pak uz je klid a listy ktere nedostali postrik a maji nadale bile fleky otrhat

jinak padli je extremne odolne!!! mno nepomohlo ani snizeni teploty a vlhkosti na 40% ...chce to opravdu postrik sotva to zacne!
Jamess
Anebo lepší - prevence - pořádnou ventilaci - non stop:-)
robbbie
me fakt pomohlo tohle http://www.eshop-pro-zahradu.cz/pli...pas-1x10ml.html a to si myslim ze uz to bylo v pokrocilem stadiu. po padli neni ani vidu a palky v tricatem dni kvetu obrovske :-) priste ale vim ze prevence je fakt dulezita..jak to bude dam fotos sam jsem zvedav.
zicherka
Už dlouho bojuju s padlím ale pravdielně se mi objevuje u kytek okolo 30dne květu. Použila jsem poliverzum a diathane, jenže teď jsem na 35 dni a padlí je tu zase :( Na některejch kytkách víc, na některejch míň a některý jsou promořený padlím celé, jak která genetika. Minulá sklizeň stála za prd, a doufám že to teď nedopadne stejně. Prosím poraďte mi co mám udělat s padlím na nakvetlejch kytkách...
kombík
zkus BioAn,myslim ze je to urceny na padli a muze se pouzivat az do sklizne,myslim ze to je jedna z poslednich moznosti.doufam ze ti to ta mrcha nezdecimuje. kombík
zicherka
kombik : na stránkách výrobce píšou že BioAn není vhodný při masovém napadení, a já kytky masově napadený mám :(
Takže žádná rada jak proti padlí?
a nebo ještě lepší bude : AGRO Bioblatt
pan.smakovicka
Ako bude to zniet divne ale je to zarucene odskusane :) a vzdy to zabralo. Neem oil od Plagronu. Dva vrchnaciky na 1Lvody a poriadne postriekat.
FialForever
Ahojte, dnes jsem objevil šedé flíčky na rostlinkách, je to přesně to co tady popisujete. Jsem na 35. květu, mam s tím zkusit něco udělat nebo to nestihne za 20 dní udělat nějakou škodu na palicích? Díky
escobar
Kup si DISCUS http://www.e-agro.cz/discus-32-g-pr...itosti/d-70353/
aplikuj 1. postřik
za 14 dní druhý postřik podle návodu.
FialForever
Provedl jsem postrik ve 40. dni kvetu DISCUSEM, muzete mi nekdo rict, jestli po 20 dnech, ktere zbyvaj do sklizne muzou palice obsahovat jeste nejake skodliviny od zminovaneho pripravku proti padli?
Nechtel bych palit nejake svinstvo:).

Diky za reakci.
kuba
tak se mi leta problémy vyhybali až do teď,,,,
mám podezření na padli..asi.
na listu jsou nenápadný flíčky jako od prachu, ale včera sem objevil tohle....takhle vypadá nejhorší stádium.
co byste doporučily,,,sem ve 4tejdnu květu (vlhkost teplota v normě)...
takhle vypadá nejhorší stádium.
je to sice jen na pár listech,,,ale chci se toho okamžitě zbavit.co nejšetrněji.
projistotu sem ty nejhorší osprchoval,,,,a napadený listy odstranil(naštěstí jen pár...


to pan.smakovicka:nem oil mám,ale netušil sem že to maká i na padli.můžu ho dát i teď ve 4 tejdnu květu??
dik za info.
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od FialForever
Provedl jsem postrik ve 40. dni kvetu DISCUSEM, muzete mi nekdo rict, jestli po 20 dnech, ktere zbyvaj do sklizne muzou palice obsahovat jeste nejake skodliviny od zminovaneho pripravku proti padli?
Nechtel bych palit nejake svinstvo:).

Diky za reakci.


Toto najdeš v příbalovém letáku. Ochranná lhůta u těchto chemek bývá cca 30 dnů, tak bych se sklizní klidně radši trochu počkal. Koukal jsem na fotky toho listu a vypadá to fakt divně. Nespadnul ti tam spíš na ten list popel z cíga? :-D Co jsem viděl padlí, tak bylo spíš takové roztahané a ne takhle koncentrované.
kuba
taky se mi to zdá divný....postraně jsou takový čirý kristalky,,jako skalice ale bez barvy.. stříknul sem to neem oilEM,den dva počkám a uvidíme
hell
Mam to taky od 12 dne rustu. neuspesne stim bojuju pomoci BIOTONu. Ted jsem 4 tydnu v kvetu pred dvema dny zalivka previcur a stale to tam je. nemohu rici ze by to nejak silneji postupovalo mista ktera jsem neosetril postrikem(provadim za tmy) jsou lechce zasazena. Je to spise u spodni vetvi a primo na stonku také.. nevim nevim jaky vybrat pripravek ktery zabere po 2az3 aplikacich. Nejlepe zalivkovky pripravek. boiton není chemii a nerad na to sral nejakou postrikovou chemii na na vokurky. Taky je podle velice zajimave ze mam 3 modely od dvou klonitelu a je to jenom na 2 modelech od jednoho klonitele. myslim ze si to dotahnul uz na klonech. S friendem s kterym jsme brali klony ze stejnych modelaren mame ten sami problem ale mu objevilo padli uz na vsech kytkach. Zvolil postup chemky. nijak Taky postreh ze kytky zasezane mnohem vice voni a to jakoze a moc. Takze si nemyslim ze je tak moc na skodu co tyce kvality.
alpa
tak padli se mi take objevilo.... uz prvni den rustu [jo nakazene rizky;[ ] umim s tim pojobvat pomoci talentu[prostredek] a jaru:D ,,,,ale podelal jsem prvni postrik = dal jsem tam toho malo a padli je nadale aktivni= kdo pouziva talent tak se nebat dat na 1lpostriku 0,5ml talentu !!!!! mene nic nedela!
v poslednom stadiu kvetu pomaha postrek roztokom sody bikarbony (NaHCO3), roztokom obsahujucim mlieko a roztokom peroxidu vodika
.... v ziadnom pripade by som neaplikoval ziadny chem. postrek po 2 tyzdni kvetu ... alkalicke prostredie padli zabija, problem je, ze uz byva vela spor v okoli, tie sa po par dnoch opat na rastlinach usadia

ak sa objavilo padli tesne pred koncom, je mozne sklidit, otrimovat a samotne sisky vymachat dokladne v roztoku peroxidu vodika ... potom dat rychlo ususit ... peroxid sa bez zbytku odpari a zabije vacsinu spor ... samozrejme to berte ako krajne teoreticke riesenie, lepsie a bezpecnejsie je takyto produkt nekonzumovat ....

pocul som od par ludi, ze mali dobre vysledky aj s produktom bud rot stop ... mal by byt pure organic, samozrejme zalezi od stupna infekcie, ak je prilis rozsirena, je lepsie dat vsetko prec, velmi dokladne vydezinfikovat kym sa zacne nanovo
smoke4ever
tak se i ja pridavam do klubu http://imageshack.us/photo/my-images/585/plisen.jpg/

34 den kvetu, jedu SSH takze dalsich 36 dni v obavach o zdravi kytek predemnou. Aplikoval jsem postrik kuprikolem a uvidim. Mam to pouze na spodnich listech kam slunce nesviti, ale zato je to pekne rozsirene : - /
FloweRoman
Mně teda na padlí pomohl ten roztok mléka. Nevím proč to nezkusíte? stojí to asi 1,50Kč a kytky jsou nadherně lesklý během 2 hodin a padlí nikde. musí se to vzít extra dobře a dostat roztok všude a výsledek se dostaví.
kammo
Dnes som kontroloval svoje auta deimos a syrup...krasne palicky no nasiel som jednu slabo napdnutu plesnou,mozno pol centimetrovy kusok...predpoved pocasia nieje priazniva a planujem to seknut az v stredu,cize o 6dni...je tam vysoke riziko podla vas ze to napadne a zozerie kvety?..pre istotu som ich maximalne osklbal od listov aby to trochu dychalo.
aegis
zdarec lidi sry ze strkam noc do jinyho dredu.. ale .. prosel sem nake dredy ale nic typu "takhle to udelej" sem nenasel :D ... kdyz sem byl v pondeli zkontrolovat kyti (nemyslim nakouknout jak se ji dari , ale hloubkovou kontrolu) tak bylo fse ok .. lec kdyz sem na ni koukal dneska a podle trichomu sem usoudil ze uz ma nejvyssi cas a chtel sem vymenit vodu za destilku na flush tak sem ockem zavadil o neco sedocerneho prachochlupateho strasneho .. plisen ... :( .. kdyz koukam hloub tak sem zjistil ze to sezralo skoro celou kyti tak sem ji chuderu setnul bez flushe - byla ve sklepe v boxu a tam vlhkost moc neuhlidam .. celou dobu v klidu a ted mi udelala tohle holka jedna nestastna :( ... tak sem ji musel proste sundat .. a snazim se zachranit co se da .. veskerou plesnivou cast i kde byly jen mlhave naznaky sem ofafrne vypreparoval nuzkama manikurnima ale nemam jistotu ze se mi nake spory nedostaly na zdrave casti ... co mam udelat abych doschnul ve zdravi a ten hnus mi nesezral i zbytek .. povedlo se mi peclivou praci z puvodni hruzy a zdeseni udelat jen 30 procent plesniveho a zbytek zdraveho a trvalo to asi tri hodiny mravenci prace :D ... .. ale .. mam obavu aby to behem suseni nepokracovalo dal .. poradite nekdo ? mam z toho takovou vselijakou naladu .. no vsak to znate .. clovek se stara vod seminka...pecuje ,denne se na ni smeje hlida aby mela vseho tak akorat do sytosti a mela vse ke spokojenosti zdravi a radosti ... a nakonec takhle zatne kudlu do zad :( ..... kdyz sem to obiral tak sem si pripadal jak kdybych delal zabijacku z prasete ktery mi srazilo auto .. :( no proste skoro voci pro plac .... mate nekdo nakou rrp? - radu rychle pomoci :D .. mam k dispozici i 4 kila hygroskopickych perli kdyby jedine reseni bylo to prudce vysusit a potom promrazit suchym ledem .. ale .. nechcu to kurvit rychlosusenim a lyofilizaci... o to uz se beztak postarala plisen a tak chci zachranit co jde ... hilfeee plzzzz
alighator
Chest bando,

JH + SSH ( klony ) 30 den v květu.

Info: box - 1x1x2
světlo - 400W Osram
odtah - TT150 560m3/h
medium - hlína Canna prof. + Biobizz light
hnojení - komplet Canna

teplota - den 25 - 29'C
noc 19 - 23'C

vlhkost - 45 - 65%

Box jednou týdně dezinfikován. Nicméně se mi cca. před týdnem objevili na listech tyto fleky - jemný bílý poprašek prstem lehce odstranitelný, zatím bez destruktivních účinku na rostlině.

Po prostudování typuji na " Padlí "!!!! Je tak či nikoliv. Pokud ano " Padlí" pomůže přípravek - Discus????

Díky
kamion
kámo to bude asi vápenec z vody kterou rosíš :)
voda musí být odstátá
Jinak co mě udivuješ proč tá dezinfekce každý týden??
alighator
Chest,

Nerosím, tak od vody to není.
Hm? Prokonzultuje je to se mnou někdo?

Díky
zdar,ty dezinfikuješ box v průběhu pěstu? jak to děláš?
alighator
Vytáhnu kytky ven, a umyji stěny + spodek otřu ventilátory ( lopatky ). Voda + lehce peroxid. Tak jsem to myslel s dezinfekcí.

Ty vole to je fakt tak divné?

MĚ ALE ZAJÍMAJÍ TY FLEKY!!!!!!!!!!!!!!
Erne100
Zdar, vypadá to fakt na "padli" ...lacná a dobrá volba je peroxid 30%. Zriediš jeden diel peroxidu s troma dielmi vody, dostaneš 7,5% roztok s ktorým postriekaš rastliny. A bacha na prsty, zober rukavice a pre istotu sa celý prezleč...
alighator
Ciao Erne,

Díky za tip. Tvoje zkušenost?
Erne100
Nemal som s tým (a musím si zaklopať) zatial probém, takže rastliny som nestriekal, ale po každom kole box takto vydezinfikujem. Takto to popisuje ten dredatý týpek zo soma seeds v jednom čísle myslim že časopis EssensiE.
alighator
KDE JSOU SAKRA OSTATNÍ ODBORNÍCI!!!!!!!!PORKO DIO!!!!!-))
Ňoaen
plíseň padlííí
teď s tím už nic neuděláš,taky jsem s tím měl problem,,,použil jsem do 3.tydne květu postřik DISCUS,,,,ted nemám žádný problem
třeba luftovat,luftovat,luftovat,,,ted už si ničim nepomůžeš,šíří se to furt
přiští kolo postřik,jinak se ti to může objevit znova,tot moje rada
Exceptional
DISCUS na padlí opravdu funguje!
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread....209#post1009209
catsoup
zdar, dej na erneho, taky se mi to vydání dostalo do ruky a vážně to funguje, jen radim prvně to aplikovat na jednu a nechat jí bokem a ráno budeš vědět jestli to neni pro ně velkej koncentrát.... funguje to
Hlava
http://www.biocont.cz/shop/detail/84/alginure-100-ml/
http://www.biocont.cz/shop/detail/59/prev-b2-50-ml/
http://www.biocont.cz/shop/detail/79/natrisan/
http://www.biocont.cz/shop/detail/85/hf-mycol-50-ml/
http://www.biocont.cz/shop/detail/70/aquavitrin-k-5l/

Pár připravků proti padlím , bio , mám ten prev-b2 a velmi dobré i jako prevence , čau Hlava
čepra
Přepis článku od Somy, který byl zveřejněn v časopise Essensie č.8/2011.


Mor z bílého chmýří

Jako náruživý šlechtitel, pěstitel a jeden z nejvášnivějších kuřáků na této planetě musím říct, že padlí je jedním z mých největších nepřátel.

Konečně jsem si poradil s touto hroznou prašnou houbovou plísní. Zabírá na ni spousta metod. Namátkou síra, mléko či koloidní stříbro. To vše na ni pomáhá. Ovšem na věc, se kterou sem vyrůstal jako malé dítě, ani jedno nemá. Starý dobrý peroxid vodíku. Jeho smíchání s vodou v dobrém zahradním rozstřikovači je mojí zbraní těchto dní.

Peroxid

Nejprve jsem si pořídil 30% peroxid vodíku. Zředil jsem jeden díl peroxidu třemi díly vody. Získal jsem tak 7,5% roztok, kterým jsem následně postříkal své rostliny pod listy a na vrcholcích, včetně všech stonků a stébel. Ihned jsem pozoroval, jak padlí vybublává a rozpouští se. Tento roztok je tak účinný, že vidět mizet padlí před očima byl opravdu velice potěšující zážitek.

Když tuto věc mícháš a používáš, doporučuji mít ochranné rukavice a snažit se vyvarovat styku s kůží, očima či oblečením. Vůbec, raději si na sebe vezmi staré hadry. K rozprášení na rostliny používám pětilitrový pumpový postřikovač. Všiml jsem si, že když peroxid ukápne na půdu, tak začne šumět a vytvoří mlhu. Ovšem zatím jsem
nezpozoroval žádné špatné účinky. Čeho jsem si však všiml , je, že už se tu nepoflakuje škodlivý hmyz. Rozpadne se bez jedovatých chemikálií. Škodlivý hmyz jako roztoči nemají peroxid v lásce vůbec.

Nejlepší čas na ošetření je, když rostlina začíná kvést. Může se to snadno udělat i později, ale vyžaduje to nějaký čas na uzdravení, protože části rostliny postižené padlím odumřou, aby nechaly prostor pro nový zdravý růst bez obávaného bílého chmýří.

Miluji konopí

Jako hulič, který miluje trávu každým kouskem svého srdce a duše, pomáhám spoustě coffeeshopů kontrolovat kvalitu jejich zboží. Prostě mi zavolají a domluví si schůzku, já pak přijdu a vyzkouším jejich nejlepší model. Pak jim jako slavný ochutnávač vína řeknu svůj názor, kterého si hodně váží.

Když narazím na část úrody, která měla padlí, je to velice skličující. Padlí totiž ničí chut' a z velké části i účinky.

Peroxid je dobré použít také na vyčištění zamořené pěstírny před vysazením nové sklizně. Smíchej stejný 7,5% roztok a vystříkej s ním strop, stěny a podlahy stanu. Poté nechej místnost vysušit přes noc se zapnutými větráky. Získáš tak pěstírnu kompletně zbavenou hmyzu.

Levně a snadno

Už jsem viděl spoustu pěstitelů, kteří se padlí pokoušeli zbavit všemožnými drahými a časově náročnými způsoby. Peroxid je přitom levný a jednoduchý na použití.

Během odporného počasí, které bylo v Amsterdamu letos v létě, měl téměř každý venkovní pěstitel s padlím problémy. Já jsem peroxid vodíku doporučil všem, které jsem znal. Vyzkoušej ho také a dej mi vědět o svých poznatcích, abychom se všichni mohli ještě více přiučit.

V lásce a světle Soma (soma@somaseeds.nl)
kseroks
no to je padlí jak vyšitý problém je že ono nejni mooc agresivní a extra kytky nelikviduje zato je téměř nemožný se ho na stopro zbavit pač se nějak vloudí do kytky a objevuje se to furt třeba i na klonech na matce je to holý neštěstí já si to do roomu přitáhl z outdooru a bojoval sem stim 2 roky než sem to úplne killnul stačila na to nejaká postřiková chemka proti plísni nebo houbě teď nevim kam se padlí řadí a stříkat a stříkat dycky to jako zmizelo a pak se někde objevilo pak to zas zmizelo apod...........
ChuQ
Zdravím, bohužel sem kytky asi moc zalíval a nyní se bojím, že se na dvou z nich tvoří plíseň, přikládám fotku.
Kdyby to byla plíseň, jak proti ní bojovat ? Kdyby jste chtěli lepší fotky, tak pořídím.














edit čepra: přesunul jsem to, kam to patří
Hy3nA
je to padlí, můžeš zkusit postřik biotonem. chemku jako treba discus bych v květu nedoporučoval.
ChuQ
Zkusím to, snad to pomůže. To bych asi brečel, kdyby mi taková úroda zplesnivěla..
Hy3nA
a hodně postižený listy odstraň. no ono podle počasí, taky se může stát, že se toho už nezbavíš.
ChuQ
Listy už pomale tedy otrhávám a pro Bioton zajedu asi zítra.
Mám kytky schovat někam do sucha a za cenu, že by tam nebylo tolik světla jak venku nebo je jenom "přestřešit" ?

E: Tak už sem provedl i postřik Biotonem, tak uvidíme.
probralo se ti to uz nebo ne? mam stejny problem s kytkama na balkone taky jsem si nejdriv myslel ze je to plisen ale je to to padli urcite .. cetl jsem ze to napada jen listi a tak jsem to nechal byt ale ted uz ma ta kytka sveseny listy a nevypada moc fresh..
Zdravím všechny growery a zároveň prosím o pomoc. Asi dva měsíce zpátky jsem si na řezech od uživatele BenoBK přinesl do pěstírny padlí. samozdřejmě jsem to nezvládl a první várka řezů letěla do koše.. po drhnutí celé pěstírny savem a savem proti plísni jsem zkusil další várku tentokrát zdravých řezů, opět se na řezech do týdne objevilo padlí a tak jsem to bez boje vzdal podruhé a všechno vyhodil s tím, že pěstírnu ošetřím důkladněji. Proběhlo vysiřování, savo, savo proti plísním, peroxid 35% 6ml/l. Řezy to teď chytli do 12cti hodin od zasazení!!! Prosím nepište mi, jestli poznám padlí, poznám, s listy jsem byl i v growshopu, kde mi to pod mikroskopem potvrdili. Várky řezů teď byli dvakrát stoprocentně zdravé. Ty co mám momentálně jsem bral i jako odrůdu odolnou padlí a plísním (amnesia haze).

Tentokrát s tím budu bojovat, protože už mě to stálo moc peněz, času a úsilí. Udělám cokoliv, co má někdo ověřeno, že na řezy zabralo/nezničilo je. Jestli i tentokrát boj s padlím prohraju, vzdávám to a s growingem definitivně končím. O padlí a plísních jsem toho tady četl spoustu. Napadá mě jen kuprikol, discus, mléko s vodou?? Jsem bezradný a nevím co na řezy hned po zasazení použít abych je neodrovnal a zároveň to vyřešilo padlí. Jsem opravdu v koncích, budu Vám MOC a MOC vděčný za rady. Děkuji!

Teplota v pěstírně 22 stupňů
Vlhkost 55%
Hlína Canna growmix
400W
20 řezů
Asi i předpokládám bude nejlepší ty řezy s rockwoolem ve kterém jsou vyndat z hlíny a řezy smočit vzhůru nohama v jednom ze zmiňovaných roztoků? A v jakém míchat poměru, aby z toho řezy neumřeli?
kokodc
to je divny chlape. Zakladem je prevence, i me to sezralo 2xkytky, bohuzel pokazde az v pokrocile fazi kveteni.
Jak jsem rekl, zakladem je prevence, rekl jsi, ze jsi jsi pestirnu radne desinfikoval? Pestirnou myslis mistnost nebo stan? Padli vznika pri velkych teplotnich rozdilech mezi dnem a noci, vysoka vlhkost, take je mozne ze se ti tam mrcha stale nekde drzi.
Co se tyce pripravku, ja pravidelne 3-4 za pest preventivne striknu kytky, i kdyz plisen nemam. K tomu pouzivam ''PROTECTOR'' od Advanced Nutrients
Kdyz uz je napadeno, zalezi na tom jak moc. V kazdem pripade vezmu ''Discus''.... to prodavaj v kazdem kvetinarstvi. Je to dost ucinne a pekna sracka. Na velmi vysoke nakazeni plisni pouziju roztok 2x silnejsi nez to co je napsano v navodu. Kytky striknu zespodu a z vrchu, ale jak rikam, je to sracka a jen nejsilnejsi to rozdejchaj.
V zasade je nutne si uvedomit, ze tato plisem je kysela a melo by ji znicit cokoli zasaditeho( nebo je to naopka, mozna se pletu), avsak at jsem zkousel cokoli, vzdy jsem boj prohral. Neusni na vavrinech a res to co nejrychleji. At se ti dari. A dej vedet jak jsi dopadl
Pro jistotu, to ještě zanesu do growshopu pod mikroskop.. abych měl jistotu, že je to zase padlí.. Jinak čistil jsem a vysiřoval kompletně místnost i stany..
Black Sheep
čau, chápu a lituju tě..... kdysi sem si to taky dotáhl na řezech od zdejšího elitního člena.... bejt tebou tak si dám chvilku pauze , vymaluj ten pokoj, vysavuj a vystříkej peroxidem a než znovu zasadíš tak si zkus rozjet rostlinku ze semínka, ale aspon 3-4 neděle bych si dal voraz, já stál 3 měsíce, ale jestli to chceš zkusit léčit, tak já bych to vykoupal v polyversu i s rw kostkou, ale řekl bych, že je to předem prohranej boj, nemůžeš chtít uzdravit kytky, když to máš všude v místnosti... a pro příště to zkus hned z kraje stříknout biodefensem nebo jak se to jmenuje od atami , zámek/klíč. A nevzdávej to. Jinak aplikace 5% peroxidu na rostliny je idiocie až kreténismus, ač se častečně padlí zbavíš, tak kytky totálně spálíš a do tejdne to maš zas všude, to jen až ti bude zdejší elita, smějící se freegroweru, ale vybanovaná na prestižnějšim foru, snažit poradit že 8% koncentrát peroxidu vodíku, je to pravé ořechové, co tě spasí..........nespasí! až budeš cool tak si rozjed vlastní matkarníčku v 60x60 pod 150cfl a tyhle cizý pojeby nebudeš muset řešit TY!
sorry jestli sem se někoho dotknul, neměl sem tak v úmyslu.
escobar
Píšu to sem znova a naposled:

Kup si DISCUS http://www.e-agro.cz/discus-32-g-pr...itosti/d-70353/
aplikuj 1. postřik
za 14 dní druhý postřik podle návodu.
Hele, discus chci použít až v nejhorším, nevěřím, že by to řezy, co jsem zrovna strčil do hlíny přežili.. nebo snad ano??
kokodc
Hele, asi takle: bud chces nebo nechces poradit......
Clovet ti tu radi a ty odepises ze az v nejhorsim pripade. 2 tydny dozadu to pouzil muj dobrej kamos, plisen se mu objevila na klonech co si donesl od matkare. Zasadil to a za 3 dny v pici. Pouzil discus dvojnasobnou davku a z 15 klonu vyhodil jen 3........
BTW rekl bych ze v nejhorsim uz jsi.... tak jednej, bo cekej az ti to sezere kompletne...... nemas cas vymejslet kraviny, este nam podekujes, to sem si skoro jistej
TYGA
Tak mě taky postihly padlí....:// pomalu se dělají prachové šedé flíčky na listech,které jdou setřít,ale šíří se postupně dál! jsem na 24. Dnu květu,pár dní zpátky jsem zkoušel Bud rot stop,zmizelo to ale dneska jsem objevil pàr nových.. Zítra kupuju Discus,jaká se osvedčila koncentrace,2g na 5 litru vody je dost??Poraďte prosim
BigBangCannabis
Zdravím, jako mnoho vás tady bojuju už dlouhou dobu s nepravým padlím...je to nekonečné, vyzkoušel jsem toho mnoho, ale zase ne všechno. Problém je v tom že to mám ve sklepě a ať provedu jakýkoli zákrok tak se to prostě vrátí dříve či poszději zase. Už jsem dělal několikrát i desinfekci celé místnosti, peroxidem,různými postřiky. To padlí tam musí prostě někde pořád přebývat. Tak mě napadlo co takhle vysiření? Má s tím někdo skušenost. To by mělo zabít všechnu špínu ne?
ZOO68
ve sklepě je nejlepší po sklizni všechno odstranit, pořádně uklidit a zapnout tam na týden germicidní zářivku ;)
OPTIMUS PRIME
ahoj tak jak dopadly vase bitvy s padlí,,,co bylo ucinejsi ??? peroxid nebo discus
ja sem ted pouzil discus a doufam ze to pomuze a nevrati se to treba? po nejaky dobe bude potreba dalsi postrik,,??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma