Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
skunk nebo Skunk? - Klikni zde pro originální téma
geg
No znám konopí setý,indický,no i rumištní.
Co je to skunk já poznám jen když je něco,no říkám soft.Myslím měkej kouř jako W.W ,B.gum a jejich kříženci a jim podobný.Skunk jsem milionkrát slyšel,ale nikdo z
těch lidí nevěděl v podstatě o čem mluví.A já bych rád byl jinej ,rád bych věděl co říkám a skaňour je docela používanej výraz ne?
Taky bych poprosil rádo-by odborníky,aby si nechali své
domněnky pro sebe,lidi totiž většinou zajímají fakta.

Díky všem
Ondrash
mým názorem je tento fakt ;):

skunk nemá co dělat z členěním jako cannabis sativa, indica či rumiště...

Skunk je prostě jenom název určitého druhu kříženkce...
WW není skunk, naproti tomu Super Skunk je skunk.. má-li skunčí předky, asi to skunk bude :)
tak nějak se s toho vyvinulo, že skunkové odrůdy jsou všechny které jsou silné, ale ne.

Skunkové jsou všechny, které mají v názvu Skunk, je to jenom pojem, označení, žádný druh či čeleď , a stejně jako skunk může mít jemné aroma i kopat jako svině...

Skunk je prostě skunk..
Ondrash
to time... :D

píše se to SKUNK a neříkal jsem náhodou totéž ???
:D
TSUBA
Někde jsem četl (tuším, že na Overgrow), že skunk je původně oblíbený model (kříženec), který má charakteristické (smrduté) aroma a snad i chuť. Jak se šlechtí nové modely, mají některé z nich ve svém názvu slovo skunk, zřejmě proto, že jednim z rodičů nebo prarodičů byl výše zmíněný smrdutý model. :sun:
Ondrash
2 tsuba,

to by odpovídalo tomu co mi vyrostlo... smrad je moc silné slovo, ale chuť je docela fuj :D:D... tak asi mám opravdu správnou odrůdu :)
jjja
No to je fakt, ja sem teda skank nekouřil, ale ty "huliči" (a je mu přitom do breku nebo smíchu) pohrdaj všim co neni skunk.

ale já jsem teď dostal od kamaráda pličku, ta krásná vůně je cejtit pšes 2 igelitový pytlíky!!!;)
Haman
Jak pravil Ondrash - Skunk resp. skunková odrůda je to co má skunk v názvu resp. pokud je to jeden z rodičů/předků. Ale u nás v čechách se říká Skunk každý silný podlampový odrůdě. Takže když někdo řekne že má Skunky neznamená že je to pravda.
cube48
Podle mě je skunk šlechtěný konopí se silnym aroma.
That´s all volks :)
dexmon
presne jak rika plha, skunk je smardlava kytka, ale je to specificky SMRAD..a co jsem pestoval skunky tak sice nevim jak smrdi zvire skunk, ale asi je to dost podobny...proste SMRAD..:D
Dlabi
Skunk 1 a Superskunk jsou proste jen jmema modelu a tem se po pravu muze rikat skunk. Jenze tyto odrudy byly jako prvni u nasich dyleru v CR. a lidi je kupovaly a zjistovali ze ten skunk od toho dylera je fakt dobrej a pak kdys hulili nejakej dobrej model (venek nebo out) tak us to prone byyl automaticky skunk. Takze takhle se sem ten vyraz dostal. kdyby dyleri u nas meli jako prvni odrudy treba jacka herera tak by se good modelum rikalo treba JACK.

SKUNK je proste skunk (nm.1 nebo superskunk...) je toí proste jmeno te odrudy. je to to same jako WW nebo BB proste jen jmeno.

A jak us nekdo psal kdys dam nekomu zahulit treba mazara a on rekne to byl skunk tak mu rikam ne to byl mazar. A on na to sak to je taky skunk a dost dobrej tak se musim fakt za bricho popadat.
iJoJo
Ono mnohym odrodam sa teoreticky moze hovorit skunk, aj spomenutemu Mazaru, pretoze prevazna vacsina Holanskych modelov je priamym potomkom nejakej indicy a Skunk #1 alebo SuperSkunku. Napr. Mazar je kombinaciou Aghani a Skunk 1, W. W. ma predka v Northern Lights, co je tiez kombinacia Indicy so Skunkom. SKunk je Sativa. Napr. vsak taky Blue Moonshine ci BlueBerry maju do skunku daleko. Problem je v tom, ze v Holandsku uz je to tak pokrizene, ze az... Chybaju tam geneticky ciste odrody, napr. aj taky BubbleGum pochadza z USA, bola to cista odroda, do Holandu sa dostala len matka, no a aby boli semena, tak sa to skrizilo. Teda to uz vobec nie je cisty BubbleGum. A takychto prikladov je vela, napr. taka W.W je uz tak pokrizena, ze vypatrat vsetkych jej predkov je zlozite (navyse, kazda firma ma mierne odlisnu W.W)
vajce007
jojo, souhlasim s iJoJo,podle me se u nas skunk uz mysli jakekoliv holandske,nebo jinde geneticky slechtene kurivo...proste to slovo zdomacnelo a misto puvodniho oznaceni jednoho nebo dvou specialnich vzorku se nyni pouziva pro vsechny gen, slechtene odrudky...a vubec me neurazi,kdys treba nekdo top44,nebo ssh,nebo sweet dreamsu rejne - dobrej skunk...prortoze je mi jasne, ze mysli specialne slechtene kyticky ane konkretni model...Kdo by taky mohl poznat vsecky modylky??? To je picovinka...myslim tim toho clovicka, co mluvil o Mazaru....
Tonclettek
Aby jsem řekl pravdu tak nejlepší nazory jsem četl až na konci stranky. Taky docela souhlasim s iJoJo, ale v jedny věci přece jenom ne. Podle mího názoru je SKUNK už tak zaběhlí slovo, že se už bere jako jméno typu kouření. Jako se řekne Ganja tak se řekne Skank a co? Je to tak a jinak to už nebude. Když s nikym jdu palit a on mi řekne že to je skunk, tak se jen tak zasměju protože vim že se zhulim. Pak teprve, až to ochutnam tak mě zajima co je to za model:-) Hulim hodně gunju i skunk. Defakto každej den celej den a vydim v tom rozdil jdine. Gamja se da pěstovat buď na kvantitu, nebo na kvalitu. ale skunk, to je něco jinýho. Je to kitka, kterou matka příroda vytvoříla jak nejlíp mohla. Je to kytka, která fascinuje napohled a pozdějš i trosku jinak. Víte jak to myslim :-) Ja to nebudu zbytečně prodlužovat. Skank je věc u ktery vím, že mě příjemně naladí a co je to za model. To už je to druhy.
Mimochodem "BluBery" beru jako jeden z kvalitnějších skanků. Je to model po kterym sem v nejlepší náladě a popadam se zabřicho při každy píčovině a to že nejsem začátečník a něaky to kilo už jsme s kamošema vypálily.(Už nejsem z prahy. Bydlim ve vypálený vesnici :-) )
magellan
on je problem v tom rozlisit, jestli nahodou to, co se vseobecne pouziva, neni spatne ;) Myslim tim to zazite "tyvoe super skanour!", ktere uslysis pokazde, kdyz nekomu nabidnes silny model. Je to jako s "olomouckymi tvaruzky", kterym tak kazdy rika, ale nikdy se v Olomouci nevyrabely a nevyrabeji ;)
carlos
Toncletteku, musím nesouhlasit. Že si Češi vymýšlejí nová slangová jména je sice pěkná věc, ale my jsme ve fóru Odrůdy a Šlechtění, a tady je názvosloví IMHO velice důležité. Proto alespoň my tady na Groweru se snažme nazývat věci pravými jmény. Že se slovo "skunk" již nepoužívá pro konkrétní křížence vzniklé z originálního "Skunk #1", ale zaběhlo se pro veškeré "kvalitně vypadající květy" je prostě špatně. Pojďme to změnit!

Mimochodem smysl slova "skunk" u nás je nápadně podobný španělskému "sinsemilla", což znamená "bez semen". Už jste někdy slyšeli o palicích "skunku" obsahujících semena? Také vám to trochu nejde dohromady?

BTW iJoJo,máš pravdu, že Northern Lights je z velké části Afgán. Ale pokud vím, žádný z rodičů původních NL nebyl Skunk.
xmalcolm
for Carlos
že jsem tak smělý tvůj příspěvek mě opravdu zaujal, mám však jeden všetečný dotaz.
Mohl bys prosím specifikovat kde "u vás" je smysl slova skunk nápadně podobný španělskému "sinsemilla"
Do 23.7.2002 jsem totiž žil v tom že je to marihuana získaná ze samičích květů,jenž nebyly opyleny. Což jinými slovy znamenalo že sinsemilla v žádném případě není druh nebo odrůda marihuany ale produkt.

Ondrash
2 Carlos

musím rovněž nesouhlasit se sinsemillou a skunkem (ať už se to píše jakkoliv)
Skunk je skunk ať už má nebo nemá semena, ale sinsemilla je zkrátka nemá. A je jedno co to je za odrůda, zkrátka je to marihuana bez semen.

carlos
citace:
Původní příspěvek od xmalcolm
Což jinými slovy znamenalo že sinsemilla v žádném případě není druh nebo odrůda marihuany ale produkt.

Přesně tak-- asi jsem se špatně vyjádřil. O to tu jde: sinsemilla je produkt, skunk (tedy s velkým s) by měla být odrůda, jenže u nás se výraz naneštěstí zaběhl pro produkt.
Tim
Co ja znam odrudy od Sensiseed banky, tak to jsou jimi vykrizene skunky tohoto typu>

Shiva skunk (z Skunk#1 a Northen lights#5)

Super skunk (z afgani predku)

Sensi skunk

Skunk#1 (a vyse) (indica-sativa hybrid)

Skunk kush (z Hindu kush a skunk#1)

Ruderalis skunk (z nej skunk a Ruderalis)

Early skunk (skunk#1 a Early perl)

Samozrejme ze jsou i jine odrudy pojmenovane od jinych bank.
Ale jestli vam nekdo rekne, ze to je skunk a nic moc o rostlinach nevi, tak jiste mysli, ze je to silne ucinna rostlina:) Teda pokud jeste staci rict neco.

vzano od sensiseed.com



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma