Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Silent Cabinet Mk. II - Klikni zde pro originální téma
MEDICINEMAN
Zdravim. Konecne zacinam dodelavat novy box na selekci. Stale probiha vyber genetik, takze rozjizdim druhe kolo z parezu. Z boxu mam radost, ze funguje jak ma, tak se o moje postrehy podelim.

Cisla na zacatek:

Mk. II : 109x115x190 cm, izolace airrock ND 5cm

Svetlo: 400W Philips MH/HPS -> 600W Sylvania Growlux HPS -> (Lucalox 750W HPS)

Ventilace: odtah 475m Ufo+regulace+12m potrubi, pritah TD160 nebo axial+4m potrubi, 3x klipsna

Teplota (400w) min. 24°C, vlhkost snadno regulovatelna 90-30%
SPS-808 nebo 90ml/h nebler nebo 200ml/h nebler

Pripravky: BioBizz Grow, Bloom, Root Juice, Topmax, Fishmix, BioHeaven, Algamic, Phytamin, Canna Ph - groei/bloei

hlina: cisty Allmix

crew: 9x Double Dutch

Jeste udelam nakres konstrukce, zbytek je snad patrny z fotek. Kdyztak se ptejte..
MEDICINEMAN
19.4. den po presazeni z 6,5l do 11l











24.4. den po prepnuti (cca mesic rustu)









28.4.-pred prvni manikurou (mimo zastipnuti 4 dny po zasazeni)
Zdarec. Chci se zeptat ted teda svitis ctyrkilem a na kvet mas 600W a planujes 750W? Jinak to vypada luxusne, vostra skrin a kytky bezvadny, neni co dodat. Tak preju mnoho zdaru a posila ti k+
mej se
MEDICINEMAN
hulaha: Zdar. Prvni pulku rustu jsem je mel v homboxu XS pod 250W MH a druhou ve velkym pod 400W MH, cca 10. den kvetu tam dam 400W HPS a 25.-30. 600W. 750W bych chtel zkusit na poslednich deset dni, je to moc pekny svetlo, ale musim setrit ampery. Uvidime co tentokrat udela 600W, mam blby stinidlo a navic ho neumim ohnout, takze mi to porad nekde dela ohniska a presvicuje sverence(400W to nedela)..
MEDICINEMAN
Mame tu prvni problem. Vcera a dneska jsem nasel ve skrini nejaky hmyz. Zda se, ze rostliny moc nenapadaji, ale spis olizuji. Za to napadaji me, jako kdyz se zabydluji nebo co. Celou pestirnu jsem vystrikal biolitem a nasadil predatora. Snad je dostanu driv nez oni me..
Klimes
cau MEDICINEMANE,
mas to pekny, sama chvala, pekne novej box, nic jsi nepodcenil, fakt se mi to libi, a kytky v jedny rovine, jako kdyz streli
kde jsi sebral takovou zoo? tos nachytal venku na palouku :)?
MEDICINEMAN
Nazdar Klimes,
tak jak se venku osvedcilo BioHeaven? V jedny rovine by mohly byt trochu vic :D Vosy zrejme prilakala sladka vune Phytaminu a skoncily ve vysavaci, hehe. Pavouka jsem ulovil na netu, mezi mnou a timhle musi byt minimalni vzdalenost..
Klimes
ten bioheaven je fakt dobrej, rozdil poznas i na venkovce, pri dobry genetice, ale nevyplati se to :)
ted s tim hnojim pod usporkou, a myslim, ze ty palice jsou ... takový těžší

me tak napadlo, pred zaverecnym proplachem zalejt kytky jen bioheavnem, aby se lip a rychlejc spotrebovaly vsechny hnojky

a jak hnojis TopMaxem? pisou 2-5 ml/l, ale slysel jsem, ze staci 1ml/l po celou dobu a poslednich 14 dni 5ml/l jako zaverecny proplach

p.s. taky jedu BioBizz + BN P-K 13-14
MEDICINEMAN
Hned po presazeni 5ml/l ROOT JUICE
ROOT JUICE jeste 1x-2x
od 10.-14.dne 1ml/l GROW prokladane FISHMIXEM, 3ml/l BioHeaven
Hned po prepnuti 1ml/l GROW, TOPMAX, BLOOM, 3ml/l BIOHEAVEN
7. den 12/12 2ml/l BLOOM, zbytek stejne
17.den 12/12 3ml/l BLOOM
27.den 12/12 4ml/l BLOOM, TOPMAX, BIOHEAVEN, 1ml/l GROW
40.den 12/12 5ml/l BIOHEAVEN,TOPMAX
45.den 12/12 5ml/l TOPMAX
50.den 12/12 voda
60.den 12/12 kosa

zdroj vody: EC 0,1

Klimes: Kdyz to mam vzit od konce, tak ten BioHeaven z kytky vazne udela nenazranou, potici se bestii, takze dat ho tam i na zacatku pruplachu je vic nez vhodny,myslim ze se mi to docela osvedcilo, kytky lip zloutnou :)

Topmax davam vicemene podle prvni grow schedule, kterou mi dali.Kdyz jsem se shanel po Final Solution, tak mi bylo receno, ze jeho funkci zastava Topmax. A je fakt, ze kdyz pominu suseni, tak si na chut nemuzu stezovat. Jo a bacha na nej kamos mi vypravel, jak ho Topmax popalil a prozral mu matraci :eek::D

Zpet na zacatek, pH se snazim drzet co nejniz to jde (5,5), lehky prekyseleni se ukaze na rezavych spickach listu a sem tam malych rezavych teckach, jako dusledek zhorseneho pozirani vapniku. Pak staci trochu pribrzdit a vse se srovna.

Merim kapkama,v ty ouzky zkumavce je barva zalivky zanedbatelna. pHmetry me nebavej, setrim na truncheon :)

Kyselinu v rustu pouzivam podle barvy stonku a rapiku, kdyz jsou cerveny a fishmix moc nepomohl, tak tam jednou fouknu fosforecnou a hned jsou jako hrasek. Stejne tak se da pridat extra dusik v kvetu.

Zalevam jednou zhruba za 36-60h 0,666 litru. Vetsinou rucne, abych si pockal az bude hlina spravne sucha. Nikdy nezalevam vlhkou pudu! Sahnu na ni, potezkam kvetinac.

Fishmix s Grow zamenuju cca 1.-2. za 2 tydny podle toho jak se jezej zoubky na listech, kdyz se zacinaj stavet do pozoru vim ze mam pribrzdit.

Postriky phytaminem jsem omezil tak na max 1x tydne, kdyz jsou kytky mimo skrin pac to silene zasira folii. Hlavne kdyz jsem fleky od kapek nevycistil 2 mesice, tak nesli dolu ani redidlem.

Cistou vodu jim uz behem rustu/kvetu neleju, to je spis vyjimka.

e: najezeny zoubky dodam po pristi zalivce :D
MEDICINEMAN
Jde to dobre, pred par dny jsem prostrihal spodky a vcera jsem tam dal 400W HPS, jsou z toho trochu nesve. Jinak uz jsou pekne patrne male palicky, hura.
dStanly
profiliga niet co dodat cumim jak vol :) k+
MEDICINEMAN
26°C den, 23°C noc, vlhkost 55%
Soil
konekně jsem to našel
Pekny co dodat těšim se na pokračo...
iceCube
cau, taky jedu double dutch, řekl bych že to strašně rychle roste během 14 dnů asi 30-40cm... fakt šílené oproti sour diesel nebo kali mystic které rostou tak "opatrně" je to fakt šílenej rostič:P :david:
MEDICINEMAN
citace:


1.Ten kbelík pod výpletem slouží jako zvlhčovačka ? Popř. jak "odpařuješ vodu?" Nebo tam necháváš odstát vodu s hnojkama, kterou pak zalíváš?

2.K čemu slouží ten klipsňák na ofuk pod kytkama?
(chápu to tak, že tam máš aktivní přívod vzduchu flexo potrubím a ten klipňák pomáhá rozhánět čerstvý vzduch společně s vlhkostí která se samovolně odpaří z toho kýblíku? Chápu to správně? Popř není tam ten klipsňák zbytečně?)

3. jak máš načasovanou ventilaci? přítah, odtah, klipsňáky.

4. jo a ještě jak tak čtu, žes omezil ten phytamin tak jak často si jej aplikoval a v jakých dávkách?
(v mém případě vždy když používám psytamin čatěji tak mi to zanech na listech takové divné skvrny pak ho vysadím úplně->strach z plísně)



1. Jasne, ze je to zvlhcovacka. To je videt na obrazku u prispevku c.1. Vodu nechavam odstat vedle v kybly, ale bez hnojek. Tj jasny.

2. Tim klipsnakem reguluju vlhkost. Podle toho jaka jeho plocha a pod jakym uhlem do nadrze fouka a vyhani mlhu do eteru. Pripadne muze byt na hodinach 15/15

3.Pritah a odtah bezi samozrejme NONSTOP! Klipsnaky po stranach bezi uz dlouho jeden 30/30 a druhy 15/15, jen obcas mi hrabne a pustim je nonstop. Normalne necham vsechny aspon 4x15min odpocivat a po sklizni vycistim a promazu, s trochou stesti pak vydrzej dyl potichu.

4. Phytaminu mely litr cca jednou tydne 5ml/l.

Ufo je krocene triakovym regulatorem. Vetsinou jede na necelou polovinu, rozdil v hluku je velkej, v teplote 2 stupne az neznatelny a vlhkost udrzim jakou chci kdyz privru/zavru okno. Jen to chce mit po ruce Savo :D Odtah jede do okna.

Pritah je jasnej tou flexorourou co vede dolu. Druha nejlepsi vec co jsem udelal :sun: Nahore to ma prachovej filtr. Ten aktivni pritah dole bejt nemusi, ufo to utahne, takhle je to ale lepsi s mensim hlukem.

Jo a hlavne to chce ten vypletenej stolek. To je nejlepsi vec. Srazil mi teplotu o stupne, pomuze udrzet vlhkost a v neposledni rade zlepsi manipulaci. A taky dobre vypada :david: jen ho jeste trochu potunim:D

teplota v mistnosti cca 22-24°C, vlhkost okolo 50%
MEDICINEMAN
teplota okolo 25°, vlhkost cca 45%

Sisky uz jsou celkem vyvinute, brzy nasadim 600W.
MEDICINEMAN
O vikendu tady byl trosku holocaust, ale vse je snad ok a jede se dal. Dneska jsem rozsvitil sestikilo a pred par dny jsem vzal nejmensi kytku z rohu a vymenil ji s nejvetsi z prostredka, uz tech 400 u ni bylo dost blizko. Pristi zalivka uz bude plnotucna a s extra dusikem..

vlhkost okolo 45%, teplota cca mezi 21-24°C
MEDICINEMAN
Potrebuju jiny stinidlo. Po prehozeni wataze se trochu zasekly, ale uz zase jedou.

vlhkost ted krasne sama drzi na 45% ve dne, v noci. jen je dole porad to vedro s vodou
MEDICINEMAN
Omlouvam se vam i kytkam. Nemel jsem ted vubec cas a tak posledni 2 tydny rostou pekne na divoko.

Uz skoro tyden je proplachuju a sklizen planuju tak za deset dni. Teda alespon jedno pheno. Rozeznal jsem 2 velice rozdilna phena. Skoro pochybuju, ze to druhe je DD.

Prvni je nadherne kompaktni, vonavy,obsypany, rychly a i vynos bude dost slusny. Vune je takova ovocna, sladoucka, ale necpi, takze i bez pachace naprosto ok.

Druhe je vice sativovite, ridsi palky, vune slabsi a takova ordinernejsi. Oroseni nic moc. Na dozrani bude asi chtit vic casu, obzvlaste ta v levem zadnim rohu.

<-- Pheno 1














<-- Pheno 2
MEDICINEMAN
Posledni update pred kosou. Vcera uz jenom cista voda. Minimalne 7 kytek pujde pristi tyden pod nuz. Zbytek si asi postavim za okno nebo co.

Prestoze stale svitim skrz den, tak byla teplota v normalu do 30 a ted je okolo 25. Vlhkost byla posledni dobou urcite niz, nez bych chtel, coz je imho hlavni duvod proc jsou jedny zelnatejsi[:zelnatější] nez druhe. Priste si dam vetsi pozor. Jinak se vice priklanim k teorii o 2 modelech nez 2 phenotypech. Kazdopadne 5 kytek bude luxusnich,2 dobry a 2 zeli.




< -- Luxusni kytka versus druhe nejvetsi zeli, nejvetsi zeli je kytka co dlouho vypadala nejlip
Machoman
Čus,pěkny to máš-jen moc nechápu jak to myslíš stou vlhkostí?


Ta levá strana mi přijde víc zežloutlá,ale v bedně by měla být vlhkost u všech stejná.Samo je tam rozdíl např. u spodků a vrcholků...

Ty ruzny genetiky(možná phena) se projevují jen na jiné konzistenci palic,bo i na vzrůstu a stavbě kytky?

V růstu si to měl parádně uniformní...
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Čus,pěkny to máš-jen moc nechápu jak to myslíš stou vlhkostí?


Ta levá strana mi přijde víc zežloutlá,ale v bedně by měla být vlhkost u všech stejná.Samo je tam rozdíl např. u spodků a vrcholků...

Ty ruzny genetiky(možná phena) se projevují jen na jiné konzistenci palic,bo i na vzrůstu a stavbě kytky?

V růstu si to měl parádně uniformní...


Vim, ze tam byla vlhkost i kolem 25%, nebler jsem zase zapnul teprve nedavno. Dve to proste nevydychaly a proridli. Druhe 2 jsou docela ok, ale je videt, ze jsou jine nez zbylych 5 DD. A projevuje se to snad vsim: vuni, stavbou kvetu, orosenim, ktere je uvnitr kvetu znacne diskutabilni, jsou to take 4 nejvyssi rostliny,i kdyz ne o moc. Celkove listnatejsi, sativovitejsi vzhled, topolovitejsi rust. Btw si pamatuji, ze uz v rustu nektere vonely jinak. Ordinerneji a mene..

e: a to zloutnuti je prevazne zpusobeny presvicenim, potrebuju jiny stinidlo

e2: nebylo to samozrejme vlhkosti, ale matkar mi potvrdil, ze se mu neco primichalo do klonu, byl to proste humus...
MEDICINEMAN
Tak, a je to hotovo. 55.den jsem se rozhodl 8 slecen vytrhat, uz vypadaly pekne ready a zbytek jsem nechtel trapit :D Navic nechceme zadny gaucaky ze. I kdyz po prvnich testech to vypada, ze se tomu stejne asi nevyhnu. :frog:

Suseni probiha tentokrat s korena a bez listi. Teorie je takova, ze kytka umre pomalu a v boji o preziti spotrebuje ziviny a probehnou v ni jakesi procesy a je to lepsi. :frog: Dve jsem normalne zariznul a nekterym jsem nechal vic listi. Chci tuhle teorii vyvratit a overit svou, ze nebude poznat rozdil :D Konecne bude jasno jestli tahat nebo rezat :D

A nakonec po dukladne prohlidce tam asi byl 9x DD(teda aspon 7x hehe), par jsem jich proste pos*al. Tusim, ze to melo co delat s tim prehozenim wataze, pro priste z toho vyvodim dusledky.
dStanly
kraaasne tiez som dosiel in ale mal som na kvetinke tak 5g .. takze sa s nicim chvalit nebudem :D:D:DD


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma