Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problem pri zapojeni MH vybojky - Klikni zde pro originální téma
omiss
Zdravim, dnes sa mi vyskytol jeden velky problem s ktorym si akosi neviem dat rady ani po preskumani mnozstva topicov som nenasiel odpoved na riesenie preto sa skusim spytat priamo.

Chcel som zapojit namiesto sodikovej vybojky vybojku MH pouzil som teda nakres ktory som nasiel vo fore a skusil vsetko spustit. vybojka sa len zacala startovat ale ani po 5 minutach sa nenastartovala. bol tam len maly modry plamienok v strede inak nic.

Kedze som sa docital ze je mozne zapojit vsetko na sodikove prislusenstvo tak som to teda skusil. 3A poistka to nikdy nevydrzala pri tom MH, ked som ale vymenil MH za HPS tak to islo vsetko v poriadku. vybojky su obidve 250W. vsetko sa sklada z tlmivky, kondenzatora a startera takych ako su na prvom obrazku.

Kde by prosim mohla nastat chyba? vybojka je nova je mozne ze bude vadna?

Velmi pekne dakujem vsetkym ktory dokazu v tomto pomoct :)

http://www.pixhost.org/show/7/9161_zapojenie-2.jpg

http://www.pixhost.org/show/7/9160_zapojenie-1.jpg
Lukyn
cus, hele a jak máš daleko tu MH výbojku od předřadníku...
mě to na přadředníku píše že sodík až deset metru (delka vodice od vybojky po predradnik) a MH maximalne 1,5-2m.. nevim presne a nevim proc..
omiss
presne toto ma napadlo a preto som to skusal s kablom ktory mal mozno menej ako meter a bolo to presne take iste. na jednej moznosti zapojenia sa len zasvietil ten modry plamienok ale vybojka sa nenastartovala cela. druha moznost zas splaena poistka.
Hanyz
omiss- ani se nedivím, že při zapojení dle obrázku s pořadovým číslem 2 ti to vyhazuje pojistku. Který debil to kreslil??? Zemnící vodič rozhodně nemůže být připojen na vývod tlumivky, ale na její kovové tělo.


EDIT- jsem hrozná lama, tak edituju, abych nepopletl ještě někoho dalšího
omiss
nedalo by sa ti to prosim nejako prekreslit alebo jednoducho naposat co kam ma ist? lebo som uz z toho nejaky zmeteny. a to co je kreslene ako ku fotkam su dokreslene obrazky su od Jahudku ten bol celkom dobry pokial sem chodil.
omiss
takze ak tomu spravne chapem tak ten vyvod v strede bude nezapojeny? a namiesto toho to zapojim ho toho krajneho. spravne tomu rozmuiem?
Hanyz
ano, chápeš to správně. (BTW pro využití všech vývodů by jsi potřeboval jiný typ startéru, který evidentně nemáš)

EDIT- chápeš to sice správně, ale já to popsal špatně :)
omiss
dakujem teda za radu zajtra to vyskusam dufam, ze to pojde. btw to prave zapojenie ktore mi vyhazovalo poistu tak to robilo len pri MH ale sodik na tom ide bez problemov :)
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od omiss
... btw to prave zapojenie ktore mi vyhazovalo poistu tak to robilo len pri MH ale sodik na tom ide bez problemov :)

V tom případě... vyfoť tu tvou tlumivku, ať víme, co že to vlastně máš... a při jednom pořiď foto i startéru
omiss
Zdarvim tak som to nejako vyfotil a ak by sa ti prosim dalo skus mi napriklad v kresleni dokreslit draty co s cim spojit pre MH vybojku. budem ti velmi vdacny :)

http://www.pixhost.org/show/8/9485_zapojenie.jpg
omiss
velka vdaka zajtra doobeda to pojdem vyskusat a poviem ti ako som dopadol. este jedna otazka na toto zapojenie mozem dat len MH alebo aj HPS? to v pripade zeby som zistil ze je vadna ta vybojka a musel by som nudzovo tam mat este tu HPS ci by som to musel prehodit naspat ako to mam teraz.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od omiss
... na toto zapojenie mozem dat len MH alebo aj HPS?

Pojede na tom oboje...
omiss
tak toto zapojenie je nefunkcne. zapojil som to presne podla tej schemy. 3,15 A sklenena rychla poistka sa rozletela este aj ta sklenena cast. vyhodilo to este aj istice na dome. kde by mohla byt chyba?
m16l1
Hanyz: jsi si jisty s tim napojenim na tlumivku na vyvod c. 1? Ja mel za to, ze podle schematu na tlumivce ma drat, ktery jsi nakreslil k vyvodu 1, byt prave do c. 4, a drat ze 4 ma jit do 2... Budu rad kdyz me opravis, aspon se neco dozvim :)
Hanyz
m16l1 - máš recht, nakreslil jsem to špatně! Mám trochu jinou tlumivku a zapojoval jsem to po paměti...

omiss- sorry :(
omiss
prosim vas tak ako to mam finalne zapojit? nedokreslil by to niekto spravne do toho obrazku? :D lebo uz s tym tolko experimentujem ze o chvilku sa asi znici aj tlmivka aj starter :D rad by som keby uz mam nejake konecnu finalnu schemu podla ktorej to mam zapojit.
Hanyz
No... nevím, jestli máš ve mě ještě důvěru :shooter: ale dle tohoto zapojení by měl fungovat sodík i MH. Jestli MH nenaskočí, je nejspíše problém ve výbojce...

ikdyž... jaký máš průřez vodiče? Sice by tento efekt měl eliminovat test s krátkým kablem, který jsi zkoušel, nicméně abychom vyloučili všechny možnosti....
omiss
praveze s tymto zapojenim mi MH nenaskocil. teraz sa zozenie nejaky hrubsi kabel a skusim to s nim. vecer dam vediet ako som pochodil. pomalicky mi dochadzaju na to nervy a kupim komplet predradnik.
omiss
konecne je to vyriesene islo to podla tej poslednej schemy co si mi pisal. vsetko som to nanovo zapojil skontroloval, ku vybojke ide 3mm hruby kabel z bezkyslikatej medi takze konecne je to v poriadku. inak zaujimave poznatky som ziskal napriklad ze som mal dva rozne druhy casovacov pri jednom sa vybojka nechcela ani nahodou zapalit a pri druhom to je bez problemu. dalsi problem co bol je s rozdvojkou treba si davat pozor pretoze niektore klasicke rozdvojky krizuju fazu a nulak takze pozor na to. tymto ale povazujem moj problem za vyrieseny. dalujem vsetkym zucastneym za pomoc :)
omiss
znova otvaram tento problem. stalo sa mi to ze vybojka sa sem tam zapne a sem tam nie s cim by to mohlo byt sposobene? napriklad vcera sa mi podarila nastartovat. bezalo to cez casovat teraz pridem a TMA. som z toho sokovany a rastlinky isto este viac.
Hanyz
A jsi si jistý tím, že spínačky jsou OK? Pozoroval jsi to jednou nebo opakovaně? Když připojíš lampu napřímo do zásuvky bez spínaček, rozsvítí se vždy?
omiss
toto ma nenapadlo vyskusat skusim zajtra. teraz je tam aspon docasne HPS 250W ta sa rozsvieti vzdy. ten MH isiel nejako nahode proste isiel potom nesiel a tak dookola. teraz uz si myslim ze zapojene je to na 100% dobre. problem bude ale kdesi inde. napadlo ma ci to nemoze byt aj starterom na to ze chudak zazil tolko šokov vdaka nespravnemu zapojeniu. vyskusam pravdepodobne este to s tym zapojenim napriamo a ak to nepomoze alebo sa to nevyriesi do zajtra vecera objednam predradnik a skusim to s nim. pretoze ta HPS na rast bohvieco nie je.
omiss
takze stale to vyriesene nie je. prisiel mi uz aj predradnik ktory som zapojil cez 3.15 A poistku rychlo. HPS ide na tom v poriadku ale MH zakazdim ta postika zhori. chcel som sa spytat aka presne poistka by na to mala ist??? rychla? pomala? kolko A? ide o 250W MH Osram.
Hanyz
problém bych hledal spíše ve výbojce, jak už jsem psal výše, než v pojistce. Pojistka 3,15A by měla rozhodně stačit (pomalá) více zde: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=34903
omiss
myslis zeby to mohlo robit to ze ta poistka zakazdym zhori to ze nie je pomala ale rychla?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma