Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Matkárna 125W Nlite - Klikni zde pro originální téma
Zdravim groweři a growerky
Setkaváme se u mýho dalšího projektu.
Matkárna je komletně z kartonu (časem přejdu na dřevo). Světlo se odráží o černobílou fólii a jak ste si už přečetli v názvu threadu svítim Nlite 125W úsporkou samozřejmě s modrým spektrem. :) Na výměnu vzduchu jsem použil 2x 12V pc větráčky a je tam ješte jeden malej, kterej zatim chladí úsporku a časem bude ofukovat rostlinku :banana: . jinak jak je patrný z fotek celej box je rozdělenej do dvou částí. Ve spodní je květináč a vrchni o rozměrech 60x35x30 (VxHxŠ) je celá pro rostlinu. Jinak zatím tam mám 11l teku květináč tedy 1 matka. Momentálně ale dost uvažuju, že tam dám menší květináče.. uvidime..
Ale nejdřív se tu bude pár řízku zakořeňovat a rozrůstat. Stínítko na fotkách eště není ale mám připravený provizorní z kartonu a alobalu. Na kovovym se pracuje. K tý folii sem se bohužel dostal až po sestavení celý matkárny a tak je vylepená tak hnusně :(
FOTA
1 - Prostor pro kytku
2 - Květináč

Ňáký další fotky snad už s řízkama sem dám během příštího týdne.

Mějte see
Zdarec
Za prvé se omlouvám že přišla aktualizace až po takový době, ale nejak nebyl čas a tak přinášim aktualizaci až dnes, kdy jsou řízky 10. den na 18\6.
Našel sem jednu fotku ze druhého dne tak ji sem samozřejmě dám.
Takže udělal sem dohromady 5 klonů (3xWW, 1xPM, 1xJF). Jsou v rockwoolovych kostkach, který byly 24h před zasunutím klonů ve vode s ph 5,0 a 5 ml plagron roots na litr. než sem je dal do rocku nechal sem je v tom kořeňáku ještě na 5 min. vymáchat. Dále je zalejvám každěj den 4 - 5x (dle potřeby) čistou vodou s upravenym ph na 5,5. Před 5 dny sem je zalil poloviční dávkou kořeňáku, jinak žadný hnojky. Celou dobu sou v pařníku a vlhkost se pohybuje okolo 60 - 80%.
Všechno bylo v poho až do včerejška kdy jim začali žloutnout listy. Vubec nevim čim by to mohlo bejt jediny co mě napadlo je, že sou moc blizko úsporky - asi 2cm. Dal sem ji teda výš tak uvidime. Nenapadá vás o co by mohlo jít? Budu vděčněj za každou radu...
Jinak tyhle klony jsou moje opravdu první a zkušební a přestože brzy přijde matka blueberry bych byl rád kdyby z nich neco bylo.
Dik za rady.

Fotky:
1. Druhej den
...
..
Dneska vše mějte se.
siemens
Zdar netusim sice co to je stema listama (nejsou hafol prelity nebo ve vode) ale na usporku bych se vysra... roste to podní hafol pomalu . Jestli chces mrskat matky tak bych tam supl minimalne 250w bo 400w pak ti to poroste jak zvody . Vym to z vlasstní skusenosti co ti pod usporkou roste mesic to je pod lampou za 14 dni i driv vyrostlé , ale jinak držim palce....
re:Bit
Já si myslím že to bude tou vzdáleností mezi řízky a úsporkou. Sice sem s toudletou úsporkou neměl tu čest, ale dva centimetry se mi zdaj moc málo! Bych to odzkoušel teploměrem v jaké vzdálenosti jaká teplota. Dále nechápu to zalévání 4x - 5x za den?? Hodně lidí tady zaleje jen jednou, dvakrát (né za den) a z parníčku za 10 - 14 dní tahaj krásně prokořeněný klony. Snad to miminka rozdejchaj, snad brzo poradí zkušenější, snad není pozdě. At´to roste.
Hy3nA
čus, ty listy jsou určitě spálený, zrovna včera sem měl tu čest taky....
re:Bit : Oka. Zkoušel sem to teploměrem a na 2 cm byla teplota 29°C. Teď sou tak 4-5 cm teplotu zmerim pozdějc páč teď maj tmu. Jinak s tim zalejváním - zlejvam jen malo cca po 5 - 10ml a snažim se právě aby ty kostky nevyschnuli ale aby nebyly moc necucaný. Takže to někdy zaleju méněkrát někdy vícekrát. Ale dám na tvoji radu a zaljvat budu jak říkáš.

Hy3nA : Dobře. Dal sem klony trochu níž a pozdějš hodim foto.

siemens : Věřím, že to bude pod 250W nebo čtyřkilem vo něčem jiným ale to si nemůžu dovolit navíc sem to chtěl zkusit s úsporkou a zda se mi zatim že to není špatný osvětlení.

Děkuju za rady
Zdarec.
Klony sou dal od výbojky takže se spálený místa nerozšiřujou, ale itak to schytaly dost :mad: přesto myslim, že to není pro žádný smrtelna rána. Na 2 jsem dneska objevil kořínky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma