Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Happy 420 - Klikni zde pro originální téma
Mr.MEN
Dnes je 20/4 tak že svátek všech co mají rádi Cannabis. :rasta:

Tímto bych se chtěl zeptat jestli tento svátek někdo zná a oslaví ho nějakým svátečním bluntem.. :)
o dni konopí jsem ještě neslyšel (stejně jej slavím skoro všechny dny v roce), ale rád se připojím ... včera jsem dostal jako "úplateček" pěknou hroudičku hašiše, takže když má hulení dneska svátek, tak si ho spolu pěkně oslavíme ...
mr.men: nesmíš ovšem zapomínat na každej den na čas 4:20 pm, to je takovej mini-svátek
virgill
Jasny ze znam dnes ma Adolf naroky tak jeste abych nevedel ze si mam dat pozor obzvlast ve vecernich hodinach (ale to jsi asi nemyslel co :) ). Jinak cislo 420 znam i jeho puvod z nektere americke univerzity. Kazdy to bere jinak nekod se zkouri tak jako kazdy den nekdo tomu pridava neco "svatecniho" pro me to zas tak moc neznamena. Jen to jen obycejny den. Spis kdyz vidim 4/20 v nakym filmu nebo slysim v pisicce tak to znamena ze clovek vi o cem mluvi....
to jsem nevěděl...tak aspon důvod proč se pěkně spálit:teef::D
Jay-jay
vím jen o tom áááďovi hitleruuu
virgill
quido ale ne hned az ve 4:20 :) kdo to vydrzi uvidi zlateho Dolezala :D
Le_prox
Možná jako neználek..., ale co znamená číslo 420? zasvěťte mě kluci.. :)
Mr.MEN
Mám tady jedno video kde o tom mluví:), počkejte si na konec ten je hustej:D. Ale špeka uš mám ubaleného:D. Počkám do 4:20pm a pálím:)...
A jinak kdyby na growru nebyl zimní čas tak se mi tenhle trend podařil udělat ve 4:20:D...
Nuclear
Hehe, mám narozeniny :D A svátek k tomu :D
kaktusx
Nuclear>všetko najlepšie k narodeninám:D
Mr.MEN>420 znamená akože 20.4.?a aký je to sviatok?lebo to video mi nejde:(...a počuli ste niekto o 420girls? Neviete akú to má súvislosť?:confused:
Sorry za veľa otázok ale kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie:) (dúfam že to bude aj môj prípad:teef: )
Mr.MEN
Ne v Americe je datum obraceně píšou to tam 4.20. 2008 ale u nás se píše 20.4. proto jsem to tak napsal... Jesli to nejde tak se mrkněte na tohle. Nevim moc jsem toho nepobral z toho videa ale vzniklo to někde na univerzitě, 420 je prostě číslo konopí.
Pán MatraCc
Tak pekné sviatky, idem sa odpáliť :D
Lupus
high school students invented 4 20? bull shit. dumb ass baser. this guy is full of shit. 4 20 is police code. its not a real holiday its an excuse to get really really high. i smoke weed but i think the whole idea is retarded. this guy is just a fiend. if u came out with sum bull shit like national crack/ cocaine day, ud see basers like him saying the same shit about crack. its spiritual. nigga its drugs, dont sugar coat shit. i think 4 20 was invented by a really smart drug dealer.
virgill
Lupus porad bych to videl spis na ty zkoureny studenty nez policejni kod. Pokud na tom trvas napis stat kde se pouzivaji nevim o zadnem a docela by me to zajimalo.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od virgill
Lupus porad bych to videl spis na ty zkoureny studenty nez policejni kod. Pokud na tom trvas napis stat kde se pouzivaji nevim o zadnem a docela by me to zajimalo.


citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r 4:20 = for twenty : za 20 babek = ekvivalent naseho zaděvstapáďo....aspon at vite co slavite


co na tom ještě není jasného? :hydročuď:
virgill
Tayem de Tox jde o to ze je to vpodstate nezjistitelna vec jak to zacalo. Kazdej si je jistej co to je a jenom jeho verze je spravna ze? Ja jenom rikam ze policejni kod to nebude. Netvrdim co to je na 100%. co na tomhle neni jeste jasneho?
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od virgill
Tayem de Tox jde o to ze je to vpodstate nezjistitelna vec jak to zacalo. Kazdej si je jistej co to je a jenom jeho verze je spravna ze? Ja jenom rikam ze policejni kod to nebude. Netvrdim co to je na 100%. co na tomhle neni jeste jasneho?


a jak začalo "zadvěstěpade"?? :) není to jedno?

policejní kódy bych do toho neplet :D

EDIT: pardon. asi nechápu, co se řeší. ale 420 je prostě číslo,pod kterým se skrývá větička "Za dvacku." Že z toho jde udělat datum, je jenom shoda okolností :) Kdyby to bylo "Za pade", tak je po prdeli :D
citace:
4:20 or 4/20 (pronounced four-twenty) is a term used in North America as a discreet way to refer to the consumption of cannabis and, by extension, a way to identify oneself with the drug subculture around cannabis. Phrases such as "420 friendly" sometimes appear in roommate advertisements, indicating that the current occupants are tolerant of cannabis users.

Although many diverse theories exist to explain the origin of the term, one central root of the phrase stems from a group of teenagers at San Rafael High School in San Rafael, California in 1971; the teens would meet after school at 4:20 p.m. to smoke cannabis at the Louis Pasteur statue. The term became part of their group's salute, "420 Louis!", and became popularized in the late 1980s by fans of The Grateful Dead. Many North American cannabis users continue to observe 4:20 as a time to smoke communally. By extension April 20 ("4/20" in U.S. dating shorthand) has evolved into a counterculture holiday, where people gather to celebrate and consume cannabis. In some locations this celebration coincides with Earth Week.


citace:
California's implementation of its medical marijuana law (Prop 215) did not protect patients from arrest. A new law to address vague provisions in Prop 215 was named SB 420

http://en.wikipedia.org/wiki/420_%28cannabis_culture%29


citace:
Claim: The term '420' entered drug parlance as a term signifying the time to light up a joint.

Status: True.




Origins: Odd terms sneak into our language every now and then, and this is one of the oddest. Everyone who considers himself in the know about the drug subculture has heard that '420' has something to do with illegal drug use, but when you press them, they never seem to know why, or even what the term supposedly signifies.

It's both more and less than people make it out to be. '420' began its sub-rosa linguistic career in 1971 as a bit of slang casually used by a group of high school kids at San Rafael High School in California. '420' (always pronounced "four-twenty," never "four hundred and twenty") came Marijuana to be an accepted part of the argot within that group of about a dozen pot smokers, beginning as a reminder of the time they planned to meet to light up, 4:20 p.m. Keep in mind this wasn't a general call to all dope smokers everywhere to toke up at twenty past four every day; it was twelve kids who'd made a date to meet near a certain statue. It's thus incorrect to deem that '420' originated as a national or international dope-smoking time, even though the term began as a reference to a particular time of day.

These days '420' is used as a generic way of declaring one likes to use marijuana or just as a term for the substance itself. Its earliest connotation of having to do with the time a certain group of students congregated to smoke wacky tobaccy is unknown to the overwhelming majority of those who now employ the term. Indeed, most instead believe one or more of the many spurious explanations that have since grown up about this much abused short form:


* 420 is the penal code section for marijuana use in California.

Nope. Section 420 of the California penal code refers to obstructing entry on public land. The penal codes of other states list different entries for 420, but none of them matches anything having to do with marijuana.

However, on 1 January 2004 the Governor of California signed that state's Senate Bill 420, which regulates marijuana used for medical purposes. This bill comes years after the term '420' was associated with marijuana and indeed its number likely was chosen because of the existing pop culture connection. This is the tail wagging the dog, not the other way around.


* It's the Los Angeles or New York police radio code for marijuana smoking in progress.

It's not the police radio code for anything, let alone that.



* It's the number of chemical compounds in marijuana.

The number of chemical compounds in marijuana is 315, according to the folks at High Times magazine.


* April 20 is the date that Jim Morrison, Jimi Hendrix, or Janis Joplin died.

Though these performers were strongly identified with drug use during their brief lifetimes and the emerging drug culture after their demises, none of them kicked the bucket on April 20. Morrison died on July 3, Hendrix on September 18, and Joplin on October 4.


* The 20th of April is the best time to plant marijuana.

There's no one "best time" — that answer would change from one part of the country to another, or even one country to another.



* Albert Hofmann took the first deliberate LSD trip at 4:20 on 19 April 1943.

This was indeed the case — his lab notes back this up. But this wasn't the source of "420," just an oddball coincidence. (For the pedants out there, Hofmann's first LSD trip, which was accidental, took place on 16 April 1943.)


* It's the code you send to your drug dealer's pager.

Yeah, right. All drug dealers recognize a '420' page as "Please be waiting on the corner with my baggie of wildwood weed."



* When the Grateful Dead toured, they always stayed in Room 420.

Untrue, says Grateful Dead Productions spokesman Dennis McNally.



Spurious etymologies and uncertain definition aside, '420' has slipped into a position of semi-respectability within the English lexicon. Various
free-wheeling cities annually celebrate "hemp fests" on April 20. There's a 4:20 record label in California, and a band called 4:20. Atlanta's Sweetwater Brewing Co. sells its 420 Pale Ale in supermarkets and opens its doors to the public at 4:20 p.m. Mondays through Thursdays. New York's 420 Tours sells low-cost travel packages to the Netherlands and Jamaica. Highway 420 Radio broadcasts "music for the chemically enhanced." And in 2001, the forReal.org web site of the U.S. Department of Health and Human Services' Center for Substance Abuse Prevention put out a public service document titled, "It's 4:20 — Do You Know Where Your Teen Is?"

420s are routinely slipped into popular movies and television shows. In Fast Times at Ridgemont High the score of the football game was 42-0. Most of the clocks in Pulp Fiction are set to 4:20 (but not all — when the kid receives the watch it's set at 9:00). And there are many other instances, so keep your eyes peeled.

However, as amusing as it is to tie 420 to pot smoking and hunt for it in popular movies, the number has its dark side. Hitler was born on 20 April 1889, and the massacre of 13 victims at Columbine High School in Colorado took place on 20 April 1999.

Barbara "4 and 20 blackbirds" Mikkelson

Last updated: 3 July 2007

The URL for this page is http://www.snopes.com/language/stories/420.asp

Urban Legends Reference Pages © 1995-2008 by snopes.com


http://sitokurvavygoogluj.cz/
HERBSMAN
mirkoff ->přeložit se ti to asi nechce co?mě už vůbec ne :-(
virgill
Tayem de Tox rikam tvuj nazor - muj nazor. Zadny relevantni dukaz neexistuje takze se to neda rozsoudit.
Winston Smith
Tak to jsem propásl: )...no stejně si teď dávám pauzu na dopsání bakalářky takže bych asi nehulil i kdybych to věděl. Jo a není náhodou +420 předčíslí pro ČR? To je dobrá náhoda vzhledem k tomu že jsme podle statistik jedni z nejvyhulenějších v Evropě:)
lootman
Nalezite vcerejsi svatek marihuany oslaven :rasta: a to hned 2*
Mr.MEN
Winston Smith: To je dobrá připomínka:D...

Mno včerejšek byl fakt hustej:D...

Jinak je to v celku jedno co znamená 420, ne? Hlavně že se v tom čísle skrývá zelená kytička:).

To je něco jak bible taky jí nikdo skoro nemá přečtenou a přesto vědí že bible existuje:).
To je spíš v tom co to má představovat a to všichni víme:D..
bonkwodny
tak som to presvihol,aj tak uz nemam asi mesiac co zohnat.....
btw:ako sa vola ta skladba,ktora je na konci pustena od zadu?nemozem sa rozspominat
Mr.MEN
Někde to docela hustě oslavují Video. Ten dým je hustej:D...
HorrigEn
tak co, nejake plany na bujare oslavy, nebo jen skromny páv? :)

..nebo snad nic!? :eek:

http://www.youtube.com/watch?v=5_6FKdld1rs
Username
jakž takž tomu rozumím ale chtělo by to trochu vysvětlení nejsem moc zdatný angličtinář :D
4 20 je:

sirfa pro travu (jako u nas: mas neco? jaky bzuky? naky kvera? atd atd atd), driv to byl taky cas kdy se typci schazeli a delali blbosti (a kourili travu), dvacatyho dubna (4.20 v us zapisu) se stal dnem travy a huleni,

tohle je zrejme znamy vic v anglosaskym svete, vy slavite 4.20?
Mr.MEN
Už jsem minulí rok oslavoval:). A tento rok bude určitě taky. :)

Wikipedia > 420 (Cannabis Culture) když tak překladač.
slanina
Tak o tomhle slysim poprve.. No je třeba to pořádně oslavit, když je to tak výjimečný den :)
HorrigEn
citace:
Původní příspěvek od Scotty Cameron
tohle je zrejme znamy vic v anglosaskym svete, vy slavite 4.20?


no tak ted uz ano! :bravo:

uz par let zpatky si ten den davame prda a zavzpominame. dojemny pribeh etc.

ten chlapek ve videu rikal neco o tom ze by chtel videt minutu ticha za svetovy mir atd. ale toho se asi nezucastime, mozna obejmu dealera.
zdravim Lucky :cool:

lets go get stoned :smoker:
nevim no, me jako skorokazdodenimu kurakovi to prijde smesne :)
Jay-jay
haha.budete slavit spolu s neonacisty?
HorrigEn
citace:
Původní příspěvek od snowflake
nevim no, me jako skorokazdodenimu kurakovi to prijde smesne :)


proc? taky palim skoro kazdy den ale prave proto by tenhle den mohl byt necim jiny, vyjmecny, nemyslis?

vychazi to na sobotu tak zvazuju vykutit nejaky picnic :bong:

btw diky MODum za slouceni threadu...
Dude
horrigen - de nada compadre ;)

jako 4:20 je extremne rozjety ve statech, tam s tim spoluzaci blaznilli kazdej den v pul paty :-D, u nas mi to prijde trosku jako roubovani Sv. Valentyna do unora, ale kazdymu, co ho bavi :-)
ps - mam pocit, ze se takle menuje i naka hasisacka kapela kalifornska...
Stoned_r41d3r
Dude - a co den predchazejici, aka Bicycle Day? :)
Premeslim o tom, ze bude li hezky, oslavil bych.
Dude
áá, Den veselého cyklisty :sun: - tomu rozumim :D
good idea :)
omnihash
den veselého cyklisty je zkratka pro akci - kdo ujede na papíru nejvíc kiláků než ho smete kamion?:D
Dude
omni - takovej velkej kluk a neví??? :eek:

http://www.urbandictionary.com/defi...erm=Bicycle+Day
omnihash
jak nevim kdyt sem se trefil neasi
Mr.MEN
Tj kua ale kde chcete v dnešní době sehnat pravý LSD nějaké ty podobný látky v papírka jako LSA atd to je na prt.
Chtělo by se to vrátit v čase a vzít si z lékárny nějakou tu jednu ampulku, škoda že to nejde:(.

To by byl pak den:D.
Mr.MEN
Tak nezapomeňte si zítra v 4:20pm zapálit nějakého svátečního jointa :D
Tady motivační video.
ivory
sakra akurat dnes nemam nic "pod zub"
cert to vem

ale vsetkym prajem happy 420 time
lol
flySter
vsetko dobre priatelia...vela slnka...a ja hlupak som si prave dnes dal aspon na tyzden pauzu :)
piis
LemonJelly
Rano som si dal jeden sviatocny odpal.

Nech nam to vsetko rastie ako ma!!!
Happy 420 :)
Bandita
zaujimave..kazdopadne,ako zamienka sa zhulit je to dobre:)
Slick-ace
Happy 420 day ladies and gentlemen.
Mr.MEN
My 420 celebration! Takhle se oslavovalo:D.
Srncepivonelej
Happy 422 guys!
Spejsek
Já nic takovýho neznam znam jenom číslo ->23<- a s tim si většinou vystačim. Každopádně je to zajímavý a budu si to pamatovat do příštího roku :D
celek
Takže Den Země... čas na připomenutí dredu :-) Oslava.
edit: svátek země je 22.4.
Mr.MEN
No já bych řekl že většina lidi tady stejně slaví každý den. :D

Happy 420. :) Já slavím dneska celý den. :D
Twenkyes
A mozno je ten den 4.20 nato aby mal clovek cez rok aspon jeden den ked nefajci marihuanu :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma