Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
150W White widow + Orange crush x G13 - Klikni zde pro originální téma
ptchj
Je to tu, konečně jsem rozjel další indoor grow.

-Tentokrát je v peřiňáku postaveném na bok rozměrů cca 40x60x100 cm, kytičkám svítím 150W sodíkovou výbojkou, Do skříně zezadu fouká 12V pc větrák, na stínítku jsou přidělany další dva 12V pc větráky které chladí výbojku, zajišťují kytkám pohyb a cirkulaci vzduchu ve skříni. Poslední větrák je odtahový, nachází se ve stropě a ma výkon něco okolo 130 m^3/min.

-osazenstvo jak napovídá název se skládá z dvou Orange crush x g13 a dvou White widow, zbývající dvě kytky nevím co jsou zač, zdroji se podařilo ustřihnout lístek s popisem. je to buď jedna ze zmíněných dvou nebo Mountain jam. Rostou holky ve směsi zahradnického substrátu a perlitu 3:1. Zatím jsem jim nehnojil, páč substrát je údajně pohnojený, hnojit budu až během květu

-do mě péče se kyti dostaly 8.4, svítím jim zatím 18/6. kytí mají teplotu cca 23-30 stupňů

-tentokrát bych zkusil metodu scrog

tak. snad jsem na nic nezapoměl, přesunem se k tomu zajímavějšímu - k fotkám
ptchj
6. den růstu
ptchj
11. den rustu

rozhodl jsem se je trochu prostříhat. tady jsou fota před ostříháním
ptchj
po ostrihani...

zároveň jsem si říkal ze jim ustříhnu špičku, někteřé už totiž mají už 6-7 pater, rozhodl jsem se ale počkat než si zvyknou na to že mají míň listí, asi to udělám zítra

ještě jedna věc... na některých kytkách se objevují světlejší až žluté flíčky na listech, ví někdo proč?
wad
Myslím že je není potřeba stříhat, spíš 1x zaštípnout a nechat je růst. Tím že je ostříháš jim spíš uškodíš než pomůžeš.. Ať se daří..
ptchj
prislo mi ze se jim to libilo, navic ted vic sviti na bocni vetve, ktere dost vyrostly za ten den a pul...
powerjules
nechci do toho kecat ale pouzil bych hranaty kvetinace :rejp:
ptchj
9hrantaty kvetinace jsem chtel pouzit taky, ale kdyz jsem je zrovna kupoval tak to bylo na posledni chvili a tam kde jsem byl je nemeli :/
ptchj
máme tu 14 den růstu.
Už je to den co jsem zastřihl vršky, podle očekávání hlavní vrchol v růstu stagnuje, zatímco vedlejší větve rostou jak o život což se mi líbí :cool:

zkoušel jsem to cvaknout FIM, uvidíme, co z toho vyroste. Jinak už pomalu začnu kytky(zvlášť ty větší ohýbat tak aby se držely ve stejné výšce s menšimi a aby potom obsadili rovnoměrně pletivo.

Což mě přivádí k myšlence... neporostou kytky různou rychlostí i po přepnutí? jednak tam mam minimálně dvě odrůdy a druhak některým kytkám se evidentně daří lépe než jiným. sám tuším že určitě ano, ale co s tím, když chci jet scrog?
ptchj
zároveň se tu objevil jistý problém. viz fotky

objevilo se to pouze na jedné kytce, nevím čím by to mohlo být, zatím jsem nehnojil, ph vody na zalévání nastavuju cca na 6,5.

poradil by mi někdo co s tím?

doufám že se mi do skříňky nenastěhovali nějací škůdci :rocket:


ps. díky za k+
ptchj
rostou rostou
mame tu dalsu update, toto jsou fota z 2.5
ptchj
par detailu
ptchj
ACHTUNG

kyti mi nejak nemocni

nejvic mi delaji starosti ty listy s teckama, na papiru dva zprava. tohle neprestalo ani po tom co jsem jim zacal hnojit(zacal jsem zlehka) BioBizzem. co to muze byt? :confused:

prosim o radu.
ptchj
nakonec jedno aktualni foto z vcerejsiho vecera
čau
imho

špatný ph půdy

- prolil bych to vodou (3l na květináč) a pak si zjistil ph půdy (kyselý) .. a pak to záleží na výskledku

zkoukni to tady, pomůže to
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
ptchj
myslím že přehnojením to nebude, měl jsem je v nehnojené půdě když to začalo, navic jsem dal velmi malou davku hnojiva, pisou tam 1-4ml na litr ja jsem dal 1 ml na 1,5l vody. spíš jsem si myslel že to bylo právě naopak nedostatkem dusíku.

ph půdy bylo původně 5-7(uvedeno na obalu), máme celkem tvrdou vodu, tak ji nechávám odstát a mačkám do ní citron aby bylo pH tak 6,5-7. ph merim pH BEN testem tj 5 kapek roztoku do vzorku vody, fakt nevim jak tim mám změřit pH půdy, ale domnívám se že by mělo být ok.
drakar
Cus ph 6,5-7 je moc, zkus to tim testem drzet na 6 muzes i o neco min a pouzij misto citronu, kyselinu citronovou koupis v potravinach nebo ocet, ja ho pouzivam a myslim ze v poho.
ptchj
dneska nam menili v baraku rozvody elektriny a tak pet hodin mimo svetlo skrine v pokoji na zemi pod svelem z okna. snad je to moc nevystreslo. ale zajimalo by me co je tohle, to uz nakvetaji, nebo jsou to ty predkvetove pohlavni znaky?
ptchj
jinak planuju do konce tydne nainstalovat scrog a prepnout na 12/12 periodu. hodilo by se mi to totiz sklidit pred zacatkem cervence. co si o tom myslite? neni na to brzo(stadium vyvoje kytek) nebo pozde(cas na kveteni) ?
powerjules
kamo to spis vypada na svilusky
ptchj
:grrr:

to snad ne!

zkusim pohledat neco na jejich likvidaci
Lowejoy
to powerjules: on se ptal asi na ty blizny na tech fotkach,jestli to jsou znamky ze muzou jit na kvet.. a ty ho strasis se sviluskama.. kde si je videl na tech fotkach? :)
ptchj
mozna myslel ty predchozi, kazdopadne pri blizsim zkoumani listu(i zespodu) jsem nic neobjevil, tak teda bud jsem slepej nebo tam nejsou, jinak jsem cetl nekde ze se hadi vyhubit nasazenim nejake vosy ci co, predatora kterej je pozere, tak asi bych volil tuto moznost kdyby se nakonec ukazalo ze tam jsou
drakar
Bud v klidu ja tam taky nic nevidim to asi myslel ty kapicky vody ne? Jenom my je divny ze uz se ti objevujou bliznicky,pokud jsem to dobre cetl tak to mas jeste na rustu?
ptchj
jo, mel jsem, docetl jsem se ze tim dava kytka najevo ze je pripravena kvest. ode dneska jsem jim nastavil 12/12 rezim, doufam ze se jim to bude libit... :)

Hnojim jim biobizzem Grow, planuju pridat Bloom a topmax, ale kdy :confused:
drakar
Ja hnojim podle tyhle tabulky a dobry.
ptchj
mame tu dalsi update.

Kyti zdarne prenesly presun z Brna do Prahy, nevypada to ze jim to nejak ublizilo, rostou si dal.

Jeste pred stehovanim jsem vykutil pletivo a nahradil jim roztahovaci dratky, takto zapletene kytky + strcene do bedny byly naprosto presunuschopne. Pletivo se jim libi, hezky jim prorustaji.

je az k neuvereni jak rychle rostou, pokazdy me to prekvapi, potesi a nadchane.

zatesnil jsem skrin a zalepil otvory vzadu, aby mely kyti v noci vetsi tmu.

jeste planuju vykutit pachovy filtr., uz mam nakoupene aktivni uhli a puncochy 8)


kyti jsem prihnojil smesi grow 2 ml/l, bloom 1ml/l, topmax 1ml/l.
!!! Pri zalevani jsem si vsiml ze dve slabsi nesaji vodu tak rychle jako ostatni, rekl jsem si, je to tim ze jsou kyti mensi nez ostatni a tak pijou pomaleji, taky jim pomalu usychaji listecky odkraju, asi to bylo na ne moc, pri zalivce jsem jejich kvetinace v misce zaizoloval sackem a nechal to vypit jen ty silnejsi napite kytky, pak jsem roztok zredil a zalil je v mensi mire vrchem. zatim vypadaji spokojeneji.

zatim zadne znamky intenzivniho nakvetani...


drakar: diky za tabulku, taky jsem ji v growshopu dostal, ale nasledne ztratil
ptchj
neubehlo moc casu, ale kyti rostou a rozdil je videt, tak se jsem si rikal ze pridam par aktualnich fotoz

zacneme tim mene radostnym... problemy. jde v podstate jen o shrnuti toho co podle me neni v poradku a jak to budu resit. davam to sem abych si nechal poradit od zkusenejsich groweru kdybych delal neco spatne, pripadne abyste mi me pocinani odsouhlasili. zvlast problem 1



problem 1 viz. foto 1.
jak vidite dve kyti uprostred maji mene sytou barvu. jsou celkove slabsi a vypadaji nezdrave.

po delsim pozorovani jsem usoudil ze to je prelitim. pijou totiz vzdy tri z jedne misky a ty vetsi zrejme maji vetsi koreny a vysusi svou pudu rychleji. budu tedy prostredni kvetinace ob jednu zalivku izolovat od piti v misce obalenim do igelitovych sacku, taky jim budu davat mensi koncentrace hnojiva pac jim trochu osychaji listrky od kraju(to ale zacali delat jeste pred tim nez jsem je vubec zacal hnojit) uvidim jaky to na ne bude mit vliv



poblem 2 viz foto 2 a 3

zloutly mi listy odspodu a vytvarely se na nich hnede, jakoby mrtve fleky.

citace:
MIRIS: ...špatný ph půdy...

citace:
drakar: ...Cus ph 6,5-7 je moc...


asi to bylo tim, snizil jsem ph zalivky(nechtel jsem je vyndavat z pletiva a proleva(stresovat), proto jsem je neproleval ale jen snizil ph zalivky, myslim ze se to postupne zlepsi), zlepsilo se to, ale na jednom listu(fota) to stejne bylo.



a nakonec to nejlepsi :leaf:

hezka vetev a vdoví houšť(neslo se vyhnout diakritice :))



dobre zpravy!
na dokvet mam slibene 250w+cooltube lampy od kamose -diky, diky- a brzo ph test. konecne si budu moct zmerit presne ph pudy :bounce:
ptchj
zdavicko komunito.

pet dnu je za nami a kyti si zadali zaznam :) papaji co se do nich vejde(3ml grow, 2ml bloom, 2ml topmax). Zbavil jsem jich spodnich palicek a listku(tech vo byly pod pletivem), tim jsem sledoval soustredeni rustovych sil na vetsi vetve.

napadlo me poridit si na pristi varku automaticky zalevani tropf blumat(nebo jak se to jmenuje) tim by mi odpadl problem s nerovnomernym zavlazovanim a prelitim nekterych slabsich kytek se kterym jsem se potykal. uz se z toho vzpamatovavaji.

jak je videt na fotkach, kyti pomalu prestavaji rust a zacinaji se tvorit paldy :drools:

kyti voni cim dal intenzivnejsi, coz me donutilo vyrobit pachovy filtr
ptchj
PACHAC


po precteni nekolika navodu tady na foru jsem se odhodlal se do toho pustit sam.



pouzil jsem:
-kanalizacni rouru d110x250
-textilni pasku
-spodek 2l pet lahve
-uhli
-puncochove podkolenky ting-ťong



postup:
-rouru jsem upravil na rozumnou delku a vyvrtal jsem do ni spoustu der d8,5. spoustu.
-konec roury jsem zadelal spodkem pet lahve do ktere jsem taky navrtal nekolik der.
-pres celou konstrukci jsem pretahl jednu podkolenku a prilepil konec paskou k roure.
-potom jsem prez ni pretahl druhou a prostor mezi nimi jsem vyplnil uhlim.
-konec druhe podkolenky jsem tez prilepil k roure.


pak uz jen stacilo opet textilni paskou pripevnit filtr na vetrak s tim, ze jsem mezi plastove casti umistil vlozku v podobe porezniho tesneni na okna/dvere.


zatim vse. pripadne dotazy rad zodpovim.





EDIT: tak teplotu to ve skrini zvedlo o nekolik stupnu. sice budu muset dat lampu o par cisel vys, ale na druhou stranu ted v mistnosti kytky vubec nejsou citit a to je to ceho jsem tim chtel dosahnout.
ptchj
:leaf: na prani jednoho kamrada ;), aktualizuju fotky driv nez jsem chystal... ale proc ne, je to prece galerie
ptchj
dnes vam nabizim novy pohled do me dzungle :teef:

vice jsem to dole prostrihal, protoze po provedenem exprimentu s jednou kytkou jsem usoudil ze je lepsi kytce odstrihnout spodni palice a netreba se bat, ono se to nahore projevi :)
Method
Ja si tiez myslim ze prehnojenim to nebude...ja pouzivam BioBizz uz dlho a davam sem tam aj vacsie davky ako pisu a neprehnojil som ich este ani raz.BioGrow davam vzdy od zaciatku 2ml/l takze hnojkami to asi nebude..
ptchj
uhh, pres vikend jsem byl pryc, prisly vedra, kyti vyschly a kdyz jsem prijel tak nevypadaly moc spokojene. nejhur to odnesly g13xOC, ktery jsou na posledni spolecny foto napravo. nebylo to pro ne fatalni, ale myslim ze je to minimalne hodne vystresovalo.

jsem idiot...




Edit: hned jsem je zalil cistou ph upravenou vodou, dneska uz vypadaly lip, dokonce bych mozna rekl ze to kytkam prospelo, pekne se osypali. a mohutni jim kvety :leaf:



prikladam par zlutych fotek... do priste se pokusim polepsit :vampire:

foto1: spolecne. v pravem hornim rohu je videt kytka ktere se sucho nelibilo, prisla o nekolik velkych listu, ale ja myslim ze se jeste zpravi
foto2: cerny kun :), kyti se kterou jsem mel problemy, viz drive. docela se vybarvuje
foto3: bila vdova.
ptchj
zdravicko,
jsem tu s novym fotoupdatem. kyti vypadaji dobre, dostaly 2ml grow, 3ml bloom a 3 ml topmax.

je zajimave, ze ruzne kytky jsou v ruznych stadiich vyvoje. na prostrednich dvou pozoruju oproti ostatnim vetsi osypanost, rekl bych ze je to tim, ze jsem jim nechal nejmene vrcholu, ale mozna se mylim. kazdopadne dve kyti stratil suchem listi a koukam ze jsou o dost pozadu s vyvojem a zrejme budou chudsi i paldy. ale co muzu si za to, dobre mi tak..


kdyz jsem na zacatku psal, ze mam mozna 3 genetiky misto jedne se podle vseho potvrzuje. soudim tak podle vune. rekl bych ze mam 2x ww(klasicka vune), 3x g13xoc(dost nevyrazna vune) a 1x mountain jam(mocny smradoch).

posledni fotku doporucuju zvetsit :teef:
ptchj
mame tu novy update.

holky dostavaji 2 ml grow, 4 ml bloom, 4 ml topmax

rostou a rostou a mohutni. snad jen dodam, ze mi odesly spinaci hodiny, tak to zapinam a vypinam rucne, ale brzo si poridim novy :)
ptchj
Hola companeros!
Prisel cas predposledni aktualizace. Fotky jsem poridil vcera, pisu to proto aby rejpalove nenapadli pocty dnu :banana:

jelikoz se blizime do finale a taky kvuli jinym duvodum, rozhodl jsem se, ze je v pondeli seriznu. Holky tudiz uz nehnojim, predevcirem dostaly davku enzymu, jeste je zitra proplachnu vodou a pak uz necham do pondeli ve tme.
:chef:
ptchj
Pratele, s malym zpozdenim, prichazi posledni update tohoto reportu.


Kyti jsem sklidil podle planu v pondeli posledniho cervna. posledni tri dny mely tmu. nevim co bych k tomu rekl, snad jen ze zasmradily cely byt, zlomil jsem si o stonek prvni kytky nuzky a premenou rostoucich kytek na material k suseni jsem stravil hodinu a pul.

na fotkach jsou kytky pred kosou v poradi 1.-3. OCxG13, 4.,5. WW, 6. MJ


Ususeno.. :crazy:
Vsehovsudy je toho 29g, cca 11g WW, 13g OCxG13 a 4g MJ neni to moc, ale chut a ucinky vsech tri modelu jsou vyborne a o to mi slo. vim, ze kdybych je nechal rust dyl, bylo by toho vic. cas me vsak tlacil a nemel jsem jine moznosti. Vsak ono to priste s nove nasbiranymi zkusenostmi bude lepsi :einstein:

vsem diky za Karmy


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma