Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
HELP !! zacinaji mi zloutnout kyti v rockwoolu ?! - Klikni zde pro originální téma
GrowLAMA
Nazdar Growers,
předem se omlouvam za nedokončení předchozího tématu, ale posralo se to takovým způsobem, ža to ani nemělo cenu.

Tak a teď k problemu:
Asi před měsicem jsem rozjel drip systemek se 16 kytiz (jinak vše pri starym, tzn. 400w, původní room) a asi tak před tejdenem, hned po přepnuti mi začali brutálně žloutnout a uvadat spodky rostlin. Pěstuju v rockwoolu a momentální zálivka je ca 150ml/rostlina/den. Hnojky jsou standard AH. Dokud jsem lil 80ml na kytku tak vse OK, nechapu jak muzou bejt přelity (aspoň myslim že jsou přelity) v rockwoolu, ještě když ani nemam při tyhle zalivce zadnej odpad, a přitom sem četl, že by měl bejt ca 10%, tzn. zalejvat jeste vic ?!

No je to zahada, tak jsem zvedavej na vase nazory.
BTW zálivka ma pH 5.8 a rohože byly 24 hod v pH 5.5.
Machoman
Čau no pokud nemáš vůbec žádnej odpad,tak ještě přidej na zálivce.Vždycky alespon trocha odpadu by být měla.Stím přelitím je to blbost-co si kytky nevezmou tak vyteče.Kolik máš ted cyklů?

Pokud neděláš proplachy,tak po přepnutí by jeden neškodil.

Nenasolil jsi tomu ted víc hnojek-větší ec?
GrowLAMA
Hele, asi jsem to fakt přehnal s tim hnojenim. Hned po přepnuti jsem jim nasolil 30ml bloom a 10ml micro na 10l, asi to proplachnu cistou vodou a dam tech 8 - 16 - 8 (G,B,M) jak doporucujou na obalu. BTW zalevam 2x dene (jednou na zacatku dne a pak tak 3h před koncem. (sem cet, ze na rockwool staci 2 zalivky.)

NO nebyl bych to ja abych to neposral, že :-)
Machoman
Tak to teda nevím kde jsi to četl. 2 zálivky jsou málo. Dej jim radši mín a častěj.Zálivka těch 100ml/kytku cca.po 3 hodinách by mělo být akorát.Ale to si musíš všechno vysledovat a nastavit sám;)
Neson
GrowLAMA - a jaký je EC a pH odpadu - to je totiž to nejdůležitější a to nepíšeš!!!!! jak Ti psal Machoman - 2x za den je málo. Odpad být musí - jinak je něco špatně (raději si zkontroluj, zda tečou všechny kapiláry) !!!

Postup jak z toho:

1)nejsou truhlíky "prověšený" ??? = malý sklon, tím pádem neodtéká správně odpak a kytky jsou fakt přelitý
2)změř výstupní hodnoty odpadu - tedy EC a pH ... v případě, že bude alespoň jedna hodnota vychýlená od normálu, tak postupuj následovně:

a) při špatném pH - prolij to tak 100 litrama odstátý vody se správným pH ... v případě, že je rozdíl víc než 1 stupeň, tak si to rozlož do více dnů a každý den uprav 1 stupeň - zamezíš tak vzniku šoku

b) při špatném EC - to samé, akorát do vody přidej enzymy nebo peroxid

v obou případech je navíc dobré ke konci průplachu otočit kolena truhlíků nahoru a nechat rohože napustit až po horní hranu truhlíků a nechat tak 15 minut vykoupat a pak vypustit!!!!!

3)zkontroluj rohože, zda nejsou suchý = zvýšení zálivky na kytku na den, nebo porucha přívodního systému (netěsnost, ucpávka ...)
cajovnik
citace:
Původní příspěvek od Neson
)Postup jak z toho:

a) při špatném pH - prolij to tak 100 litrama odstátý vody se správným pH ... v případě, že je rozdíl víc než 1 stupeň, tak si to rozlož do více dnů a každý den uprav 1 stupeň - zamezíš tak vzniku šoku


hele Nesone, co mu to tady radis? vis co je 100 litru vody? ja kdyz delam pruplach rohozi, tak pouziju maximalne 10-20 l. upravene vody, a vzdy to stacilo, 100 l. je prehnany (samozrejme zalezi na velikosti tve skrine)

k tomu odpadu - je opravdu lepsi aby ti aspon trochu proteklo skrz RW do odpadu, ale nemusi to bejt moc. odpadova hodnota ph nemusi mutne bejt stejna jako zalifka 5.8 ph, docilit takoveho kunstu je opravdu alchymie.
Neson
Tea Master - 10 - 20 litrů je dobrý .... tak na jednu rohož ale :) .... já to mám praxí ověřený, jinak bych to samo nepsal .... píše, že má 16 kytek ... z toho usuzuju, že má 4 truhlíky .... myslim, že 100 litrama nic nezkazí .... a jakého odpadního EC dosáhneš při průplachu 10-20 litrama?????
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Neson
Tea Master - 10 - 20 litrů je dobrý .... tak na jednu rohož ale :) .... já to mám praxí ověřený, jinak bych to samo nepsal .... píše, že má 16 kytek ... z toho usuzuju, že má 4 truhlíky .... myslim, že 100 litrama nic nezkazí .... a jakého odpadního EC dosáhneš při průplachu 10-20 litrama?????


Naprostej souhlas.Čajovníku pokud máš ec metr,tak si to schválně zkus změřit;)
pestouniii
Hele hod sem fotky - poradny makra.. pac takhle to muze byt cokoliv, treba nejaky prvek proste cokoliv. Jinak co se tyce zalivani uricte mas lepsi kdyz budes ze zacatku zalevat mene a pozdeji budes pridavat cykly... jestli si chces poradne domrdat svoje kytky tak si nech radit od Nesona. at se dariii
Neson
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
.. pac takhle to muze byt cokoliv, treba nejaky prvek ....


ano, až na to, že při užívání AHček v poměru složek dle výrobce je primární nedostatek některého prvku technicky (téměř) nemožný :) ... to Ti ale Tvůj pěstitelský guru, který je tak dobrý, že ani nemá potřebu se ukazovat na G (Tvá slova) jistě vysvětlí :) ...
GrowLAMA
Tak sem zacal resit, Kyti jsem proplachnul 20l vody a dal novej roztok o 8-16-8, ph z rohozi je trosicku vyssí (5,9) ale to vem cert, kdyz to nezabylo maly kytky, tak velkejm by to taky vadit nemuselo ne. EC metr nemam, takze neposlouzim :-). Zvednu zálivku na 4x denne a uvidime co to provede :-)

Dle meho nazoru jsem moc rychle vysadil GROW a to je asi trochu sebralo. Snad to dobre dopadne.

Zatim THX vsem, jeste se ozvu.
GrowLAMA
Zdar growers,
pořád se to nějak se.., už fakt netusím co by stim mohlo bejt, jestě mě napadá (no spíš je to fakt) že jim bude zima. Tenhle tejden příjde do roomu přímotop. No postnu nějaky fotky a hodnoťte.

Přídávám jště fotku home made A-winga, prozatím je z pozinku a polepenej Al izolepou. Příště již bude anticoro.
Neson
GrowLAMA - No, fialový stonky, žlutý listy a náznaky jejich deformace (rotace) ... první co mě napadá - maj zablokovanej příjem živin - hnojíš-li AHčkama ve správnym poměru, tak by to ukazovalo na rozesraný pH x EC - dodáváš ale STRAŠNĚ málo informací, to pak člověk může jenom spekulovat .... takže:

- jaký je odpadní pH??
- EC metr nemáš (což je chyba :) ), takže alespoň napiš, jak dávkuješ hnojiva...
- četnost zálivky a kolik vytéka při každé zálivce odpadu???
- píšeš, že jim bude asi zima - kolik má ta zima °C a kolik mají při světle??
- v jaké fázi života jsou - růst/květ a v kolikátém dnu, kolik jim svítíš??
- jak jsou na tom kořeny??? Barva
- jak často používáš enzimy x peroxid????
- jak často a v jaké intenzitě proplachuješ????
- čím upravuješ pH????
- nikde jsem si nevšim žádný zmínky o ventilaci - čili dimenze a odkud nasáváš a kam odvádíš????
- je to Tvůj prní drip??? myslím tím to, zda již máš ověřenou funkčnost tohoto systému, tedy jestli jsi už při této konfiguraci něco úspěšně vypěstoval?? čili čerpadlo čerpá?? jehly kapou???? mají truhlíky správný sklon?? atd ....
- co hmyzáci?????
- provádíš nějaké pravidelné/preventivní postřiky????

zkus vyplnit formulář a přidat ještě to, na co jsem v tom fofru zapomněl a uvidíš, že se Ti pak rady jen pohrnou ....
GrowLAMA
Takže jedem :-) :
AHčkama hnojim podle návodu, ted jsou ve druhém týdnu kvetu, takže jim dávám ca 8ml Grow, 22ML Bloom a 10 Micro, všw na 10l vody. Ph odpadu má nyní hodnotu ca 6 - 6,2. Zalévám 4x denne a odpad jetak tech 20%. Kapiláry kapou to mám odzkouseny. Zatim jsem proplachoval 2 x cistou vodou, vzdy asi 30l. KOreny jsou bily. peroxid ani enzimy nedavam. PH upravuju HESI pH - na kvet, takze fosforka.Ventilace je Elicent 125 VO ca 400m3 za hodku. A ted mam v noci tak 16 - 18 stupinku (coz je malo ze, proto budu instalovat primotop). Jinak to je muj prvni Dripik. Fuj to byla fuska :-)
Carpy
Jestli jsou kořeny bílý tak bych to moc neřešil..Mě ty kytky zas tak divně nepřipadaj. Mě se listy svěšujou v průběhu denní periody taky.16-18 stupňů by mělo bejt v klidu ne. Ono se to srovná po těch změnách co jsi provedl. Peace.Jo jinak ty enzymy jsou dobrý ale ne dávat to v kombinaci s peroxidem.
Neson
GrowLAMA - takže, dle Tvého popisu bych vyloučil chybu systému a ventilace, proč myslíš, že 16-18 přes noc je nějak tragický???? Do rozdílu 10 °C mezi světlem a tmou je to naprosto OK, vem si, jaký teploty musí snášet kytky venku ..... osobně bych se soustředil na tři věci:
a) bez enzimů (peroxidu) nemáš v hydropónii šanci - to je základ!!
b) zvláštní dávkování, já mám na všech flaškách AH napsáno: POČÁTEČNÍ FÁZE KVĚTU - 8:16:8 / 10 LITRŮ - a tak se tedy ptám: podle jaké tabulky to dávkuješ (a jak si dávkoval na růstu já mám 15:7,5:7,5)??? ještě mě tam trochu děsí ta poznámka ca :) :) :) aby nakonec neměli nedostatek dusíku, ony navíc ty hodnoty na flaškách jsou dobré, jen co se týče poměru, protože s EC metrem zjistíš, že ty hodnoty budeš několikanásobně převyšovat a EC nebude nijak závratný ..
c) už se to tu nakouslo, ale to Tvoje proplachování se mi zdá poddimenzovaný - kdybys měl EC metr, tak bych Ti doporučil, abys to propláchnul jednou za tejden tak, aby Ti z toho tekla čistá voda (docela by mě zajímalo, na kolik litrů by ses dostal),bez techniky je to těžký, těch 30 se mi zdá ale dost málo .... ještě když nepoužíváš enzimy

to že je pH odpadu o nějakou desetinu vyšší než živného roztoku může bejt, ale pokud by se Ti to podařilo srazit na nějakých 5,8-6 tak to máš ideální. a ještě pro jistotu - čím pH měříš??

a navíc, když koukám do 1. příspěvku, tak zjišťjuju, že byly 4 tejdny na růstu, to mi celkově dává víc jak 6 tejdnů - na kytky z řízku je to špatný, zvlášť v tomhle systému - zrovna teď by to mělo jet jako raketa (ráno jdeš do práce a večer na to koukáš s otevřenou pusou :) ) - vim, že se Ti to nebude líbit, ale kdybych já byl na Tvym místě, tak bych Ty kytky vyhodil, pořídil si nejobyčejnější EC metr a úzkostlivě si hlídal hodnoty odpadu - ty kytky budou asi tak utrápený, že to určitě poznáš na sklizni a mě osobně by bylo líto vynaložené energie a prostředků ... pokud vše uděláš jak máš, tak s novejma řezama budeš mít stejnou (větší) biomasu za 14 dní. Jsem zvědavej, co Ti napíšou jiný lidi, který maj zkušenosti s dripem, každopádně přeju, ať to dopadne co nejlépe a budu sledovat ...
GrowLAMA
Tak, aby nevznikla nejaka panika, dneska jsem mluvil z bratrem a prej se to srovnalo, ze prej vyleteli za tri dny asi o 10cm, a uz prej jsou zeleny jako brcal. Nejspis to bylo málo zalejvany. A to davkovani je tam proto, ze jsem si myslel ze maj malo dusiku, proto jsem dal misto 8ml bloomu 8ml growu. pristi tejden to srazim uz jenom na 4ml growu a 26 bloomu a 10 micro a asi koupim nejakej ten enzim, kdyz rikate ze je to tak znat. No uvidime za tejden, zase neco postnu, snad uz to bude v klidu.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Neson
GrowLAMA - takže, dle Tvého popisu bych vyloučil chybu systému a ventilace, proč myslíš, že 16-18 přes noc je nějak tragický???? Do rozdílu 10 °C mezi světlem a tmou je to naprosto OK, vem si, jaký teploty musí snášet kytky venku ..... osobně bych se soustředil na tři věci:
a) bez enzimů (peroxidu) nemáš v hydropónii šanci - to je základ!!
b) zvláštní dávkování, já mám na všech flaškách AH napsáno: POČÁTEČNÍ FÁZE KVĚTU - 8:16:8 / 10 LITRŮ - a tak se tedy ptám: podle jaké tabulky to dávkuješ (a jak si dávkoval na růstu já mám 15:7,5:7,5)??? ještě mě tam trochu děsí ta poznámka ca :) :) :) aby nakonec neměli nedostatek dusíku, ony navíc ty hodnoty na flaškách jsou dobré, jen co se týče poměru, protože s EC metrem zjistíš, že ty hodnoty budeš několikanásobně převyšovat a EC nebude nijak závratný ..
c) už se to tu nakouslo, ale to Tvoje proplachování se mi zdá poddimenzovaný - kdybys měl EC metr, tak bych Ti doporučil, abys to propláchnul jednou za tejden tak, aby Ti z toho tekla čistá voda (docela by mě zajímalo, na kolik litrů by ses dostal),bez techniky je to těžký, těch 30 se mi zdá ale dost málo .... ještě když nepoužíváš enzimy

to že je pH odpadu o nějakou desetinu vyšší než živného roztoku může bejt, ale pokud by se Ti to podařilo srazit na nějakých 5,8-6 tak to máš ideální. a ještě pro jistotu - čím pH měříš??

a navíc, když koukám do 1. příspěvku, tak zjišťjuju, že byly 4 tejdny na růstu, to mi celkově dává víc jak 6 tejdnů - na kytky z řízku je to špatný, zvlášť v tomhle systému - zrovna teď by to mělo jet jako raketa (ráno jdeš do práce a večer na to koukáš s otevřenou pusou :) ) - vim, že se Ti to nebude líbit, ale kdybych já byl na Tvym místě, tak bych Ty kytky vyhodil, pořídil si nejobyčejnější EC metr a úzkostlivě si hlídal hodnoty odpadu - ty kytky budou asi tak utrápený, že to určitě poznáš na sklizni a mě osobně by bylo líto vynaložené energie a prostředků ... pokud vše uděláš jak máš, tak s novejma řezama budeš mít stejnou (větší) biomasu za 14 dní. Jsem zvědavej, co Ti napíšou jiný lidi, který maj zkušenosti s dripem, každopádně přeju, ať to dopadne co nejlépe a budu sledovat ...


ad.bod a - tady bych si dovolil nesouhlasit.Peroxidy ani enzymy jsem nepoužíval (enzymy na poslední 2 týdny) ,rostlo to naprosto vpohodě a kytky byly až do finální proplachovací fáze naprosto zdravy. Ale tím netvrdím,že jsou kničemu.
Neson
Machoman - aby to bylo úplně relevantní, tak by člověk musel jet 2 dripy vedle sebe se stejnejma genetikama a v jednom s a v druhym bez enzymů - podle mě by byl rozdíl v hodnotách odpadního EC s enzymy by mělo odpadní EC růst pomaleji - čili enzymácký by měly bejt značně žravější :) ... u mě to alespoň tak funguje - kytky jsou po enzymech žravější než já večer po 3 jointech :) :) :)
hydromen
ahacka pro hydro jsou naprosto nevhodny necetl sem, vsechny prispevky tak je mozne ze uz se tu o tom nekdo zminil...... zpet k ahackum tyhle hnojkky jsou strasne kyseli a rw fuguje jako filtr coz znamena ze ty tim rw prohanis roztok dejme tomu 5,6ph v kterem je pridana kys. timto roztokem se zalivaj kytiz ale ten rockw. v sobe zachycuje a udrzuje jak hnojky tak kys.... to znamena ze pri zacatku namocis rw do ph5,5 coz se drzi skvele diky ph pufrum. zhruba asi 14dnu po zalivani se nam v rw zacnou usazovat kys. a kysele ph z hnojek coz ma za nasledek snizovani ph na rw parkrat kdyz sem to zkoumal sem u jednotlivich truhliku nameril az neuveritelne hodnoty ph mi kleslo az a 2,5 a takle podobne vypadali ty moje vetsi listy zlute s s hnedymi skvrnami a fialovy stonky a rapiky listu tento defekt je zpusoben nedostatkem fosforu ktery se v kyslemem prostredi nerozpousti vubec . kysele ph zpusobuje spatne rozpousteni hnojek a nasledne spatne vstrebavani zivin rostlinou. takze vem cistou vodu z kohoutku a radne proplachni rohoze at se zbavis vseho kyseleho v rohozich nevim kolik mas truhliku z pravidla sem to delal 30litru neupravene pouze odstate vody na jednu rohoz timhle se vicisti rw a stoupne i hodnota ph a klasicky se dale zaliva roztokem o ph5,8 ... a bude to v poho kazdou sklizen sem takto resil nez sem presel k lepsim a chem. stabilnejsim hnojkam jako je metrop u techto hnojek sem se nesetkal s nejakym prekyselovanim rohozi........... v zadnem pripade kytky nezabijej uvidis vyresime to 5let jedu rw jeste mala otazka pouzivas digi ph metr? je velmi dulezity a na ec se vykasli je zbytecny
GrowLAMA
OK, takze kyti jiz relativne v poho, skoro zadna zluta(viz foto.. 3 nedele do konce, tzn 5 tydnu na kvetu), ale......
zacal se mi v nadrzi se zivinama delat takovej cukr, nevite nekdo cim by to mohlo byt ?? Jinak davam klasika AH, Bloom - 30, Micro - 10, pH - 5,8, EC - Nezname :-).
BTW na tehch fotkach to vypada lip nez ve skutecnosti, porad z toho systemku nemuzu dostat to co bych si predstavoval. Chjo proste jsem LAMA :goldcup:
hydromen
zdravim mno ten "cukr"nebo-li hlen se ti dela na hladine roztoku? nebo na dne? vetsinou staci pridat peroxid vodiku 30% 0,5ml/1l a behem chvilky zmizne je to takova rasa bile pozdeji zelene barvy a vznika od svetla ktere pronika do roztoku. do vody se ti nesmi dostat svetlo z vybojky protoze roztok je nasicen zivinamy a za pristupu svetla se ve vode zacnou libovolne vyvyjet nezadouci rasy jestli to mas uz hodne rozjete bude lepsi vymit nadrz, nechat vyschnout a udelat novy roztok s H2O2 ktery zabranuje tvorbe techto nezadoucich patogenu. pokud se ti tvori hlen na dne je to zpusobene starim roztoku po 14dnech bez peroxidu od namichani roztoku se zacne kazit a po delsi dobe je zcela nepouzitelny. kytiz vypadaj very very gut na treti foto je videt nazloutla kvetina je to tim ze je prilis blyzko u vybojky snazil bych se ji ohnout ale velmi opatrne a dat ji od svetla co nejdale..schvalne si u ni zmer teplotu kdyz sviti svetlo a uvidis ze to nebude zadna slava
GrowLAMA
citace:
Původní příspěvek od hydromen
zdravim mno ten "cukr"nebo-li hlen se ti dela na hladine roztoku? nebo na dne? vetsinou staci pridat peroxid vodiku 30% 0,5ml/1l a behem chvilky zmizne je to takova rasa bile pozdeji zelene barvy a vznika od svetla ktere pronika do roztoku. do vody se ti nesmi dostat svetlo z vybojky protoze roztok je nasicen zivinamy a za pristupu svetla se ve vode zacnou libovolne vyvyjet nezadouci rasy jestli to mas uz hodne rozjete bude lepsi vymit nadrz, nechat vyschnout a udelat novy roztok s H2O2 ktery zabranuje tvorbe techto nezadoucich patogenu. pokud se ti tvori hlen na dne je to zpusobene starim roztoku po 14dnech bez peroxidu od namichani roztoku se zacne kazit a po delsi dobe je zcela nepouzitelny. kytiz vypadaj very very gut na treti foto je videt nazloutla kvetina je to tim ze je prilis blyzko u vybojky snazil bych se ji ohnout ale velmi opatrne a dat ji od svetla co nejdale..schvalne si u ni zmer teplotu kdyz sviti svetlo a uvidis ze to nebude zadna slava


No jako rasa mi to neprijde, je to fakt jako cukr (krystalická hmota). BTW jde to celkem dobre rozpustit v ciste vode. Dle miho to jsou vykrystalizovany hnojky, ale proc se to deje to fakt netusim. Nádobu na roztok (velkej kybl) mam prekrytej odrazovou folii (prelozenou nadvakrat, pro jistotu), takze tam nejde zadny svetlo. viz foto. Roztok tam mam max. 3 dny, pak dolejvam novej, takze starim to asi taky nebude. JInak ta zluta kytka byla fakt prismahla od vybojky, aleuz je nejakej cas presunuta tam kde je a taplota u palic je uplne cajk, sice jsem nejak nemeril, ale vklidu tam udrzim ruku a jenom to trochu hreje.
hydromen
servus hmm zajimave do kolika litroveho belicku delas ty hnojky? jestli jich tam nedavas moc a nemas presiceny roztok pak je krystalizace hnojek mozna jinak nikoli a zase na druhou stranu kdyz bys mel presiceny roztok tak by to urco bylo znat na kvetinkach ctu tady ze roztok je stary 3 dny ale pak dolejvas novy proc dolivas? udelej vzdy novy stary sdelej a nedolivej...... vyfot mi to at to vidim zatim
GrowLAMA
No dolejvam, protoze mam jenom 20l kybl, takze to kytky vysajou ca za 3 dny. Kdyz dolejvam novej roztok tak v kyblu vzdycky zbyde tak 3-5l, takze bych rek ze to zas takovej problem nebude. Jo jinak davam normalne 30ml/10l Bloomu a 10ml/10l Micro.
hydromen
tezko rict kdyz toho roztoku zbyva tak malo pro jistotu bych ty zbytky vylejval a do nadrze dodal peroxid


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma