Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Zdravim growery - Klikni zde pro originální téma
M.a.a.x.
Konečně po dlouhé době jsem se zaregistroval, je to rok co si občas pročtu příspěvky a přiučim se, občas mě mrzelo, že nemůžu něco taky přispět. Jinak přeju pěkné počasí, málo mrazů a velmi, velmi bohaté úrody bez čorek! .)
Krokodýl
Ahojec, jsem tu taky novej člen a velmi rád, že se zaregistroval, jelikož je tu kopice užitečných informací. Díky za ně.

Letos se chystám pěstovat na balkóně. Moje zkušenosti s pěstováním nejsou nijak velký, ale něco už za sebou mám. První kytku jsem vypěstoval asi před 10 lety. Tenkrát jsem ji zasel na zahrádce rodičům a přikryl jsem ji sklenicí od okurek, aby byla jako ve skleníku. Docela se jí dařilo i když rodiče dost reptali, ale že byla jenom jedna, tak to překousli. Když povyrostla cca. na 50cm, byla přesazena do pytle po vzoru pěstování rajčat. Pytel s kytkou jsem dal k jižní stěně domu pod střechu, aby na ni nepršelo (tenkrát jsem se někde dozvěděl, že když kytka kvete, tak na ni nesmí pršet). Hnojil jsem ji a taky přikrejval, aby dřív začala kvést. Jednoho dne začal foukat silnej vítr, kterej nadzvedl plachtu, která byla připevněna k prknu a zatížena cihlami. Prkno spadlo přímo na kytku a dost ošklivě ji polámalo. Byl jsem na sebe naštvanej, tu kyti jsem měl fakt rád, ale ona se z toho dostala. Tenkrát jsem si uvědomil jak je tráva odolná rostlina a že pěstovat ji nebude problém. Časem i rodiče otrnuli, takže během několika let jsme s bráchou na zahrádce pěstovali několikametrové příšery, kluci z vesnice nám to chodili oždibovat, až jednoho dne se tátovi zmínil jeden jeho známej policajt, že všichni vědi, že pěstujeme, upozornil ho na fakt nebezpečí udavačů. Jestli nás prej někdo napráší, tak to bude jistě mít vážné důsledky. Naštěstí nás nikdo neudal, ale už jsme raději pěstovali všude možně, ale doma na zahradě ne. Když se naše rodina přestěhovala, brácha začal zase pěstovat na zahradě. Já teď bydlím v Pze. kde jak jsem řekl, chci vypěstovat pár kytek na balkoně. Myslel jsem si, že zaseju někde v přírodě, ale tady to moc nejde, dneska jsem nachodil asi 10Km abych našel příhodný místo, ale žádný se mi nezdálo dost dobrý. Pomýšlel jsem i na pěstování na stromě, ale přijde mi to dost složitý. Takže rozhodnutí padlo na balkón, tam to bude v bezpečí a doufám, že budu v bezpečí i já. 1) udělám maximum proto, aby kytky nemohli spatřit sousedi. 2) kdyby je náhodou spatřil nějakej udavač, bude toho tam jenom velmi málo (jsem sváteční kuřák, spíš mi dělá radost pěstování), takže ponesu jenom minimální riziko.
To je vše co jsem chtěl pro začátek říct. Doufám, že se vám všem bude dařit a přeju spousty pěstitelských úspěchů a žádný problémy se zákonem.
Ps. Doufám, že nás Zelení podržej :-)
M.a.a.x.
Zdarec, tak to máš v klidu .), jinak já patřim taky mezi občasné kuřáky, max. jednou týdně ... hlavně po kámošoví sklizni, kdy se pálilo pořád jsem byl uplně dutej a bylo toho na mě moc. V pěstování budu asi po dědovi, měl takovej cit pro kytky a věděl co potřebuju a já si tak taky připadám. Minulej rok jsem zasadil doma (rodiče odjeli do Egypta) cca. 20semínek, když přijeli všechno v klidu, pak jednoho dne přišla babička a hned poznala jaký kytky to jsou, pořád na mamku hrotila, tak nakonec mi mamka řekla, že doma to mít nemůžu, tak to sama dala ke známý na zahradu. Takže jsem byl spokojen a chodil jsem se koukat jak to roste. Pak v létě měl můj táta 50tiny a oni se rozhodli, že s tich pár kytek mu ubalí brka, ostříhali "listy" ! a ubalili mu hafo brk. Dozvěděl jsem se to až po půl roce, když jsem rodičum řikal, že jsem vařil konopnou mast a že pomáhá. 5.4.08 jsem zasadil pokusných 10-15semínek, tak uvidim jak na tom budou, hlásili sice dobrý počasí, ale nějak to posunuli, tak aspoň uvidim co to vydrží ;)

http://jawa.rypi.net/1.jpg
http://jawa.rypi.net/2.jpg

To je z minulýho roku co jsem zachoval
Prdelac
Zdar,
tak ja uz take tak nejak nejaky ten rok sleduji toto forum, ale nikdy jsem nemela tak nejak proc se prihlasit. Nejsem zadny pisalek, ktery by ze sebe musel placat nejake bludy, ale tak nejak dneska si rikam, jo dneska by to slo. Mam nejak rozjeto.
No prvni ochutnavka byla v 93roku kdy mi kamaradky bratr dal muj prvni potah a uz jsem se v tom nejak vezla a tahle nerest mi proste zustala a obavam se, ze i dlouho zustane. Naucil mne jak pestovat, co z toho a jak mohu vsechno udelat. Bohuzel v 96 utekl do ameriky, protoze nechtel byt na vojne a tak nezbylo nic jineho nez-li se osamostatnit a zacit pestovat doma na zahradce.
No, to jsem, ale netusila, ze nasi drive meli travicku take radi a ze jsem je dokonce i ve skolce udala - hloupa husa co? Takze nebyl problem az na suseni. Tatinek jaksi nikdy nemohl vydrzet. Nikdy nezapomenu na prvni kytku skunku - tata na mne - co jsem to dotahla, ze to vubec neroste, ze to zavoral. Pak jsme to prehazovali 2 dny. Taky se mi povedlo vysemenit kytky na klasickym travniku. Vzhledem k tomu, ze marihuana je plevel tak jsme se toho nemohly 3 roky zbavit a prejizdeli jsme to sekackou o stosest.

No nic, to jsem toho dostala ze sebe, ani jsem toho tolik napsat nechtela - takze klidne noci
M.a.a.x.
Tak to je v pohodě, že můžeš pěstovat a rodiče o tom ví, ty moji rodiče se bojí, že to někdo z baráku uvidí u mě na okně a že budou práskat, ale je to pravda, lidi jsou občas svině a za průser to nestojí, pak by to bylo i na ně, takže je chápu, ale teď možná 3kytky mi povolí :D ... jinak dneska jsem čet nějakej výzku, že 45% 16ti letých kouří marihuanu a 25% cigára ... docela mě to překvapilo, jinak nemáte nějakej recept jak přestat s kouřenim ? =) ... dokuď kouřim jen 2 roky, tak s tim chci zkončit, pak za pár let to bude horší a horší přestat ...
Krokodýl
Nejjednodušší způsob jak seknout s kouřením je, prostě přestat kouřit.
Můj děda kouřil dvě krabky denně (tehdá to prej bylo balený po 10 takže vlastně jednu). Jednoho dne, to mu bylo asi 40, když vstal z postele tak začal kašlat. Prej si vod tý doby už nikdy nezapálil. Co já ho znám tak někouří a vždycky jsem si myslel, že je celej život nekuřák. Tohle mi vyprávěl jeho syn asi před 10 lety.

Přestat kouřit je záležitost psychická. Určitě si chce stanovit přesnej den kdy s tím přestaneš (nikdy neříkat teď si ještě dám, ale vod zítra s tím končím!!!). Naplánovat si vše dopředu, všude roztroubit, že vod toho a toho končíš. Říct to známejm tomu se někdy řiká berličky, protže pokud tě potom někdy napadne si zase zapálit (a vlastní svědomí ti v tom nezabrání), určitě si vzpomeneš na kámoše a buď si jistej, že ti to hned vomlátěji vo hlavu (riskuješ, že před nima budeš vypadat jako trouba, kterej mluví do větru). Jinak je taky dobrý dávat si nějaký odměny, kdyžs to vydržel třeba týden, měsíc, čtvrt roku... .
Nicméně je to celkově o vlastní vůli, můžeš to taky brát jako výzvu, sám pro sebe. Přece přestat kouřit nedokáže každej, takže je to určitě o důvod víc, proč bejt na sebe hrdej.

Držim palce a good luck!!
M.a.a.x.
Mno několikrát jsem to už zkoušel, problém je ještě fyzická závislost, ta u marihuany nebyla zjištěná, ale u cigár jako u heroinu, samo že se to nechá překonat, problém jsou kámoši, který ne, že by mě podporovali, ale ze srandy mi ještě nabízeli, pořád o tom mluvil a tim mě docela psychycky vydeptali, vydržel jsem to nejdýl 6dní, bylo to celkem peklo, bylo mi blbě, bolelo břicho, byl jsem i ve škole třeba bílej a z lítosti mi taky nutili cígo aby mi nebylo blbě, po 6ti dnech kdy už mi bylo celkem fajn, tak na akci do mě kámoš začal hrotit a zase to začalo ... nejhorší je to, že vim jaký je to svinstvo, min . 5000 škodlivých látek, docela extrémní ničení těla, ale prostě de to blbě přestat ... ale já to dokážu, teď se aspoň snažim každej den si dát míň a míň, pak se snad bude přestávat líp =)
M.a.a.x.
Jinak můj děda a babička s tim taky přestali celkem dobře a rychle po 30letech, to si ještě pochvalovali nějaký starší bonbóny proti kouření, který prej docela dobře pomáhali =)
Prdelac
Tak ja covece nikdy cigara nekourila. Tomu jsem nepropadla. Dat si 2 prasky z cigara (vzhledem k tomu, ze to taham jako marihuanu, protoze ani jinak kourit neumim tak se mi hnedka mota hlava jako svina. No takze do smotku jenom lehce tabaku, lehce lupinku a pak to nejkrasnejsi. Kamosi to vedi, takze kdyz bali - vedi jak to udelat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma