Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Svítit 250w nebo 100/250w? - Klikni zde pro originální téma
baboss
Čau lidi,
potřeboval bych trochu poradit. Nevím kam mam tohle napsat.
Právě dělám první skříň - 145v/110š/45h 4950cm2, plánuju 10 kytek, budu větrat jedním větrákem o průtoku 90m3/h,13w do komína. Hnojit budu kristalonem, ještě nemam žádná semena. Už mam hasičák na CO2.
Světlo- na indoor.aktualne.cz jsem si spocital,že při růstu mam svítit 80w (son-t agro) a při květu mám od 160w do 320w(Tplus). Tak jsem si řekl: na růst dám 100w a na květ 250w, ale jak mi řekli v obchodě tak bych musel koupit 100w komplet( tlumivka, startér...) a na 250w taky komplet (to je moc peněz).
Tak co kdybych svítil při 18/6 i 12/12 pořád tou 250w?( zaplatím sice vic elektriky ale ušetřím na výbojce), někdo to tak dělá.
A taky nevím jak se bude chovat ten komín když do nej pustím tu ventilaci?
Myslíte že by mi mohlo něco vyrůst?
Já vím že mám nejdřív hledat, hledal jsem.
Předem DÍK za každou odpověď na mé otázky
baboss
Albi
Čus Babbosi K tomu světlu:čim vic Watů tim líp, ale na 250W sodík jeden vetrak to ti určitě stacit nebude!Svítit můžeš jakoukoliv vatáží , když to uvětráš! Ale příště hledej máš tady všeho hafo
baboss
Dík Albi,
myslím si, že mám už určitou představu o tom jak vypadá indoor pěstění. Vždy když sem něco nevěděl tak sem si to tady našel, ale jediná věc co mi pořád vrtá hlavou je jestli si mám koupit 1x 250w komplet na růst i květ. Nebo 1x 100w a 1x 250w. Není to zbytečné svítit 250w na růst?
Ano, něco se zde o tom píše, ale já se už skoro měsíc nemůžu rozhodnout.
Můžete mi prosim někdo poradit.
baboss
Dlabi
hele jestli ti to pomůže tak já svítím na růst i na květ 400w. a myslim si ze si nemohu stěžovat až na tu spotřebu:(. byt tebou tak bych šel do té 250 na růst i na kwět pod 100 ti poroste pomalu. ale pukud xces usetrit na proudu tak si myslim ze na růst jsou lepsi veci než sodik(zariky nedo ty metalhalogenidovy lampy nebo jak se tomu rika si to najdi pise o tom ted vsude) no a pod tema to jede jako z vody. Boužel ty jsou dost drahé a jak sem pochopil tak xces ušetřit tak kup jen tu 250 a nestrachuj se vyroste ti to.


Jo a s tim odvětráváním si nedělej hlavu pokud to mas zavedene do komina tak tam je samovolný tah takže by si tam ani nemusel mit ten ventilator (zalezi na tom jaky je to komin především na průměru a výšce od toho místa kde mas to odsavaní napojené.(pokud nad tim bodem kde mas vyustene to odsavani do komina ja jeste tak 15 metru komina a ma prumer tak 0,5m tak ti to vetracek bude jeste brzdit:)) sak az budes mit lampu tak si ten room poradne vytop a vypni vetrani a pak dej pred tu rouru sirku(zapalenou) a uvidis jak se plamen bude natahovat do te roury i bez ventilatoru.


tak at ti to vyjde Dlabi
Výtěr
Zdar Babbosi
Na růst je 250w zbytečnost.Pořiď si komplet stačilo by 50w ,70 w a je to zadarmo.Najdes ho na těch nejníších
lampách co jich sou na ulici mraky.Vem si imbus asi 7-9
a štípačky.
Sido
To Vyter > Clovece krast lampy z verejeho osvetleni me pripada jako docela dost velka ubohost.Tech par stovek za ktery lampu koupis, snad nikoho nepolozi a tak doufam ze jsi to myslel jako legraci......??!!! Vzdyt se ti investovane penize vrati hned po prvni sklizni. No nebudu se radsi rozepisovat, protoze tenhle pristup me leze hodne krkem !!!

Sido
baboss
2DLABi,
dik dám na tvou radu ohledně 250w, tu ventilaci nějak vyřeším a K+ pro tebe.
Jo a někdy se u tebe stavim a pokecáme o pěstění. Teď mam takovou pěknou šišku SHIVY, tak zahulime.

2Výtěr,
No, kvůli moji ganje nebudu okrádat náš chudej stát, možná bych tu lampu mohl čornout třeba v Globusu. Ale je to dost velké a nevlezlo by se mi to za triko. Radši si to koupím.

A taky co si myslíte o těch 10 kytkách, není to moc na tak malou skříň?
Sido
Hele deset kytek na skrin tvych rozmeru je docela dost, ale nicmene ja ji nemam o moc vetsi a mam jich tam 8. Zalezi taky na modelu kterej tam soupnes, ale kdyz ty kytky prepnes na kvet az budou nejak rozumne velky, tak by se ti to tam melo v pohode vejit.
V nejhorsim budes mit kvetinace pred skrini a kvetouci horni paldu ohnes a narves do skrine :o)
baboss
Sido dik za radu K+,
já právě počítám s tím, že budu mít květináče 20hx20š x30výšky, budou naskládaný přesně na rozměry dna :). Ty kytky by se tam pak mohli nějak naskládat, ne?:rolleyes:
Měl bych na ně mít asi 100cm výšky -takže v 60cm přepnu na květ. V nejhorším případě 2 kytky předčasně vhodím:eek: třeba do mlíka.:frog:
majklovec
baboss: Rozhodně nemá smysl kupovat dva komplety sodíku. Koupil bych určitě jen 250W a později, až poznáš možnosti své skříně můžeš dokoupit třeba zářivky na růst.
Nechceš zkusit SCROG? Jestli chceš mít 10 kytek, tak si budou hodně stínit, vhodným tvarováním pomocí SCROGu by sis mohl pomoct.
Hodně zdaru.

výtěr: V tomto fóru vítáme rozumné lidi, zloděje tu nechcem.
Mr.Proper
Člověče Výtěr, tvůj první příspěvek a hned ses takhle projevil. Hele, my jsme slušný huliči, sice NEMORÁLNÍ zákony porušujeme, ale ty správný ctíme.
Takže to prosím respektuj nebo se zaregistruj někde jinde. Dík.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma