Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Velikost květináčůů - Klikni zde pro originální téma
Zdrec lidičky a groweři chci se optat jestly mi bude stačit na venkovní pěstování květináč o velikosti 20 l a průměru 37,7 cm tak chci optat jestly to bude stačit je to hodně velký když to vydím před sebou ale nevím nevím jestly nemám koupit 30 litráčky.A nekamenujte mně že to tady bylo řešený víc krát jo já vím něco jsem si pročítal ale chci se ještě pořádně ujistit jestly to je OK díky moc za odpovědi
Machoman
Kamenuju-zbytečnej thread.

K otázce-ano bude stačit.

Jinak v OBI prodávají 20l kyble na maltu za 49,- stačí jen dole udělat díry. Ceny větších plast.kv jsou šileny.
asi je zbytečnej,ale taky rád přidám něco do mlejna:Dsem minulou sezonu jel v 20l kýblech a naprostá pohoda..takže bych je taky bral.:)
Jo tak já jsem ty 20 litráčky koupil za 75kč za kus je ůplně normální černý barvy a je docela ok tak si myslím že to zase tak moc šílený není aspon teda pro mně mno tak doufám že to bude ok skusím zajet do toho obi tetka jsem si jich koupil pět ale plánuju tak 15 aspon květináčů tak uvydíme budu se snažit udělat thread mno tak uvydíme
_Chronic_SVK_
moja rada cim vecsie tym lepsie kvetinace
Rhino
Velikost rostliny je přímo úměrná velikosti kořenovýho systému.. Tzn. že budeš mít menší rostliny v 20L květníku, než kdybys je vysadil ven do hlíny, kde kořeny nejsou nijak prostorově omezený.
A pozor na rychle vysychani pudy v kvetinacich...ak to nebudes mit stale na ocich a das to na misto kde je slnicko od rano do vecera ( jizni svah ) tak se priprav na hodne vela polivani. NO na doma ti to stacit bude, myslim tim 20 l kyble ale do prirody jsem mi davali min. 40-50 litrove aby ti rastliny neco narastli a nemuseli sme to chodit kazdy druhy den zalivat ( v mensich kvetinacich )....:punk:
z předešlé sezony mužu potvrdit Radvancanovy slova...min. jednou za 2 dny zalejvat páč ty 20l fakt rychle vysychaj,kor dyž tam na ně celej den praží...a jen tak pro představu v 20l kýbly vyrostly do výšky 130 cm a bylo z nich cca 150g...:)jako z jedný květiny myslim..:teef:
Ono
TO martin4688:

Ahoj! Čím väčší kvetináč, tým lepšie, aj keď záleží od podmienok, ktorými si obmedzený. Pri cca 35 - 40 l nádobách ti rastlina kľudne vyrastie aj 2,5 m, aj viac. Ako píšu ostatní, vysychanie pôdy v kvetináčoch je zradné, treba si na to dávať pozor, hlavne ak máš kokosový substrát, čo by som bez pravidelnej kontroly neodporúčal, pretože ten preschne veľmi rýchlo. A pri slnečných dňoch pozor na prehrievanie kvetináčov, kedy sú korene veľmi horúce, čo im tiež zrovna nepridáva na radosti.:wink:

Inak pre inšpiráciu pozri: http://grower.cz/pestovani/navody/...straty/8.html#8 :smoker:
Stale mam moznost udelat diry ne naspodku ale tak 10 cm dejme tomu na spodkem z boku, tim by se na spodku aspon kus udrzala vlhkost pody. Dal je muze zakopat do zeme alespon 3/4 vedra/kybla..a do kyblu jednoznacne poradnu zeminu.
Ono
S tým zakopaním kýbla do zeme súhlasím - aj kvôli stabilite a menšiemu vplyvu slnka. Ale tie diery by som spravil každopádne aj na dne, pretože korene by mohli začať hniť, ak by zostala voda na dne. Môžu prísť výdatné dažde a pohroma (neber to osobne, Disaster:-) :D je na svete.:)
Mno kdyt to vás chápu čím větší tím lepší to jo .Já nechcu žádný hovado vytahaný a tak dále mě stačí keřík na který se zrodí kvalítní matroš bude to jenom pro vlastní potřebu a pro kámoše to je jasný žejo a taky mám to v plánu zakopat aby to tak rychle nevysichalo jak píše radvacan a dole jsou dost velký díry na to aby to kdyžtak sálo trochu vlka ze zemně mno příští týden ještě koupím 30 litráčky a skusíme jak to ve kterým květináči vyroste chystám se v květináčích jet řízky nějaký kvalitnější genetiku abych to mohl kydžtak přetáhnout domů a nechat to dojet doma to já mám v ůmyslu mno a musím nějak vyřešit ještě zavlažování budu to mít u rybníka tak to zas tak takovej problém nebude snad teda doufám.A půdu zvolím na palmy je tam přidám písek a kvalitní zem která má Ph okolo 6 až 7 tak to si myslím že to bude ok a mám to doma vyskoušený že to moc rychle nevysichá že to relativně drží vlkost ale zase něco je jinýho na přímém sluníčku že zatim zdarec
Smah
preferuji 50 L <
Jo to bych bral taky mno ale zase se stím tahat mno ty vole tak to je malá tíha aspon si to teda myslím kdyt 50 litrů zeminy plus voda tak to dá tak kolem 60 kg na květináč tak to bych nechtěl tahat někam když to člověk nemá na zahradě víš
kolomaznik
Já mněl minulej rok 60l a 80l, dá se říct, že to bylo v podstatě stejný jako když to bylo rok předtim v zemi, ale dal bych pozor na dostatečný provzdušnění takhle velkejch květníků.
Ono
Presne ako píše kolomaznik, pri objeme okolo 70 - 80 l má rastlina dostatok priestoru na korene ako vo voľnej zemi. Ale už aj pri 40 l sa dajú dosiahnuť veľmi dobré výsledky, teda čo sa výnosu týka.:)
No tak to jsou kurva velký květináče 40 až 80 litrů to je docela hafec mno ale asi se k vám přikloním akoupím teda asi ještě nějaký větší květníky mno uvydíme jak to dopadne .Budeme si muset trchu víc zainvestovat ale stím asi nic neuděláme.A co bychom neudělaly pro naše květinky že :-)
Ercon
ja doporucuju 40l kvetinace,(ale vazne bacha na to provzdusneni jak, tady nekdo psal prede mnou) vetsi uz je podle me zbytecna vec.. maj je treba v Hornbachu napr: od kerastuku:D
Ercon
mno, ty 40 jsou idealni, ale platit bych za to nechtel..mam jich hafec ze stavby od toho kerastuku a kolik bys jich bral?
zdarec lidi tak denska jsem pořídil ve firmě Plastina květináče kazový jenom sem tam je flek nic víc mno a prodávaly to na kila jedno kilo stálo 60 kč takže jsem pořídil ůspešně mno snad to bude stačit přikládám sem foto vejde se tam 40 litrů zeminy a 35 litrů vody vyskoušel jsem to tetka je to divný ale je to tak mno koupil jsem jich deset tak snad to bude stačit a tetka nějak vyřešit abych tam nemusel jezdit každej druhej den mno nejsou tam díry tak musím nějak vyřešit aby tam tam zůstalo aspon trochu vody na dně pokaždý když tam budu.Tak bych prosil nějakou rozumnou radu která je spolehlivá díky moc všem vím je to debilita ale to se musí taky nějak vyřešit ne snad:help: :help: :help:
cannaba
zdar jj ten bude dobrej.. diry tam udelej urcite stejne se v cannabisu drzi voda vetsinou dele nez potrebuje...
kelo888
citace:
Původní příspěvek od Ercon
mno, ty 40 jsou idealni, ale platit bych za to nechtel..mam jich hafec ze stavby od toho kerastuku a kolik bys jich bral?


Tie dierky tam dole určite urob, lebo ti zhnijú korene... Ak sa bojíš vysichania, tak vyskúšaj zavlažovací knôt, ktorý ponoríš do nejakje nádoby s vodou a druhý koniec do hliny a hotovo...
saiklon
na doma 10 - 20l. na ven 30 - 50l a nejlip prdnout do nich rizecek aby se hned zacal pekne vetvit. samozrejme ulozit do prostoru kterej je co mozna nejdyl na slunicku..

p.s. nekde sem tady videl peknej tred o hydrokyblich, aby se nemuselo zalejvat tak casto, staci doplnit cca 1x za 14 dni vodu, pridat paar hnojek a je to.. roste to samo ;)
Já mám 40 l kýble a zatím pohoda. Všechny jsem je tam nějak splašil od kámošů. Většinou jsou od Primalexu a podobně :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma