Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Hermafrodit !!!!je MoŽnÁ ZÁchrana ?? - Klikni zde pro originální téma
wind
zdravím.mám big problém a potřeboval bycz radu.moje power plant jsou v 28 dni květu a na dvou jsem zjistil hermafrodity.všeho všudy asi 20 pupenů které jsem zlikvidoval nerozjeté a zhruba 5 totálně roztažených namrdaných pylem.zlikvidoval jsem je .byly ve spodních částí kyti,ale určitě se něco syplo.jaké budou následky??budou se mi samčí bobule házet na nich dál,nebo je s tím klid??
Blackpoint
Hi!!!! mno tag pupeny by mely naky jeste naskakat..... musis to kontrolovat a kontrolovat.-/ jo a s tim opylenim bych rekl ,ze docela zalezi na ofuku kytizz co tam mas nbo nemas???
wind
ofuk tam samo je,ale je smerovany na hlavy,takze do spodu by to nemelo jit.proc se vubec z femine semen tvori hermani?je to nejakou chybou v pesteni,nebo co??nechapu.
Mr.MEN
Mno je to v tom že feminizované jsou z hermafroditů teda co jsem četl. Dělá se to tak že zdravou čistou ženskou opylí pylem z hrmana a z toho prí jsou feminizované semínka. Ale jinak jsem měl taky na jedny kytce sem našel par koulí utrhal pak uš sem tam nic nenašel a stejnak jsem měl palky plný semínek, jako nebylo to tak strašny ale tak 80semínek v jedné kytce bylo.

Tak jediny co ti doporučím je trhat to cos našel, ale par semínek tam 100%bude tak nebo tak.
wind
no jo budu škubat jak vsteklý.sklidit to ,to by bylo o ničem.stejně to není zralý,takže uvidíme.snad to nebude tak strašné.jo jinak kdyby měl někdo nějaký ok. řezy tak se ozvěte.zatím díky.
Exceptional
Hlavně klidnou hlavu. Stejnej problém jsem taky řešil a nebejt toho, že jsem zpanikařil a všechny hermouše vytrhal a zbytek sekl předčasně, tak jsem mohl mít vyšší výnos. Normálně to nech dojet. Já to nakonec stejně neuhlídal a pár hermo-kytek jsem přehlídnul, ale nijak se to nerozšířilo. Nakonec ty hermouši na tom byli hmotnostně nejlépe - o chuťi se ale radši zmiňovat nebudu, nicméně to zhulovalo. Příčin může bejt víc, buď samčí pyl, kterej se ti nějakým způsobem dostal do pěstírny (v tomhle počasí nepravděpodobné-venky ještě nejedou), nebo je spíš nakopnutá matka (někdo jí dával pořádný šoky a ona teď dělá hermouše), dál to může bejt taky třeba teplotníma šokama přímo u tebe (velmi nízká teplota v noci x velmi vysoká přes den), problémy může způsobovat i vysoké pH (kolem 7), ale to už spíš pokud k tomu ty klony z matky mají nějaké predispozice - viz nakoplá matka, jak jsem psal výše.
wind
no zatím to nevypadá až tak špatně.sem tam se vytvoří pupen,ale snazim se je trhat rychleji než se roztáhnou.ty hermany se mi udelaly nejspíš kvůli těm teplotním výkyvům,jak jsi psal.kyti mám ve sklepě kde bývá někdy i 9 stupnů když je venku mráz,takže se není co divit když otevřu skřín,kde mají 30 a vpálí na ne 9 stupnů tak to musí být pro ně facka jak prase.proto se mi taky zhermily pouze větve které jsou nejblíže u dveří skříně.no co,je to můj první indorek,tak to beru celkem jako úspěch.mikrofony jedou a pěkně nabírají.hnojím alga bloom,green sensation a amino bloom a kyti vypadají velmi zdravě.zatím dík všem,kteří poradili.zdarec.
wind
tak už 3 dny ani jedna samčí svině.myslím,že je to ok.jsem zvědav kolik palic bude semenit.snad to schytaly jen ty spodky.
Slick-ace
jestli se ti syplo jak říkáš a měl si zapnutý větráky tak nevim nevim, pyl je sviňa ..
Chikoo
Čau , jsem v 60dni květu a se mě zažali dělat v šiškách jakoby žlutý kvítky myslim že se tomu říká banánky bohužel foto nemám.
na jiné odrudě je nedělají kvítky a zase mi příde že vyraží na vrškách čerství bílí chloupky

mám to radči seknout nebo co ?
Proč to dělá ?

díky za rady...
koles
Hermafroditismus, máš tam samčí květy. Nech to normálně dozrát, kolik ten model potřebuje - i kdyby se z nich vysypal pyl, v téhle fázi to už nic nemůže způsobit.

http://www.420magazine.com/gallery/data/504/16Mar11_hermie.jpg
Chikoo
jo přesně jak je na fotce, ale proč to udělalo by mě zajímalo?
Hamm
Stres, nestabilní genetika bych tipoval :)
Chikoo
genetika je v pořádku , spíš jsem je asi stresnul jelikož před 10 dni jsem zjistil při odtoku vysoké hodnoty jak EC tak PH a netušim jak dlouho byli v takovém stavu
Chikoo
tak jsem to sekl a zjistil jsem že je to komplet naprcaný! nechápu v čem je problém když před tím jsem stim nikdy neměl problémy a ted už za poslední 3kola 2x. a to maj ještě lepší podmínky než kdy měli a jeto ještě víc naprcaný.

v cocosu se mě to nikdy nestalo a když ted jedu hydro/ libra truhle tak už po druhý, už mě i napadá že to snad bude tím systémem ale je to asi nesmysls.

že prej prodělávaj stres ale to mě příde že dřív prodělávali daleko větší stresy a hermáče jsem neměl nikdy
ted si hlídam teplotu,vlhkost,ec,ph a mám hermáče
se snažim kytkám co nejvíc dát a ted zase todle !
nemáte někdo nakou radu aby se mi to zase nestalo už fakt nevim.
koles
Co je to za odrůdu?

Obecně, kytka je stresovaná tím, když se jí mění podmínky: extrémní výkyvy teplot, fluktuace pH (mimo přijatelné hodnoty), nepravidelná fotoperioda (včetně lezení do boxu "v noci") atd. Některé odrůdy jsou na to náchylnější než jiné.
Chikoo
AK,Nebula,Dutch Dragon,Jack White

perioda je v pořádku, teploty vyp. 18 C zap. max 27 C.
PH držím v zásobníku cca 5,8

jedinej problém byl a dali mě to kytky znát že jsem neměřil výtok,
po změření výtoku jsem odhalil PH 6,8 a EC 3,5
udělal jsem průplachy a kytky v pohodě se stoho dostali.
Je možný že todle je zhermilo? bylo to cca 45-50 den v květu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma