Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
můj problém se stravováním - Klikni zde pro originální téma
Slimak
Zdravím.
jsem tu nový, pokud budu někoho kopírovat tak prosím upozorněte, nebo nasměrujte... takže, pokusím se být stručný.

Hulil sem cca od 17ti let, teď je mi 22, takže cca 5 let, nikdy sem s tím neměl problémy ale taky sem nehulil moc, nebo nějak moc pravidelně.
Posledního půl roku sem se dostal k takové práci že se to kolem mě motalo, já si na to zvykl, a najednou sem hulil každej den a to ne málo (1-2g denně, znáte to: brčko ráno, pak ještě jedno pač bylo slabý...atd..) a začali se dít věci. Každej určité zná zhuleneckou žravou, osobně sem to měl rád protože se člověk dycky pěkně nacpe, a při tom má na jíldo pořád chuť, jenže ve zmíněném posledním půl roce se mi čím dál častěji stávalo že pokud sem si nezahulil tak sem na jídlo neměl chuť, tzn. pokud sem zahulil v 6 večer tak sem dřív prostě nic nejedl, šlo to až tak daleko že když sem chtěl sníst něco hned ráno bez špeka, tak se mi dělalo špatně, párkrát sem i zvracel (hleny, tekutiny...)

tak a teď o co jde : před týdnem, co mi přítelkyně oznámila, že cítí nepříjemnej smrad z mých věcí (povlěčení, trička všechno co souvisí s potem), tak sem si řek že toho prostě nechám, stylově v neděli.
Kromě typických abstinenčních příznaků jako nervozita, strašlivý pocení, absolutní otupělost,ztráta energie,ospalost, nezájem ke všemu (ale to trvalo už o dost delší dobu :) tak se přidal problém s jídlem...

dneska je to týden, a počet rohlíků co sem snědl bych spočítal na jedný ruce, a ješte bych mohl palcem ukázat k zemi,. Na jídlo prostě vůbec nemám chuť/náladu, a když už se vážně přemůžu, tak se mi dělá skoro zle, a po jídle cítím dost velkou únavu...

moc nevím co mám se sebou dělat, nezažil někdo něco podobnýho ?

ještě dodám že už pěkných pár měsíců nekouřím,ve srovnání s vrstevníkama sem abstinent a do zmíněného zaměstnání už nedocházím :)

díky všem
eso1111
podle mě nad tím moc přemýšlíš.hulení je mnamka ale ne kdyz to hulíš na silu.maš scvrklý žaludek tak se do nej nesnaz dostat najednou víc nez snese ale skousej to na nej castej a davej mu to co más nejraci.je to taková malá bulimie :) jinak si psychicky o.k.?nemusí to být celé práce hulení-pohoda je znát:) ale to musíš vědět ty.proste se uvolni hlady přece neumřeš.pak sou tu doktoři...hodně zdaru
KOČKA
myslím ,že je to psychosomatická záležitost ,vyhledat specialistu není od věci a není za co se stydět,taky ne každému hulba svědčí i když by rád.... na druhou stranu může být zase jinak:nevhodná společnost... málo zkušeností s palivem .... zdravotní kix s nízkým krevním tlakem a podobně,
hellraiser
myslim ,ze to casom prejde.len musis jest.asi bude jednoduchsie ak zacnes tekutou stravou:)
proste si rob nejake kokteily.daj pol litra mlieka,do toho si nieco zamixuj.banan, kakao,,hocico na co mas chut a co najdes v chladnicke:) a vypi to.myslim ze to aj dobre chuti.podla toho co tom das.casom ked budes pravidelne jest ,tak budes hladny.a i vela vody.ale cistej,nie kolu a ine,mozno nejaky caj.
ja si kazde rano robim vlocky s vodou.dam ovsene vlocky do vody ,rozmixujem a rychlo vypijem.je to dost nechutne ,ale rano mi vobec nechuti jest a je mi zle ak dam nieco do seba.a takto to trva tak 1 minutu,a som najedeny.
Slimak
nepochybuju o tom ze pravidelny rezim pomuze,... koktejly skusim to se priznam ze me nenapadlo...

ad psychika, myslim ze sem docela v poradku... mozna ze to souvisi s lenosti si pripravit jakekoli jidlo, coz asi vyvolala apatie z abstinence, holt uz nemam za prdeli maminku aby mi varila..,. koneckoncu po trech dnech bez jidla uz se skutecne presvedcim ze bych neco do sebe dostat mel, jinak bych taky mohl prestat fungovat...

re Kočka, zkušeností je dost, ale je pravda ze nízkej tlak mám od malička, souvisí to s mou postavou, vyžilého anoretika, za poslední týden sem zhubnul na nelidských 57...
eso1111
tak vidíš že víš:) ja uz to mam taky za sebou jen u mne se neprojevovala celkova apatie ale jen roblem s jidlem...57 je fakt vykřičník...tak dobrou chut :)
Sol
Je to naproso normalni u vetsiny hulicu.. u me to vetsinou odezni do 2-3tydnu po preruseni huleni.. mivam po preruseni uplne stejny priznaky jak u tebe: nechutenstvi, poceni, nezajem cokoliv delat, tik v ocnim vicku nebo v prstu u ruky, nespavost nebo hodne casty probouzeni a tim padem i vycerpanost..
proti nechutenstvi se da castecne i bojovat - napriklad muze hodne pomoc nejaka tezka fyzicka cinnost, proste se nejak vycerpavat - pak hlad dostanes..
ja osobne obdobi nechutenstvi doplnoval ruznym ovocem a kdyz sem fakt nemel naladu a chut to sezrat tak pokud to slo sem z toho aspon vymackal stavu :)

asi nejlepsi co jde udelat (ale obcas je to velmi tezke pokud mas zasoby) - kdyz jeste hulis a vis ze budes muset prestat tak klasicky zacit zmirnovat davky huliva
Slimak
tak vcera krize opet gradovala, teply jidlo sem jedl naposled pred trema dnama, od ty doby jenom dva rohliky a krajic chleba...

vcera sem musel maknout na protokolech do skoly (zvladl sem ;) ), takze rano kafe, prijel kamos a od jedenacti do sedmi do vecera sme sedeli u kompu klikali exel a pili kafe, co odesel tak sem svalil do postele, bolelo na hrudniku, a skoro sem se nemoh hybat, po naky dobe se to zlepsilo, tak sem si rek ze si zabrnkam na kytaru (uz par let hraju), a vubec sem nebyl schopnej si cokoli vybavit nebo zahrat, jak kdybych to drzel pomalu poprve....rek sem si ze to je uz moc, volam kamosovi at neco dovali... no tak hned jak sem dneska dosel ze skoly, tak sem to ubalil... treba se trochu zlepsim ;) holt to asi proste tak radikalne vysadit nemuzu
Čau pane, no není to lehká situace, pro zlepšení je třeba něco dělat, ale ono to půjde ;)
Jak už psali lidi výše, začal bych nějakejma koktejlama, kvalitní jogurtový pití, přesnídávky, jogurty, piškoty s mlékem a medem, vitamíny ; kvalitní šunku od kosti, sýr (spíš nějakej eidam, ne taveňák nebo s plísní), dobrý pečivo, kaše (brambor. etc..)..
Jeden konkrétní tip je REVITAL ACTIVE ALOE VERA který je normálně ke koupi v obchodech; Aloe Vera má jak známo vynikající hojící účinky, a to i zevnitř, což by určitě tvůj žaludeční i trávicí trakt ocenil.

Nejsem nějakej extraspecialista na výživu, ale doporučil bych prostě žaludek roztáhnul nějakým moc nezatěžujícím jídlem (popř. se i poptat u lidí, kteří do toho dělají víc; jakože doktor, dietolog atp.).
Určitě nepij na lačný žaludek kafe, jak jsi psal nahoře, poněvadž kafe může překyselovat žaludek, což by mohlo vést k dalším potížím (nechci strašit, ale myslím kdybys to praktikoval často), a takhle nalačno je to obzvlášť dost velká pecka (i pro srdce).
Nápomocný může být užívání nějakýho bylinkovýho čajíku, např. tenhle mimojiné podporuje chuť k jídlu a vstřebávání výživných látek a zklidňuje po zvracení - http://www.najadashop.cz/index.php?...&Idpr=269&rad=1 (k dostání i v kamenných obchodech se zdravou výživou, čajema atp.)

Holt tělo i psychika můžou někdy reagovat různě, a občas to může být dost nepříjemná reakce.. takovýhle psychosomatický potíže má víc lidí, vždycky se s tím dá něco dělat, důležitý je pořádně si uvědomit, že tohle není v pořádku a začít pracovat na zlepšení - jak jsem psal, klidně i ve spolupráci s odborníkem; bez studu tam klidně jít, oni rádi pomůžou, je to jejich poslání.
Inspirace například tu - DIETOLOGICKÉ PORADNY
Takhle pro povzbuzení chuti asi nebylo špatný si zahulit, nicméně z dlouhodobějšího hlediska bych hulení být tebou vynechal, když to dělá takovou paseku; neni to žádná prdel.

PSYCHICKÝ I FYZICKÝ ZDRAVÍ JE O DOST DŮLEŽITĚJŠÍ!!!

Dej kdyžtak info, jak to vypadá, věřim že se to zlepší; měj se fajn a držim palce ;)
iceCube
tybrdo, to zni az hruzostrasne za 3 dny dva rohliky a krajic chleba, je to jak kdyz nekdo kouri 20 roku tak ze dne na den taky nemuze, bez jakekoliv pomoci prestat, mam taky neco podobneho ale v hodne zmensene mire a chodim jeste do skoly takze hulit rano ani moc nemuzu-nechci... rano taky moc hlad nemam kdyz si nedam brcko... tady jde o to ze mozna je to pro telo sok najednou prestat palit ja bych si zkousel pred jidlem davat co nejmensi brcka a casem je zmensovat na hooodne maly az se to proste strati a vubec si toho treba nevsimnes, ale na skodu by taky nebyl specialista, ale spis nejaky mladsi protoze naky komous (odpurce drog co vsechno hazi do jednoho pytle) by te taky mohl vodfakovat.... Tak hodně zdaru a GoodLuck!! ;-)
mám pro tebe zaručenou radu...
kup si v lékárně pangamin, jsou to pivovarský kvasnice, po nich je opravdu velkej hlad, navíc to udělá dobře se střevama....a hodně pít vody, roztáhne ti to žaludek...
viva
Přesně, začala bych pít hodně vody,, neperlivou*** pokud něco chceš,nebuď líný...je ti špatně z jakýhokoliv jídla, protože máš stáhnutý žaludek,,to chce buď doktora nebo jíst hodně malých dávek, jelikož tvé tělo se chová jako při anorexii (aspoň že si to uvědomuješ:):).... Nechci tě soudit, ale pokud člověk hulí 2g denně, měl by sám chtít něco pro to udělat a ne jen o tom psát.
gogo99
příde mi, že máš psycho podmíněný potíže, že čekáš abs´ták, nebo tak něco....kouřím léta, pravidelně, denně, jen do zahraničí matroš nikdy nevozím, takže mám v roce cca 2*10 dní přestávku.....jediný, co je změna, když nehulim matroš, má velkou spotřebu tabáku, kterej jinak kouřím jen sporadicky.....a na hlad je nejlepší si jít zaběhat do parku....

jinak, když celej den makáš u PC a vypiješ litry kafe tak nečekej, že ti večer bude dobře, kafe dráždí žaludek.....sežeň si čaj, nejlíp PU ERH nic jemnějšího na žaludek co má v sobě kofein není...:-)
držím palec
ThomasK
No pánové.. a dámy.. Jak to tady čtu tak pro uklidnění můžu říct, že ve svých 19ti letech mám 55-56 Kg, tuhle váhu si držim možná už dobrejch 5 let... Nehulim moc spíš občas, naopak když se zhulim tak mam strašnou chuť na jídlo a taky jim na co přijdu, ale normálně toho moc nesnim.. Nevim, ani nějak nemam potřebu jíst, a už jsem se i smířil s tim že jsem v okolý nejhubenější, a tak si z toho dělám srandu..
Jak řekl jeden člověk "Kdyby byla válka, ty bys šel mezi prvníma" - a má pravdu..
Peace and Love ;)
citace:
Původní příspěvek od Claune
mám pro tebe zaručenou radu...
kup si v lékárně pangamin, jsou to pivovarský kvasnice, po nich je opravdu velkej hlad, navíc to udělá dobře se střevama....a hodně pít vody, roztáhne ti to žaludek...
- dalsi dobra rada, ja ti snad poslu karmu :teef:



Pangamin je opravdu dobra vec, uzivam par mesicu (ne kvuli huleni) a je mi fajn, ta chut k jidlu skutecne roste :) Obsahuje mnoho vitaminu, ktere ti chut k jidlu vrati.


Pridam i svou radu, jez jen "kvalitni" potraviny, ktere ti chutnaji;) a od vseho trochu, je lepsi udelat bohaty talir a vyzobat jen to co ti zrovna chutna nezli do sebe tlacit neco kvuli hladu...
Homer Jay
No vidíš já si navyk na ranního braníka a to tě probere! Roztáhne se ti krásně žaludek a můžeš chálovat. Jinak po ránu bych asi taky nic nepozřel... Teda bez zmíněnýho pivka nebo brka.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma