Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Předřadník - jde 250 i 400w? - Klikni zde pro originální téma
strejdaa
Dobrej, nikde jsem nenase a jsem velky anti-eletrikar tak nevím když si chci koupit 400w na květ a 250w na růst tak jesi potřebuju 2x předřadník a to vše nebo jesi stačí vyměnit výbojkymisto 250 našroubuju 400 a jede to dal ? diky za odpovedi vsechny ...
Hy3nA
předřadník musí odpovídat wattáži;)
Čusssssssssssssssssssss
Na 400W lampu 400 předřadník...........

Na 250W lampu 250 Předřadník..............

Picccccccccc:bounce: :jumper:
strejdaa
jo diky moc neco co by by ten predradník převedlo asi neni co ? ... Tak to si asi koupim2 400w nebo 1 na rust i květ jesi seženu no .. :)
space.pussy
Podle mě, nejjednodušší řešení je koupit 1x 400W předřadník + 1x 400W MH + 1x 400W HPS. Předřadník nic "nepřevede" (z 250W na 400W). Předřadník je totiž zapalovač + tlumivka + kondenzátor, akorát je to již zapojené a někdy i v "hezké krabičke". Zapalovač by Ti eventuelně mohl fungovat na 250W i na 400W výbojce, tlumivka však rozhodně nikoliv. Kondenzátor tam v podstatě nemusí být (ale je dobré ho tam mít -- neplatíš za jalový výkon). Projdi si Elektrická zapojení všeho možného -- hodně se z toho threadu dovíš a pochopíš, proč nemůžeš mít na 250W předřadníku čtyřikilo a naopak (a taky hodně jiných věcí).

Pokud Ti jde o dlouhodobou úsporu (t. j. radši obětuješ vyšší vstupní investici za cenu, že se Ti to v krátké budoucnosti vyplatí), pak navrhuji řešení následovné: Kup si 1x 400W MH výbojku, 1x HPS výbojku a 1x 220W nLite self-blue zářivku. Dokud budou rostlinky malé, sviť na ně tou 220W (má v sobě předřadník, nemusíš nic řešit, pouze našroubuješ do stínítka). V této fázi by bylo neefektivní prát na to 400W, protože a) chceš vysokou vlhkost, ale čtyřistovka moc topí -> těžké b) pokud jedeš hydro, a chceš mít výbojku blízko ke kytiz, které jsou jěště mrňavé, bude se Ti moc zahřívat roztok. Tyto problémy lze eliminovat právě použitím 220W nLite, která téměř vůbec netopí -- nespálí Ti to ty malé, nevyvinuté rostlinky a zároveň ušetříš za elektřinu.

V další fázi, když kytíz podrostou a zesilnějí, můžeš vytáhnout 400W MH a tím dosáhnout rychlý růst a bujné větvení. No a v poslední fázi -- květ -- tam dáš ten sodík...

Howgh. :faq:
strejdaa
jo diky moc, velice si mi stímhle pomohl, jsem tu nový a skřín si teprve dělám takže to budu pěstovat poprví a jsem takovej nejistej tak ptam do budoucna... díky moc
strejdaa
jo diky moc koupil jsem si 400w předřadník + 400w phillips HPI nebo jak to je na růst za (1200,-) a ted si budu kupovat něco na květ ale ještě nevím pořádně co .. asi zase phillips ale zase je to 900 ale asi na tom něco bude ne ? ..
Kup si tuhle http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...elite-SHPS.html
kámoš pod tim valil o oproti klasice 400w fakt vetší pálky v N-lite vědej jak udějat výbojku ;)
Nebo Philipse Green power.
Hanyz
jj Green power od Philipse je fakt libová výbojka, sice o něco dražší, ale co to je investovat pár set stovek na víc, které se bohatě "vrátí"
Kripix
citace:
Původní příspěvek od Hanyz
jj,ale co to je investovat pár set stovek na víc, které se bohatě "vrátí"

to je docela dobra investice - par set stovek, kdyz je par 2 tak to mas jenom 20 000kachli:D
abych nebyl OT taky bych byl pro predradnik o vykonu 400W a koupit jak sodik tak metlu...
strejdaa
Jo jo diky tady už to skončílo ... už mam koupíno
Díky všem


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma