Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
novic-muj pestebni plan - Klikni zde pro originální téma
donsalvatore
Zdravim vsechny growery, po peclivem nastudovani faq tu davam svuj prvni prispevek. Byl bych vdecnej komukoli, kdo by me kdyztak poopravil jednotlive body, upresnil v urcitych vecech,pridal vlastni komentar apod.

mam homebox 1.8(metr ctverecni na plochu). mam objednana feminizovana seminka. vim ze je tu riziko hermafroditu a mozna to nebyla nejstastnejsi volba pro amatera jako jsem ja, ale to teprve prokaze cas.
1.) seminka chci nejdriv dat do navlhcene vaty,kde by me mely vyklicit.
2.) pote je chci dat zasadit do rockwoolu pod 400w sodikovou lampu a nechat je v rockwoolu tak dlouho,dokud trochu nepovyrostou. pote je presadim do 10l kvetniku. A ted prvni dotaz. neni 400 watovka na teprve klicky moc silna? nemuze je to nejak poskodit,prestoze bude dodrzovana bezpecna vzdalenost lampy od klicku zasazenych v rockwoolu?(tusim pul metru?) presneji je to lampa pro rustovou fazi-4300k,35 000lm. vim, ze zarivka by tu byla asi vhodnejsi,ale je to urcity cenovy komprosim-zarivka by zase asi nebyla dostatecna pro zbytek rustove faze.
3.) na konci vegetacni faze vymenim lampu za 400w sodikovku pro kvet(2100k,58500lm)

a jeste k vetrani-jsou nutne vzdy dva vetraky-jeden pro odsavani vzduchu a druhy pro nasavani nebo by mel stacit jen jeden?

a nakonec: jak presne funguje regulator otacek?-mel by to pro upresneni byt zaroven kombinovany hygrostat s termostatem. znamena to, ze muzu menit rychlost otacek vetraku, teplotu a vlhkost v homeboxu oproti okoli? kdybych mel v homebox ve studenem a velmi vlhkem prostredi, rozumim tomu tak, ze uvnitr si nastavim vlastni teplotu a vlkost plus prutok vzduchu? k cemu jsou pak zvlhcovace a odvlhcovace? jsem z toho trochu paf. konkretne se jedna o tento vyrobek: http://www.growshop.cz/katalog/deta...735281355197196

diky moc a moc za pomoc!!!
JAHmaican
Čau

Hnedka u bodu 1, bych viděl riziko v tom, že se ti klíčky do vaty mohou zamotat a zlomit.
Radši je dej do papírovejch kapesníčků, třeba 3 vrstvy dole i nahoře, tak to dělám tedy já.

Co se týče toho světla, tak pokud se bojíš, mužeš nechat klíčky v rockwoolu klidně pár dní jenom za oknem.
I když myslím, že by to vadit nemělo, ovšem nijak extra do toho nevidím,tak ať se k tomu kdyžtak vyjádří nějaký zkušenější indoorista.

Otázka - co že sis to koupil za semínka?

Jinak vítej a uspěšný grow přeji.
donsalvatore
je to od dutch passion. snad jsou spolehlivi a poslou co maji. Jinak model white widow. uvidime co z toho bude...:)
Hy3nA
čus - hel ten přístroj, ten v sobě topení a zvlhčovačku zabudovaný nemá, ten se prostě stará o to, že když na něj zapojíš zvlhčovačku, topení a nějaký větrák a pak si nastavíš že chceš 25stupňů a 50% vlhkost tak bude ty spotřebiče pouštět tak, aby tohodle docílil.

jinak když máš dostatečně silnej odtah, tak přítah může bejt pasivní.

a osobně bych teda do tý věci za 6000 nešel, hygrostat seženeš tady v bazaaru za 600, termostat a regulátor seženeš v kdejakym elektru, nebude to sice v kupě a "nejlepší" zapojení, ale ušetříš půlku a budeš k tomu mít i ty spotřebiče. IMHO
donsalvatore
jo diky to jsem presne potreboval vedet. cili rikas blbost vyhodit za to 6k, kdyz se to da sehnat takle jak pises...uvidim na kolik by me to celkove vyslo a jestli to bude fakt tak markantni rozdil, tak se priklonim k tomuhle reseni. mas s tim osobni zkusenost? je to slozity pospojovat a tak? No bude to teda kazdopadne pekna tovarna.. vetraky, regulator otacek,topeni,termostat, zvlhcovac, hygrostat, vybojka s preradnikem, casovej spinac...

samozrejme za dalsi nazory a podnety budu jen rad:)
Hy3nA
no ten hygrostat tady v zahradnickym bazaaru je jako spínačky, regulátor otáček má kde kdo.... a ty máš tu skříň v extrémě vlhkym a studenym prostředí, enbo jí máš v nějakym normálnim prostředí? protože jestli jí máš normálně tak termostat asi ani nepotřebuješ. :)
donsalvatore
jak je to s vlhkem popravde nevim, nemeril jsem. teplotni vykyvy jsou ale znacny-v noci na den to dela rozdil az pres 20 stupnu.
Hy3nA
aha a už si přemejšlel čim teda budeš topit?
donsalvatore
zatim nevim, budu se s nekym muset o tom poradit. ty bys mel nejaky tip? neco, co by se dalo automaticky spinat, abych k tomu nemusel chodit kazdou chvili a ladit teplotu. navic az zacne byt venku tepleji, budu to muset zase spis chladit.
Hy3nA
chlazení ti zajistí dostatečně silnej odtah, nebo aspoň z větčí míry.
a to topení nevim, dřív bejvaly v bytovejch koupelnách takový přímotopy - Etavíra se tomu řikalo, to by mohlo fungovat, ale jak by to bylo s bezpečnstí v látkovym boxu...
donsalvatore
obycejny primotop by tam asi sel, ale nevim jak to napojit na ten termostat a co spotreba...uz tak mi ta 400w plus vetrak dela vrasky..
Hy3nA
no tak topení mívaj nejmíň kW.. to se připrav, že to bude největší pálka z celý skříně..

jestli tam sou takový výkyvy, tak by bylo třeba dobrý celou skříň zaizolovat nějakym rockwoolem nebo něčim podobnym, pak by to třeba nebylo tak markantní


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma