Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Canabis vs Mononukleoza - Klikni zde pro originální téma
Don Corleone
Čau lidi! :-)

Mám takovej problém... Dostal jsem mononukleozu, nic příjemnýho celkem nemůžete nic moc jíst pít atd, ale! Zajímalo by mě, jestli někdo víte, jestli vadí když si čas od času pobafám ze šlukovky. Člověk by se rád trochu rozptýlil, ale nejsem si tak uplně jistej, že je v pohodě, když si pohulíte a máte mononukleozu, jelikož mám takovej pocit, že THC zatěžuje játra, což se při týhle nemoci nesmí dít. Takže můj dotaz spočívá v tom: Víte někdo, jestli můžu nebo ne? Resp. Máte z tím zkušenosti? 3-5 měsíční klid na játra je docela dlouhá doba a já bych si je nerad zrušil v tomhle věku... Díky a ať Vám rostou!
Dr.Shadow
Ve zkratce: Není to dobrý.

THC je značná zátěž pro játra zdravý. Natož pak pro játra poškozený mononukleozou.

Mimo jiné THC snižuje aktivitu imunitního systému, po mono je člověk už takhle náchylnější k nemocem a musí se hlídat, tímhle bys to jen podpořil.

Lepší je se napřed uzdravit, počkat na srovnání jaterních testů, a dalších výsledků (obsah EB viru v těle), jakmile bude vše v pořádku, dalo by se o něčem uvažovat.

Podotýkám, že to může být silně individuální, u každého probíhá mono jinak a na každém se i jinak podepíše. Zažil jsem, a nic příjemného.

Přeju brzký uzdravení.
Don Corleone
No, tak trochu jsem to tušil. Nicméně díky za odpověď. :-) Nezbává, než čekat, ale... Kdo si počká, ten se dočká. Každopádně díky za info.
žádnou paniku,měl jsem jí, dost vysoký jaterní testy, 2 měsíce jsem nehulil a testy se furt houpaly na tom samým zvýšeným..inu začal jsem hulit s tím, že když se to zhorší, přestanu a ejhle, najednou byly o poznání lepší,tedy přitlačil jsem na pilu a hulil tak 6jointu denně a do dvou měsíců bylo po zvýšených testech a omezeních..neříkám, že mi tráva pomohla,spíš mi pomohl ten klid a pohoda v kterej jsem po ty vyhulený měsíce byl, a o tom to je, tráva zatěžuje játra minimálně,kdežto stres a hormony v něm vylučovaný představujou největší zátěž pro celý organismus a při tomto onemocnění především pro játra..a ono nařízení typu nesmíš tohle a tamto člověku na klidu nepřidají ...................... ...ale rozhodně mi tráva neublížila...
Dr.Shadow
Ydom: Souhlas, psychika hraje u týhle nemoci svoje, člověk snadno upadne do depresí a podobně, ty ke zlepšení stavu po mono rozhodně nepomáhaj, spíš naopak.

Nesouhlasím ovšem s tím, že by mj byla minimální zátěž pro játra.
Právě játra hrajou v metabolizaci THC největší roli, právě v játrech dochází k rozkladu (metabolizaci) drogy.

Jednak samotná "detoxikace" organismu (nějaká ta oxidace, sloučení s hydrofilní látkou a vyplavení do plazmy, ze který to separujou ledviny do moči), a jednak taky značnou zátěž představuje samotnej efekt THC, zrychlení metabolismu, kdy játra musej dodat tělu daleko víc energie.(je jedno jak to na tebe působí, tělo si vezme víc)

Mj bych v ranný fázi po mono vynechal, ne proto, abych měl "klid a jistotu", ale protože to může dost zkomplikovat léčení a rekonvalescenci.
Mono je závažný onemocnění jater, jakýkoliv oslabování ať už imunitního systému, nebo jen blbý nedokysličení vlivem kouření (ať kouříš, co chceš) je špatný a pro tebe jen oddaluje uzdravení.

Enjoy.

Zdroje: Biotox, knihovna 1.LF UK (sry, nepamatuju si jména knížek:o))
marihuna je dnes ještě natolik neprobádaná, že ani klinické studie nemluví jasně.mimo to, ještě před několika lety nebylo jasné jestli se cannabioly podílejí na psychickém rozpoložení člověka..dnes už víme, že cannabioly si tělo vyrábí samo..lečebné učinky se pořád hledají..otázka je, proč tak intenzivně a proč vyznívají tak nejednoznačně....thc jako látka taková nezpůsobuje otravu!!narozdíl od alkoholu(kterej je samozřejmě při této nemoci absolutní tabu..) a nikotinu...vše souvisí s mechnismem působení MJ a hlavně psychikou člověka..východní filosofie říkají,že tělo je odrazem duše..neustálý stres dnešní doby klade na psychiku člověka obrovské nároky a pak onemocnění jako je mono udělá člověku t.z. čaru přes rozpočet a vyřadí ho nejméně na půl roku ze života, na kterej byl zvyklý..pak vyzníva ta otázka-nebavím se o depresích-vliv stresu na organismus je všeobecně známej a devastující.první co mi lékař zakázal byl alkohol,nikotin,tuky a stres..ale bavím se o pozitivním působení mj jako přírodního odbourávače stresu a pokud bude fungovat tak jako u mě(naprostá lehkost bytí:)) pak přínos převáží negativa,což je v tomhle případě forma podání.(jináč játra vydávají více energie i po pozření mineralní vody(vitamínů:)),to nemůžu brát jako argument,protože míru té energie nikdo nikdy nezměřil)..sám mj již 5let neužívám,2 roky nekouřím nik a jsem skoro abstinent...ale do teď si myslím,že to, že jsem v tédobě kouřil bylo přínosné..(v první fázy rozhodně nic). to tak naokraj:)

záleží co si ze všech těch studií vybereš.čiže to může být např. toto:)

Okamžité účinky užívání marihuany zahrnují zrychlený srdeční tep, dezorientaci, nedostatečnou koordinaci těla, často následovanou depresí nebo ospalostí. Někteří uživatelé trpí záchvaty paniky nebo úzkosti.
Problém zde však nekončí. Aktivní látka kanabisu, THC, zůstává uložena v tukových buňkách a orgánech jako je mozek, pohlavní žlázy (varlata a vaječníky), slezina, játra a plíce.
Co to pro vás znamená? I když přestanete drogu užívat, můžete se po celé měsíce nebo dokonce roky potýkat se škodlivými fyzickými a psychickými vedlejšími účinky.
Kouření marihuany a hašiše způsobuje větší poškození plic než kouření tabáku. Riziko rakoviny plic je u kuřáků marihuany mnohonásobně vyšší než u kuřáků cigaret. Marihuanový kouř obsahuje o 50 až 70 procent více rakovinotvorných látek než ten cigaretový a jeden joint odpovídá 5 tabákovým cigaretám.
Chroničtí kuřáci marihuany často trpí bronchitidou a záněty dýchacího ústrojí.
Marihuana mění strukturu spermatu a deformuje jeho buňky. I malá množství marihuany mohou u mužů způsobit dočasnou neplodnost.
Užívání marihuany může narušit menstruační cyklus u ženy. Těhotná žena, která pravidelně kouří marihuanu nebo hašiš, může předčasně porodit dítě s nedostatečnou porodní velikostí a hmotností.
Studie prokázaly, že duševní funkce lidí, kteří kouřili spoustu marihuany, jsou oslabené a zmenšené. THC obsažené v kanabisu narušuje nervové buňky mozku a negativně tak ovlivňuje paměť.
Kanabis je jednou z mála drog, které způsobují abnormální dělení buněk, což vede k těžkým dědičným vadám. Během posledních deseti let se uživatelům marihuany narodilo mnoho dětí se sníženou iniciativou a schopností se koncentrovat a jít za svými životními cíly. Studie také naznačily, že předporodní užívání drog může u dětí způsobit vady, duševní deformace a zvýšené riziko výskytu leukémie.
Dr.Shadow
Vše je dvojsečný, i tohle, ale upřímně jsem rád, že jsi zareagoval tímhle způsobem..:)

Já bral v potaz pouze akutní stav po mono, kdy je tělo hodně oslabené bojem s EB virem a játra nepracují tak, jak by měla. Samosebou, činnost jater není konstantní, mění se podle spousty faktorů, počínaje genetickou výbavou, přes duševní stav, přijatou potravu, vydávanou energii při námaze (duševní i fyzické), denní doby atd.

Nejde přesně o to, kolik játra té energie vydají, ale že musejí pracovat víc, než je nezbytně nutné. Tak na co je zatěžovat.
Kouření Mj by nemělo mít nějaký zásadní vliv, člověka to nezabije, ale zpomalí to uzdravení, stejně jako nedodržování diety.

Vliv na psychiku je ... pochopitelně ... kladnej, při rozumném užívání.
Klid a duševní pohoda JE důležitej faktor, opět souhlasim, mě osobně to pomohlo od depresí. A přesto nepatřím mezi pravidelný uživatele..;)

Co se alkoholu týče, osobně zatracuju srovnávání s Mj v tom směru, že alkohol je "menší zlo". Tohle je bohužel názor dost krátkozrakej a omezenej. Vliv alkoholu na zdraví je fatálnější.

Doporučil bych nemocnýmuuvařit nějakou dobrotu, případně si trochu evaporovat, no nebo, konečně, pomoct si vodnicí. Ono kouření jako takový je daleko škodlivější, než samotný občasný užívání THC (nespecifikuju záměrně formu podání).

Pro léčebný účely? Proč né!:leaf:

Mj zdar, nemocem zmar...;)
Don Corleone
Díky, díky, zase mám o něco jasnější představu. V současný době jsem asi měsíc po tom, co mi mononukleozu zjistili a příští úterý mažu na první jaterní testy, tak uvidíme. Fakt, že nad způsobem užití, jsem se nezamýšlel. nejsem nějaký ortodoxní kuřák Mj a nikotin si dopřeju čas od času ve vodní dýmce buď doma nebo v práci. (Jsem čajovník :-) ) Zkrátka počkám na výsledky prvních jaterních testů a uvidíme co bude dál.... Na dietu jsem si už docela zvyknul a psychicky se cítím taky docela dobře, tak uvidím no...

Ještě jednou díky za obohacení! :-D
kubis.h
no kamos ji taky mel...nezavidel sem mu to to vubec...ale hulil jak drak a vylecil se rychleji nez mel...takze podle me nemusis mit strach ze se neco posere ale je pravda ze kazdy je jiny....
M.a.a.x.
Co jsem čet nějaký vědecký studie na nemoci, neřikám konkrétně mononukleóza, jsem se dočet, že záleží hodně na člověku, psychyce atd.
U některých lidí se nemoc zhoršila a u některých zlepšila, potvrdili sice pár nemocí, který to léčí např. u špatného prokrvování očí a zhoršení vidění, při použití marihuany se to hodně zlepšilo (prokrvilo), ale pouze u lidí, který nehulí, u lidí, který hulí se nic nezměnilo.
Samozřejmě je na tobě jak nakládáš se svym zdravim, ale nic se nemá přehánět a trochu si pohulit na zlepšení nálady a tudíž lepší psychyka, míň stresu = lepší uzdravení, protože stres a psychyka člověka je hodně důležitá, nadruhou stranu, jestli se bojíš, že se to zhorší bych to nezkoušel, protože pak na to možná budeš myslet, jestli to nebude horší , tim to podlomíš a bude to horší. Pár článku jsem o stresu působících na zdraví čet a i mírné obavy atd. dokážou nemoc zhoršit.
Mishelou
Hele měl jsem mononukleózu v červnu ... 4 týdny jsem se potil v posteli a myslel že bude po mě....celou dobu jsem nehulil a snažil se držet diety,ale když mi doktorka řekla že játra jsou jakž takž cajk,celý dva měsíce jsem prochlastal a prohulil. Je tomu už rok a stále žiju :) . hold co mě nezabije to mě posílí ! :punk:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma