Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Večer na téma.... - Klikni zde pro originální téma
DeeJah
Už dlouho přemejšlim o tom jak by se dala zvýšit informovanost našeho národa o naší milované rostlině. Svými (často pomalými) myšlenkovými pochody sem nakonec dospěl k tomu že nejlepší způsob jak toho dosáhnout je medializace a to v tom nejhorším slova smyslu, tedy skrze televizi. Jednou za čas se na ČT objeví večerní program komponovaný na nějaké téma-( v minulosti to byl např.čaj) a tak sem si řikal že by nebylo špatný kdyby se za spoluúčasti v televizní branži zasvěcenejch lidí připravilo pár dokumentů o konopí jako takovém a možnostech jeho využití v průmyslovém odvětví. Široká věřejnost by pak možná změnila svůj postoj ke konopí a jeho neustálému zatracování....
Rád bych věděl co si o tom zbytek osazenstva grouvru myslí a jestli má někdo kontakty na lidi který by se byli schopný podílet na realizaci týhle zatim utopický představy.
Keeep growin´
xhtml
Napad je to dobrej, ale spis by me zajimalo jak to chces uskutecnit.
Lionhead
To by bylo dobrý říct lidem pravdu o trávě...ale ten problém je fakt to, jak by se to udělalo. Není tady na groweru někdo s většim *vlivem?*
DeeJah
Myslim že existuje spousta lidí kerý se znaj s lidma z televize.Kamrád zná například pár lidí z produkce a taky ňáký lidi co to uměj s kamerou. Myslim že natočit dokument není tak těžký, zvláště když máš k dispozici hodně materiálu a lidi který sou ochotný něco udělat pro dobrou věc a co sem se doslech tak lidi co dělaj do televize taky nejsou uplně svatý - dyť dneska už pálí skoro každej jenom to nikdo nechce dát pořádně najevo.
Lionhead
Anebo to dát někam na net...ale kdo by stahoval 50MB (nebo i víc) filmeček...televize nebo rádio...no něco se z toho snad vyklube
Era
Tak nějak mám dojem, že lidi od netu hulej aj bez vylepšování obrazu Kytiček. Důchodci a pivaři si nic stahovat nebudou :(
TV to zase neodvysílá jen tak (proces tvorby programu je komplikovaný a podřízený nesympatizantům) :(
Avitas
A nezapomeňte přátelé, že jakmile vstoupí zde tolik známá novela v platnost, tak se takového tématu bude TV bát jako čert kříže, protože jediná zmínka o tom, že může být travka obohacením života bude trestný čin.

Muselo by se to hrát celé jen na konopí jako léčivou bylinu a pak to zase tak úplně účel nesplní a i tak to zůstane pro TV ožehavým a rizikovým tématem.

Tahle "nepatrná" úprava zákona skutečně tuhle cestu úplně zavře a možná právě propagace konopí jako alternativního léku zůstane jednou z mála možností, jak se ještě vůbec veřejně k marihuaně vyjadřovat kladně.

Pokud lidé pochopí, že může marihuana léčit, budou se na ni celkově dívat jinak. Pokud budete zarytým odpůrcům vysvětlovat, že to není jako heroin, nebudou vám vůbec rozumnět. Pokud lékař prohlásí, že může být využívána jako lék, tak to najednou chápou. :)

Zkrátka změnit pohled veřejnosti na tuto rostlinu skrze lékařské využití by bylo zapotřebí nejvíc. Že se dá užívat pro radost, připustit až potom. Na to není společnost momentálně vůbec připravená.

Neberte to jako kritiku, naopak, všichni určitě občas přemýšlíme, jak situaci vylepšit, ale máme hodně odhodlání a málo prostředků. Ale sem tam nějakej výsledek je. Jednou se takhle diskutovalo v menší společnosti a já jsem svými argumenty "vylepšoval" pozici travky a moc se to nedařilo a najednou se zamyslel jeden z přítomných, lékař už v důchodu a povídá "já bych marihuanu úplně legalizoval, vůbec nic by se nestalo".

No a to mně hrozně potěšilo a všichni se najednou tvářili jako že jo a proč vlastně ne.

Tak asi tak :)

Cpt. Pierre
Je to DJi dost nerealistickej plán eště ke všemu v dnešní drogám ne příliš nakloněný době.a do prvního července to nestihnem ani náhodou.
DeeJah
Je pravda že novela zákona by tuhle uz tak dost nereálnou predstavu eště víc znemožnila, ale i tak si myslim že by se dala určitým způsobem obejít. Neuvažoval sem o tom že by pořad měl sloužit vyloženě jako propagace marihuany jakožto "drogy" ale jako propagace rostliny konopí a zvláště jejího všestraného využití. Kdo vás může zažalovat za to že se snažíte zpopularizovat alternativní způsob výroby průmyslových produktů nebo umělé výživy pro pacienty po těžké nemoci? Navíc kdyby v tom pořadu zaznělo že jeho autoři se neztotožňují s legalizací marihuany, i když to tak ve skutečnosti třeba není, tak by jeho účel nabyl na důvěryhodnosti a nám by to myslim i tak prospělo. Nevim jak pro vás ale pro mě je problém ekologický devastace naší planety poměrně důležitější než otázka legalizace. Mimochodem, myslíte si že se bude po schválení novely pohlížet třeba na Zprávu Ministerstva zemědělství o vhodnosti pěstování konopí v České republice pohlížet jako na dokument propagující jeho pěstování?
Keep growin´
DeeJah
2 Cpt.Pierre

Zdravim Captain!
Myslíš že bude někdy politická situace nakloněna řešení zásadních problémů?
Bejt skeptik je sice pohodlný ale nikdo tim zatim ničeho nedosáhl....jenom tak pro zamyšlení :-)
See ya
drinker hulič
Pokud vim, tak je CT povina!(ze zakona!)! vysilat pro mensinoveho divaka. takove diskusni porady jako Linka neduvery sleduje asi tak dvacet lidi a presto to tam je! je to pro mensinu, ale nas je vic! :) nemuselo by jit o propagaci, jen o nastin kladnych (i zapornych) vlastnosti travy - a pravda nemuze byt postizena!
(hlavne ze tam ale je ten porad Muze to byt i vase dite. v ukazkach si holka odpaluje uplne v pohode a to propagace neni?)
Era
Za to léčení a tak 2Avitas K+
Souhlas, je to jedna z možných cest :)
Cpt. Pierre
Nekoukám na to skepticky, ale důležitý jsou činy.A obávám se,že ne každý v jakékoli TV se odváží takový pořad odvysílat a ještě k tomu po tom, co novela nabyde platnosti. Hodně lidí v republice se o pěstování konopí ve velkém či pouze pro vlastní potřebu na území ČR dovědělo z tý podělaný akce těch zkurvenejch dýlů ze sobotních zpráv-13.4.2002 a to v nich určitě vyvolalo převážně negativní dojmy z pěstování a stávajícím odpůrcům konopí to jen pomohlo.
V případě realizace takového projektu bych to ale spíš viděl na seriál(např.5 dílů), kde by se na tuto problematiku pohlíželo vždy z jiného úhlu, a ten by myslím na lidi teprve dostatečně apeloval ke změně přesvědčení.
Hodíme o tom pokec třeba zejtra mistr DJ.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma