Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Matkárna BIG PROBLEM , svilušky ?? - Klikni zde pro originální téma
bossfic
Zdravím možná to některé pobouří že to sem nepatři ale když se to někumu nebude líbiti tak to pak smažu co vyřešim problém. Jde o to že mám matkárničku mého Orange bud opečovávaná kyti se najednou sype a nemůžu dojít proč. Prošel jsem galerii nemoci rostlin a nepodařilo se mi identifikovat příčinu či možný lék tak doufám že mi někdo poradí.

Popis: na kyti se začli objevovat bíle skvrnky respektive na listech. Skvrny nejsou zkrz listů ale jen na vrchní straně. Okraje listů postupně taky jdou do běla přidávám fotky tak doufám že mi někdo poradí...

Předem díky...
Dadenka
skus se mrknou po skříňce zdali ti tam nelítá/ neleze ňáká mrkta, vypadá to jako na ňákýho cizopasníka co se ti krmí na listech (nabodává je a saje z nich šťávu). Na plíseň to vevypadá, předpokládám že zálivka se nezměnila. Skus ošetřit slabším rostokem na sviluše........... nedovol jim se moc rozmnožovat (nebo nákazu šířit)! ! ! Nejvíc napadený listí dej pryč (nejlépe uplně z bytu) popřípadě skříňku vytři hadřičkou se savem.
jestli ti tam nic neleze..tak prolej kvetinac cisstou vodou a zmer si co ti z nej vytejka jak EC tak ph..abys vedel jaky mas hodnoty v kvetniku
breeder
nazdars,
máš to brutálně napadený sviluškama,
tento problém je tu již několikrát řešen,
přeji ti vítězný boj
bossfic
jeste jeden dotaz co na ty ku... nejlepe zabira?... a problem je ze ty listy uz jsou docela v prdeli vsechny i tak je otrhat?
breeder
- hoď sem fotku jak velký máš kytky, ať je vidět jestli je můžeš otrhat,
- na ošetření doporučuju nějakou chemku, ale musíš hledat, zhlavy si to nepamatuju
bossfic
je to takový keř, vysoky cca 30 cm a hodne do sirky... kdyz koupim tu chemku co se stane s temi listy co se otrhaji? chcipnou ci co?
saiklon
ne ty vole asi kdyz je otrhas tak budou dal zit:smash:
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od bossfic
... co se stane s temi listy co se otrhaji? ...

Ty budou otrhané a ... světe div se... uschnou :)

Postřiků na svilušky je hafo- Biool, Omite,... stačí si vybrat a hlavně vytrvale aplikovat, jeden postřik nestačí. Svilušky nesnesou vlhkost, takže rosit, rosit a rosit
xmalcolm
Zdar a sílu
dospělci Omite
dorostenci a kojenci Nissorun (používá se jako prevence při pěstování chmele) :D
nicméně zvážil bych smysl při tak silném napadení :(
dokktor
xmalcolm: zkusit to može. i tak silně napadená kytka to dokáže rozchodit. radil bych ale otrhat jen ty nejvíc napadené listy, kydž to orve celé, tak to spíš chcípne. to, co je na fotkách vypadá tak na hraně.
Hanyz
dokktor- nejde ani tak o to, jestli to kytka rozdýchá, ale o to, že po takovém stresu z ní nebude kvalitní matka
grizly
to Hanyz: Souhlasim s tebou ty matky uz nebudou tak kvalitni.

to bossfic: Jestli ti zbyly nejaka seminka tak bejt tebou matkarnu radne vicistim a vystrikam chemkama proti svilucham.a zacal bych od zacatku......pokud chces mit kvalitni nevystresovany matky udelej to tak.
S tema napadenyma by to taky jeste slo ale co kvalita.........?
pestu zdar
hanyz grizzly-blbost meli jsme matky nekolikrat napadeny snad uplne vsim insektem co jde a klony jsou z nich porad strejne me dokonce prijde ze kazdym mesicem navic i o fous lepsi..
ale zas jestli je to mala kytka a mas moznost nakejch jinejch dobrejch semen tak mozna lepsi zacit znovu a bez sviluch
jestli ale chces tu matku joo udrzet obednal bych prirodniho predatora v cechach se tim zabira tahle firma
http://www.biocont.cz/skleniky.html#
neporadim ti jak fungujou ja neziju v cr a obednavam od biobestu z belgie
Thorr
Deth. jj taky souhlasim s tim že když vystresovanou kytku pořádně zrevegetuješ může z ní bejt hodne silná a dobře rodící matka, přeci jen malinká rostlinka se silnými stonky rodí hodně silné řezy a silného malého keříku docílíme správně zvládnutým stresem, doporučuju to pár dní stříkat všechno postřikem biooil pak dodat zálivku s roots stimulatorem a posílit přísun živin z postřiku, takže třeba fishmix+phytamin+vermesfluid radej min než doporučené hodnoty a použít víckrát, když uvidíš že to kytky snášej dobře, ale já to takhle míchám, ještě přidávám leafcoat od biobizz... jestli ti vadí smrad z fishmix, dej dvojnásobnou koncentraci vermesfluid... jinak jestli je ta mamča už trošku starší tak to určitě může rozdejchat a zase pěkně rodit ;)
už jsem delší dobu nic nezasadil, tak jsem si teď vybral dluh od jednoho kamaráda a řízky co mi dal byly dost připálený od lamp, a ty co měly uplně opaleny pupeny přežily jen s takovouhle péčí, ale už se začínaj rozjíždět a je to mazec, pět pater v centymetru a půl rostlinky :-) a stonky maj už hodně pěkný uvidím za tejden možná si z některýho udělám pár řezů pro zopakování, hehe tohle je fakt droga to pěstování ;) tak zdar a ať ti přežijou ;)
breeder
škůdci a řešení
http://grower.cz/forum/showthread.p...t=%2Bsvilu%9Aky
http://grower.cz/forum/showthread.p...t=%2Bsvilu%9Aky
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Celller
Jinak divim se, ze si nepoznal svilusky, je tu o tom spousta threadu, mohl si predejit takovemu rozsireni, jeste pripravek Svilustop, ale to je skoro to same, jako ty co ti tu doporucovali, me na svilusky pomohl, sterilizuje svilusky a ty pak vymrou
hell
Omite nařed' destilkou a vymacej cele kytky nejlepe ponorit do kyble
nech okapat oschnout a znovu zopakuj veř ze to nebudes muset opakovat a vse bude jak ma byt :)
pexeson
[QUOTE]Původní příspěvek od Hanyz

Svilušky nesnesou vlhkost, takže rosit, rosit a rosit
[/QUOTE

Neni nejlepší nápad-smutnice a třásněnky si ve vlhku přímo lebedí.
Hyde
bossfic: Pár lidí se ti tu snažilo pomoct. Určitě by si zasloužili i nějaké to díky, pokud nerozesíláš non verbal karmu. My ostatní bychom ale rádi věděli, jak sis s daným problémem poradil. Každá osobní zkušenost je dost dobrá. A když se řeší průser, tak tím tuplem. Nuže?
Tak ať se ti daří.
H.
TERMIX
Pridam jen ze tu bylo opomijeno SMACEDLO ktere je nutnosti u aplikace cehokoliv v postriku ,osobne uzivam WetAgent (drahy).Levne reseni je JAR nebo RAJ a to 5 kapek na litr. Svilustop 3x aplikovany(na dolni stranu listu) po 4-5 dnech vyresi problem ze Sviluskama na 100%. V tomto pripade je ucina pouze chemie,pri takovem napadeni je to jedina moznost.TX.
gantali
Pokud ty řízky budeš mít pro sebe(třeba na out),tak bych to ještě zkusil,ale na prodej tak napadenou matku určitě ne(máš tam i pavučinky),mají rádi teplo,takže vlhkost na plno 100%,rozprašovačem spodky listu postříkat a svilušky se pokusit otřít hadříkem třeba,je tady o tom spoustu témat,tak čti!
Řekl bych nejčastější škudce který se musí hned odstranit,protože jestli se mu ve skřínce daří(teplota atd.),tak ti během dne zničí celou urodu,kámošovy ty svine 2 dny zpátky taky napadly kytičky,koupil na ně nějakou chemku,prý že je tím všechny zničil i okolo skříně,tak se ho zeptám co to bylo zač a dam ti co nejrychleji vědět.určitě se vzpamatují,držím palce!
co máš za hlínu? třeba když vydezinfikuješ skříň tak to nepomůže


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma