Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Píšete si deníček growu? - Klikni zde pro originální téma
Calzone
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
- pokud si nepíšete deníček, nebo vám to přijde zbytečné, či pubertální, nepište to sem, ušetříte sobě i ostatním čas a topik pak bude mnohem přehlednější!
------------------------------------

Vím, že nejsem sám, kdo si tu zapisuje veškeré statistické informace o průběhu pěstění, jako třeba zálivky, hnojení, teploty, vlhkost atd. Zajímalo by mě jaký formát používáte, co všechno zapisujete, jak to vypadá, jestli to obsahuje i grafy apod. vychytávky, atd, atd.

Já osobně používám celkem 3 zápisníky.

1) Textový dokument, který obsahuje základní informace a do kterého zapisuji průběžně naměřené hodnoty, které pak přepisuji do tabulky o které se zmínim později. To průběžné psaní hodnot tam je asi zbytečné, ale dělám to kvůli tomu, že ty hodnoty měřím několikrát denně a do tabulky pak doplňuji průměrné hodnoty.

2) Soubor tabulek z tabulkového procesoru Calc z balíčku OpenOffice (alternativa excelu od MS). Celé to má zatím dvě části, do jedné zapisuji hodnoty a v druhé se nachází graf naměřených teplot a vlhkosti.
- Všechny nadpisy sloupců jsou zafixované, takže když se dostanete až někam kde by nebyli vidět, tak vidět jsou.
- Sloupce, které jsem třeba používal v růstu a neni třeba je mít pořád zobrazené jsem skryl pomocí funkce skrýt. Bohužel jsem tam nenašel žýdný třeba seznam těch všech sloupců, abych si mohl zobrazit který chci, takže to pak musim zobrazit celé najednou a postupně to skývat.
- Jako sledované hodnoty tam mám tyto:
datum, den (začínaje od každé fáze), týden (jako u dnů), fáze, teplota den, vlhkost den, teplota noc, vlhkost noc, vzdálenost výbojky od vršku, zalití PH (pokud v ten den hnojím, zapíšu tam PH taky), zalití EC, PH výstup, EC výstup, velikost, dále pak má každé hnojivo svůj sloupec.
- U hnojiv u kterých je psaná přesná dávka napíšu tu dávku v procentech doporučené dávky. U hnojiv u kterých je doporučené větší rozmezí to píšu jako ml/L, ale možná je to blbost.
- Pokud mám dopředu naplánované nějaké třeba hnojení, nebo zalití, tak si obarvím nějakou barvou pozadí tu konkrétní buňku, abych na to nezapomněl.
- Hodnoty teplot a vlhkosti jak ve dne si nechávám generovat do grafu. Původně jsem ho vyrobil s tím, že tam bude třeba i výška rostlin a vzdálenost výbojky a já z toho budu moct dedukovat jejich vlivy na růst, ale kytky mi stejně rostou akorát do šířky a ne do výšky, takže to nevyšlo.

3) Topik toho growu tady na Groweru kde jsou i fotky. :)
Hanyz
Jo, píšu si ... píšu si na dveře, kdy jsem přepnul na květ, abych na to zase nezapomněl :teef:

Tyhle detajlní statistiky pro tebe určitě mají smysl, kdy growing ještě nemáš vychytaný a některé věci řešíš cestou pokus omyl, takže potřebuješ zpětně analyzovat, kde se stala chyba. Časem se ti seznam taky zredukuje
Nepro
jo mám vytisklý tabulky na vejšku,hnojení patra a změny ....:)
Dadenka
jo jo dveře pěstírny jsou opravdu cool!! hlavně datumu uváděj i s rokem !!!! To je duležitý až tě vyberou tak ti dokážou!!! :)
citace:
Původní příspěvek od Calzone
Hanyz:
smysl topiku byl trošku ale trošku jiný než zjistit kdo všechno to už nepoužívá a jak moc to je zbytečný. Nicméně třeba tvůj příspěvek se mi zrovna líbil, dával smysl, ale zbytek příspěvků (až na nepra) má (už) informační hodnotu 0, to se na mě nezlob.

PS:
ale velice intelignetní a přínosný příspěvek je od uživatele Zax. Opravdu hezký přístup k diskuzi na diskusnímu informačnímu fóru. Kdyby mě takovýto přístup každý, tak to tu můžou rovnou zavřít a nechat tu jenom FAQ. Zax K-


Pro tvou informaci, taky používám tak maximálně dveře, hlavně kvůli datu přepnutí na květ a poznamenával sem si zálivky ve kterejch sem kytky "přestřeloval" abych je netrávil furt

ad kauza K- (kterou si tu rozpoutal, takže se s tim smiř, že se to tu bude řešit)

přestřelils chlape... a to dost...
Svahadji
Mno třeba na šlechtění staří světový pardálové uvádějí pěstební denník jako nepostradatelnou věc.. Tak nevim proč to tu tak cepujete.. Někdo hold má nadšení prověc a je jedno jestli mu je 18 (doufám že už je :D ) nebo 40 ...
M osobně teda jako denník slouží adresář s fotkama a thread tady..
Hodinář
Zápisky si píšu poměrně zkratkovitě někdy až šifrovaně.Snažim se tím procvičit paměť.Někdy je to opravdu oříšek:)
citace:
Původní příspěvek od Calzone
Zjistil jsem, že u growerů je to stejně jako u lidí celkově. Dělí se na dvě základní skupiny - aktivní a pasivní.

Aktivní jsou lidi co mají potřebu pořád nad něčím bádat, zkoumat to, zapisovat, zkoušet alternativní způsoby a snaží se vycházet především z vlastních zkušeností a mít na všechno svůj názor. Vnímají pěstění jako trošku něco víc než výrobu drog.

Pak tu jsou pasivní pěstitelé, co se drží nějakých osvědčených, údajně nejlepších metod, nejsou ochotni experimentovat, umí akorát papouškovat to co si tady přečtou a většinou nejsou vůbec žádným přínosem pro pěstitelskou komunitu. Prostě sežerou to co jim tady kdo naservíruje a vůbec se nad tí nezamýšlí. Hlavně gramy, gramy, gramy!!!

Omlouvám se za vlastní OT, požádal jsem již jednoho móda, aby to tu trošku srovnal. Toť v tomto topiku odemě vše. Přeju hezký den. Calzone.


Můžu, tě ujistit že svoje zjištění je zcela mylný

Zdravím taky bych rád přispěl.Ze začátku sem psal po dveřích od pěstírny ruzné udaje co sem si nepamatoval ale postupem času mi pomalované dveře začali dost vadit nešlo to pořádně dolu a taky sem si to už pamatoval.Ale pořád je pár udaju co mam projistotu poznamenáno.A pro tento účel sem si pořídil v hračkárně plastovou tabulku na kterou píši nezavadnou fixou dá se krasně smazat.Cela ta sranda(Tabulka 2*Fixa a Houbička)stála 35Kčpak sem jí oboustranou lepenkou přidělal na přehledné místo v pěstírně kam jinam než na dveře tam se nestratí,nezničí,nenamočí,atd.
pjsky
citace:
Původní příspěvek od Hodinář
Můžu, tě ujistit že svoje zjištění je zcela mylné



to je narez :cox: tady brousit.
denicky jsou na pikacu pokud nemas skutecne laboratorni podminky.
me staci zaznam top teploty na teplomeru, dolejt vodu, kouknout na listy, a mala tabulka kdy sem prepnul na kvet a kdy mam na co davat bacha, udelana podle YouTube filmecku "How to Grow at home a I Grow Chronic"; pekne po tydnech...

psal jsem si ze zacatku kazdy den pH, EC a tak ale je to blbost, staci si udelat "dosolovaci" karticku pri jakem ec pridat kolik hnoje abych mel v tolika litrech potrebne EC a uz jen pockat par mesicu :D
fany29
já si píši denně záznamy kde je ph ,ec vlhkost,teplota vody,popř nějaké změny nebo kdy jsem přidal tabletu co2 či perioxid,těžko se to pamatuje.udělal jsem si jednoduchou tabulku,aspon mám přehled
J!mmy
Já si psal deník při prvnim growu, vše se povedlo, do deníku už jsem se od té doby nepodíval, přepínám v pěkné data a je to ! Doufám, že to není OT pro někoho !

peace
AHM4D
tak vhledem k tomu že si hovno pamatuju tak deníček mám a vůbec se za to nestydím:D ze začátku jsem tam psal chujoviny který neměly žádnej smysl (že přibyl teploměr, větrák:teef: apod..)

ale postupně se to vyselektovalo na každodenní zapsání teploty pod lampou, v boxu, vlhkost (ze začátku než jsem si to vychytal, teď už na to kašlu:D) a jako můžu říct ŽE MI ZAPISOVÁNÍ ÚDAJŮ POMOHLO VYCHYTAT HAFO VĚCÍ PRO OPTIMÁLNÍ RŮST ROSTLIN, jako třeba nastavení ventilace a zvlhčovačky pro optimální vlhkost a teplotu jak ve dne tak v noci, dávky hnojiv a vliv na rostlinu, začátek příznaků chorob a jejich průběh atd..

prostě teď už to tak nehrotím ale mám nějaký info pro příště takže třeba vím kolik kterej model snese hnojek, kdy začne kvíst, jak moc se táhne, projevy škůdců atd..

rozhodně si nemyslím že to je pí*ovina a pokud se o to člověk zajímá trochu do hloubky a nepěstí jen pro dýlery, měl by nějaký aspoň základní podklady mít..třeba se na to taky jednou vykašlu ale v současnosti si to prostě psát chci

jo a serte na flejm, roztrhejte si deníčky, pomočte growroomy a klid:afro:
Torm
Denicek si newedu....jen jsem si v lekarne vzal takowej super kalendar na A4 je na celej rok...a kazdej den si tam zakrtavam dny(jako kdyz jsem mel jit prvne do skoly:D) a kdy jsem prepnul..no ale je to kazdyho wec..kdyz na to ma nekdo naladu a cas tak proc ne...mejte se a pestowani ZDAR:)
leosag
ZDRAVÍM
Nějaký ten debilníček se základními údaji by byl určitě na místě (jestli hlína nebo hydro, typ odrůdy,plus foto výpěstku, dobu růstu a květu,popřípadě náhodnou teplotu a aktuální čas druhy hnojiv)asi bych něco neměřil třikrát za den a zapisoval přesné hodnoty,ale spíš jen tak orientačně.
taky to píšu všude po skříni a jak jde čas tak mě zajímá jak jsem byl na tom třeba 4 roky spátky,a co že jsem to vůbec pěstil uvažuji nad tím
je to v podstatě každého věc
mydena
4roky,to uz je dlouhá doba,to abyses uz pochlubil.Debilnicek není k ničemu,dle mého.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma