Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
PaTaMaT New grow-room Orange Bud - Klikni zde pro originální téma
pestouniii
Cuss groweri. Rozhodli jsme se s kamosema poradne zainvestovat a prestavet pudu na novej grow-room:) sami uvidite jak se nam to povedlo.. Do tydne bych chtel zacit pestovat. 50 rizku orange budu v 10 librach.
pestouniii
GENERAL HYDROPONIC
Sada 1 L Flora GROW,BLOOM,MICRO

B´cuzz
Kořenový stimulátor 0,25 L
Booster 1 L
Květový stimulátor

Plagron
Phytamin 0,5 L
Cropmax 0,25 L
PK 13 - 14 1 L
Enzo Forte 1 L
Green Sensation 0,25 L
pestouniii
2x 600W GE Lucalox

stínidla 2x Parabolic reflektor – 1m v prumeru, zrcadlovy povrch

predradnik nevim..
pestouniii
10x pestebni rohoz Master 1000x100x75 mm
10x libra hydroponicky truhlik 100 x 15 x 7,5 cm + 2 x L
50x odkapove jehly
Mikrokapilára 4Om
cerpadlo Hailea - 1 500 L/h ,max. vytlak 1,5m
90l nadoba na vodu
Termostat do vodni nadrze
Tlaková hadice 20 mm - 5m
pestouniii
Essential EC meter
Kapkovy test na ph
Digital thermo-hydromer Mini-Maxi
2x Ultrazvukový zvlhcovac vzduchu SPS 818A, vykon: 380 ml/hod
pestouniii
Odtah 5x vetrak Sunon 160 m3/h
Ofuk 4x ventilator
pestouniii
takhle jsme staveli:D
pestouniii
Steny jsme postavili z prken a tramu. na pude je zima takze jsme nasi pestirnu museli poradne zateplit. ze vnitr jsme dali polystiren a z druhe stany zateplovaci vatu - orsyl. prace s orsylem byla fakt na hovno!!! ale ucel splnil dokonale:)
pestouniii
a takhle to vypada dneska:)
pestouniii
...
Trafo
Tak todle je moc zajimavej projekt rovnou pridavam do zalozek. Mam dotaz k tem hnojivum. Ktery z vyse uvedenejch v systemu pojednou?? Nepredpokladam, ze sand vsechny najednou. Trafo
Erixon
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
Odtah 5x vetrak Sunon 160 m3/h
Ofuk 4x ventilator

Na box s 2x600 tohle neříkej ani zesrandy.

50 kytek je na 10truhliků moc. Ušetřil bych za green senzation a booster(vlastně i za řízkách - když jich bude míň), za ušetřený prachy phmetr!
Kytek bych tam viděl tak max. 40, když už máš ec metr, tak je blbost měřit pH pomocí kapek, takže ten si určitě pořiď..

A ohledně odtahu bych pouvažoval o nějaký ulitce, protože tohle není box 1x1 metr a tim, že tam budeš mít slabejch větráků 5, tim nic nespravíš (hold hovno krát pět je pořád hovno :D)

Možná bych spíš dal ty sunony na přítah a na odtah nějakou pěknou ulitu...

Nebo CT budeš mít? Jestli ne, tak to si myslim neuchladíš...


Jinak good luck, vypadá to megalomansky, takový projekty mam rád, tak ať to výjde :beer:

K+ za pěknou stavbu :einstein:

edit:

citace:
Původní příspěvek od pestouniii
Erixon - a kdo ti rikal ze je 50 rezu moc?? spis je to malo. priste se chystam dat 8 na jednu libru protoze me nejde o postrani sisky!! ale chci mit jednu hlavni a treba 4 postrani. taky nechapu proc bych si mel kupovat ph metr kdyz muzu pomoci kapkoveho testu zjistit uplne stejnou hodnotu jako u ph metru. spis je to jeste presnejsi!!


Víc řezů zákonitě neznamená větší výnos;) Když necháš kytkám místa, tak ti to vrátěj;)
add pH kapky - že sou přesnější :eek: Tam to zjistíš max s přesností nějakých 0,2-0,5, takže 1500,- za pH metr je maličkost...

citace:
Původní příspěvek od pestouniii
a co se vam nezda s tim odtahem?? prijde vam malej?? vzdyt dohromady bude mit 800m3/h


No 800 m3/h na 1200W bez(?) CT je hodně slabý, oni tyhle mršky totiž dost topěj :bath::popcorn:
No uvidíš sám, imho je 800m3 na 1200W málo, já sem měl taky box v místnosti,kde bylo 10 °C, měl sem jeden větrák 160m3/h a s dvěstěpadinou sem se dostal i na 36 °C, takže bych to moc nepodceňoval, no ale uvidíš sám;)
pestouniii
hele chlapy ok... vidim ze mate sve nezory a stejne tak jako ja je nezmenite. pochopte ze ty vetraky jsou tam abych usetril!!!!! a jsem si naprosto jistej ze ten vzduch se v mistnosti bude tocit stejne jako kdyby tam byl pozlacenej odtah ulita. takze kdyz tam bude dobra teplota tak neni co resit. ulita je pekna a urcite si ji tak do ctvrt roku poridim.. myslel jsem ze mi tady budete radit!! tohle jsou spis spekulace jak by to mohlo byt nebo nemuselo byt postavene. jinak sem piste:) a Bobku ja nemam 250W vybojku a uz vubec nepestuju ve skrince. ta mistnost je dost velka a teplo se tam krasne rozlozi. dokonce jsem videl jak si chlapek kupuje 50 liber a odtah mel 1000m3/h a dost pochybuju ze svetlo ma min jak 1200W
unq
Pekna stavba.

Chci se zeptat po kolika dnech planujes prepinat, resp. v jaké výšce ?
pestouniii
unq - diky, jeste nevim presne po kolika dnech budu prepinat.. chtel bych aby meli 30 - 40cm.
pestouniii
Machomane - co ty jsi za .... bych rad vedel!! vzdyt vymena vzduchu tam bude.. akorat nabudu mit drahy ufo nebo ulitu. proc tady resite co bude v lete?? vy snad vite kde budu pres leto pestovat:D?? prosim vas prestante resit tady teplotu! uz jsem pestoval 1200W a vim jak topi. a na hnojivech si setri sam!
Machoman
Hele uklidni se laskavě.Ten thread jsi zakládal,aby ti lidi ktomu setupu napsali nějaky připomínky ne?

Jo už se dívám na tvůj thread 600W-padá mi čelist a už mlčím:D
pestouniii
vyska: 230cm, sirka: 160cm, delka: 350cm
pestouniii
vsak sem pis pripominky atd... ale nechapu proc musis opakovat neco na co jsem tady odpovidlal 3x!!! a myslim ze je to v celku jasna vec.
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
proc je podivne mit ec metr a ne ph metr??

Čus, no je to podivný měřit přesné ec a přesné pH vody s hnojkama nebudeš vědět, protože to bez pH metru přesně nezměříš. Jediný co můžeš s kapkama měřit je čistá voda bez hnojek, jak psal už Svahadji jak chceš změřit zabarvený roztok? :rolleyes:
pestouniii
Exodus - no jde to zmerit a jde videt i kdyz je roztok castecne zbarveny. ale urcite mas pravdu ze ph metr bude lepsi. koupim si ho!! dik:)
Erixon
Na jednu libru pod šestikilem je akorát 2-3kytky(větvící indiky). Vem si že bys jich tam měl 8, tak by měla jedna 7,5/8=0.93l na kořeny. S nezastřhlým orangebudem možná - má hlavně centrální salám, ale stejně v tom nevidim výhodu. To se budou kytky lámat pod vlastní váhou.

Srovnávat přesnost měření kolorimetricky s ph metrem je LOL, nic lepšího než phminitor neseženeš a nic jinýho se neprojeeví na zdravě zelenejch kytkách tolik jako stabilní ph. Samozřejmě sou i štastlivci co ph neměřej, ale maj štěstí na vodu takže s nim nemaj problém.

Dokud to máš na půdě kde je 5° tak ten odtah možná "stačí" - teplota ok, ale asi bude nedostatečeej přísun co2 a v květu vysoká vlhkost. Chci vydět jestli ti ty sunony budou stejně stačit v červnu až bude na půdě 32° :D

Když sem viděl ty reakce na minulý stránce, už sem chtěl tenhle příspěvek smazat
x
niemand007
ahoj, taky zareaguju...
k XyXovu příspěvku "...proč to sem dopr...dáváš,když si nechceš nechat poradit..." - přiznávám,že neznám všechny souvislosti a proto mi tohle trochu nejde na rozum, ale opravdu si myslíte,že by sem( na grower.cz) měli přispívat pouze ti, kdož chtějí radu???

Na otázku "chceš snad dýlovat???..." - lidi tu cpou karmičky lidem, co si jedou slušnej byznis a možná se jim i každý ráno klaněj. stačí se podívat na fotografie pěstíren některých členů a nemusíte mi nic říkat. K tomu bych ještě dodal, že je mi to fuk. Ať si každý dělá, co chce...

Ad pH metr: Moje zkušenost je taková, že pokud se s tím člověk moc sere, tak moc nesklidí. Aneb jel jsem s kapkama, šlo to. koupil jsem pH metr a kytky povětšinou musely pod kudlu dřív,než jsem čekal. Vrátil jsem se ke kapkám (jedu bíkazy,takže roztok je trochu do červena) a jakmile to ukáže oranžovou, tak už se s tím neseru, nic neladím a jede mi to v pohodě...koupi pH metru bych neviděl jako nutnost.
Ad hnojiva: GH jsem měl, ale nikdy jsem s nimi nedosáhl takových výsledků, jako s atamáckýma...čus
x
pestouniii
Erixon - s ph metrem jsem psal v predeslem prispevku. tak si to precti.

a jak velkej odtah by jsi tam dal ty?? nepis mi tady jakou znacku ale jakou by mel mit kapacitu..

s teplotou se vazne trapit nemusi, staci si zase precist moje predesle prispevky

5 kytek je podle me na truhlik akorat a uz jsem tady psal ze mi jde hlavne o vrcholove sisky. rikal mi to mnohem zkusenejsi grower nez jsi ty nebo ja. nerikam ze je spatny kdyz tam mas tri ale rozhodne neni horsi kdyz jich tam das vic!!!!! je to proste na kazdym a nelze rict co je lepsi.


MAZAT NIC NEMUSIS!! jen nechapu proc chcete resit to co by mohlo nebo nemuselo byt... tu mistnost jak tady vidis, jsem postavil jenom na jednu sklizen. a do 2,5 mesice ji chci mit pryc. proc mate takovej strach o teplotu?? ja vim ze ji nemuzu podcenit a rozhodne si ji budu hlidat.

co se tyce vetraku tak si bud jistej ze jsou stejne uciny jako ufo pri stejny kapacite, tim mylsim m3/h
pestouniii
XyX - myslis ze si opravdu chci nechat radi od tebe??!!!

kdy jsem rikal ze jsem nejlepsi pestitel?? na tu karmu si hrajou typci jako jses presne ty!! ted ti taky neco poradim. ...ser se na tu svoji 25OW lampicku a zkus neco vetsiho pac tohle nema vubec cenu. vidis to?? ted zacinam psat stejne nesmysli jako ty!!! jsou proste veci u kterych nemuzes rict ze musi byt tak nebo onak. proste tyhle veci zalezi na kazdym jak si je udela. muzes radit ale ne mi tady rikat co si budu kupovat!! protoze ulita do meho boxu prijde na trochu vic penez nez k tobe.

a myslim ze tady ani nemusis psat jak jsi ty zacinal a na pokolikaty se ti podarilo vypestovat rostlinu co je aspon zcasti podobna ganje...:) promin... ale prijde mi vazne divny ze pises co sem muzu davat a co je podle tveho nazoru moc velke!!! hold asi hodne hulim
pestouniii
Machoman - link: http://www.tme.cz/arts/cz/a22/a2123hst__4.html

hele hlucnost je v pohode pokud mezi desku a vetrak das gumovou podlozku a poradne ho pridelas.
pestouniii
XyX - jeste jenom jak tady pises s tema 10kW pestirnama. opravdu chces abych ti vysvetlil proc tu nejsou??:D:D
pestouniii
XyX - zapomeli jsem ti odpoveded ohledne hnojiv. hnojiva me doporucil zase clovek kterej uz nejakej patek pestuje.. ktery hnojivo je podle tebe lepsi a levnejsi nez general hydroponics?? doufam ze ne advanced:)
x
pestouniii
Doufam ze jsme timto debatu o ph metru uzavreli. Znovu vam napisu co jsem uz psal. ph metr si koupim a na odtah zatim nemam penize. hnojiva rozhodne nebudu menit protoze je to podobny jako kdyby jste mi tvrdili ze jsou blondyny vic sexy nez brunety!!

rikate ze mam v mistnosti nedostatky. napiste mi uz konecne nekdo jaky?? jediny s cim jste meli pravdu tak byl ph metr. na odtah se muzete zeptat treba matematika. pochopte ze kdyz mam 5 vetraku ktery maji vykon 160m3/h a postavim je vedle sebe tak maji dohromady 800m3/h. nevim jaky mate zkusenosti vy ale ja jsem je uz pouzival!! a kupodivu taky foukaly vzduch...

nechapu jak mi tady muzete psat ze jsem mel radsi usetrit na hnojivech!! Expiry - asi ti nedoslo ze i kdybych usetril na hnojivech tak by to stejne nestacilo na ufo nebo ulitu. vis je to o trosku vetsi nez u 250W skrine, tim padem i drazsi!
pestouniii
ulita - Chaysol 1000 m3/hod 147 W cena 4600kc plus box??
ufo - UFO 800 m3/hod - průměr 250 mm cena 3900kc

nevim kde bych na to mohl nasetrit... a hnojiva vam spocitam ktery jsem koupil:

General Hydroponics - Grow 1L
Blooom 1L - 900kc
Micro 1L

B cuzz - Korenovy stimulator 250ml 480kc
Booster 1L 790kc
Květový stimulátor 500ml 530kc

Plagron - Phytamin 500ml 690k
PK 13 - 14 1L 500kc
Enzo Forte 1L 600kc

celkem: 4490kc green sensation a cropmax uz mam

i kdybych se rozkrajel tak bych na ulitu nebo ufo nemel penize..
metalsodik
No na hnojivech je vidět , že jsi podlehl kecům výrobců, stějně jako já v době minulé. ke stejným výsledkům by ti stačilo B cuzz A + B , PK 13-14 a Final Solution. Někdy ještě používám Phytamin ale nevidím po něm nic co ho opodstatňuje.
pestouniii
vis jsem takova reklamni devka:D
Neson
AD hysterický reakce ohledně pH metru - pokuk má člověk alespoň trochu citu pro rozpoznávání barev, tak jsou kapky bez problému, neměří to na desetinu přesně, ale na druhou stranu se do rozmezí 5,6-6 člověk vejde vždy - toto tvrzení se opírá o intenzivní pětileté používání kapek bez jakýchkoliv projevů prolémů spojených se špatným pH!!!!!!!!! Je absolutní hovadina tvrdit, že pro hydro je lepší varianta pH metru bez EC metru!!!! To může napsat jen člověk, který viděl truhlíky s rohožema jen na monitoru svého počítače. Čili pravda je přesně naopak - jelikož u dripu se tlačí EC většinou k horní hranici, tak je právě EC metr absolutně nepostradatelnou pomůckou každýho "dripaře" - jiná situace je u hlíny, ale o tý se tu nebavíme ..... navíc je nesmírně důležitý měřit EC odpadu, což jde bez metru těžko - nebo alespoň já to neumim :)

AD ventilace - jelikož se jedná o místnost a ne o "skříň", tak bych to neviděl tak černě, jemu budou opravdu ty ventilátory sloužit primárně k výměně vzduchu a ne ke chlazení výbojky!!!!!! Světla se dají výborně uchladit tvarem stínidel a ventilátory na ofuk - opět vycházím z praxe. Důležitý faktor také je, odkud se nasává vzduch - zda z interiéru nebo exteriéru ..... to jestli mu to bude fungovat se teprve ukáže, ale rozhodně bych si nedovolil to odsuzovat takhle na začátku - osobně si myslim, pokud bude alespoň trochu šikovnej a vynalézavej, tak to uchladí .... na druhou stranu je bez debat, že typ ventilátoru ideální neni

Ad hnojiva - tak tady bych to teprve viděl černě .... z osobních zkušeností můžu prohlásit, že všechny ty sračičky, bůůůůstry, aktivátory atd jsou úplně na nic - začínal jsem na podobně "osvědčené" sestavě podporované prodejci z Gshopů a nakonec jsem se dopracoval k tomu, že dnes používám jen základní hnojiva, peroxid nebo enzymy a finální pročišťovadlo a na růsru pyťák (dá se nahradit levnější alternativou)- náklady zhruba pětinové a výnosy stejné .....

pestouniii - ad GHčka - asi nejhorší hnojivo na hydro jaká jsem používal - poměr prvků rozhodně není z nejlepších a mám proti GH i jeden dobrej argument - na rozdíl od konkurence nejsou GHčka dělaný primárně pro "naše" rostliny a to bude ten kámen úrazu - měl jsem možnost na stejnym modelu testovat za stejných podmínek AH a GH a AHčka mě jasně přesvědčila - v jednom nejmenovanym pražskym Gshopu Ti budou řikat, jak jsou GH originál používaný NASA a AH hnusná kopie, ale je právě uzpůsobená pro naše potřeby, takže alespoň u mě jasně vede. Jinak jak už Ti tu někdo psal hodně dobrá a levná volba je B´cuzz - taky odzkoušeno - naopak NEDOPORUČUJU green sensation - do hydra sebevražda - pH bude sakra lítat - nedá se to rozhodně uhlídat!!!!!!

metalsodik - kromě smradu v pěstírně (připomínající ... ehm .. nemité dámské přirození) :) výrazné ztmavnutí listů během několika hodin .... používáš orig nebo rozlejvanej?
pestouniii
Neson - dik za prispevek.

u tech hnojiv je to dost komplikovany protoze je jich tolik ze kdybych mel dat na nazor vsech tak pestovat nezacnu nikdy.. jeste bych chtel pripomenout ze nejdulezitejsi na vsem je voda!!! pokud nemate dobrou vodu tak muzete mit sebe lepsi a levnejsi hnojiva. ja osobne nejspis budu dojizdet pro vodu asi priblizne 10km protoze je tam pramen vody a mam ji doporucenou od znameho!! ec 0,1:)
jako chlapi pestounii ma pravdu..nevim co resite jestlize tam narve sunony efekt bude stejnej a vzduch se vymeni
k ph...svahadji sorry ale nemas pravdu..dulezitejsi je mit ec metr ph kapkama sice na desetiny nezmeris ale udrzis ho na mezde...krom toho nam se obyc ph metr 2Xposral totalne takze nez bude na truncheona jedem kapicky a ujistuju te ze i plnej roztok s AH hnojivem uplne v pohode zmeris s kapickama...v ty dosicce totiz pak ta cervena temer neni videt ;)
a jestli tady nekdo navrhoval misto sunonu usetrit na hnojivech tak je u me lama...shledal jsem tu vetsinu kritiku absolutne nekonstruktivni...protoze vzduch vymeni jak sunon tak ufo.....a hlavne pri podkrovi a dobrem vetrani a jeho rozmerech neni co resit ;)
takze mudrci trochu premejslejte nez zacnete zbytecne kritizovat nezbyva mi nez naprosto souhlasit s pestounii...krom toho juknete na jeho vysledky v ostatnich threadech neni zas takovej zacatecnik narozdil od mnoha nekonstruktivnich teoretiku (to nebylo na Tebe svaaha ;) )
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
No na hnojivech je vidět , že jsi podlehl kecům výrobců, stějně jako já v době minulé. ke stejným výsledkům by ti stačilo B cuzz A + B , PK 13-14 a Final Solution. Někdy ještě používám Phytamin ale nevidím po něm nic co ho opodstatňuje.
jj taky verim v b cuzz ale i na GH neco bude...i kdyz tenkrat v X-malcolmovym testu nakonec vysly lepe AH nez GH :eek:
Neson
pestouniii - ty máš doma cisternu? narářim na spotřebu vody u dripu během pokročilé fáze květu :) průplachy, které se u tohoto systému musí provádět nejlépe každý týden raději ani nezmiňuju .....
pestouniii
Neson - myslim ze na tvoji otazku nema cenu ani odpovidat!! mozna si kvuli tobe natahnu hadici:D
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od EXODUS

Čus, no je to podivný měřit přesné ec a přesné pH vody s hnojkama nebudeš vědět, protože to bez pH metru přesně nezměříš. Jediný co můžeš s kapkama měřit je čistá voda bez hnojek, jak psal už Svahadji jak chceš změřit zabarvený roztok? :rolleyes:


a zkouseli jste to nekdy? ja merim "zabarveny roztok" hnojkama kapkama dost bezne. v ty ouzky zkumavce je barva roztoku zanedbatelna. reakce jde jasne rozeznat..
citace:
Původní příspěvek od MEDICINEMAN


a zkouseli jste to nekdy? ja merim "zabarveny roztok" hnojkama kapkama dost bezne. v ty ouzky zkumavce je barva roztoku zanedbatelna. reakce jde jasne rozeznat..
presne tak :winner:
Svahadji
Tak sem slepej a blbej.. já na zbarvený vodě ty odstíny vidim blbě. Navíc jsem v posledních dnech testoval věrnost odstínu pod různejma spektrama světla a dospěl jsem k tomu, že co pod lampičkou vypadá žlutě je pod bílou zářivkou světle zelené a podobně.. Tvrzení o větší důležitosti ph nad ec metrem jsem přiznávám převzal ale nikoliv od nějaký lamy ale od poměrně zkušenýho kolegy(trvdí že důležité je ohlídat ph. vysoké ec je prý dobře poznat na spálenosti okrajů listů a pak jen stačí naředit..). Ohledně ventase vs sunony sem pouze reagoval na předchozí prohlášení a na ty jsem musel kontrovat, protože třebaten statický tlak je neoddiskutovatelný.. Jinak ufíko 800m3/h lze koupit za trojku což by při pořízení jen základních(a dostatčných) hnojiv pokrylo jeho nákup(ale to je jedno to jen na doplnění výroků zde vyřčených).
už se tu do toho nebudu montovat a předchozí příspěvky mažu. Doporučuji to samé i ostatním zúčastněným v neplodné a zbytečné diskuzi.. nechme to tu jako pěstební galerii..
niemand007
citace:
Původní příspěvek od MEDICINEMAN


a zkouseli jste to nekdy? ja merim "zabarveny roztok" hnojkama kapkama dost bezne. v ty ouzky zkumavce je barva roztoku zanedbatelna. reakce jde jasne rozeznat..


přesně tak...
pH metr hezká věc, ale kytka se neposere, jestli má pH 5,8 a nebo 6,0, a to na kapkách v klidu poznáš.
Ripeny, finaly, boostery a květáky jsou dobrý tak akorát pro prodavače v G-shopech, aby měli za co zaplatit nájem.
Schválně jsem zkoušel na dvou kytkách (obě v bubbleru):

1) Základní hnojiva A+B +atazym +PK13/14 (BíkazZ)...pH udržované na oranžové

2) Základní hnojiva A+B +atazym +PK13/14 (BíkazZ) +plagron start-up, květový stimulátor +postřik phytaminem +ripen...pH měřeno pH metrem +/- 5,8 (pomineme mrdání s tímhle sociálním zařízením-roztok KCl a ty pufry a kalibrace-zkrátka spousta času navíc)

S jednou kytkou jsem se nesral a druhou jsem rozmazloval. Že by kytka co jsem jí servíroval všechny ty kouzelný vodičky, měla mohutnější, obsypanější a kompaktnější květenství, tak to teda neměla...akorát víc sraní, víc měření a víc rozhozený pHáčko. Od té doby na všechny tyhle udělátory a vychytamíny seru a světe div se - ono to jde i bez nich! Výjimkou jsou enzymy - tuhle sračičku uznávám...

Ještě k ceně 6.000 a víc za hnojky je trochu moc, ne? A+B složka cca 300,- a PK13-14 300,- (litrová balení) to je nějakejch 600,-. K tomu teda ještě enzymy (nejsou nutností) za 350,- Podtrženo sečteno 950,- . Šest litrů???lidi mějte rozum
svahadji-jako jediny u ceho kapkama nezmeris je biologicky hnojivo jako tekuty guano nebo ruzny cerny srackovity biohnojky..tam ti voda hodi cernou a uz nic neudelas..ale bionova , biobizz, AH jsem zmeril s kapkama uplne bez problemu...sice to neni na desetinu presny ale okolo 5.8-6.5 to udrzis by voko bez problemu..
ze je ufo lepsi o tom zadna jde ale o to ze to jde i se sunonem
metalsodik
jen pro ty co si kupují papírky v celém rozsahu, tak bych rád informoval , pokud opravdu potřebujete změřit po 0,1 Ph tak ve speciálních prodejnách se prodávají papírky na měření jen PH treba 6-7 a to už opravdu trefíte, jinak barevný roztok se na papírkách neprojeví , kapky asi jo ale papírky ne , v minulosti jsem měřil Ph bělícího ustalovače pro barevnou fotografiji a ten je oranžový a ph to neovlivní. naopak souhlasím aspoň v hlíně že je jedno jesli je PH mezi 5,7 - 7,2 , nic se nestane, já už hlínu neměřím, nikdy nebyl problém s PH , ale hydro je jiné a to neznám.
pestouniii
niemand007 - co pises ohledne hnojiv. myslim ze kdyz tobe to nejde s boostry, hormony a filnaly tak porad neznamena ze musi byt spatne!! klidne by ty hnojiva mohli byt levnejsi jenze radsi zatim usetrim na odtahu kdyz ho muzu vyresit mnohem levneji nez abych setril na hnojivek ktery jsou podle meho nazoru dost zasadni!!!
Erixon
Nebudu ti do toho kecat, když to uděláš stejně jinak,
ale u těch sunonů koukni na tlakovou charakteristiku. Těch 180m3/hod má při nulovým statickým tlaku takže to v reálu ani omylem nedosáhneš. Máš to jen na jednu sklizeň tak by životnost sunonů mohla bejt dostatečná, ikdyž vlhkej vzduch v ložiskách jim nesvědčí ;)

Máš vyřešený jak zabránit průniku světla zvenčí? Plocha sacích děr by měla bejt minimálně stejná jako plocha odtahu(jo 2x věčí sání neni od věci). Jinak musej větráčky překonávat ještě větší tlak. A těch silonek na prachový filtry...

Když má hydro za něco stát tak je potřebnej jak EC tak PH metr (popř. monitor). Jinak to je alchymie. Bez debat.
2expiry-ja chladil 2X400W s 3 sunonanama na odtah na m2 ;) (viz muj history thread 2X400W jock horror,ww...)takze mi prosimte nevykladej takovou blbost ze to s nima nejde ..on nepise ze nema odtahy ale pise ze ma 8 SUNONU!
hnojiva-my osobne taktez mame a+b...booster na kvet...pk13 14....enzymy ripen jeste k tomu biohnojku na rust a biohnojku na kvet +dalsi booster na kvet...takze nevidim duvod to nako resit.. za dalsi pestounii jasne psal ze az bude mit vatu koupi si poradnej odtah...
2erixon-nase posledni out aeroponie ciste jen on kapickach viz aeromanuv thread out in espanol ;) takze da se vsechno a nic neni nemozne jen se toho nebat :bath: ale jako jasny ze je lepsi mit poradnej ph metr
pestouniii
Expiry - co tady pises ohledne ventilace:D pestoval jsi uz nekdy pod 2x 600W?? zrejme asi nee.. ja uz s tim mam zkusenost a bud si jistej ze nezalezi vse na kapacite odtahu! dalsi co je hodne dulezity je jak mas udelanej ofuk, jaky mas stinidla atd... a na moji mistnost je 800m3/h dost. uz jsem to uchladil i s mensim odtahem nez 800. chce to nejaky zkusenosti nez sem zacnes neco psat. pis tady treba o hnojkach ale o ventilaci si nejdriv neco malo vyzkousej...
niemand007
citace:
Původní příspěvek od pestouniii
niemand007 - co pises ohledne hnojiv. myslim ze kdyz tobe to nejde s boostry, hormony a filnaly tak porad neznamena ze musi byt spatne!! klidne by ty hnojiva mohli byt levnejsi jenze radsi zatim usetrim na odtahu kdyz ho muzu vyresit mnohem levneji nez abych setril na hnojivek ktery jsou podle meho nazoru dost zasadni!!!


Neříkal jsem, že je to špatný - říkal jsem, že je to zbytečný. Šetřit na hnojivech se určitě nevyplácí, ale taky je třeba rozlišovat mezi hnojivy a aditivy a na těch už se ušetřit dá. Ale to je fuk. Co si tam budeš, nebo nebudeš lejt je jen tvoje věc. To, co jsem psal vejš ber pouze jako mojí zkušenost a ne jako příkaz, jak to máš dělat. Tak zdar
Fill
Myslím že tuhle diskusi rozsekne jednině samotný průběh pěstování, takže bych nechal pestouniii prostor ať ukáže svoje zkušenosti. Sám jsem na to zvědavý :) Budu sledovat.
pestouniii
Tak zas naky obrazky at je na co koukat :D
flash.grow
Velmi zajímavý projekt.. !!
Fakt s chutí sleduju.. ikdyž ty hádky sou trapný a můžete si to odpustit obě strany ;) Každopádně... Těším se na další postup.
2 pestouniii : Veeeeeelmi husté stínidlo ;) Držím vám palce
pestouniii
Cus groweri:)

Zacatek pestovani se presouva na pristi pondeli pac jsme nestihli dostavet a dodelat nas growroom. Jinak mame vse nakoupene a ceka jen jak to zapojime. Pridam jeste jeden sunon 160m3/h ale myslim ze ho stejne moc nebude zapotrebi protoze kdyz jsme pousteli 5 najednou tak nam odtah trhal plachty ze steny.. a to bez prdele:D

flash.grow - diky:) a ty hadky se snad uz nebudou opakovat...

vecer sem hodim jeste nejaky foto jak to vypada dneska
pestouniii
Stoly jeste zabalime do plachty aby bylo vse sterilni. uz jenom zapojime cerpadlo a kapilary a muzem zacit:)
pestouniii
cuss, no tak v pondeli jsme to zase nestihli:( dneska uz mame vse dodelane a cekame uz jenom na rezi. budou snad v patek, pak sem hodim foto
pestouniii
Cus Groweri:)

Dneska zaciname a doufam ze si teoretici odpusti sve chytre rady aby jsme nezkoncili jenom u hadek. Rohodli jsme se pestovat bez pestovacich kostek aby nam lepe prosychaly rohoze. Sami uvidite jak to bez nich pujde. Jinak urcite piste. kolem 5 by jsme uz snad mohli mit zasazeno takze fotky sem hned potom dam. zatim
Machoman
Jak to myslíš bez pěstovacích kostek? To uděláš díru do těch RW rohoží a dáš tam hnedka řezy v malé RW kostce?

Proč chceš aby ty rohože líp proschly?

Jsem zvědavej jak to čerpadlo utáhne rovnoměrně 50 kapilár.
Neson
pestouniii - jelikož jsem praktik, tak můžu :) : rohož samozřejmě nikdy proschnout nesmí (to ví ale každej praktik a zejména ten, komu během pěstování rohože někdy vyschly :) ). Vynechání kostek je doporučeníhodné pouze v případě, že v rohožích jedeš SOG a máš na rohož třeba 10 a víc kytek.

Pro použití kostek hovoří tyto argumenty:
1) kořeny vždy rostou lépe "do hloubky" než "do šířky"
2) každý dripař dospěje dřívě či později k poznání, že nejlepší metoda je nejdřív jet jenom velké kostky bez rohoží - dáš je do jednoho prostoru jednu vedle druhé - snadno pak udržíš vlhkost (přetáhneš přes ně průhlednou fólii, nebo vyrobíš improvizovaný pařníček - to jde u velké plochy rohoží jen těžko) a za další kontroluješ prorůstání kostek a až když jsou všechny prorostlé (3-5 dní), tak je teprve "zasadíš" do rohoží. Dělá se to proto, aby se Ti nestalo, že vitálnější řízek sežere místo v rohoži okolním řízkům, který můžou bejt v prvních dnech pozadu - ty pomalejší pak nemaj dost místa pro kořeny a ty vitálnější je pak do konce utlačujou - ověřeno. Dále se Ti bude lépe rozvrhovat podle vitálnosti kam jakou kytku dát a úplně nejlepší je mít o pár řezů navíc, ty dát do velkých kostek a právě na základě prorůstání před zapícháním do rohoží nejslabší vyřadit .... celé to možná zní jako banalita, ale na celkový výnos to má fatální následky ...
pestouniii
Machomane - s kapilarama si nedelej starost. uz jsem je zkousel a bezi vsechny stejne!!

joo udelam normalne malou diru do RW rohozi a dam tam rizky. uvidis vecer
pestouniii
Neson - samozrejme ze nesmi rohoze uplne proschnout ale taky nesmi byt porad prochcane. a meli by castecne prosychat! jinak urcite by bylo lepsi mit 10 kytek na rohoz ale myslim ze 8 je idealni, jelikoz jsem nemel dost penez na rizky tak jsem se rozhodl dat 5.

jinak co pises ohledne parnicku a pestovani v kostkach je pekne ale rozhodne to jde i bez toho pokud mas ve skrini nebo v mistnosti dobry podminky
Neson
pestouniii - no to je právě genialita rohoží, oni "prochcané" nikdy být nemohou z technické podstaty materiálu, pokud budeš dodržovat proveřenou technologii zalévání (počet a doba cyklů) a pokud budeš mít správný sklon truhlíků. A proschnout fakt nesmí ani z jednoho procenta a tady je důvod proč: i při sebemenším proschnutí dojde k tomu, že se odpaří voda, ale hnojiva zůstají zkrystalizována v rohožích a během chvilky Ti neuvěřitelně stoupne EC!!!!!!! a to květiny neocení :) .....
Jinak při počtu 5ti kusů na truhlík si myslím, že by se velký kostky určitě vyplatili .... a pokud by´s bl opravdovej vědátor, tak půlku rohoží uděláš s kostkama a půlku bez ... alespoň by´s pri sklizni na vlastní oči viděl ten rozdíl a uznal by´s, že jsme měli jako zkušenější pravdu, nebo v opačném případě by´s tu z nás veřejně udělal blbce (jelikož ale vím, jaký je výsledek experimentu, tak se nebojím :) ).

PS: a na základě čeho píšeš o nutnosti prosychání???? Máš to ověřené z praxe, nebo někde vyčtené???????
pestouniii
Neson - mozna nevim jak jses moc zkusenej ale rozhodne to tady na me nevytahuj!!! pac me v tomhle poradil mnohem zkusenejsi pestitel ktery nema ani zapotrebi to davat na grower!!!!!!
pestouniii
jinak az se vratim z treninku tak vam sem hodim fotky... zatim
pestouniii
nakonec jsme s kamosema zkoncili v hospe takze fotky dodavam trochu pozdeji:) heh
hopin
zdravim...
hustej grow-jakoze masiv, ale zda se mi ze jsou kyti ponekud povadle...
mozna se mi to jen fakt zda z tech fotos, ale jinak preju hodne uspechu a at se zadari.
pestouniii
hopin - hehe:) nezda se ti to.. jsou povadle ale nad se do zitrka daj do cajku, pac jsou asi 5 hodin po presazeni a dik
Neson
citace:
Původní příspěvek od Neson
... dáš je do jednoho prostoru jednu vedle druhé - snadno pak udržíš vlhkost ...


co k tomu dodat :) :) :)
pestouniii
Neson - ser si ty svoje prispevky nekam jinam!!! me vazne nezajima jak ty to delas!!!
pestouniii
Tak mala ukazka prace zvlhcovacek :P
Expiry
Nesrazi se ti mrte vody na kytkach,stenach a vsem??...Prijde mi,ze tam mas dost "zahulino"....
pestouniii
expiry - no docela dost tam je zahulino:) ale urcite jim to prospiva.. rizky dostaly ze zacatku peknej zahul pac jsem je vezl dost dlouho takze ted to nahanim velkou vlhkosti. zitra sem hodim new foto.

zatim g
od jake seed banky je genetika??


Dutsh passion jo dik
pestouniii
Aeroman - hele mam je od jednoho growera a myslim ze jsou z Dutch Passion
cajovnik
zadrek, tak jak to vypada, uz se ty krasotinky schopily po tom prevozu?
Machoman
Hod sem alespon aktuální foto! Večer ho smažeš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma