Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Proti-protidrogove hysterie - Klikni zde pro originální téma
DaStoner
Nesere vas taky nekdy ta hysterie, kdyz nekoho zavrou, je v tom trava, a vsichni zacnou rvat jakej je to fasismus atd., aniz by meli nejaky info o pripadu a pak se ukaze ze to bylo trosku jinak?

Treba ta holka (cca 2 roky zpatky hodne medializovana kauza), ktery chteli dat podminku - tam prece neslo vo travu jako takovou, ale vo to, ze ji dala 13-letymu diteti. Kdyz si to 15-letej kluk rozda se 14-letou holkou, muze jit taky k soudu, ale nerozjede se kampan, ze nam politici zakazujou sukat. (BTW Severa v TV tehdy tvrdil, ze k tomu pribalila muchomurky. Jestli je to pravda, tak uz vubec neni co resit! Jestli lhal, tak by to byla po vsech jeho polopravdach a demagogiich JASNA SPROSTA LEZ A POMLUVA, za kterou ho meli novinari roznest a bejt tou holkou, tak ho zaluju vo miliony. JXD a podobny borci drzeli hubu, takze mam pocit, ze nelhal.) Milost byla urcite spravna - ale ne kvuli trave, jen kvuli soucitu s tak pitomou mladou pipinkou.

Kvuli dalsimu pripadu delali vlny tusim na techno.cz (uz to bohuzel nemuzu najit) - nakej chlapec si to prej hodil po vyslechu kvuli trave. Byla u toho emotivni petice, jako ze kvuli kriminalizaci marihuany umiraji mladi lide. Pak se ukazalo, ze panacek mel za sebou taky vykradacky aut a dalsi "nezbednosti". Jiste, skoda kluka, kterej proste udelal par picovin, za ktery by mozna mel jen podminku, kterou mu za par let zamaznou. Pokud ho ty policajti zmlatili nebo mu nejak vostre vyhrozovali, za katr s nima. Ale tohle taky neni o netoleranci k zivotnimu stylu, ani argument pro dekriminalizaci, jenom smutnej pribeh, ve kterym se nahodou vyskytuje trava.

Pak je tu ta nova vec s tou partou velkopestitelu. Je tu o tom thread a par lidi tam pise jakoze solidarita s nima - coz nechapu, podle vseho to byl jen a jen byznys, zvlast kdyz prodavali i extazi. Byznys s velkym vejvarem i rizikem. To sou fakt posledni lidi, ze kterejch bych delal mucedniky boje za legalizaci.

Je mi jasny, ze je to o propagande - media vytvareji obraz zlych kriminalniku, tak budeme psat o hodnejch detech, kterejm chce hnusnej Severa znicit zivot kvuli klukovine. Ok, ale kdyz pri tom budeme lhat do kapsy, zamlcovat fakta nebo pouzivat demagogii, jednou se toho zase chyti naka svine a bude populisticky kvicet. Ale pri tom bude mit v ruce argument, jak "prodrogova lobby manipujuje s verejnosti".

Nikomu nepreju problemy, ani lidem, co prodavaj za slusnejch podminek, ani klukovi, kterej nakoupi pro kamose 10 piluli na mejdan. Sam hulim, pestuju, 1x za uherskej si dopreju houby nebo E, ale nechci bejt hazenej do stejnyho pytle jako corkari, varici, dealeri s herakem, dealeri s hulenim co delaj levarny nebo davaj drogy detem. Pokud nekoho takovyho soudej shodou okolnosti i za travu, nechapu proc bych pro nej mel hnout prstem.

I vetsina policajtu ma trochu jasno, co je nebezpecny a co ne. Kdo si mysli, ze v Cesku je peklo, at si jede zahulit do Polska, Chorvatska, na Slovensko, po navratu z lapaku (nebo zaplaceni "odbytneho") at poreferuje. Myslim, ze pro slusny lidi se zalibou v konopi je to u nas jeste docela v pohode. Jako realnej cil vidim vyslovnou dekriminalizaci pestovani a drzeni pro vlastni potrebu. Je potreba vysvetlovat, ze trava a tvrdy drogy sou nebe a dudy. Delat kravaly kvuli blbostem, ktery proste budou trestny i kdyby se ganja prodavala v trafice, je podle me blbost.

Zdar a dobrou setbu vsem.
Sido
+K
Nemam co bych k tomu jeste vice napsal....
Snad jen: Pestujte, hulte, neprodavejte...
Hugo
Není co dodat. Přesně tak to vydím já. Ta kauza stěma "indoristama" je toho zářným příkladem. Pokud si někdo pěstuje pro sebe proč by z toho měl mít problémy, ale pokud někdo pěstuje takovýmhle způsobem a pak dýluje o sto šest. Jemu je jedno komu to prodá, takže pokud za ním přijde 14 letej kluk tak proč ne. Prachy sou vždycky až na prvním místě. A pro takovýhle lidi já pochopení nemám.
Avitas
No možná bys měl pravdu, kdyby byly zákony formulovány jinak. Ale nejsou, bohužel. Z hlediska současného znění zákona se pěstováním jedné nebo dvou rostlinek dopouštíš stejného trestného činu, to jest vyrábíš drogu, jako skupina se šesti sklepy. V jiném rozsahu, ale to ti moc nepomůže.

"Hysterie" mi opravdu nevadí, protože ji chápu.


  • 1 Pěstování konopí nebo heroin, zákon to nerozlišuje
  • 2 Trestným činem je i pěstovat si pro sebe


Až bude možné pěstovat si beztrestně pro svoji potřebu a trestné bude s tím obchodovat, pak ti dám určitě zapravdu a "hysterie" okolo odhalené party velkopěstitelů mě bude také připadat zbytečná.

Nezapomeň, že podle stávajících zákonů je pro tebe vlastně lepší koupit jedno brko od dealera, než si pěstovat sám !

Nikdo netvrdí, že je to v těch zemích, co jsi vyjmenoval lepší. Asi ne. Ale jsou místa, kde už rozumnější zákony mají. A všechna medializace a možná občas "hysterie" je užitečná pro všeobecné povědomí toho, že by zákony měly být upraveny tak, aby se naše zemička mohla přidat k těm které jsou už právně dál.

Potom okolo případů těch, co dávají dětem, nebo budou porušovat rozumnější a liberárnější zákon vůbec žádná hysterie nevznikne.
Aloo
dobře se to čte !!!

Aloo
Al-Ban
Už jsem došel tak daleko, že si musím zapisovat komu mám dát karmu. To je samý "10 x za 24 hodin...":(
Takže mám zapsáno jedno K+ pro Avitase, dobře se to čte :).

Hop, karma už je tam :).

[Edited by Al-Ban on 16-04-2002 at 09:04 PM]
Era
Zákony se velmi obtížně mění, chybí-li vůle (tlak) veřejnosti.
My tlačíme, ale je nás málo. Většina voličů - bohužel - vidí stále Ganju v jednom pytli s herákem. Musíme způsobit změnu tohoto obrazu a získat podporu obecně známých osobností. Třeba kdyby se kapelníci dechovek a cimbálek přiznali :D :D ...
nemo
Ode mě K+ jak pro DaStoner tak pro Avitas. Já si myslím, že vy dva si vlastně notujete. Nebo se mýlím?

to Era - moje řeč. Už jsem to tady několikrát napsal. A nejen "voliči" ale co horšího i policajti to tak vidí. Je třeba to změnit.
DaStoner
K tomu pripadu indoor kseftaru: oni na tom budou jako organizovana skupina o dost hur, nez jako jednotlivci. Uznavam, ze v tomhle pripade je slovo hysterie prehnany.

Kdyz se podivas na http://koukat.cz/ombudsman/repre.html, tam sou ke cteni horsi story, nez ze chudaci hosi dost nevyholili z prodeje ecka, tak zalozili JZD AK-47. Medialni kampane samozrejme jo, v tom jsme zajedno, ale neshoditelny na zaklade faktu, ze ten chudacek hulic/pestitel byl bud peknej hajzl nebo totalni hovado. Myslim, ze JXD se podarilo udelat takovej dobrej stereotyp - zvedavej pubertak (kterej je jinak OK) versus svinskej dealer, kterej prodava vsechno co sype. Samozrejme to trochu kulha, ale myslim ze tohle je dobrej predpoklad pro oddeleni pestovani travy od obchodu s drogama, kterej bude pro vetsinu lidi vzdycky fuj. Obhajobou jasnejch dealeru tohle schema borime a trava zustava na jedny hromade se strikackama od heroinu. Sam mam podobnej pohled jako ten konopnej ombudsman - mels par kytek pro sebe a kamose - sme s tebou, dealoval si ve velkym nebo sis ganju daval jenom aby dojezdy perniku nebyly tak hnusny - jdi do prdele.

Zakony jsou takovy, jaky jsou. Ve kterejch zemich jsou dobry? NL, castecne mozna UK, Spanelsko, Belgie. Nevim, jak presne to je v NL se zakonama ted, ale nejakejch 20 let to v Amstru fungovalo na bazi - vsechno je nelegalni (kvuli EU, OSN atd.), ale kvuli par kytkam nebo 30 g nebude nikdo delat vlny. Proste dohoda mezi kurakama a amsterdamskou radnici a policii. Takze to nemusi bejt jen o zakonech. S 10 kg te zavrou i tam.

Takze legalni trava vlastne neni nikde a pokud se ji dozijeme, cesta povede spis pres toleranci a mirnou novelu zakona - v tom smyslu, ze rozhoduje spolecenska nebezpecnost. Ktera je proste nulova, pokud pestuju a kourim s dospelejma lidma. Policie, statni zastupci i soudy to pomalu zacinaj chapat. Politici snad, jestli sou schopny nejaky dusevni cinnosti a neni pred volbama, taky. Takze demonstrujme, podepisujme petice, delejme masticky babickam na regma, delejme bengal v mediich, vysvetlujme lidem vo co go, ale pravdive. Svinskej politik bude mit vzdycky pripravenejch vic podpasovek nez my si dokazeme predstavit.

Za karmy dik vsem, Avitasovi za diskusi i za citat TGM pod carou - zlaty slova. Preju nicim neruseny kour...
nemo
Omlouvám se všem co četli můj příspěvek v Kanále ale překopíroval jsem ho i sem, protože se to podle mě týká problému, který se tu řeší:

"Podle mě je v nelegálním dealerství jeden zásadní problém, kvůli kterému jsem proti nelegálnímu dealerství a jsem pro úplnou legalizaci konopí. Ten problém jsou ŠPINAVÉ PENÍZE. Když totiž někdo získává nelegálně peníze, tak nad nimi nemá společnost kontrolu a pak s nimi ten někdo může dělat a taky dělá nekalé věci (kupuje si politiky, policajty, nájemné vrahy a já nevím koho ještě), aby ovládl svoje okolí a získal ještě víc. A to já bych nechtěl. A buďte si jistí, že pokud to tady ještě není, tak to přijde.
Uvažujte logicky: když prodáte trávu za 100 milionů, tak s tím se dá už něco dělat ne? A pro to se taky už hodí ledacos udělat nebo ne? Třeba i vydírat nebo i vraždit.
Abyste se tak moc nesmáli těm 100 milionům, podívejte se do: Galerie/Co dokáže prohibice, je tam tabulka za kolik peněz se podle Českého statistického úřadu užilo konopných produktů v ČR v roce 2000. Je to za víc než 6 miliard korun!!!! Nejvíc ze všech nelegálních drog (Heroin je až na druhém místě s 5,4 miliardami Kč)
Tak pozor! Žádná prdel.
Nemám zájem, aby bylo v ČR Chicago 20. let. Proto jsem pro legalizaci konopí."

Toto je podle mě podstata problému. Ne že si někdo vypěstuje něco navíc a prodá to ale že si z toho někdo udělá těžký byznys. To je to čeho se bojím. Protože pak nejde primárně o drogy ale o peníze a trh s nimi spojený a vše další s tím spojené. Nelegální a tím i neprůhledné.
Co vy na to?

Vypěstujte, zahulte si a přemýšlejte o tom.
Když jde o sto korun tak jde o hovno ale když jde o sto milionů, tak jde o krk.
YAHMAN
Mas pravdu, ze se jedna o velke penize spojene s ,,velkoobchodniky,, a naslednou korupcí, ale nesouhlasim s tim, ze to zpusobuji SPINAVE PENIZE. Jakmile podplatis policajta, koupis si vraha nebo nejakeho natvrdleho politika vzniknou zase SPINAVE PENIZE i kdyby si na tyhle aktivity vyhral treba ve sportce.
Ondrash
2 DaStoner
máš ode mě karmu... :D :D
nemo
YAHMANE OK asi jsem se špatně vyjádřil. Měl jsem na mysli penize, které někdo získá tak, že se o tom neví, že je získal, má zájem to utajit a CHCE STEJNÝM ZPŮSOBEM ZÍSKAT JEŠTĚ VÍC. A na dosažení těchto cílů použije část z těchto peněz.
Proč bys podplácel policajta nebo kupoval vraha, kdybys ty peníze vyhrál ve sportce? To by ti k další výhře nepomohlo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma