Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1st 125 NLite dokončeno, shrnutí - Klikni zde pro originální téma
lamater
Ahoj všichni mám za sebou svůj první indoor a rozhodl jsem se zpodělit o zkušenosti. V závěru tohoto threadu se pokusim zdůraznit i chyby, kterých jsem se dopustil, a které se věřím značně podílely na výsledku, doufám, že to ostatním začínajícím growerům pomůže.

Skříň homemade homebox, kostra 2x regál z Hornbachu + dvě vrstvy fólie, vnitřní stříbrná fólie , vnější černobílá fólie. celkový rozměr 60x70x150

Hardware:
Osvětlení růst: 125W NLite blue
Květ 125W NLite red

Větrání - ofuk spodku kytek a přívod 8cm Sunyon 12V
ofuk lampy a vršku 9cm Sunyon 12V
odtah tepleho vzduchu 8cm Sunyon 12V

hnojení
vegetace - krystalon start
květ biobizz bloom, později ripen

substrat -už presně nevim, nějaký předhnojený z growshopu

Software:
3x řízek afghan

Následuje strohá fotodokumentace
lamater
Kostra skříně
Vnitřní plášť "100% neprůsvitná" stříbrná fólie
Finální výsledek
Všechno má svou cenu ...
lamater
Vegetace
Bohužel, než se dostali řízky dovnitř skříně mrcasily se tak týdenbůhvíkde po pokoji u bratra, doma, hodně se převáželi. Měli fakt minimum kořínků (skoro jsem se divil, že to vůbec přežily) a byly hodně moc do žluta chudinky.

Po dovezení a přesazení
4 den vegetace
13 den vegetace
17 den vegetace
poslední den vegetace cca 28-31 den už nevím přesně
lamater
Květ
Až asi tři dny po přepnutí na květ jsem se rozhodl tam narychlo dodělat provizorní scrog.. pozdě, ale pomohl mi držet kyti malinko víc vyrovnané.
lamater
Květ2
Na první fotce je vidět jak jsem to totálně zčunil resp. co jsem si vypěstova za dlouhány. Ty spodky pak byly samozřejmě neprosvícený, prostřední dvě fota byly pořízeny tuším při sklizni.
lamater
Následuje pár maker paliček z období květu
lamater
Závěr:
Celková doba 16 září - 16 prosinec tedy tři měsíce mířně přes 60 dní .
Bohužel po provedení sklzně si můj hodný:-) bratr půjčil na měsíc a půl foťák, a když mi ho vrátil, tak už ze sklizně nebylo nic, takže nemůžu ukázat foto uschlého materiálu. Celkově, co jsem vážil bylo 36g pěkných paliček výbořně osypaných. No a nevážil jsem to ze spodku, z toho tak 5g mikropaliček. Obecně vzato paličky byly menší,-úplně největší měli okolo 2g, většina výrazně méně.

Smoke Report - no možná to bude tím, že jsem si to vypěstoval sám :-), ale mě to chutnalo asi nejvíc, z toho co jsem za poslední rok měl. Chuť vynikající, velmi jemná a příjemná, počátky velmí drobného škrábání jen po šluknutí velké dávky až téměř před vydechnutím. Efekt velmi High, ale zároveň velmi zkuřující. Prostě nádherná dlouho trvající nálada, žádnej extra vykydloň, vynikající do společnosti. Všichni kdo ochutnali velmi chválily, z toho jsem měl asi největší radost, že jsem
na první pokus vypěstil něco co chutnalo všem.Z mikropaliček mám ještě doteď "veselej pytlík", kterej zkuřuje obdobně:-). Celkově vzato kvantitu vynahradila mnohonásobně kvalita, která mě opravdu velmi příjemně překvapila.


Suma sumarum chyby, kterych jsem se dopustil
1) bal jsem se hnojit a daval jsem jim malo, hlavne na ten kvet to chtelo
pridat i treba topmax nebo něco podobneho na větši podporu květu
2) zbytečně jsem přeléval, hlavne nejmensi kyticku, dost se to podepsalo na jejim rustu, celkove když jsem sklízel měla oproti druhým špatně vyvinutý kořenový sýstém a substrát byl ještě několik dnů po sklizni velmi vlhký
3) do substratu jsem mohl přidat vice perlitu na lepší provzdušnění,
4) ze začátku jsem málo zaštipoval a naivně si myslel, že pod nlite mi pujde bushstyle :-) fakt jsem byl naivka, pozdni nasazeni "scrogu"
už opravdu zachranilo jen malo. I při květu jsem si myslel, že bude je lepší nechat ještě malinko povytáhnout víc nad mřížku :-) já lama :-). Že tím příjdu o totálně neprosvícenej spodek, mi v tu dobu nedošlo.
5) hlavně z počátku jsem měl poměrně daleko lampu od kytek
6) když už jsem to nechal přerůst tak jsem měl alespoň odstranit ty spodky, aby kyti směrovaly energii víc na horní palice.
7) 10 dni flushing - no na to jak jsem malo hnojil zbytečně moc... na druhou stranu pokouřeníčko luxus :-) takže to možná nebylo zas tak od věci


Dále zajímavý poznatek, který už jsem tu někde četl. Při ofuku Nlite dojde k poklesu příkonu. U mě tomu bylo ze 125W na 115W, ušetřených 10W stačí na 12V zdroj, ofuk a odtah :-). Byl jsem přodejcem ujištěn, že lampa takto nezrácí účinnost. Kytky se pak mohou téměř dotýkat lampy a klidně se jí i dotknout, aniž by se spálily, takže, když si někam odjedete na delší dobu nemusíte zbytečně vytahovat lampu, nebo mít strach že se vám kytky spálí.


Doufám, že se vám můj thread líbil, reakce a rady uvítám.
grosancho
Nlite 125W pouzivam na rizky a na matku, a ted se koukam jak se ji vede v kvetu,,, ale s tim bushem to nebylo to prave orechove ;)

Jinak drzim palecky do dalsi sklizne, cao


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma