Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Easy groow by ERICCARTMAN (400+600W hps) - Klikni zde pro originální téma
EricCartman
Zdravím growerstvo.

V tomto threadu bych rád prezentoval svůj pěstitelský pokus s dosud neznámým výsledkem, z telecích let jsem již vyrostl, zkušenosti nabral a proto si myslím že by pohled moje snažení a z něho plynoucí inspirace pro vlastní tvorbu mohly být pro někoho užitčné.

Proslov ukončen, sodíky startují, opona se zvedá, představení začíná...

BOX: 150(šířka)x100(hloubka)x170(výška) konstrukce stejná jako u návodu na stavbu menšího boxu dole v mém podpisu.

Světlo: 400W phillips son-T agro + 600W GIB flower spectre extreme output (později výměna za 600w phillips son-T pia plus)

Ventilace: výměna 500m3/h cirkulace 4(6)x klipsnovej ventilátor z výprodeje v hornbachu :D 1x 30cm stojenovej, přišroubovanej na stropě.

Osazenstvo: 13x řízek Satori od Mandaly - Sativa/Indica
doba květu 65-70 dní. Z vlastních zkušeností: Můj oblíbený model a to nejen chuťově a účinkově(high je převážně sativoidní), ale i na pěstování. Kytky tvoří akorátně stavěné keře, nutný zástřih, jinak má chuť vyhodit jednu gigantickou palici a dole pár menších. Nijak moc se nevytahují a tvoří opravdu velmi velké palice, proto je nutná nějaká podpora, jinak se kytky zkácí bez ohledu na smutný pohled pěstitele. Z vlastních zkušeností můžu potvrdit slova seedbanky Mandala, rostlina je opravdu odolnější proti škůdcům a nenáročná na hnojení. Jediné na co je třeba dát si pozor je plíseň palic, ty jsou totiž opravdu macaté a je jich hodně, z toho vyplývá nutnost foukat do nich jak jen to de a držet vlhkost proklatě nízko.
V tomto kole chci vyzkoušet fígl s sklizením horních palic (tipuju to na 65-68 den) a následným dopečením spodních paliček, cca týden, myslím, že by na to kytky mohly reagovat dobře, stejný názor jsem našel i v mandala faq.

Médium je hlína - mix: 70% floria květinového substrátu (obsahuje guano a hydratační složku aquacell - je mi jasný že tam toho bude poskromnu, ale aspoň něco) 20% substrát pro kaktusy a sukulenty + 10% perlit
EricCartman
Cesta řízků do květovny nebyla jednoduchá, čtyři byli starší a o dost větší (rozměr koule průměr dvacet čísel), měly za sebou cca tři týdny pod zářivkama v matkárně, dalších devět bylo čerstvých, proto jsem je hned po prokořenění malých květináčků v matkárně hodil do růstovny pod 250 sodík, dostávaly plnou péči a komfort, proto se jim již po dvou týdnech podařilo dohnat starší kamarády a krásně prokořenit jim přidělené květináče.

Na růstu při prokořeňování jsem dával kytkám pouze kořenový stimulátor, teprve po plném prokoření+ cca týden dostaly poloviční dávku terra grow. Postřikuju střídavě phytamin - atonik (podpůrný přípravek, růstový stimulátor) do postřiku vždy přidávám kapičku jaru jako smáčedlo, postřik potom daleko lépe prokryje listy a jistě se i lépe zužitkuje.

Sumář hnojení:
Základní žrádýlko:
Plagron terra groow / bloom - dávám poloviční dávky (2,5 ml/l) plnou dávku teprve po 20 dni květu (5ml/l)
Podpůrné prostředky:
AH kořenový stimulátor (1ml/l) - dávám téměř po celou dobu růstu plus poslední zálivku před květem.
Plagron phytamin - postřik sem tam jak je čas a nálada (5ml/l - lahvička 100ml za cca 230kč stačí na 20 litrů postřiku)
Agro bio - atonik - Rostlinný stimulátor - opisuju z krabičky: Atonik ovlivňuje pohyb plasmy v buňkách rostlin, což se projevuje lepším zakořeňováním, lepším příjmem živin a intenzivnějším růstem. Aplikace před květem významě ovlivňuje klíčení pylových zrn, má pozitivní vliv na násadu plodů a jejich lepší vyzrávání. Atonik významě pomáhá rostlinám překonávat stres. (1ml/l lahvička 50 ml za cca 160 kč vystačí na 50 l postřiku)
Vermesfluid univerzal - Obsahuje spoustu přírodního dusíku - vhodné na růst, obecně podpůrně ochranný prostředek dávkování víčko(35ml)/l postřik, použiju sem tam v růstu, opravdu pomáhá, v tomto kole jsem ho vyřadil abych vyzkoušel atonik.

A abych jen nekecal přikládám fotku boxu :)
EricCartman
Cílem mého snažení na růstu bylo abych nemusel příliš dlouho v květovně svítit 18hodin, celé osazenstvo se rozdělilo na dvě skupiny - malý a velký. Velký (4) jak jsem již řekl měly několikatýdenní náskok a nakonec se v květovně usídlily ve čtyřech velkých květináčích (cca 12l hlíny každý). Malý (9) jsem podrobil zrychlenému růstu pod 250 sodíkem a ony velmi rychle všechno krásně dohnaly (nakonec až trochu moc, ale o tom zatím pšššt). Už pod onen sodík šly v středních (cca 6l hlíny každý) květináčích.
Teplota 21-26°C
Vlhkost 55-70%

Jakmile se mi zdálo, že by to už mohlo být akorát, šly všechny do květovny kde za přítomnosti zvlhčovačky strávily dalších osum slunných dní spokojeného růstu.

Foto 1: Růst malých pod 250
Foto 2-4čerstvě přesunuto
EricCartman
Oněch posledních osum dní růstu využily kytky různě, Velký se soustředily hlavně na řádné prokořenění a zesílení, malý pokračovaly v svižném růstu. Udělal jsem první kolo manikůry (prostříhání kytek od neperspektivních větviček a hodně nízko položených listů) a první dosypání hlíny.
Hnojení: poloviční dávky terra grow + kořeňák

Poté přišel den d (záměrně malé dé) 30.12.2007 zítra je silvestr a kytky dnes půjdou spát o trochu dřív než obvykle...

Fotky z nultého dne květu
EricCartman
Ptejte se, připomínejte, kritizujte... fotek mám víc, co by koho zajímalo rád ukážu.

Ta drátěná mříž nahoře je vlastně drátěnej plůtek z hornbachu, pro účely ,,easy scrogu'' a na podporu palic naprosto ideální.:smoker:
EricCartman
Jelikož je satori převážně sativa, nakvétá relativě pomalu. Zatím to roste jak z vody, hnojím minimálně, Provedena manikůra plus dosypání hlíny u malých.
Teplota 19-26°C
Vlhkost 40-55%
saiklon
pekny, dost se podoba my new boxu, kterej akorat dokoncuu, chci se zeptat jestli to mas nejak zaviratelny, anebo to nechavas otevreny. Pripadne jaxi vymslel zavirani boxu.. Kytizz pekne zdravy, take jedu mandalu. hodne stesti :)
EricCartman
Zavírání je stejný jako u boxu na kterej mám návod v podpisu...
Přes celou přední stěnu je folie, která má na spodní hraně přidělanou lištu, na tu se navíjí a poté vytáhnutím aretečních šroubů v horní poloze zajistí.
kombík
zdarecek....zacatek vipada moc nadejne,tak z toho vymackni maximum:) a jaky mas zkusenosti s korenovym stimulatorem kterej nasadis na skoro celou dobu rustu...nekde sem cetl ze to neni moc dobry celkove po prepnuti na kvet a hlavne pri prepinani na kvet...prej bejvaj problemy a kytka se pry vic soutredi na rust a ma problem nahodit palky
p.s. su zvedavej a pokus se sesmiknutim hornich palic
EricCartman
No ohledně toho stimulátoru: myslím že zdravým a silným kořenovým systémem nic nepokazíš, o to víc potom budou kořeny pumpovat palice... To pomalejší nakvítání bych jako problém viděl spíš u rychlekvetoucích indikoidních rostlin, které i rychleji nakvétají, slyšel jsem že se to může stát, ale u mě se to viditelně neprojevilo. Satori kvete déle a pomaleji i nakvítá takže žádnej stress.
Jo na to dvojí sklízení se taky těším. Sativy obecně dozrávají od vršků směrem dolů, takže je to i logický...
EricCartman
Sice jsme v květu, ale rosteme a rosteme... Už týden v květu a pořád zelenina... :bounce:
Teplota 19-26°C
Vlhkost 40-58%
EricCartman
Tudhle hloupost jsem našel na jedné kytce. Vím že u některých odrůd jsou genetické mutace časté, ale na satori jsem to našel po třičtvrtě roce pěstování a desítkách sklizených kytek poprvé...
kombík
sakra vali jako z vody...mi pripada jak kdyby hafo povyrostly :D no jako velmi zajimavy experiment se stimulatorem bych povazoval nasledujici poceduru: no zkratka prolivat stimulatorem jak sme zvykli a pred prepnutim na kvet dat den, dva dny tmy a prolit stimulatorem trochu vic...behem teto doby by mohl korenovy system velice pekne zmohutnet. posleze vysadit stim. a prepnout na kvet.teoreticky by mohl nasledovat mohutny bloom.ale nevim jak by kyti reagovali na den tmy.nemam ozkousene, ale zni to velice zajimave,sam chci urcite jednou vyzkouset :)
EricCartman
Fotky z čtrnáctého dne květu, poblikal jsem je v noci :frog:
Teploty a vlhkosti se mi pořád daří držet v mezích.
EricCartman
Jedeme dále, už se nám ukazují palčky a navíc je nad slunce jasnější že nám to přerostlo. Velký po přepnutí povyrostly tak akorát, ale potvory malý, asi jak byly rozjetý, pokračovaly v tempu a udělaly nám pěknou Bush.

Jelikož přitahuju velké množství vzduchu, musím v zimě dost topit, bohužel toho měl stařičký teplovzdušný ventilátor eta asi dost a rozhodl se odejít. Vlivem této havárie mi klesla teplota v noci na 17 stupňů, klesala by vesele dál kdyby nezafungoval rezervní systém - mám v rohu u dveří ještě jeden přímotop s termostatem, ten netěstí sepnul přesně podle plánu, takže se žádná katastrofa neděje, 17 stupňů kytky přežijou bez problému a žádný zasekávání vývinu se nekoná.

Vlhkost mezi 40-50%

Teplota a vlhkosti jsou měřeny na max-min digitálním thermo-hygro metru přímo v pěstírně nad kytkama(na fotkách jde vidět)

Fotky klasika + jeden pohled na zárodek paličky
EricCartman
K dobru přidávám jeden pěknej detail paličky z 25. dne květu a fotku vrcholku jediné kytky satori která se mi vecpala do modelové mixáže minulýho kola. Rozměrově byla něco mezi malou a velkou ze současnýho kola. Kytka to byla opravdu povedená bylo z ní něco přes 110g a výbornýho... :girl:
Ps: tlapu mám větší než si myslíte :D
EricCartman
Kvap nám časí a kytky se pomalu začínají dostávat do nafukovacího stadia, toto je u satori dosti výrazné, dlouho nic a najdnou se paldy začnou nafukovat jak o závod. Hnojím už plnýma dávkama, a kytky se na to tváří dobře, no dobře se tváří pořád, takže vlastně žádná změna :D Ze všech kytek jsem zatím pozbíral jen asi deset uschlých listů, plus dalších asi patnáct nažloutlých a uvolněných jsem utrhl ze spodků kytek.

Co se týče vykrytí plochy, velký jsou daleko hezčí, vršky nejsou namčkaný a palicoidní výhonky jsou mnohem silnější a jaxi osobitější, individuálnější... jelikož velký kytky nejsou tak strašně hustý, nasvícení spodních pater je lepší, přesto dolů pod kytku se světla dostane minimálně.
Naprosto odlišná situace nastala u malých, který mi udělaly opravdu solidní prales, jedna palda na druhý a i přes to, že jsem je odspodu probíral víc než důkladně, panuje v království květináčů temnota. Kytky byly opravdu rozjetý a jaxi se jim nechtělo s růstem brzdit. Plísně se bojím už teď tak začínám vymýšlet odvlhčovací opatření. Problém je v tom, že mezi kytky žádnou mašinu nedostanu, vzduch kterej mi do boxu přichází spodem má teď v zimě při zapnutým topení a vyplým zvlhčování vlhkost okolo 25-35%, to už žádná mašina významně níž nesrazí... Ventilace mi jede na plnej voves, tak mi asi nezbyde nic než se modlit...:rolleyes:
Právě dnes jsem vypnul zvlhčování, tak uvidím jaká bude vlhkost odtahovanýho vzduchu.

Z vršků jsem orval pár velkých nejvíce stínících listů, no bránily se, ruce mám ulepený až hrůza :)

Konec keců házím fotky plus jednu bobtnající palici.

Ps: Díky všem za K+ uznání ostatních pěstitelů je pro mě velikou odměnou.
EricCartman
Podívejte co mi v minulé sklizni udělala nebula, když jsem ji po 35 dni květu několikrát pohnojil dvojtou dávkou hnojiva (fotka je z 50.dne). Zajímavý model... v mém případě má opravdu ráda pořádné dávky hnojiva, potom dělá divy.
Celkově se snažím pěstovat kytky pokudmožno nenásilně, nehnojit dokud není potřeba a jen lehce, ale tendhle model prostě bez žrádla neukáže co umí.
EricCartman
Po pěti dnech přináším další fotoupdate. Kytky se mají dobře (nespíš), teplota se drží sama, vlhkost zatím nestoupá, po vypnutí zvlhčovačky vlhkost nepřekročí 40% a to ani v noci, tak si myslím, že by to mohlo být vpohodě. Paldy se nafukujou, kytky pijou jak o závod (40l za každý cca tři dny) Bohužel se mi zalívání komplikuje, jelikož kytky ve velkých květináčích vysychají rychleji než kytky v malých, tak musím zalívat obě části odděleně... ale co, su tam stejně zalezlej skoro pořád, tak se to nechá :)

Házím několik fotek celků, doporučuji si všimnout rozdílu u jednoho detailu palice, kterou jsem fotil v minulém příspěvku, jde vidět jak povyrostla... :D
EricCartman
Speciálně pro exoda přihazuju fotky v noci (no noc to zrovna není, jen jsem vypnul světlo). Jde na nich daleko lépe vidět rozložení pald v ploše. Zatím to vypadá na celkem solidní šiškebab :-)

Ps díky za k+
EXODUS
Čau, jsou nádherné jsem zvědavej jak budou vypadat na konci :) a co plánuješ použít na flushing ? Čistou vodu nebo ripen, anebo něco jiného ? :rolleyes:
EricCartman
Nejspíš čistou vodu, dělám to tak vždycky tak to asi nebudu měnit. Jelikož jsem do toho zatím moc hnojiva nenalil, myslím, že nějak extra dlouhej flushing nebude potřeba, plánuju nejdřív sklidit vršky, potom až celý kytky, viděl bych to tak týden před sklizením vrchů. Přípravky na zrachlení dokvítání jsem zatím nezkoušel, co člen to odlišný názor. Nevím co vybrat, ale ono to asi bude všechno přibližně stejný. Máš s tím nějaký zkušenosti? Možná by to stálo za zkoušku... :)
EricCartman
Tak jsem hledal a hledal a hledal.... a zatím to vypadá na ripen... Ocenil bych vaše zkušenosti.
Ps: již brzy další update
Pampalini
Ripen zkousim na dvouch jedincich uz dva tydny a zadnej rozdil nevidim asi jsem slepej a nebo je to v necem jinym.............
EricCartman
tak se nám to paličatí :)
Vlhkost mi nijak zvlášť nestoupá, ani v noci nejde přes 40%, konkrétně dneska jsm z maxmin vlhkoměru vymáčkl maximum 36%, což se mi zdá víc než uspokojivý. Dávám plný dávky hnojiva a zatím to vypadá dobře. Sem tam zespodu seberu nějakej ten spadlej list, sem tam nějakej přerostlej extrastínící utrhnu z vršků. Pohodapěst.
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Máš s tím nějaký zkušenosti?

Ripen i Final Solution sem zkoušel a nevidím v tom žádnej rozdíl, teď už na flushing budu používat pouze čistou vodu, ale stejně rozhodnutí je na tobě :)
EricCartman
No vzhledem k tomu, že Ripen je daleko levnější nejspíš dostane přednost. Je zajímavý sledovat, jak se liší zkušenosti jednotlivých growerů.
Kwjetoň
ahoj já mam zkušenost akorát s FS a byl jsem docela spokojenej ale nemůžu říct, jestli to mělo nšjakej výraznější efekt nebo kytky normálně dozrály.. :)
každopádně todle kolo vyzkoušim ripen, dostal jsem na něj docela dobrý reference, tak uvidíme.. :)
hlavně by měl usnadnit sklizeň, protože pomáhá dozrávání kytek, tak třeba nabude nutný sklízet je postupně..

uvidíme..
EricCartman
Takže: je tu update :) :bravo:

Všechno jede jak má, obávaná vlhkost nepřekročí ani v noci 40% teplota podle mě idální noc 20-21 den 24-26
hnojím plnou dávkou, pokud bude nějakěj dokvítač, tak ripen, díky všem za názory. :)

Jak je z fotek vidno, palice rostou všude kde to jen jde, někdy tak nahusto že je musím roztahovat od sebe do jiných ok, aby se moc netlačily. Potvory se brání sveřepě, ruce lepí další den :teef:
EricCartman
Tak jsem se probíral hračkama z dětství a našel jsem svoji vědeckou sadu s mikroskopem.:einstein: Tušíte co následovalo... :bounce: fotit mi to moc nešlo jen na takovou minipromítačku co v tom je ale krystalky se daly pozorovat krásně...
EricCartman
no tak jsem si hrál s časovačem a omlyem jsem kvítkám dopřál dva dny světla non stop... :( přesně dvě bílý noci... no nepotěší, ale myslím že by to na nich nemělo nechat žádný následky. Co myslíte?

Ps: již brzy další update :)
EricCartman
Takže, jak se nakonec ukázalo přerostlo to víc než mělo a tudíž jsem v rámci snahy vypěstovat ze středních palic a spodků něco víc nez kýbl bususu na bubble musel zasáhnout...
Všechny horní paice co už jevily známky dozrávání, šly pryč i přes to, že jsme teprve v 62dnu květu (satori kvete od 65 do 70 dní) myslím že se to tak nějak akorát povede a ze středních pald bude ještě spousta dobrýho.
Toto se samozřejmně týkalo malých, velký dozrávají daleko rovnoměrněji a uspokojivěji, půjdou cca za týden a všechny zaráz.
teplota v normálu, jen jsem přidal trochu topení v noci (na 24) aby se mi zbytečně nezvyšovala vlhkost. jelikož se mi ji podařilo udržet pod 40% není po plísni ani památky.

Fotky:
1-5: před sklizením

6: po vytažení, probrání, ostříhání a opětovném zpětnacpání. Sou celkem dočochněný, ale oni se brzo vzpamatujou.

7: paldy po probrání a ostříhání. :p:
zzzzz
jako máš to super----žádný zbytečný sraní a pokusy na víc prostě pěknej grow na jistotu----zhulse jak hovado Čaj
EricCartman
:D díky už jsem provedl :) luxusní čarásek z prstů maká opravdu perfektně. Fakt jemný a pohodový pohuleníčko.
EricCartman
Bohužel to podle mě zase tak super není... tím že mi to tak strašně přerostlo, jsem se připravil o velkej díl potenciální úrody, ale myslím, že to nakonec nějak půjde. Velký mi narostly moc pěkně, tak se to zvládne... :)
EricCartman
No, tak, musím říct že co se malých týče, nedopadlo to vůbec dobře, z vrchů jsem usušil jen něco málo přes 90g, včera jsem řízl čtyři malý, co byly nejvíc dozrálý a bylo na nich jen málo větších paliček, ale zato spousta spodků... :( ostříhal jsem spodky i z ostatních a je toho pěknej košík. No a co :-) ? bude z toho spousta hashehe to zas budou stavy :busted: a výlety :cox: jooo buble je specialitka :banana:
ale celková sklizen asi bude stát za prd :( no co se dá dělat napříště už mám nachystaných osum satori, u kterých jsem si pohrál se stříháním a těším se na pořádný keře ve velkejch květináčích... :-) o dalším vývoji budu informovat... zatím
EricCartman
Takže včera se řezalo sice už po několikáté, ale zatím nejvíc. Nejdřív (před tímto řezem) šly vrchy malých, pak asi po pěti dnech čtyři celý malý a po pár dnech jedna velká. Dnes se dostalo na vrchy zbývajících třech velkých fotky jsou co i v roomu zbylo a co jsem posklízel.
EricCartman
Takže včera se řezalo sice už po několikáté, ale zatím nejvíc. Nejdřív (před tímto řezem) šly vrchy malých, pak asi po pěti dnech čtyři celý malý a po pár dnech jedna velká. Dnes se dostalo na vrchy zbývajících třech velkých. Fotky jsou co mi v roomu zbylo a co jsem posklízel.


Edit: bylo to v 68 dni ze 70
EricCartman
Takže pozor je tu zhodnocení:
velký: povedly se moc pěkně, spodků minimum, spíš méně ale velikých palic, plíseň jen v jedné a to pouze zhnědlý stonek hluboko v palici. Zabíraly oproti malým jen asi 4/10 celkové plochy pěstírny.

450g


malý: nepovedly se, spodků hafomoc, plíseň naštěstí žádná

330g

celkem tedy
78Og mohlo to být lepší, ale špatný to není. 0.78g/w

Dotazy rád zodpovím, koukejte koukejte, již brzy dovalím fotky z novýho kola, kdy nasazuji opět satori, ale tentokrát pouze 8 velkých kytek. Rozjetý sou pekelně, dostaly plnej komfort a navíc jsem si pohrál se zastřihováním, takže to vypadá slibně...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma