Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problem.....Prosím o pomoc zkušenější , málo dusíku ?? - Klikni zde pro originální téma
Sodex
Zdar, prosím o pomoc. Tři týdny růst 18/6, po dvou týdnech začaly takle blbnout. Medium kokos 70%, zem light mix 30%, na dně keramzit. Ve dne cca 30° v noci cca 16°, vlhkost den 35%, vlhkost noc 55%, slunicko cca 1m nad vrcholkama. první týden hnojeno pouze rootjuice, druhý tyden dle dávkování GHE, postřik Alg-A-Mixem dle dávkování na obalu opravenou vodou na PH 6. Ze dne na den takhle zežloutly a nadělaly fleky?? poslední týden problému zálivka pouze voda PH 5.8 -6,1. Prosím o pomoc ??????????
Mr.MEN
No tak to je docela problémek! A jak máš uděleny zalívání? A i ta vlhkost ve dně je mírně mizerná měl bys mít něco kolem 70% ale z toho to myslím nebude. Řekl bych že něco s kořenama aby ti neuhnívali nebo něco takového, zdá se mí že se dusej.
guerilla
Tenhle problém jsem měl nedávno a bylo to zapříčiněno jednorázovým, ale o to silnějším výkyvem pH hodnoty od normálu + jsem je ještě trochu přehnojil. Nejlépe se toho zbavíš tak, že stabilizuješ pH třeba na 6.0 a proliješ několikrát jen s vodou s tímto pH a enzymy, tím se pročistí. Poté pomalu začni hnojit a dej více složky grow (snad se tak jmenuje, je to ta s více dusíkem) a časem (cca 2-3 týdny) to odezní. Jo a doporučoval bych odtrhnout ty velké nejvíce poškozené listy, rostliny to brzdí.
fenor
zdrava ... ja si myslim ze to bude nedostatkem
dusiku , rostlina behem rustu potrebuje hodne dusiku ...
guerilla
Tahle vypadá kytka s nedostatkem dusíku - http://grower.cz/forum/showthread....5196#post365199 pouze žloutnou listy. Já v tom tedy vidím doopravdy vliv pH, musel být nějaký výkyv, který rostliny dost vyšokoval a zřejmě udělal i něco s kořeny, za což by možná mohlo i přehnojení a nebo žloutnutí je důsledek nedostatku dusíku a ty kazy na listech tím pHčkem.

Možná za to může keramzit na spod. Upravil jsi ho nějak předtím, než ji ho dal do květníků? Třeba prolil vařící vodou či napufroval?
lyft
guerilla:u dusíku nežloutnou jen listy,ale objeví se i hnědé skvrny na listech mezi žilkami.V tom odkazu je to i na třetí fotce,ale je to špatně vidět.
Mr. Figaro
čím upravuješ PH ?
Sodex
To ALL: zalévání je připraveno kapénkové, ale doposud jsem zaléval ručně. PH upravuju "Essential pH- Easy controll" Keramzit (HYDROTON®) jsem neupravoval, je pravda že už mě to taky napadlo,že by mohl být něčim nechtěně prolitý.
Expiry
Misto pH 6 tam lej 5,5...Na nekterejch fotkach jsou ty kytky uplne mokry(listy),takhle knusne hnedozluty listy jsem taky jednou mel->musis tam dat poradnej ofuk,aby se nesrazela voda na listech.Newim jestli to je nejaka houba nebo podobna svine,ale kazdopadne skrz tu vodu nemuze kytka dejchat->sveseny listy jako pri preliti,zloutnouci listy nedostatkem vyzivy(neodparuje se voda z listu,tudiz neni ani koreny nova "nasavana!) a jako tresinka na dortu ty skvrny.V houboveplisnovejch:D chorobach se nevyznam,ale preventivne bych to necim postrikal,kytky jsou maly,takze se nemusis bat toho,ze to pak vyhulis.Taky odstran ty spatny listy,protoze bych rekl,ze se ty skvrny(asi houba)sirej.

Vem hromadu petlahvi,urez je a priklop na kytky.Jeden takovej ten vystupek na dne urizni,pust zvlhcovac na plny pecky a hlavne !ofuk! a kytky by se meli zacit vzpamatovavat...
guerilla
Expiry:

On jim ale dopřává postřik, proto vlhké listy;) Plíseň ani houba to není, je to ve výživě.

A co se týče pH 5,5, tak to není nejideálnější, kdysi jsem viděl tabulku přijímaných živin na základě pH hodnoty a nejlépe z toho vycházelo právě pH 6.0 .
Sodex
Tak tak, byly právě postříkané. Ale ten ofuk se pokusím zesílit.
Expiry
To je asi vec nazoru->tech tabulek po netu koluje vic...Driv se tvrdilo,ze pH do hydra je 5,5 a do hliny 6,5->podle novejch pruskumu a tabulek je 5,6 idelani pro prijim vsech zivin.Pri 5,6 je spravne vyvazenej pomer prvku,ne ze se vsech prvku prijima nejvic,ale kytka je prijima v tom spravnym pomeru.Tohle je teorie kterou razi metrop a ty myslim ze vi o cem mluvi...Muzu vyfotit jejich tabulku a hodit to sem...
guerilla
V tom případě proč doporučuješ 5.5, když to je 5.6? Teď vážně, pH 6.0 mi bylo doporučeno od jednoho pěstitele z grow shopu, který, mimojiné, prodává a distributuje Metrop, čili proč mi doporučil na řešení obdobného problému, jaký má Sodex, pH 6.0, když mi mohl říci 5.6 podle Metropů? Nebude to tím, že "Tohle je teorie, kterou razí Metrop", čili teorie, ale praxe je jinde?! IMHO s největší pravděpodobností ano;)
Expiry
Praxe??Pouzivam ph kolem 5,5 na kytky jak v hline,tak v aeru a nemuzu si stezovat....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma