Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
B´Cuzz hydro - Klikni zde pro originální téma
Zdravim vsechny growery a prosim o radu.mam v planu koupit sadu B´Cuzz hydro.bohuzel mi neni moc jasne v jakem pomeru michat obe slozky.z navodu chapu ,ze se obe slozky michaji ve stejnem pomeru a to v jakekoli fazi rustu/kvetu (rozdil pouze v EC).prece kdyz rostlina potrebuje ve fazi rustu a kvetu jiny pomer NPK prvku tak se pomer obou slozek musi take menit v zavyslosti na potrebach rostlin.muze mi celou vec nekdo objasnit?diky predem .
Erixon
A a B se dávaj celou dobu 1:1, správně podle ecmetru, v horším případě by oko. Na flašce myslim píšou dávkování 1-3ml z každý flašky, s tim že plná dávka udělá ec kolem 2,2(+-podle zdrojový vody).

edit: jakýkoliv experimenty s překračováním koncentrace nemaj bez ec metru cenu - proč jim lejt hnojivo který neni zadara, když nevíš jestli pijou víc vody nebo hnojiva.

Na květ se přidává pk1314.
Expiry
Jak uz psal Erixon, P a K se zvysuje PK 13-14 a dalsima kvetovejma boostrama...A+B se zvysuje kazdej tyden o 1ml/l,vyrobce pise ze maximalni davka jsou 3ml/l,ale to nejni pravda :D,da se toho lejt az 6ml/l,kytky to vydrzi a rostou jako z vody...
unq
Expiry : Jaky max EC tomu solíš ? .
Expiry
Nemam EC merak :(.....To davkovani se ale urcite da prekrocit,protoze uz jsem to slisel od vic lidi,ze se tam da lejt tech 6ml/l...
Kwjetoň
expiry: a slyšel jsi že by potom měli úměrně větší výnosy? sklidíš dvakrát víc s dvakrát takovou koncentrací?
support erixon.. :)
Kwjetoň
jenom malej poznatek, u aerošek doporučuju s timdle hnojivem (i s jinejma ;)) fakt malou koncentraci, samozřejmě každá genetika je jinak náročná, ale obecně si myslim, že EC čistejch hnojiv by nemělo překročit 1,0 tj. když mam například vodu s EC 0,45, tak roztok bych měl míchat postupně až na konečnou hodnotu 1,45 v květu a tý se držet..

jakmile je koncentrace hnojiv větší, tak už to kytky nestíhaj vstřebávat a EC se jim začíná nezadržitelně zvyšovat..
mluvim teda o případě bez používání enzymů, s enzymy jsou kytky zase trochu hladovější a papaj víc, ale ne nějak drasticky..
pro srovnání ta koncentrace čistejch hnojiv 1,0 odpovídá asi 1-1,5 ml A+B a PK kolem 1ml/l..

přesný hodnoty ještě můžu změřit, časem to doplnim.. ;)
to jen tak pro představu..
teaman
Přímo na stránkách Atami jsou podrobné návody jak hnojit. Maximum pro hydro je tuším 3ml/l a přes to jsem nešel. Ted mám kompletní výbavu od B`cuzz a jsem max spokojen. Hydro sadu používám i pro čistý kokos a no problem...(B`cuzz nabizi zvlášť sadu pro kokos, ale hodnoty na lahvích jsou stejné...jen obal je jiný)
frankey
osvědčilo se mi ve druhé polovině květu naopak AB ubírat až na 1ml na 1L. EC 1.5 ,avšak ostatní složky navišovat Booster 3.5ml na 1L a BL 2.5 na 1L.
Cicmon
benji: mozna to neni az tak spatna uvaha

pisete tu, ze P a K se zvysuje PK1314, s tim bych souhlasil, nicmene kdyz se kouknete na stranky ATAMI tak na starym letaku b'cuzz psali o PK1314 jako moznosti a na novym uz neni a je v rade hnojiv ATA.
Takze podle "navodu" staci lejt A+B+kvetak a v kvetaku zadny P ani K moc nebude, nebo se pletu? (kvetak nezvysuje EC)

mno a kdyz se podivate bliz na slozeni A + B,,,,,

NPK Hydro Nutrition A: 6-0-5 (w/v)
NPK Hydro Nutrition B: 1-5-6 (w/v)

z toho vyplyva jasne A na rust a B na kvet
takze by mozna nebylo od veci zaexperimentovat s vlastnim pomerem A+B

ja osobne treba PK1314 v bublaku moc nemusim, moc mi hejba s PH nahoru :(
teaman
to Cicmon:
Přesně tahle úvaha mě nedávno taky napadla:). U AH se taky různě mění poměry jednotlivych složek hnojiva. Proč tedy ne i u Atami. Nicméně výrobce se o ničem takovém nezmiňuje, takže buď se to nedoporučuje, protože je hnojivo a dávkování ideálně navržené, nebo s tím ještě nikdo neexperimentoval...
Jinak bych řekl, že květový stimulátor taky zvyšuje EC - protože v něm taky musí být fosfor a draslík. A nebo to je jen zbytečných 1000,- navíc?

PK nebo Tablety?
PK jsem od Atami nikdy nepoužíval, protože jsem rovnou kupoval Tablety. Bohužel nemůžu porovnat, jestli jsou k něčemu, páč jsem je vždy cpal do roztoku. NEspornou výhodou těch tablet je podle mého to, že vytvářejí v bubbleru mnohem více bublin než pomocí samotného vzduchovadla. Dokonce mám pocit, že se pak kořeny pročistí a krapet vybělí.
V growshopu mi řekli, že tablety mají vyšší poměr fosforu a draslíku, než PK13-14. Někteří groweři prý dokonce používají kombinaci Pk a tablet - první čtyři týdny květu PK a potom tablety.
Máte tedy někdo možnost srovnání PKxTablety?

MANHUT používá sice hnojiva od AH, ale tuším, že jen základní sadu(1,2,3)-tudíš žádné stimulatory, ani super stimulatory a jeho výsledky se tu na groweru snad nedají s ničím srovnat.
Možná by nebylo od věci vyzkoušet to stejné s Atami, protože je možné, že bychom dosáhli zjištění, že všechny doplňky k hnojivu jsou zbytečné (až na RootStim a Enzymy) a ušetřit tak peníze...???
Cicmon
teaman: ono taky kdyz hnojis AH "podle navodu", tak ve druhym tejdnu kvetu prestanes davat 1 (dusik) a s AH jsem mel kytky vzdy zluty na konci kvetu - nedostatek N. Treba jahudka daval 1 az do konce a mel je zeleny az do konce :)
S b'cuzz taky zelena do konce, coz je logicky dusledek slozeni A

IMHO stejny pomer NPK po celou dobu zivota ji muze stacit, ale rozhodne to pro ni nejni idealni.
Proste dusik ta kytka tolik nepotrebuje v kvetu a zas fosfor nepotrebuje tolik v rustu, draslik potrebuje vzdy,,,

Kvetak NEzvysuje EC,,,, potvrzeno EC metrem :)
ale ze je na nic, bych netvrdil, naopak se ho da lejt i vic a je to znat, ale zadny P ani K tam IMHO nebude, spis jenom latky co reknou kytce aby si vzala P a K z B nebo jinejch hnojek a pekne zacla kvest :wink:

wow tablety delaj bublinky? to mi nikdo nerekl :smoker:
hele a na jak velkej kybl je takova tabletka a jak dlouho vydrzi a to se uvolnuje postupne a jak moc zvysi EC?

Manhunt jede AH, ale taky ma dokonale vychytany podminky typu ventilace, vlhkost, teplota
IMHO co se tyce dulezitosti hnojiv tak jsou az na poslednim miste
1. ventilace 2. svetlo 3. vlkost a teplota 4. hnojiva

Na zaver se jeste jednou zastanu kvetaku, opravdu neni zbytecny a treba kytky venku zacnou kvest driv, kdyz jim ho lejes ;)
Erixon
teaman: V coco je ten rozdíl že obsahuje víc hořčíku.

cicmon: Kdyby bylo A růst B květ co je micro?

Jinak když se to pékáčko nejdřív promíchá v litru vody a zrovna (tak akorát)okyselí tak jde dosáhnout výkyv ph o jednu desetinu směrem dolu, což se za pár hodin srovná na původní hodnotu a držííí.

Měl bych otázku, je nahnědnutí kořenů normální(obarvení) nebo k tomu dojde jen když se přehnojí?
Cicmon
Erixon: ATAMI b'cuzz je A + B - dle navodu se davkuje porad ve stejnym pomeru. Pricemz slozeni A + B pisu vyse.
ve zhratce A = dusik a draslik B=minimun dusiku, fosfor a draslik
z toho vyplyva, ze "micro" je soucasti A i B

AH jsou 1 (grow), 2 (bloom), 3 (micro)
1 - dusik - prestava se pouzivat ve druhym tydnu kvetu
2 - fosfor - pri prepnuti se zvysi pomer 2 vuci 1 a 3
3 - draslik a stopove prvky - pouziva se porad

ad PK1314 - bez PKcka davam 1-3 ml H3PO4 a roztok drzel PH, s PKckem jsem musel davat i 10ml :eek: a jeste se PH zvedalo casem nahoru (bublak 30l)
Pouzivas PK1314 od atami, nebo od plagronu :wink:?

Hnedy koreny - mno to zalezi jak moc hnedy, ke konci kvetu mam koreny tmavsi, ale spis do ruzova, coz je IMHO normalka, kdyz roztok je ruzovej :). Jinac zahnedly koreny muzou bejt z prehnojeni, ale to poznas zaroven na listech anebo taky pokud prosvita do nadrze svetlo rasama.
Kwjetoň
no kořeny hnědnou když k nim prosvítá světlo - stačí todle eliminovat a držet nízký ECčko a je to v klidu řekl bych..
Erixon
pk od bcuzz a bubl má tak 50l roztoku. Vzduchování 4x270l/hod Srážim to krystalickým ph- od ghe a stačí ho jen o trochu víc.

Asi by se s tim uselo experimentovat, zatim se budu držet a:b 1:1 a pk až uznám za vhodný.

Přehnojený to neni, ec sem zvyšoval pomalu postupně na 1,3 20.den na květu. Nikdy nevylítlo víc než o 0,2 oproti čerstvě naředěnýmu roztoku. (např z 0,9 na 1,1). Řasy tam nejsou, okraje víka sou překrytý několika vrstvama alobalu. Atazyme dostávaj v každým roztoku, takže dokud dělaj co maj tak nebudu řešit.
teaman
Mě kořeny vždycky hnědnou, respektive jsou zbarveny spíše tak do žluto-oranžova.

Neříkám že tablety vytvářejí bubliny, spíš je to na princip šumivé tablety, která se stejně jjako šumák rychle rozpustí, takže žádné postupné uvolňování, ale bubliny to umocní.

Akorát mi tablety hrozně moc zvyšují pH. Tři dny probublávaná voda s pH stabilně na 5,9. Vyměnil jsem roztok, přidal tabletu a pH 6,7...což by vysvětlovalo, proč mi vždy osychaly a krabatěly okraje listu, než jsem koupil pH metr.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma