Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Nestabilní odrůdy - Klikni zde pro originální téma
outdoorista
Zdar:rasta:
jak tak brouzdám po groweru,tak koukám všude thready o nejlepších a nejkvalitnějších odrůdách,ale zajímalo by mě,jaké odrůdy jsou nejhorší co se týče genetiky,která je nestabilní,jak přímo od seeds bank,tak po další generace,alespon by se groweři mohli vyvarovat odrůdám,které za nic nestojí,často tvoří hermafrodity a s kvalitou/kvantitou jsou na tom také bledě,takže piště modely a seeds banky od kterých jsou takové odrůdy
rastajohn
nebyl jsem moc spokojen s modelem K-2 ,samce sem vytrhl, ale i presto to bylo krapet vic oprcane. Hustota sisek dobra, ale pryskyrice maaalo maaalo :(
Stoned_r41d3r
Hmm...Ale odolnost vuci plisni a vynos nema snad se stabilitou nic spolecnyho ne?!

Nechci zase klasicky, klisoidne, upadat do zavedenych exaktistickych schemat, nicmene bylo by zahodno definovat stabilitu genetiky.

Uz jen proto, ze Skunk 1 asi bude co do stability genofondu nesrovnatelnej s nejakym hybridem.
Nepletme si pojmy a dojmy...
outdoorista
Myslím tím,jestli jsou rostliny stabilní po generace,samozřejmě po kontrolovaném opylení stejnou odrůdou,ne křížením různých odrůd.Pokud si koupíš balíček semen jedné odrůdy(ne outdoor,nebo indoor mix),tak by měli být rostliny na pohled stejné,ne úplně,ale mělo by být poznat že jde o stejnou odrůdu,a ne že každá rostlina vypadá jinak,jak stavbou listu,palic,phenem,určitě by neměly degenerovat a tvořit hermafrodity,taky pokud mají stejné podmínky,tak by měli mít v konečné fázi podobnou chut,strukturu,vůni,barvu a kvalitu/kvantitu.Je blbost abys koupil balíček semen jedné odrůdy a vylezlo ti z toho pár indica a pár sativa phentypů,a jen pár by si bylo podobných a pár různých.Není to to samé jako z řízků,ale např. já jsem měl od Nirvany pár odrůd,a nikdy v jednom balíčku semen stejné odrůdy nebyly podobné rostliny,některé se více větvily,a některé méně,některé měli palice do fialova,některé do zelena,a co kytka to jiná kvalita/kvantita a byly třeba vysazené stejně,měli stejné podmínky.Nirvana je samosebou špatnej příklad,protože semena od nich jsou jak každý ví většinou f2jky od jiných seeds bank,co si budem povídat:wink:
Je třeba pěkný mít z jednoho balíčku semen rostliny různě vypadající,ale každý si kupuje určitou odrůdu pod tím dojmem,že budou většinou přinejmenším podobné.
pancus
jo to stebou souhlasim ale todle muže ovlivnit vice věci než jenom seminka puda počasi hnojiva atd....
outdoorista
pokud by měli stejné podmínky,měli by být bodobné,jak jsem už psal:)
seba
Já bych to neviděl s tou Nirvánou tak zle , měl jsem hodně jejich semen a není to až takovej rozdíl , berte to tak , že většina si udělá aspoň jednu mateční rostlinu a z té pak řeže klony, tak může aspoŇ vyřadit případne zmrdy, a rozdíl v semenech není tak velký jak se tu traduje. Někdo to tu jednou napsal a většina to tu papouškuje pořád dokola, já měl s Jáhůdkou spoustu semen a z nich jsme dělali matky , každý měj vždy polovinu semen a dělal podle sebe , nakonec jsme se shodli že to není tak špatné, mnohdy semena za stovky eur od refermana a ostatních nestáli za to a nirvána byl dobrý poměr cena kvalita , před 1 až 2 lety stál balíček 11 EUR A TO BYLA JO DOBRÁ CENA. Dále tu spusta blběcků co si koupila jednu odrůdu a ještě dělají takzvanou matku pod ůsporkou , v lepším případě pod zářivkou 18W , však na matku to přece stačí , píšou jak ta Nirvána , nebo ostatní banka stojí za hovno. Já měl u nirvána ůspěšnos klíčení vždy nejmíň 11 z 12 semen , spíš jsem mu ublížil, než vinou Nirvány. Tak si tu sáhněte do svědomí a pokud nemáte na matku aspoŇ 250 WATT metalhalidu , tak tu raději nezveřejňujte své zkušenosti.
outdoorista
Já nepsal o matkách,ale o různosti kytek ze semen z jednoho balíčku jedné odrůdy,Nirvana byla jen názorná ukázka,nikdo nepsal že stojí za hovno,to ne,já taky nemám nic proti rostlinám z Nirvánských semen,klíčivost byla vždy více jak 90ti%ní a to samý v poměru samice/samec,kvalita taky stála za tu cenu,ale pokud je z jednoho balíčku semen více phenotypů jednoho modelu,tak kde je ta stálost?
Navíc se to často dějě stále dokola u Nirvánskejch modelů typu Durban Poison,Papaya,Holand's Hope,B52,AK-48,White Widow....aj....
Když vyselektíš matku z nejlepší rostliny z těch 10ti semen jednoho modýlku co třeba zrovna od Nirvány máš,tak je jasný že bude kvalitní,neměl jsem model od Nirvany co by nehulil,ale jsou to přece jenom f2 od jiných bank,ale to je jedno....;)
Jinak abych nebyl od věci,tak jsem měl od Sensi Seeds JH, ten měl taky 2 phena,jedno spíše indicovité a jedno spíše do sativy,bylo to poznat i na barvě listu a stavby celé rostliny,přesně se to porovnat nedá,bo každá kytka měla jiné podmínky a to má taky dost vliv na podobnosti.....
frankey
Svítit matce 250w MHG je mrhání penězma,jestliže nepotřebuješ opravdu rychlí nárůst,např.na prodej klonů...
loni ve skříni jsem měl Bubble Gum originál semínko, bohužel seedbanku nevim, ale poté co mu narostly krásný paličky se z něj udělal hermafrodit a účinky taky za moc nestály...:(
Tayem de Tox
passion 1 origo od DP. jednoznačný zklamání. řiťka.čudka.
outdoorista
no já bych řekl že dost nestabilní je odrůda Tibet.....co kytka to jakoby byl jinej model....sice mám už f3,ale i tak,bylo to vždy kontrolovaně oprcnuté....stejné podmínky,jedno řidší a jedno prorostlejší pheno....jinak jsem zjistil že tak 50% jsou hermafroditi:(.....bohužel,ale za to krásně voní ovocem a brutálně lepí pryskiřicí....aspon tak no,pro začátečníky výborná odrůda,se kterou by byl kde kdo spokojen......pro ty co pěstujou a kouřej víc jak pátým rokem je zhulenost nedostačující.....je možné že to ztrácí potenci víc a víc,generace co generace,f1 a f2 téměř identické a i silné,nevim kde se stala chyba no....:confused:
frankey
neúspěchy s K2 -květy jsou malé a zakrnělé... přitom ostatní odrůdy ve stejných podmínkách prosperují.
snow1
durban poison od dutch passion to iste - kazda rastlinka sa trochu lisi, v podstate maju stavbu tu istu ale napriklad sfarbenie a vzrast je iny.
loofan
shaman od (DP) loni sem ho pěstoval a vylezli s toho 2 rozdílný kytky!
Storm
Mandala 1- momentalne selektuji z F1 semen a už teď je jasný, že se vyskytyl minimálně 3 fenotypy.1) indicový s velkejma listama a nizkou sirokou stavbou, 2)pak sativový s malejma listkama a malo se vetvici a 3)sativovy s lepsim rustovym potencialem a lip se vetvi nez predchozi.sem zvedavej na kvet, podle toho vyberu nejlepsi.podle rustu zatim vede indicovy.
Taky se chysta selekce Johny Blaze(Blueberry x Nevilles haze)od Legends a Sage n'sour(Sage x Sour diesel) od THseeds.Od tech si velkou stabilitu neslibuju, o to dulezitejsi bude selekce.

jinak nestabilitu u Shamana potvrzuju, ale zase musim rict, ze obe fena co sem mel, tak byly dobry,jak zeleny, tak fialovy.mozna to fialovy lip vonelo a zhulovalo.Durban poison od Nirvany nic moc.Jel jsem ho po nekolik let venku a pokazdy jiny.naposled byly sice brutalni vynosy, ale zhulenost po tom slaba.Cca pred 6ti lety, kdyz jsem DP od Nirvany objedaval poprvy,tak z toho vyrost takovej mazec, ze bych to prirovnal ucinkama tak k Nigerian nightmare.Driv sem tolik nehulil, tak se mi to zdalo silny, ale vykopana sklenice po 3 letech jenom utvdila v nazoru.Sice palice relativne maly, ale hodne osypany s lekoricovou vuni.Sklizeno tak v pulce rijna.Nevim cim to bylo-bud sem narazil na naky vzacny feno nebo sem stihnul objednat jeste nez zacali vsechny durban poisny krizit se skunkem 1 kvuli vynosu.nekde jsem cetl, ze cistej DP ma akorat Afropips a African seeds a ostatni jsou jen crossy se skunkem 1.veril bych tomu.
Nuevo
No asi nejmíň stálou odrůdou co znam a všichni mi to potvrdí je Noname.Nikdy nevíte co Vám z toho vyroste,spousta phenotypů rozdílné kvality i kvantity.Občas víc indica občas sativa.
Možná Vám z toho vyrostou i papriky třeba.:-D

Just Joke ale pravdivý.
outdoorista
Nuevo: mno ale tady se řešej odrůdy z orig. semen,ne nonamy,to je každýmu jasný že ty jsou nestálý;)
atcq
hoj všichni ...tak jako jak tady píšete nestabilitu Nirvány tak bych se k tomu přiklonil .....sice jedu out,ale pokaždé mi z toho vylezlo něco jinýho jak vzhledově,vůní,stavbou ......a od nirvany jsem měl 4 modely Jock horror(nestabilní),Northern lights to samý Misty taky,jediný co bych řekl že se vyplatí koupit od Nirvany je PPP což je krutej model a kterej sedí na popisku co má v bance enormní potence,extremní růst.....jinak nemám s jinými bankami zkušenost.....btw. nevěřim že nirvana modely jsou f2 jiných bank ...
gona
najhorsia skusenost co som kedy mal bola seedbanka bluehemp-mrdky riedke listove malo zhulujuce a este k tomu neskoro dozrievajuce mal som hi noon a leebanise-ta aspon zhulovala.. takze ddt neviem co ti dali za reklamu na groweri ale nebol to spravny tah odporucat tuto seedbanku...
Ruprecht
to gona: taky jsem modely od bluehempu jel loni a v nějakém trýdu tady jsem je skritizoval...valil jsem E-rocket, Chronicle, Lebanese a Silverado....poslední jmenované mě ale nakonec posadilo naprdel skunk dozrávající 26.9. !! Doporučuju vyzkoušet! jinak Bluehemp fakt nestojí za moc!
DJ BISKUP
Mě zklamala Himalaya Gold (nefeminizované) od Greenhouse seeds. 3 kytky na louce vedle sebe a každá naprosto jiná. Po usušení chutnala taky každá jinak... Tomu se podle mě říká nestabilita :)
auroraindika
pánové.. nic proti ale co se týče out...tak i stabylní odrůdy jsou občas jiný...důvod je jednoduchej a to že každý rok je trochu jiný počasí a proto ty kytky i jinak reagujou.......
marie
Nestabilních odrůd je asi kopa. Bylo by asi lepší udělat kolonky "stabilní" a "nestabilní" a každej by doplnil, jak to vidí. A věřím, že bychom nacházeli v mnoha případech ty stejný odrůdy v obou kolonkách. Zrovna já jsem u K 2 (Nirvana) takovej rozdíl v phenech neviděl. Naproti tomu zrovna dojetá Kahuna (Soma) - tam by si vybral snad každej. Je to zřejmě i komplikovaným původem mnoha odrůd.
A v podstatě souhlasím i s auroraindika. Jen nevím, jestli mu za to poslat červenou či zelenou karmu ... (to byl vtip).
I když je Angelmatic a Devilmatic ještě novější genetika tak díky té neustálenosti
mě zklamala Angelmatka jak vzrůsetm tak chutí a skouřeností.
Už se jí vyhnu - nic moc.
outdoorista
mě taky Devilmatic nenadchl,ba naopak.......tohle by měli snad dávat zadrmo:rolleyes:
DaviTekk
a co říkáte na fem. RED DWARF tam sem skoro rozdíl nepoznal stejné šišky i vzrust


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma