Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Bubler, problem s kořeny , spálené , přehnojená , vysoké EC ?? - Klikni zde pro originální téma
Saaho
čaute lidi, nevim čím to je, ale už asi po 3 se snažím rozjet growing a pokaždé se mi stane stejná věc, už mi to docela vrtá hlavou protože mě nenapadá nic čím to muže být...........

popis nemoci: ------zežloutlé listy při vrcholku rostliny
------nahnědlé kořeny
-------rostliny na to v kolíkátem sou dnu(19) rustu vubec nevypadjí jak modelky:(
-------fotky budou, ale tak všecko sem vám popsal, takže byste si mohli udělat obrázek


podmínky ve skříny: ----uvnitř skříně min.23 max 29, přes noc 18......teplota vody je 19 stupnu
---- vlhkt je od 30% p60%(dělám postřik)
----lampu mám 400w agro, chlzení přímo nemám, ale mám větrák (64m3/h) na přítah a nahoře cirkulační větrák, skřín není zeshora uzavřená, není to vlastně ani skřín ale dřevěná kulisa která uzavírá roh místnosti.......skřín.....š,v,h 120||x||60-70



tak a babo raď, v čem mužu udělat chybu, jak mužu něco zlepšit, proč kořeny hnědnou?nějaký typy, nápady, prostě všecko co vás napadne.......už fakt nevim co dál mám vyzkoušet........zatial a dikes
Machoman
EC=? A na takhle maly řízky to chce větší vlhkost.
Saaho
ec neměřím, myslíš že to je tím?
Machoman
No je dost možny že jsi je přesmažil.
guerilla
Jak dávkuješ AHčka? Pokud podle návodu, EC to nebude. Jak je na tom teplota roztoku? Popřípadě zjisti, jelikož je velmi důležitá! A co pH, jak jsi na tom? Koukám, že tam máš keramzit, prolil si přes něj alespoň několikrát vařící vodu, popřípadě napufroval si ho (min 12 hodin ve vodě s upraveným pH na 5,5 až 6,0) ?

Podle mne se s největší pravděpodobností jedná o výkyvy pH anebo vysokou teplotu roztoku, kdy rostliny nejsou schopny přijímat živiny a kořeny pomalu odumírají a tím i celé rostliny.
dokktor
saaho: jak to popisuješ, tak se mě to jeví jako přehnojené - průplach čistou vodou, tak den-dva - enzymy (asi nemáš) a každopádně tomu ze začátku nemožeš dávat ani tu doporučenou dávku hnojiv. dokud to nemá pořádné kořeny, tak...poloviční dávka? a root stimulator rozhodně rači než hnojky. každopádně hlídat pH a EC - u malých prcků hlavně EC, ti to sesmahne ani nevíš.
good luck
Co?
jak a kolik bubláš?
Saaho
teplota roztoku je stálá a to 19 stupnu......ale to je všecko napsaný v prvním příspěvku........doporučenou dávku?já jim dal 1/3 zálivku, takže 25 litru ---->12 ml..........ale ted mají čistou vodu, jestli to muže být écéčkem tak je to asi ten problem....a výkyvy ph taky určitě nemám to si hlídám

CO?________bublám furt a to strojkama Champion CX0088(foto)jeden na přibližně 8 litru?.......:Dtím to asi nebude
guerilla
EC to určitě nebude, AH nejsou žádná živinová bomba, kor když jsi dával 1/3 koncentrace z návodu. Bublinek máš imho dostatek, pH to podle tebe taky nemůže být.. Suma sumárum, není to v genetice? Dodej fotky, ať jsme moudřejší ze zjevu rostlin.
Syst3m_t3r0r
v každém případě je to EC, proboha jak chce nekdo rozjiždět hydro , když neměří EC????!!!!

jake je EC zdrojové vody???? kolik je EC po přídání "1/3 zálivku, takže 25 litru ---->12 ml"

je to jasne, zdrojová voda pokud pestíš nekde ve meste muže byt pekny hnuj. třeba v centru ostravy maj vodu z kohoutku EC 1,0 a to sesmahneš i bez hnojiv.

pokud ti zhnedly kořeny a kytky žlutnou ,máš to marné, zkus jen vodu s enzymy nebo peroxidem a pokud nic tak sežen nove řezy. hodne stestí

citace:
Původní příspěvek od guerilla
EC to určitě nebude, AH nejsou žádná živinová bomba, kor když jsi dával 1/3 koncentrace z návodu. Bublinek máš imho dostatek, pH to podle tebe taky nemůže být.. Suma sumárum, není to v genetice? Dodej fotky, ať jsme moudřejší ze zjevu rostlin.


neštvi me prosimtě, to jsou rady jak cyp, když nemeři EC tak co jineho to asi bude woe :rejp:
guerilla
system:

By musel mít zdrojovku cca 1.0 EC, aby je přehnojil při 1/3 koncentraci! Sám jsem začínal bez měřáků podle návodu na lahvích třísložky od AH, woe:rejp: a zdrojovka byla, jak jsem později zjistil, 0.6 EC.

Prostě dokud sem nedá fotky, jsou to jen spekulace, ale je vícero možností, než jen EC!
Saaho
:(:(
Saaho
no a když váš tu tak poslouchám, že nemužu pěstit hydro bez EC metru.......mužu to ted dát do soilu?
dokktor
citace:
Původní příspěvek od Saaho
no a když váš tu tak poslouchám, že nemužu pěstit hydro bez EC metru

co bys nemohl, já sám jedu s kamošem hydro bez měřáků a žádný problém. u nás je ale dobrá voda. třeba v brně máme EC 0.7 a kytky to těžce odsírají, ale tady v zapadákově kein problem.

no a hlavně z tech červených fotek toho neni moc vidět, akorát nejaký náznak žlutých listů a barva kořenů neznámá. zkus si na foťáku vyvážit bílou nebo vyfoť při zhasnutém světle.

joa eště čím bubláš? bez té barvy listů to vypadá jak přelité ;) každopádně to je přehnojené

když to dáš do hliny, tak to na 90% zachráníš, ale nebude to škoda? každopádně nevidim tvuj box takže nemožu soudit.
zlomvaz
Saaho
tak tady sou lepší fotky.......přehnojené????:Dtak to už tím pádem vubec nechápu
bublák je vyfocenej nahoře, mám 3 bubláky a 3 truhliky pod 7-8 litrech......hydro se dá přelít?
a s tou hlinou je to škoda......ale už fakt nevim jak tenhle problem vyřešit.....
dokktor
palec nahoru :bravo: skoro určitě to EC, keré si možná kurvíš i tím keramzitem. pufrovals ho?
Syst3m_t3r0r
zdravíčko doktore, je to přismahle je to jasne, ale mužeš mi ted objasnit jak ovlivní pufrování keramzitu na správne ph jeho EC????
guerilla
Vliv keramzitu (hydrotonu) na EC je nepatrný, ale na pH zásadní (v keramzitu neboli hydrotonu jsou minerální zbytky z výroby a ty ovlivňují prostředí, proto je nejlepší keramzi prolít několikrát vařící vodou, tím se zbytky odstraní a poté je dobré toto medium ještě pufrovat).

Na to pufrování jsem se ho už ptal, ale napsal že výkyvy pH nemá:confused: Furt mi není jasné, jak někdo může přehnojit s 1/3 koncentrací hojek od AH, to mi hlava nebere (EC zdrojovky by muselo být abnormálně vysoké, čili více jak 1.0!).
dokktor
gerila - věř tomu nebo ne, ale nám se to samé stalo nedávno akorát v gardena aeru. EC základní vody 0.7 + (teď si nejsu jistý) 1/3 - 1-5 dávky AH + dorovnání kys.dusičnou (vršek od petky) a ejhle EC cca 1.5, což pro řízky s minimálníma kořenama je uplně to nej prostředí :punk:. bylo to mysim 15-20 litrů roztoku, paměť :rolleyes:

pokud ti ty zbytky z keramzitu ovlivní pH, tak ti kytka i může přestat pít a roste ti EC ;) nehledě na to že ty zbytky taky nebudou žádný šmakec
guerilla
citace:
Původní příspěvek od dokktor
gerila - věř tomu nebo ne, ale nám se to samé stalo nedávno akorát v gardena aeru. EC základní vody 0.7 + (teď si nejsu jistý) 1/3 - 1-5 dávky AH + dorovnání kys.dusičnou (vršek od petky) a ejhle EC cca 1.5, což pro řízky s minimálníma kořenama je uplně to nej prostředí :punk:. bylo to mysim 15-20 litrů roztoku, paměť :rolleyes:
Tak to je dobrá haluz:eek: No, tak v tom případě dobrá, může to být přehnojené:D
citace:
Původní příspěvek od dokktor
pokud ti ty zbytky z keramzitu ovlivní pH, tak ti kytka i může přestat pít a roste ti EC ;)
Když přestane pít, EC se nemění, jelikož nebere ani vláhu, ani živiny (to si pod "přestane pít" představuju). Hlavní je ten bordel, ten dělá hrozné techtlemechtle s pH.

Jinak koukněte na přehnojení a problémy s pH. Co vám na jeho problém nejlépe sedí? Mně osobně "problémy s pH".
redyth
to guerilla- podle mě HYDROTON nemá moc vliv na ph, keramzit určitě, když ho rovnou dáš do vody, ale hydroton podle mě ne. nevim nevim. jestli má keramzit tak to bude asi tím
Syst3m_t3r0r
přehnojene, hnede kořeny nebudou od špatneho ph. Jedina možnost že měl ph uplně mimo, tak kořeny nepřijimaly vubec žádné živiny jen vodu, a tim se zvedlo EC, čož ALE nevíme protože to neměřil :smash:

už tady meleme prádznou slámu, at zkusi proplachnout a pokud nepomuže, tak jedine spálene kořeny odstranit a znova kořenák a třeba peroxid a vyrazí nové, nebo pokud je to moc v rici , tak nove řezivo.

good luck...

EDIT : guerilla: na tech fotkách co ukazuješ je jen začínajicí přehnojení, tady kolega je v daleko horším stádiu. navic havana joe neukazuje poškození kořenů, čož zde je evidentní
Saaho
keramzit sem hodněkrát prolil vařící vodou.....ph mi nekolísá měřím každý den 5.8-5.9
a já sázím na EC, protože problemy nastaly 3-4 den po přidání hnojek......

poradtě někdo z vlastní zkušenosti který EC měřák je v pohodě, já mám PH metr Essential a připadá mi v pohodě, tak jestli mám koupit aji EC stejný značky

no a taky by sem asi poprosil o trochu informací o ecečku, jak se to snižuje nebo zvyšuje.....dikes
Syst3m_t3r0r
EC si kup třeba stejny nebo adwa, pokud si chceš hodne zafarat a moct se na to trochu spolehnout tak si pořid Ec monitor nejaky. Ja mam třeba adwa a když ho často kalibruješ, tak nejsou problemy, dokonce sem ho i utopil a po vyschnuti jede v poho.

no co k tomu dodat, nalijes hnojky do vody, zmeřiš EC, je li moc, doliješ vodu,je li málo, mužeš přidat hnojky. Na kytkách pak sleduješ zda maji hlad nebo maji moc. TZn jestli se EC snižuje, pak práve mužeš přidat hnojek, pokud se zvyšuje, tak bych ředil vodou a pídil se po příčinách ( ph, teploty atd. proč nepapají)
redyth
to Saaho- jetlis teda keramzit prolil vodou, tak by to mělo by ok. Jak se daří kytkách ted?
Saaho
tak z nahnědlých kořenu vyrustaj nové,krásně bílé
ph mám 5.8
naskytla se mi možnost nových řezu, tak nevim jestli mi mám vzít rovnou nový nebo to tady s těmahle nějak dotáhnout, co myslíte?......si myslím že už pořád budou takové......nemocné
jinak si kupuju ten EC metr protože to je asi tím.....
Saaho
tak neska mi přišel EC metr, ale vubec neivm jak teda s tím......
zdrojovou vodu mám EC 0.1 no a zkoušel sem na jeden litr zdrojový vody přidat hnojky na EC 1.0 jakože pro kytky starý první týden....no a musel sem tam nalít 2,5 ml grow složky, aby bylo EC 1.0........je to možný že tak moc???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma