Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zvýšená citlivost k THC - Klikni zde pro originální téma
hej-rup
V každé brožůře proti drogám se píše že u marihuany existuje jakési " zvíšené riziko citlivosti u některých jedinců". Myslím že je to spíš jakejsi pseudoargument vycucanej z prstu kterej je sice pravdivej ale u naprosto mizivýho procenta lidí. Ale přece- znáte někoho takovýho?
Já o sobě můžu říct že mám citlivost k THC prumernou, strejně jako většina huličů. U šalveje je tomu jinak, stačí mi i malej prdík extraktu nebo brčko z listí, který většině lidí neudělá nic a mě naprosto rozseká . Šalvěj mám rád a za tuhle zvíšenou citlivost k salvioninu A jsem docela vděčnej, šetřím si tak nejen plíce ale i peneženku.
A co vy, máte na nějakou rostlinou drogu zvíšenou citlivost nebo jste se setkali s někým takovým? Dík za všechny podnětný reakce, Detreux :)
Wokap
Jj, mám kámíka s kterým si moc rád poprdím, ale POKAŽDÝ když v bandě dohulíme tak jsme pěkně, ale všichni zhruba na stejným levelu - Poli byvá totál na mrdky a nejednou řešil netopíry který mu útočí na hlavu a podobrý halocucanice - takže ano, z vlastní zkušenosti tvou doměnku potvrzuji ;)
400w
mám kámoše, kterej po špeku absolutně nekomunikuje, nevím čím to je, ale vždycky je překouřenej....nehulí moc dlouho, ale takhle na tom není nikdo jiný koho znám..stěžuje si na nevolno od žaludku a brnění v těle...a to i po pár práskách, takže si myslím že to asi pravda bude..
smoke4ever
průběh stavu záleží na psychice člověka a jak ke zhulenosti přistupuje
cajovnik
ja sem velice citlivej k THC, me staci jeden paf a sem jak puk.ale nebyvavalo to tak, to prislo az, za poslednich par let.na podzim sem mel jen gramik hase a vydrzelo mi to skoro mesic kazdodeniho pokurovani.
caj
L!NDA
Jednou sme hulili blanta asi z 2g BigBud a jeden týpek co to snáma hulil říkal že se toho docela bojí že to nikdy neviděl a moc nehulí. Sem mu řekl že to je v klidu a at si dá radši menšího šluka a že uvidí. Po jednom prdu říkal že už nechce a šel si sednou bokem . Po chvíli už grcal venku zatímco mi sme furt hulili a jak přišel dovnitř tak si jen potichu sedl a nic nedělal . Jak sme dohulili tak sme si pustili naky Tekk. a týpek se po chvíli z ničeho nic rozbrečel . To už nás zarazilo tak sme ho dali radši spát . Znám ještě jednoho ten si zas zahulí a je tak zasekaný že absolutně nereaguje na okolí a jen si rube na tekk,Dnb :-)
a vůbec mu nevadí v jaké společnosti . Jednou se tak sekl ve vlaku plném lidí a já seděl na proti němu:-) docela sranda . Takže můžu jen potvrdit "Zvýšená citlivost k THC" . škoda že to nepostihlo mě :-)
Kdyz jsem zacinal s palenim, stacilo mi fakt hodne malo a z jednoho skla jsem byl K.O. hodiny... S postupem casu, jak si telo zvykalo, mizela vysmatost, dlouhej stav atd. Na druhou stranu, kdyz si dam treba 14 dni pauzu a pak si dam sklo, tak je ten stav jako driv... Narazovej, dlouhej, intenzivni... Ale znam treba cloveka, kteryho nikdy nic nezkouri a nema zadnej stav (slukovat umi a taky to slukuje a drzi, ale stejne nic)... A kdyz jsme jednou zkouril (ted uz byvalou) slecnu, tak mela docela drsny schizy a soty (ja si tehdy dal to samy a byl jsem uplne v klidu, pohoda)...na druhou stranu musim uznat, ze co vzorek, to rozdilnej stav... U me se treba stav odviji i od toho, jestli si dam ze skla nebo speka (pro me jsou to pak 2 ruzny stavy)... Taky se mi treba na podzim stalo, kdyz jsem mel trosku venku, ze jsem ubalil speka, sedl si na zahrade a zacal pokurovat...Vsechno bylo fajn, dokouril jsem ho a vstal, ze pujdu domu a najednou se mi zatmelo pred ocima a uz jsem lezel na travniku, ani jsem nevedel jak... Po chvilce jsem se dal do kupy a pak uz ten stav byl docela prijemnej... :leaf:
egzot
no lidi uz to tak byva ale spis je o o zasobach thc v tele kdyz tyden nehulim coz se mi nestalo asi uz 2 roky tak me rozseka jedno sklo tak ze nemuzu mluvit ale kdyz se sklidi a jedou se kyble tak to cloveku nejak furt nejde poradne se zpizdit a proto vseho s mirou
Neni to žádnej pseudo-argument, že je někdo přecitlivělý na THC a další cannabinoidy, je tvrdá pravda která se zakládá na vědeckejch poznatkách (jaký to sou, to nevim, nejsem vědec). Každopádně znám dost lidí, který kvůli tomu nesměj hulit. Jeden si dá prda i jen z listí a je úplně na mrdku (tím myslím úplně-mimo sebe..), Další zase přestal, protože vždycky když si zahulí tak mu to nějak počachruje tlak a sekne to s ním. Jednou ho odvezli do nemocnice... Další kámoš zase přestal - pokaždý když si zahulil tak propadl do těžký deprese.
Účinkování trávy je vysoce individuální a lidi, co mají vysokou citlivost na tyto látky buď nesměj hulit nebo to musej nějak hlídat. Stejně tak individuální jako účinky jsou i ty přehnaný reakce...
egzot: To co popisujes podle me urcite neni tim, ze za tyden nehuleni by se ti z tukove tkane dostalo tolik THC, aby to pak melo vliv na to, jak moc budes zkourenej. V tom tuku to mas ulozeny na mnohem delsi dobu a urychlit se to da asi jedine spalovanim te tukove tkane... To ze te pak rozseka jedno sklo (stava se mi to taky) je podle me spis tim, ze si mozek na ty psychotropni latky za ten tyden docela odvykne a ty mu pak das zase pohulit a on do toho jde nanovo... Je to jako kdybys kazdej den chodil k babce (a ji uz to sralo), tyden bys tam nesel a po tom tydnu by se na tebe byla upe natesena byla rada ze jsi dosel...:-)) To samy je i u alkoholu... pul roku nepiju a pak se ozeru ze 4 piv...
400w
jo lidi asi je to fakt o psychice, ten kdo to nikdy neměl neví co od toho čekat, a třeba to na něj ani nepřijde protože prostě neví....a zase ten kdo to kouří dýl tak ho to zhulí do pohody protože už ví o co jde a umí v tom jet...samozřejmě někdy to ulítne :D
Mesias
hej-rup: Nezáleží na psychice jak někteří říkají. To je totiž úplně jiný problém - ano marihuana a její nadměrné užívání může u některých lidí, kteří mají předpoklad pro psychické onemocnění vznik podpořit. Ale co se týče toho varování na letácích tak se to týká vzniku závislosti. A ano znám někoho takového a hlavně Vím, že u některých lidí je biologicky a to stavbou nervové soustavy dána větší pravděpodobnost vzniku závislosti. Jde o to, že každý člověk si do jednoho tvoří Drogy štěstí - (jsou většinou obsaženy v neurotransmiterecha i jinde) a stavbou zhruba odpovídají nějakým halucinogenům nebo jiným drogám. Tělo si je umí utvořit, ale tvoří si je v malé a kontrolovatelné míře. Tyto látky nás udržují při životě - dávají našemu životu sílu ráno vstávat a chodit, sílu žít. Ale někteří si netvoří tolik těchto látek a pokud příjdou do kontaktu s touto látkou, tak pak se jim stav nejenom zalíbí, ale díky té látce opravdu pocítí, že žijí. V některých zemích světa je tento fakt brán už i v medicíně a je podle něj nahlíženo na drogově závislé. Oni jsou nemocní!!! V americe v některých zemích je i alkoholismus nemoc!!!


EDIT: Za tento příspěvek jsem dostal K-... Děkuji! :-):punk:
littl_grouwr: Davam ti zapravdu, ale nadruhou stranu si myslim, ze lidi, kteri z toho vylozene nemaji zdravotni potize a jen jim to "nedela dobre", by si na to casem zvykli a bylo by to v klidu... Jasne, tim nechci nikoho nabadat nebo nutit, to je jasny... Jen si myslim, ze spousta veci se v tomhle da prekonat a casem se zmeni... Ale jak rikam - Kazdej svyho stesti strujcem...:)
Mesias: Nekde tady jsem cetl, ze s tou zkourenosti je to tak, ze clovek ma v mozku receptor, kterej reaguje na marihuanu (THC...) a jen co to do sebe clovek dostane, tak ten stav, kterej ma, mu vytvori ten receptor...resp. da signal do mozku... Nevis, co je na tom pravdy? Pze treba u alkoholu si clovek zblbne cely telo a docasne si ho otravi (kdyz se opije...) - Takze mam dojem, ze tam je ten princim treba trochu jinej, nez kdyz se clovek zkouri...tak by me zajimalo, jak to s tim mozkem, nerv. soustavou a THC vlastne je... :-)
pozitron
Mam kamosa s ktorym hulime uz par rokov, a jemu staci na rozmasakrovanie len 1/5 - 1/3 z toho co davam ja. Podla modelu a nalady zacne vzdy ako prvy plakat/smiat sa/tancovat/tuhnut/nechapat... Takze je to urcite pravda - je prilis citlivy na THC.

Brake46: THC ma v mozgu vlastny receptor, ale nic o nom neviem :) Inak THC posobi takmer rovnako ako SSRI antidepresiva (vlastna skusenost) - detaily mozes najst na wikipedii, alebo skus http://whyfiles.org/225drug_receptors/index.php?g=3.txt Poznal som jednu page ktora nazorne na obrazkoch riesila nahradu antidepresiv travou, ale uz ju zrusili :(
Mesias
Já jsem napsal trocho blbost, jo ta zvýšená citlivost je ještě další věc. S tou sem se ale taky setkal. A to celkem běžně. Je známo, že někteří postižení (mentálně) mají jinou psychiku a při konzumaci drog vykazují nepřiměřené chování. To se nemusí stát jen postiženému, jde o nějaká centra v mozku, nějak tak to bude... Ale co se týče Zvíšené citlivosti THC tak ten slovní pojem bych srovnával s alergií, to je nepřiměřená reakce imunitního systému na né-nebezpečný podnět. Na THC může naše tělo taky reagovat a to jak přiměřeně tak nepřiměřeně. Někdo - včera jsem s nim hulil si dal jedno sklo a chování se zcela změnilo. Gesta se stala otevřenější - mámval rukama a zvýšil hlas. Nevadilo mi to, ale uvádím to jako příklad nadměrné citlivosti.

edit: a to ještě může být reakce horší - může to dopadnout pláčem, nezadržitelnými depresemi, a nebo je celkem běžné, že se huliči začátečníci přehulí - u některých lidí sem ten jev přehulení vyděl víckrát... Prostě jim nedělá dobře hulit. Jeden kamarád se vždy po zahulení baví jen tak půl hoďky, možná míŇ A pak se pozvrací - možná proto už nehulí...
Expiry
Bezesporu ma kazdy clovek jinou "citlivost" na huleni,ale po nejaky dobe huleni se to zacne dost menit.

Kdyz jsem zacal hulit,tak jsem daval jednoho dva spicky dene(a to bylo vyjimecny).Vydrzel jsem potom v kasi treba celej den.Dneska si dam brko a za par hodinek uz bych palil dalsi.Vetsinou tohle prijde se sklizni,protoze pak cloveka nelimituje huleni,takze se bali jedno zadruhym a pak kdyz je clovek wod rana do vcera zhulenej,tak pak uz vlastne ani moc nevi jaky to je bejt nezhulenej :D,takze kdyz de hulit(uz trochu zmastenej),tak se skotli mnohem vic nez nekdo,kdo predtim tejden nehulil,protoze dokaze lip poznat rozdil mezi tema stavama,kdezto cloveku vymastenymu to zas az tak neprijde,protoze je v tom porad.:D
Kdyz nad tim tak premyslim, znam jeste jednoho cloveka, co ma na paleni zvlastni reakci: Staci mu taky hodne malo, treba jen 2 prdy a pak se (jinak vysoce inteligentni clovek) sekne a neni schopnej zadnych rozumnych myslenkovych pochodu a jen cuci a odpovida "jo jasne" a nic vic... asi je to taky tim, ze nepali moc casto...

Me se zase u nekterych vzorku stava, ze po nich mam naopak docela zvlastni myslenkovy pochody a secvakavaji mi veci, co jindy ne a jsem schpnej udelat debatu treba o nejake blbosti (ale zajimavou)... Bohuzel se to moc dobre neda uplatnit na nejaky studium do skoly...Taky se mi pri tomhle stavu stava, ze jsem mnohem rychlej a snaze schopnej prokouknout jednotlivce....
Mesias
Expiry : To o čem píšeš ty je drogová tolerance... To zavisí na tom jak je tvé tělo na látku zvyklé...
Zlosin*
podle mě jde také hodně o náladu v které hulíte, když mate dobrou naladu, pak jste jeste víc v pohodě,komunikativní, pokud cmanite v horsi nalade, muze to navodit jeste depresivnejsi stavy.
LordFitgerald
Určitě jde i o náladu, prostředí, okolnosti (a na ty bacha) a zvyklosti v kupě lidí, která pospolu hulí...ale znám i pár lidí, kteří jsou i v soukromí nebo mezi neznámými lidmi stejně rozsekaní i po sebemenším brčku a není to tím, že by jindy nehulili... prostě hulí řekněme špeka denně (spíš dva obden), ale zato mu stačí šedesátka z listí, který by jinej typa třeba zahodil jako odpad... taky mě vždycky udiví holotrop... já do toho nikdy nespad, jednou jsem dal ve třech lidech tři tlustý brka skanku dokola, takže se nonstop hulilo... a šly na mě ty mdloby a tunely, ale nikdy jsem do toho ještě prostě "nespad", zatímco kolem mě padaj všichni... to je vlastně taky citlivostí ne?
Mesias
LordFitgerald: S tím holotropem to bude ještě komplikovanější. Nenašel jsem moc na netu zda má klasickej holotrop souvislosti s hulením. Ale holotrop spočívá v překysličení nebo odkysličení krve. Může za to většinou nesprávné dýchání... Sám sem viděl spadnout i lidi kteří nehulili. A sám sem jednou po té co jsem vyběhl mrtě schodů bez nádechu upadl do holotropa...

Ale jak tady mnozí píšou... Někteří lidi jsou citlivější. Znám týpka, kterej kolikrát koupil i listí a pak byl (ne že by to dělal) opravdu byl úplně hotovej. A skunk mu nedělá dobře, je mu po tom špatně... Moc velká síla na něj...
fukokuko
ja poznam vela ludi co hulia a nikto z nich neni neako velmi citlivi na thc , podla mna to je v tom ze cim dlhsi cas hulis , tak tym si menej citlivi na thc a ten co zacina hulit za zhuli uz po jednom sluku a ja si ich musim dat minimalne 4 aby som bol tak nafajceny ako on
Pr45k
jo jo ja mam kamoša čo keĎ si zahulí nedokáže ani len sedieť prosto ako keby nemal kosti padne na zem a nehybe sa je to dosť lol ale fakt su aj takí...
Zlosin*
citace:
Původní příspěvek od fukokuko
ja poznam vela ludi co hulia a nikto z nich neni neako velmi citlivi na thc , podla mna to je v tom ze cim dlhsi cas hulis , tak tym si menej citlivi na thc a ten co zacina hulit za zhuli uz po jednom sluku a ja si ich musim dat minimalne 4 aby som bol tak nafajceny ako on


jo tohle by bylo logický, ale už hodně krat sem četl, že z důvodu, ze se THC v těle uchovává dlouhou dobu, by to melo byt naopak
tj. - cim dele hulis, tim mene bys mel potrebovat k dosáhnutí stavu zhulenosti
Zlosin* : Praxe mi ukazuej opak :-)
Mesias
Tak, tak... Praxe je úplně obráceně... Jelikož si na stav zhulenosti zvykáš, tak pak ti to po jednom prásku příjde jako by se nic neměnilo. Roste tvá tolerance k té látce. A i když si dáš špeka, tak necitíš zhulenost. Ale to je omyl zhulenost se dostavuje stále, jenom my jak jsme pořád zhulený jí nejsme schopný tak vnímat a tak přikládáme pod kotel aby se dotavili ty stavy ze začátků, ale ono nic.
Zlosin*
ja vim, že praxe je uplne obracene, taky to tak mam, jen sem napsal, co jsem kdysi četl :)
Zedy
Ta zvýšená citlivost podle mě není nic příjemnýho pro ty kteří jí trpí, protože si musí sami uhlídat množství, které sou schopni pokouřit a to si kolikrát nesmí dát ani prda a zkuste to v bandě lidí kde padne tolik jointů za posezení, pak všichni akorát přemlouvaj a ty citlivější maj akorát zkurvenej stav, no nezávadím jim to a když vidím někoho že už prostě nechce hulit, tak mu to necpu:)
Taky bych chtěl mít sníženou citlivost na thc :D
Kamoš ma total citlivost na thc. Když jsem začínal tak jsem s nim hulil WW on měl s to ho haldy a nevim co ještě 2 dny pak nespal a stavy se mu pořad vraceli... nechtěl bych to zažit,Ja byl po te WW v poho :-) Na te citlivosti THC něco bude. Umě to bude takovej průměr akorat se mi často stáva hlavě ted po prvni sklizni že se přehulim a pak mam blbou naladu někdy deprese atd. Ted už si to raději hlídam. hulim rok ale pálit od rana do večera to bych nedal...
hej-rup
Piper: já taky tedka od sklizně hulim kazdej den od rana do večera v množstvím rozhodně větším než malém. A taky už občas pocituju jak mi začina hrabat v hlavě :D Jak nebude co hulit tak se to spraví
pancus
jo ja vždycky po sklizni hulim třeba 2měsice a pak se rano probouzim zhulenej a ani nevim co sem včera dělal takže zvišena citlivost k THC:teef: :teef: :teef: :teef: :teef: :D :D
pancus
jo to maš pravdu ale podle mě na každyho pusubo nakej model třeba me zhuli papaya a tobě nic neuděla a mě zas nezhuli jh a tebe jo je to hodně o tom modelu a člověku no:D :D :D :D
hej-rup
Stav raní zhulenosti? To neznám :D Ani když večer hulím jak šakal a ráno musím do školy na sedm. Probouzím se většinou s čistou hlavou, teda pokud jsem den před tím nechlastal. To je jedna z věcí kterou na MJ mám moc rád, žádná raní kocovina :) A první raní prd po ránu se ničemu nevyrovná :)
pancus
to ja zas po ranu nehulim neděla mi to dobře rači hulim po škole a na večir s kamarady
hej-rup
Tak jasne, přez týden když je škola taky po ránu nehulím a nechám si to až na večer ale třeba o výkendu když jsem se slečnou, ráno se člověk probudí, ubalí nebo nabije fajku, zahulíme a spíme dál třebas do dvou odpoledne tak je to nádera :)
Zlosin*
že jo, dymku misto snidane :D
HorrigEn
ja mam kamose ktery ma prave vysokou odolnost vuci THC. mam pocit ze uz se to ale zlepsilo...kdysi to dalo fakt dost prace ho zhulit.
strobac
zdarec hele kdyz vecer hulite ... ale jeko fakt dost hulite ...... a pak se rano probudite mate taky chut z tim hulenim uz prestat ?..... ale pak prijde zase jedna hodina odpoledne a vy chcete uz zase hulit ?
Don PEDROS
strobac: tak takováhle myšlenka mě opravdu ještě nepřepadla, má první ranní myšlenka většinou patří skleněnce kterou mám vedle postele a kterou si chystám vždycky už den předem :)
chachar

http://www.ronnie.cz/statistiky?pa=forum
chuck53
strobac: Občas nad tím dumám ale spíš z lehkých výčitek že sem kvuli zhulenosti něco neudělal nebo prodrbal...Ale to me vetsinou bere nahoře....Po pár hodinách se probouzí THC symbiont a žádá potravu :-):-D
Volta
mne osobne staci polka toho co vykuria moji kamosi a som rad ze je tomu tak:)
jj mam kamose ktery s nama obcas huli a ten ma hodne zvysenou citlivost k THC, vzycky pak nekde lezi a je uplne kase :D ale v pohode zadny stihy nebo tak..proste misto oci skvirky,usmev na tvari a je rad ze je rad :)
no zas druhy kamos (huli furt) si vypestoval "alergii" na ganju, proste kdyz vezme palicku a zacne ji drtit tak okamzite zacne psikat (huste slovo :eek:) ale s koureni problem nema tak nevim :teef:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma