Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
snizeni teploty - Klikni zde pro originální téma
Vinc
tak nedavno sem psal ze mi seminka vyklicila a hned zezloutla a chcipla a ptal sem se cim to je...tak to bylo trochu vlhkosti a hlavne teplotou....zkusil sem dat do skrine na hodku teplomer a bylo tam 50stupnu...tak sem premyslel jak snizit teplotu(co nejjednoduseji a nejlevneji!!) a napadly me akorat dve veci: budto dat pod vybojku naky sklo..tim padem rozdelit skrin na dve casti a v ty spodni by pak bylo asi daleko min...ale to by dalo asi dost prace a nwm jestli by to vubec slo....no a pak jeste vetrak...ten zatim shanim a az ho sezenu tak to zkusim.......
Budu rad za kazdej navrh
jufik
Hoj ,pokud nemas ve skrini zadny privod a odtah vzduchu tak se nediv a pokud mas tak vymen vetrak za lepsi nebo tam dej dalsi , to sklo by podle me taky slo ale vetrak je proste vetrak ...
Marihouba
sklo? to je nepoužitelný,... Zkus si tu pročíst pár témat a pochopíš sám. Jinak kdyby si napsal nejaka specifika skrine, svetla atd. tak by se dalo radit lepe,..1. privod cerstveho vzduchu, + pasivni odtah, ale jelikoz tam mas solidni saunu jak pises, tak bych dal i do odtahu vetracek, me na tohle bohate postaci dva PC vetracky,.. ale zas chladim jen 120w sodik na nevelkem prostoru,.. bo zapremyslet o Cooltube?
hledat, hledat, hledat http://grower.cz/forum/search.php?...rder=descending
jufik
sklo neni nepouzitelny ... pokud je to sklo na cooltube ...ale je zbytecne ... pokud tam nemas vetraky tak je tam hod pokud mas skus nejak skutit z tohoto skla nejaky cooltube ( nejaky levny tady byl ukazany i jak ho udelat ) nebo zvetsit odtah ... a s tim oddelenim to je taky mozne podle me je koupe treba 40x50 cm spešl skla lepsi nez koupit cely cooltube za 1100 ...
Vinc
mam 250W
Syst3m_t3r0r
to je nám ale info, proboha lidi, přemýšlejte trochu

ostatně jediné co by bylo k veci, je Tě nasměrovat na FAQ

To je mi ale řešení, cooltube, a jeste k tomu v zime:D , no vypadá to že panáček nemá v podstatě vyřešen odtah(ani ven z domu, beztak micha vzduch v mistnosti dokola), a zjevně ani přítah a vy mu tady radíte cooltubu, pochybuju, že ví co to je, když má ve skříni 50°C :D

Misto investice do "zvlhčovačky" která je uplně na hovno, a investice do "kůltuby" by měl za ty nekřestanské peníze pořídit pořádny odtah, na 250W a to kdo ví čím svítí , když nenapsal ani co to je , zda MH či HPS, si myslim, že to muže byt i halogenka :D

myslim že ufo, či ulitka o průtoku 200-300m3 s regulárotem mu to dá vše do cajku.

vco se týče vlhkosti , přehod je igelitovymi pytliky tak at to neleži přímo na kvitkách a mas o vlhkost postaráno
Syst3m_t3r0r :
Zvlhčovačka je k hovnu jo..?Mimo to že plní svou funkci a dokonale provlhčí prostor,což je jeden ze základů úspěchu,taky pěkně srazí teplotu a to ne málo.

To že k prvotnímu příspěvku se mi nechce vyjadřovat,protože tak nějak jako PLHA,neznamená,že budeme někoho krmit nesmyslama.
Syst3m_t3r0r
zdravím simore

promin ale budu si stát za svym, osobně spsku mám a myslim si, že je s tim vice práce než užitku. Doplnovat vodu denně, bai vicekrát a to časté čištění a k tomu nerovnoměrné zvlhčení ve skříní (bez použití rozvodu), za cenu cca 7-8 stovek, je pro me opravdu pakárna. To vyhodim 20kč za krycí igelit, pod kterým si kytky vytvoří mnohem lepší klima než bez něj, schválně řekni, zda se ti s spskou povedlo udělat 99% u kytek?? mě s igelitem uplně snadno, pak je jedina starost to raz za den vyvetrat.

jak sem psal kdyby jeste cosik přihodil , tak si za 2jku koupi solidní odtah a o teplotu má postaráno.
AHM4D
citace:
Původní příspěvek od Syst3m_t3r0r
schválně řekni, zda se ti s spskou povedlo udělat 99% u kytek??


ne, 100% pokud vlhkoměr měří dobře;)..samo mezi rostlinama, v prostoru kvůli odtahu míň..a to nemohla ani jet na plno protože se vlhkost moooc srážela na podlaze..
tu teplotu to taky srazí rapidně, u mě pod 400w bez zvlhčení o asi 3 stupně vyšší teplota..

na druhou stranu srážet teplotu zvlhč. je podle mě blbost, souhlasím s pořádným venťákem..

Vinc pic a :faq::D
Calzone
AHM4D:
nemyslím, že je to blbost, protože lze mít pořádný ventilátor + zvlhčovačku a dosáhnout s tím ještě lepších výsledků než jenom s dobrým ventilátorem. Nikdo přeci neřiká nic o nedostačujícím, nahovno ventilátoru v kombinaci se zvlčovačkou.

Třeba mě ta zvlhčovačka snížila teplotu asi o 4 stupně což je fakt dost, kdybych toho chtěl docílit jenom ventilátorem, tak bych ho musel mít jednou tak výkonný a tím pádem hlučný a to si nemohu dovolit.


Syst3m_t3r0r
K tomu igelitu, věřím, že je na malé rostlinky dobrý (pokud od něj neschnijou listy), ale co když chceš mít později u kytek třeba 40, nebo 50% vlhko? Já když vypnu SPS tak tam mám 20% - 25% vlhkost.
AHM4D
citace:
Původní příspěvek od Calzone
AHM4D:
nemyslím, že je to blbost, protože lze mít pořádný ventilátor + zvlhčovačku a dosáhnout s tím ještě lepších výsledků než jenom s dobrým ventilátorem. Nikdo přeci neřiká nic o nedostačujícím, nahovno ventilátoru v kombinaci se zvlčovačkou.

Třeba mě ta zvlhčovačka snížila teplotu asi o 4 stupně což je fakt dost, kdybych toho chtěl docílit jenom ventilátorem, tak bych ho musel mít jednou tak výkonný a tím pádem hlučný a to si nemohu dovolit.


jasně, myslel jsem to tak že srážet teplotu JENOM zvlhčovačkou není dobrý..v kombinaci s dobrým ventilátorem samozřejmě v pohodě, akorát moje zkušenost je že pokud zvýším výkon ufa tak mi to tu vlhkost solidně táhne do pryč..

citace:
Původní příspěvek od Calzone

Nikdo přeci neřiká nic o nedostačujícím, nahovno ventilátoru v kombinaci se zvlčovačkou.


no mám pocit že vinc nemá žádnej:teef: bez urážky samo

prostě to chce najít rozumnej kompromis;)
Vinc
vetracek nepomohl a tak se chci zeptat jestli byste mi doporucili dat pod lampu sklo nebo pleksisklo(aby tam nebyla zadna skvira)????? podle me by se tam ten horkej vzduch nedostal a sel by krasne nahoru....co vy nato???
jestedman
i tak bys ho musel odtahovat. a jakej větráček nepomohl?
Vinc
takovej malej co se porad toci dela bzzzz a fouka.......mno urcite bych tam jeden dal jako odtah nahoru k vybojce.....
Vinc
tak uz mam 2vetraky...jeden uplne nahore jako odtah ze skrine a druhy uplne dole u otvoru ve skrini a fouka nahoru......teplota i po 3hodinach nesla nad 36stupnu ale i to je porad asi dost co? nebo to ty kytky zvladnou....urcite by pomohlo kdybych dal kytky dal od lampy.... ale nwm jestli by to pak melo nakej efekt... co myslite???? mam vybojku 250W a celou skrin uvnitr vyplepenou odrazovou folii z growshopu......do kolika cm muzu dat kytky?? ted jsou asi 40cm od vybojky!! dik za rady
zdarec.
VINCi: 40 cm od lampy je až moc.
to že přimontuješ další jakýsi venťas na ofuk lampy nic neřeší,akorát ti ten hic koluje v kixni pořád dokola :D
Ten teplý vzduch tahej něčím rozumným ven přímo od lampy,ani nepotřebuješ tubu na 250 bohatě stačí stínidlo s odtahem.
Zvlhčovač pořiď,je to neocenitelná věcička.....

Syst3m_t3r0r: no asi jsi ten zvlhčovač nezvládl. :D
ono při čtvrtmetrových kytkách.které chtějí
pořád svých 65-75% vlhkosti v eteru,se asi ty pytliky a folie instalují nic moc :D

a sodík 250W ti v té jeho skříni zaFilu udělá krásných 0% vlhkosti

sáčíčky můžeš tak týden zkoušet....
99% vlhkosti jako v prckárně ani mě netřeba.
Vinc
tak teplota je vyresena: jeden vetrak nad lampou jako odtah a jeden asi 60cm pod lampou a fouka primo na vybojku....sem rad ze sem to konecne vyresil ale mam hned dalsi problem:
ve skrini je opravdu strasny sucho...s takovou bych musel zalivat aspon 3x dene! takze jak s tou vlhkosti....neni nakej jinej ucinej zpusob nez zvlhcovac vzduchu??? sem tam prozatim dal mokrej hadr ale to je asi uplne na hov no co?? budu asi muset poradne prohleda forum no a jestli ste to nekdo vyresil jinak tak napiste!
Calzone
Vinc:
Můžeš zkusit třeba nádoby s vodou a perlitem. Nebo mě napadlo, že by možná šlo, dát na stínítko třeba rockwool (je nehořlavý) a neustále ho držet mokrý. Teoretiky by se měla ta voda docela rychle vypařovat. Chce to pak ale i aby to stínítko bylo dobře přichycené.
A když jsou kytky malé, tak můžeš zkusit i petflašky, nebo pytliky na kytky. Být tebou, tak ale tu zvlčovačku zakoupím...
freeriderdave
Calzone: nacucanej rockwool bych si na stínítko určo nedával
Vinc: zvlhčovačku si kup,ale ta sps fakt stojí za hovno,radši tu ponornou,nemusíš tak často měnit vodu a něž Ti přijde,tak si to tu radši pořádně pročti,problémů ještě bude...
citace:
Původní příspěvek od freeriderdave
Calzone: nacucanej rockwool bych si na stínítko určo nedával
Vinc: zvlhčovačku si kup,ale ta sps fakt stojí za hovno,radši tu ponornou,nemusíš tak často měnit vodu a něž Ti přijde,tak si to tu radši pořádně pročti,problémů ještě bude...


SPS stojí za hovno?? Od kdy.??
tohle je nejpoužívanější stroj v komunitě.
zkušenostma překypovat nebudeš,jinak by jsi tu nenapsal takovou blbost.

:shooter:

Zvlhčovače jsem měl i tři o dost dražší.A hlavně hlučnější. SPS 818 úplná spokojenost(když vemu v potaz,že jsem za to dal sedm kuli a kousek)
pro toho kdo nechce často tankovat je nejedna úprava,zde ve fóru k dispozici... :leaf:
freeriderdave
SIMOR:a měl jsi tu ponornou?já už bych jinou nechtěl.jenom můj názor
Sry za OT:

Taky teď jezdím v lepším autě a to neznamená že to starší obyčejnější neplnilo svou funkci bezproblemově,a sloužilo tak jak mělo.
Jenom to pohodlí.

A neřekl bych že Fábie je šrot.

tak nějak asi bych to viděl zase já......
Damien
No ja mam tiez takyto problemos....Mam v skrini strasne sucho, dal som po bokoch nadoby s vodou...ale to je nic moc....Chcem si kupit zvlhcovacku vzduchu, ale ide o to ze som to zatial nikde nenasiel, len jednu a to bola strasne velka, este aj na stojane taka picovina....Aku by ste doporucili??...boha ja som najskor myslel ze to je nejaka skatulka jebnuta do elektriny a robi to riadne vlhko :D...ale co som pozeral te fotky, ved to je nejake velke a ja v skrini ani nebudem mat miesto kde to dat....mam to presne na kytky....este neviem ako to vyriesim...Viem ze asi tazko poradite ked ste tu skrinu ani nevideli a fotky nemam ako dat...Asi to skusim poriesit s tymi sackami okolo....
Calzone
Damien:
malá zvlhčovačka je třeba Professor, Z-14 ale malá zvlhčovačka je zase malý výkon, nebo malá výdrž vody. Doporučuji ti koupit klasickou SPS, dát jí mimo skříň a páro do skřííně přivést, nějakou trubkou, nebo hadicí z ní.

Záleží jak máš stavěnou skříň, pokud tam nemáš moc velký tah vzduchu, tak by ti ten professor mohl stačit, ale pokud ti to odsává nějaký silný ventilátor, tak ti stačit nebude ani omylem.
Damien
odtah mam pasivny....2x pritah 12w z pc, a 1x 12w na ofuk .....zatial su rastliny male tak to staci, do buducna budem urcite nieco este dokupovat....len moj problem su peniaze:)...cez leto pojdem na brigadu a zarobim tuke a idem do toho uz naplno;)....inak dik za rady a info:)...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma