Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
#2 | 100W SON-T | K2 | coco | B'cuzz - Klikni zde pro originální téma
Fill
Zdravím,
toto je můj první thread tady na Groweru tak prosím buďte shovívaví :). Váhal jsem jestli mam založit thread o svém growu, ale pak sem si řekl, že 100W tu moc k vidění není (čím to?).
Asi bude snadné uhodnout kde jsem se inspiroval:baby: takže tady máte nějaké indicie:
Box: homemade skříň 40x40 cm vysoká 90cm
Světlo: 100W SON-T s homemade stínítkem (parabola |Fd|=10cm)
Ventilace: odtah od výbojky pomocí koupelnového ventilátoru + jeden PC 80x80 na ofuk, přítah pasivní

Obyvatelstvo: 3x K2 - řízky od člena guerilla za které tímto děkuji! Jednat s ním nemůžu nic než doporučit.
Médium: 75% BN coco cihla + 25% co zbylo z předchozího growu (kompost, keramzit, perlit, substrát pro sukulenty)
Hnojiva: zatím jen Atami (B'cuzz) Coco A+B a časem možná koupím něco na květ.
Ahoj jela jsem uz jeden grow a hodne se poucila,ted jedu druhy.K vysce rostlinek asi toto ,nenech je vyrust vice jak 20cm protoze ti to ta 100W zarovka neprosviti.Spise je zen do stran s vice vrcholky a nizke.Ja mam 3ks zarovek setrivek Nurturelight 125W a mela jsem rostlinky 40cm a pekny husty palicky jenom tak do 20-15cm,ostatni uz ridke.Uzij kolinka za "kacku" jedno a udelaji ti moc prace.Cim zvlhcujes? ja jsem na to taky tak nejak kaslala a kytickam se to moc nezdalo, male listky a moc toho taky nebylo.Vlhkost je dulezita a tak jsem musela taky koupit zvlhcovacku a ted mam krasnych 70% oproti 40%.Tak malo asi bude dobre na dobu v kvetu ale ne na rustovou dobu,a to mi ver.Zatim mej se a at ti to slape.
Zajima te moje bedynka? : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=31522
chudyjirka
A kdes nechal kondenzator na jalovej proud
Fill
Taky už mam jeden pokusný grow za sebou. Výsledek byl sice nic moc ale zkušenosti mi z něho zůstaly. Kolínka už mam přípravené, kytí budu samozřejmě roztahovat hodně do šířky, nebo se aspoň pokusím, uvidim jak mi to pujde :)
Ad. vlhkost- zvlhčuji jen rozprašovačem, vím že je to hodně nedostatečné ale obsah mojí peněženky je taky celkem nedostatečný tak zvlhčovačku kupovat nebudu.
Kondenzátor jsem nepořizoval protože jalový proud u 100W nebude nic strašného.
Jinak díky za komenty!
sk-at-er
mas to hezky!ale vyměnil bych tu folii za topeni za neco poradnyho, co fakt odrazi...chvili sem to pouzival a brzy vymenil za folii z GS - zkus to dat pred svetlo a uvidis jak to prosvita!!takze jestli bude odraz 60% tak je to moc protoze to ma odrazet teplo a ne svetlo...
guerilla
Fill:

Rozhodně hnoj, alespoň 1/2 koncentrací !!! Holky to zvládnou a mají rády "žrádlo";) Na pytlíky zapomeň, může se ti objevit plíseň, nehledě na to, že se mohou spálit listy (voda funguje v podstatě jako lupa), jelikož ten pytlík časem slehne a dotýká se listů. PET lahve by šly, ale stejnak by neměly být listy v kontaktu s něčím, na čem je voda a není tam cirkulace vzduchu (platí to už u řízků, kde to má za důsledek případné uhnívání). A takové opatření bych aplikoval max do 1. týdnu od zasazení. Jakou tam máš momentálně cca vlhkost? Mimochodem, odstřihni ty uschlé čepele listů, zbytečně jim ubírají na síle.
Fill
už hnojím:
1.-4. den jen voda
5. a 6. den 0,3ml/l A&B
7. a 8. den 0,5ml/l
a dnes dám 0,75ml/l
takže mají pěkně pomalý rozjezd :)
Vlhkoměr nemam takže nemám zdání jaká je vlhkost, ale donutili jste mě se zamyslet nad zvlhčovačkou. Kupovat rozhodně nebudu ale už mam skoro hotovou homemade- jak jinak :D uvidim jak si povede.
Listy sestříhám. Díky za rady.
Fill
Tak dávám sem nákres zvlhčovačky, kterou jsem včera narychlo udělal ze 2 PETláhví, fontánového čerpadýlka a PC větráku.
Čerpadlo žene vodu rozvodem tak, aby stékala po stěnách horní PETky a kapala zpět do zásobníku, vším je proháněn vzduch, který je nasáván od výbojky takže jeho teplota napomáhá odparu vody a navíc se tím zchladí. Voda je potřeba doplňovat každých cca 6 hod. Výkon asi nic moc, ale lepší než miska s vodou a toaleťák. Každopádně kytky už vypadají celkem blaženě.
Fill
OK, budu se snažit ji nahradit folií z Gshopu, ale jet do PHy jen pro metr folie se mi nevyplatí stejně jako ji objednat z netu tak uvidim.
Holky se konečně pořádně rozjely v růstu, dělají mi radost :). Co myslíte, mám je už zastříhnout FIMem (teď mají 5, nebo 6 pater)? Má to vůbec cenu u K2, když se tak pěkně větví?

-foto z 11. dne růstu

A děkuji za K+...všem:).
Fill
Tak jsem koupil tu ČB folii v GS a myslel jsem že to teda bude lepší. Nemyslím, že odrazí víc světla než to, co tam mám teď. To, že moje prosvítá a ČB ne, ještě neznamená, že ČB velký podíl světla nepohltí.

Měřil odrazivost někdo?
Má někdo něco víc než jen subjektivní názor?
Rád se přiučím.

PS.:
"Současná zrcadla jsou tvořena často tenkou vrstvou hliníku nanesenou na zadní stranu skleněné tabule. Protože vrstva je nanesena zezadu, je zrcadlo trvanlivější, za cenu o málo nižší kvality obrazu. Tento typ zrcadla odráží asi 95% dopadajícího světla." (zdroj česká wikipedie)
Kde se vzalo těch 60% ve FAQ? :rejp::eek:
Fill
Ano, z úhlu se tam ztratí víc světla, ale to budou procenta a ne 35%. Zrcadlo není vhodné spíš asi kvůli téměř nulovému rozptylu. Světlo je potřeba rozprostřít a to zvládá i folie za topení:).
Fill
Zdravim,
tak posílám foto z 25. dne růstu. Byl jsem týden pryč, takže se o kytky starala máti. Bál jsem se, aby to vůbec přežily, ale nakonec vypadají docela dobře. Jen vyrostly trochu moc do výšky, tak jsem je zohýbal.
Na jednom listu se objevily skvrny viz. foto. Podle faq jsem to identifikoval jako důsledek špatného ph, čemuž se ani nedivim díky mé nepřítomnosti.
Usoudil jsem že už jsou na můj box velký ažaž, takže dnes v noci přepínám na květ :love:
Fill
Prosím pomoc,
tohle se mi objevilo na vrchnim listu. Naštěstí jen na jednom. Plíseň? Přesvícení? (už jsou ty listy celkem blízko u výbojky). Co s tím?
guerilla
Zdar,

jestli to na denním světle vypadá asi takhle, je to plíseň http://grower.cz/forum/showthread....7514#post637514 . Já to řeším kuprikolem. Zatim prohrávám, ale doufám, že je v působnosti jen jakási prodleva a nakonec boj vyhraju.

Měj se,
gue.
Rekla bych ze jim davas malo dusikate hnojivo(zlute) a skvrny dela take nedostatek vapniku a nebo jak rikas Ph (do kysela),podle cervenych stonku to take vypada na malo fosforu,nedavas jim nejakou dietu?Krouti se ti jako me poprve - malo vlhkosti (rosit nestaci,nestaci a nestaci).To jak jsi pouzil "substrat z predchoziho growu" fuj a fuj ,zasolenou vyzilou pudu proto mozna to ?Ph? Mej se at se ti dari a dik za K+. Ps: 100w je fakt malo, jdi alespon na 200W RED setrivku a nebo 250W sodik.
Fill
Wow, MNAU děkuju za takový rozbor výživy :). Přihnojm je teda ještě víc. Jinak s tim substrátem jsem to asi špatně formuloval. Minule jsem si ho namíchal cca 2x víc než jsem potřeboval, tak jsem ten zbytek použil tady. Ne že bych recykloval už použitou půdu.
Ty poškozené čepele listu jsem ostříhal a co nejdřív koupím ten kuprikol, kdyby se to objevilo znovu.
Dík za podporu.
Fill
Ahoj,
tak tu máme 10. den květu a s ním foto.
Jo pekna prace Fille,nechci se ti tady nejak motat ale vidim ze by to chtelo trochu prostrihat.Strihanim 1/2 listu pustis svetlo dolu do pater, protoze jak oko me zarudle vidi je tam tma jak ...no jsem holka tak napr. ve sklepe.Pouzil jsi uz P+K? Jesli ne tak do toho rozhodne jdi ,ja jsem dala zalivku 2x jenom P+K(Plagron) a holky se daly do kvetu daleko rychleji nez poprve.Ted kdyz uz jsou v kvetu davam zase standartni hnojiva ale P+K jim stale dodavam navic(opatrne!!!). At se dari mnnnaaauuuuuu.
Fill
MNAU, konstruktivní motání velice uvítám, sem rád za každý post :) Na Tvou radu sem to prostříhal, sice ne moc, ale tak aby se na každý vrcholek dostalo světlo. P+K nemam, nedávám a asi ho ani nebudu shánět. Celá láhev kvůli jednomu minigrowu se mi kupovat nechce. Tohle je totiž na dlouhou dobu asi poslední pokus. :(
Fill
Po 10-ti dnech přináším opět nové info. Musím říci, že mi kytí dělají radost :). Sice jsou docela omezované prostorem ale zvládají to slušně. S teplotou 24°C a zálivkou denně obohacenou hnojivem A+B v koncentraci 3,3ml/l od obou postupně paldovatí ku radosti oka mého. :love:
1. Křovisko v boxu






2. Slečna K2 za normálního světla
Fill
Když vidim, jak se to pěkně cukruje, tak nemůžu odolat a posílám fotku jedné paličky ve 27. dni květu :)
Fill
Tak po dlouhé době zase přidávám nějaké foto, tentokrát ze 39. dne.
Fill
Zdravím,
konečně po hodně dlouhé době zase posílám nějaké foto. Ano, už je 52. den květu. Druhý den jsou kyti bez hnojiv jen s čistou vodou. Palice jsou hodně olistěné a ani nijak moc nenabobtnaly, aspoň si to teda myslím, nemám to pořádně s čim srovnat. 3 kytky na tak malý prostor je asi trochu moc, kdyby měli palice víc prostoru snad by to dopadlo lépe. Ale nebudu předbíhat stále mají cca týden života.
Fill
Dnes jsem provedl kontrolu barvy pryskyřice. A teda musím říct, že pohled do "hustého lesa" trichomů zakončených malou kapičkou tetrahydrogencannabinolu je prostě úžasný. :love: Škoda jen že ten můj 9 let starý dětský mikroskop je použitelný jen pro zvětšní 100x :D . K té barvě: většina kapiček je čirá a některé jsou zbarvené do zlatova.
Fill
Opět nějaké foto, tentokrát i s makrem. Už se to blíží, sic dnešní kontrola mikroskopem ukázala zase jen čiré kapičky :) tudíž si ještě počkáme.
Fill
Tady je takový pokus :wink: Jednoduše jsem přirazil objektiv foťáku k okuláru mikroskopu a taky to podle toho vypadá :D ale aspoň něco.

Zítra, 60. den květu, už se výbojka nerozsvítí a odpoledne pak nastane sklizeň. Déle už čekat nebudu.

A děkuju sledovatelům za K+
Fill
Huh, tak a je po všem. Asi se ani nebudu moc rozepisovat, mam toho ažaž :D



Před











Po
Fill
Každá zvlášť:
Fill
Nakonec trochu nekvalitní pohled do sušárny :) a


Poděkování: Určitě guerillovi za uplný základ, totiž řezivo (velká spokojenost, vše šlo jako po másle(!)).
Pak celému serveru Grower. Bez něho bych o nějakém indooru neměl ani páru, za všechno může On :D
Fill
Zdravim,
tak možná by někoho mohlo zajímat, kolik že toho nakonec vlastně bylo. 8 dní jsem sušil ve skříni se zapnutou ventilací a dnes rozpracoval a zvážil.

A výsledek je: 62,6g

Kolik g/w to je, si snad každý dokáže spočítat sám :mutant: :D

Ještě bych rád připomenul, že jsem použil pouze základní A+B složky s octem jako pH- a je vidět, že to taky jde. Záznam o dávkování kdyžtak poskytnu, kdyby to někoho zajímalo.

PS: klidně mi sem i něco napište :D nemlčte, promluvte...
guerilla
No to je velmi krásný výsledek pod 100W! Neměl jsi zrovna nejefektivněji využitý prostor a nakonec je toho "tolik", gratuluji:)

K+ a ať chutná (věřím, že chutná:D)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma