Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Svetlo - Klikni zde pro originální téma
Peo
Zdarec.
Mal by som taku malu otazku ohladom svetla.
Mam skrinku: 40x70x130(cm) a svietim tam 6x18W coolwhite ziarivkami. Rastlinkam sa to zjavne paci :) Na kvet mam pripraveny : Tesla-SHC 70W a ostane mi tam miesto pre 4 ziarivky a neviem ci tam mam dat warmwhite, alebo tam nechat tie chladne. Bojim, ze sa zenske budu tahat velmi do vysky ked tam budu mat tolko cervenej, alebo bude stacit modre svetlo z SHC? Viem, ze ho tam vela nieje :(
Inaq: teploty dodrzujem a hnojim kristalonom start. Je ich tam 8 kuskov s vyskov 8cm(priemer) a rastie im 10-te patro. Momentalne 26den. Model noname.

Tak mi prosim poradte. Vopred dakujem :)
abra007xas
Budeš měnit a míchat zářivky až se z toho zblázníš. Nikdy to nebude OK. Kup si Philips T SUN AGRO 400W a máš vše vyřešené.

Šetření je na nic. Světlo je základ
dexmon
Přesně tak, kup si výbojku. Je léty osvědčená se správným spektrem a velkým rozpětím watáže.
Koukni se třeba tady do bazaru...Nebe do Ereky...
sativa
no, kytičky už máš starší, tak to můžeš dát rovnou pod tu teslu, sice 70W je málo, lepší by bylo tak 150W nebo 250W (400W je až moc, to by se blbě odvětrávalo = že jo abra007xas)

abra007xas
Sativa

radím skřínku vyhodit. Pořídit skřín, odvětrávání + 400W a no problem. V malé skřínce s těmahle věcma se ani náhodou nepřiblížíž podobným podmínkám jako by měla kytka v přírodě. Takže ti vyroste SHIT. Když začít pěstovat tak trochu efektivně.
Peo
Hmmm :)

To Sativa : Mas pravdu. 70W je malo. Radsej by som tam dal 150W, ale momentalne nemam ziadne peniaze :( Mozno v buducnosti. Rozhodne to teraz skusim pod tou 70-kou. Zatial ale nevidim dovod davat to pod nu. Rastlinky sa krasne vetvia, su silne a vsetky maju od 3patra 7-cipe listky. Vobec sa netahaju za svetlom. Pokial viem, tak by ta vybojka sposobila kvitnutie aj pri 18/6. Tak s nou pockam az budu pripravene na kvet.

To Abra007xas : Ja uz som sa zblaznil davno, ale nebolo to vymienanim ziariviek :)
Skrinku vyhazovat nebudem. Mohlo by to niekoho zranit, predsa len byvam na 9-ke. A preco by som sa mal priblizovat podmienkam v prirode? Ja chcem dat rastlinkam to co potrebuju a nie to co by mali vonku. Chcel by som vidiet ci by sa tak vetvili a rastli ako pod tymi ziarivkami... :)

Tak zatial planujem to SHC-ko doplnit 4xcool white kvoli nedostatku modrej zlozky vo vybojke. End :)
sativa
to Peo: klidně to doplň těma zářivkama, až budeš mít finance tak bych doporučil tak 250 W, víc je zbytečné, jinak ja pěstuju pod sodíkem od začátku do konce, podle mě pokud dodržuješ světelný režim a nevypadne ti proud, nemělo by to vykvést, alespoň, mě se to ještě nestalo




to to abra007xas: ne každej má na to, aby si koupil vybavení na 400W, mít prostor a penize na proud celkově, myslím, že i pod 70W se dá vypěstovat velice slušný model a stačí k tomu minimální prostor, navíc ne každýmu se zdá málo dát 400 Kč měsíčně za proud


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma