Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Bublak - Premiera - Klikni zde pro originální téma
vir
Zdravim pratele

Tak po par pestech s hlinou sem se rozhodl pro novy setup, to co me k tomu vedlo je ze pokazdy byli kytky napadeny spider mites (zespodu listu mali broucci, cerveny tecky), snazil sem se je nicit Spray Safe od Canadian Xpress - (australska znacka, organicky a proti sviluskam, muzes to strikat v jakykoliv fazi (tyden pred sklizni)

svetlo porad stejny, 250 metal na rust a 250 sodik na kvet, vymena ventilatoru za vetsi RVK ... 225m3/hod, na konci s pachacem Odorsok Air Filter 125mm x 300mm 475m3/hrs (po roce pouzivani porad stejny vysledky a da se jednoduse rozebrat a vyprat co je perfect), k tomu 3x 10L kyble s vykem a do nich mensi s prumere 140mm, k nim pumpa MKC-510V Secoh Pump s 3way manifold (mela by zvladnout az 6, a jeste za 10 let bude fungovat stejne, a vubec neni hlucna, navic nedela normalni bublinky), v kyblich sou japonsky kameny, 150mm delka, bublaji pekne ;)

jedina vec je ze teplota je stale 30, cekal sem min, musim vyresit privod vzduchu jeste nejak.

pote k mereni tu mam EC truncheon, a na ph nakej adva,
chemie bude Cannadian Xpress ,Link in English a pote jeste pridam 'rox' flower booster ktery doda az 30% vynosu(ROX is a nutrient suppliment designed to substancially enhance flowering in all blooming plants. Rox will greatly increase the yeild, quality and appeal of your plants.), odzkouseno, a palice sou nafoukly jak svin, vsechny, i ty spodni (hard as rock).

modeli uz sou pripraveny v parnicku, afgani a white skunk, ze semen, seedism link cekaji jen az radne zakoreni do 3" cube, uz sou pod svetlem, zitra bude update.

P.S naky foto z 40 dne kvetu posledni varky.
mazar nalevo a hawaian gold a double gum
Neson
vir - k ventilaci a teplotám: nevyřeší to přívod, ale jedine odvod, řádná cyrkulace a přímý ofuk. Koukám na poslední fotku a jestli se nemýlim, tak je tam odvodová roura spolu s klipsňákem - podle mě by ta roura měla být co nejblíže výbojky, jak je to jen možné a zároveň bych dal ten cyrkulační ventilátor na opačnou stranu pěstírny - beru to logicky: je určitě lepší foukat horký vzduch do odtahové roury než to dělat obráceně, ne? Zároveň, pokud bych přidal ještě jeden ventilátor, klidně slabší, na přímý ofuk výbojky, tak teplota klesne rapidně dolů a spolu s ní i stínidlo, já mám 250ku v matkárně a mám ji asi 10 cm nad vrcholkama a je tam nějakejch 27 stupňů. A poslední věc: nevim, jestli neni kontraproduktivní mít takhle dvpjnásobně předimenzovanej pachovej filtr.
vir
jen jak to teda vypadalo, ta predchozi fotka muze byt zkreslujici, jeste bych dodal ze tam mam heat shield.

pikap108
Vypada to pekne.Jake jsi daval Ec v kvetu?Ja je mam preple na 12-12 19 den a davam jim 1,3 Ec.Myslis,ze pridat?
vir
zdar, opet pridavam naky fota

c. 1 a c.2 sou chemky co pojedu, vse canadian xpress, plus rox a mozna green sensation, uvidi se jeste. jinak na mereni truncheon

c.3 kyti uz koreni, jediny co dostavaj vodu s regen a root, korenovy stimulator.

c.4 a c.5 skrin v akci, teplota je jinak 29.
vir
to janda - neni toho moc vse co je v brozure od nich, cast je jen na kvet (2-3) zcekuj sam zde
vir
po kratce odmlce prinasim dalsi update, kytky konecne prokorenili, tak sem je dal do keramzitu a uz sli do bublaku, teplota se taky docela snizila, 25-26, coz je fajn, nevim zda to nema za nasledek taky rapidni ochlazeni venku. no, co namichal sem jim jen regenaroot, a ph na 5.5, ec sem taky meril a toma 0.2

jeste bych dodal ze sou na rezimu, 17/7, preci jenom potrebuju nekdy spat, takze proto. bublani pojede 24/7


jeste k modelum, nahodou doslo k pomichani a nevim ktery je ktery ale to ted neni dulezity, tim se budu zabivat az na konci

ten keramzit sem jeste nechal den v kybli s vodou s upravenym ph na 4, doporuceni z gshopu



brzo prinesu dalsi report,
darkous
Cau mas to pekne vymysleny, i ty bublaky jsou nice, ale nejsem si ted jistej jestli jsi zvolil spravnou barvu kyblu, podle me to ohriva vic vodu a mozna celkove i skrin.
Jen nazor pokud to tak neplati nekamenovat!
vir
zdar,
takze mi to nedalo a udelal sem to hned, fota pridavam uvidime zda to k necemu bude. jinak sem pouzil zbytek bily folie co se tu povaloval, je to ta na podlahu, zesilena.

takze k ty vlkosti atd. behem sviceni je aktualni vlhkost 44% obcas sprejuju vodou, jak ukazuje merak tak min je 35% a maximum 77%. zvlcovacku nak nepotrebuju a taky nemam moc mista na ni.

jeste k teplotam, tak minimum na teplomeru je 20stupnu a maximum 30. jeste pro dodani teplota vody v kyblich ma 23stupnu.

k ty barve, no jako vsechny kvetinace a ostatni veci maji pouze v cerne barve v mistnim gshopu. napad s tou folii je super, zrealizuju zitra a dodam nejake foto. snad se diky tomu snizi teplota v kyblich, optimalni je 18 ne?
pjsky
zajimavy bublaky.. je to delal z kbeliku od krupek omotany dvojtow agro bilocernou folii... a zda se byt gut. Jesta mam takovej plastic box 50x40x20 kde jsou dva kosiky. zakladni foto dam do galerky.. chi. vsechno omotavam folii. S tim vzduchem na krabici mam dlouhou oponu, na kbelik kamen'.
Jeste me napadalo nadobky spojit a tak zajistit vetsi objem vody.. a zvysit tak stabilitu systemu proti pH skokum jak kyktky povedou latkovou vymenu...
pres cerpadylko a zakladni poznatky o spojenych nadobach :D
vir
takze sem tu zas s mensim updatem, kytkam se dari, zrovna namichan novej roztok, ph 5.8 ec 1.2, posledne dostali ec 1.0, takze v poho.
jinak furt svitim 17/7 ... behem 14ti dnu to pomalu prepnu

fotoz:


1-3 pred zastrihem, par listu bylo spalenejch, mensi neuspech pri michani, meli ec 2. ale vse srovnano a vesele jedou dal.


3-6 koreny, vypadaji zdrave, docela se belaji,

6-10 macati holky, jednou sou zastrizeny a ted resim zda pouzit scrog ci ne.
pikap108
Moc hezke,ty dva vetracky delaji svoje,co:whip:.Krasne kosate kytky.K+.Co to ma bejt za vzorky?:leaf:
vir
Takze je tu dalsi mensi update, kytky buji jak svin. Dnes narezu klony, a pak behem par dni uz pujdou na 12/12. Koreny vypadaji taky zdrave, byli a chlupaty.

to pikap108: afgani a white skunk, je to hned v prvnim prispevku, staci cist, nebud linej jo
pikap108
Sorac,prehledl jsem to:rasta:
Jpt
Vir: Hele nebojis se ze budes mit kluky?? Nikde nepises ze by byli feminizovany a na tech strankach sem to jaksi nenasel...........jinak ti to vali pekne
vir
To Jpt: nebojim se pac to sou feminizovany semena. bez obav.
kollega
je vidět, že se holkám daří. Hodně štěstí
vir
tak z vlastni zkusenosti s tim nemohu souhlasit, vyzkousel sem skoro vsechny modely od female seeds a naprosta pohoda, hermousi zadny, pak sem mel jeste par modelu paradise seeds a taky ok. o tom co jedu ted nemam pochybi vubec. jinak ty female seeds co byli dobry modeli: Northern light ... opravdu heavy buzz jak pisou, pak white widow taky krasne narosta a davala, grapefruit nic moc, easy bud taky mocka, haze ... delsi doba kveteni ale jinak v poho high.
pikap108
Muzu jenom souhlasit.Od female seeds jsem taky nikdy nemel problem se samci.A doporucit northen light:guitarist
pjsky
jak jsou ted stare a kdy prepnes?
vir
Prinasim dnesni update, kytkam se dari docela dobre, jen jedna z nich ma nejaky problemy, pac pri vymene kybli merim ec toho co vylejvam a proste ma furt stejny.

jinak dnes uz namichano na kvet, hydro bloom. Ec 1.5 a ph sem ani neupravoval a bylo 5.5-5.7

no a dnes sem namichal, necham dosvitit a pak se vymeni metal za sodik a prejde se na 12/12.

uznavam ze sou docela vetsi ty kytky, no co se da delat.
pikap108
No tak to je skoda,ze ti to tak prerostlo.Mas zajimavy zpusob hnojeni.Nemelo by se prvnich ctrnact dni pri 12-12 davat hnojky na rust???:rejp:
pjsky
Hele s tou vejskou, nedaval jsi jim root stimulator? ja sem koupil kvuli ozdrave jedne kyti a zaroven sem ho dal bedle a jedna z kytek silne natahla stonky :( potvora.
vir
Takze prinasim update plus nakej upgrade.

Kytky prerostli o tom zadna, takze zem usoudil ze by chteli vic svetla, tudiz sem holkam prikoupil fluorescentni vybojku, je to levnejsi cinska verze s 250w. cervena. proste se zarovka nasroubuje do objimky a kabel se natahne do zasuvky, tot vse zadny balasty atd jak s nutrelite.

Jak je videt na prvnich dvouch obrazcich tak sem nejdrive experimentoval se dvema stinitkama, ale to se zdalo neprakticke, velka a tezka usporka by to kazila a navic stinitka by branili air flow. To se tam moc neohralo.

Mezitim sem kytkam pripravil novy zradlo, ec 1.6 ph 5.8, opet kombinace od canadian xpress, , plus zazracny ROX, mel by kytky zastavit rust a meli by jim zacit busit palice. jedina kytka ktera je momentalne napravo je napruplachu, ma jen wilt guard a regen-a-root pac jeji koreny byli nejaky tmavsi a moc nezrala, ec po nejake dobe bylo porad stejne, resp pri vymene mela stejne ec jako pri mychani. dve zbyle neco sezrali.

btw, kdyz byli holky venku tak dostali mensi kadernicky sestrih, nektery listy byli fakt velky, ze by sis s nima mohl i zadek utrit kdyz by nebyl hajzlak.

no a teda k tomu upgradu. svetlo sem nakonec umistil do praveho zadniho rohu, ze to prosviti i spodek. uvidime co tech 250w udela, mimochodem je stejne velke jak 200w od envirolite. sou jen drazsi pac znacka ale jinak bez rozdilu. a navic sem udelal aktivni pritah, je to jen vetracek na zachod, na 100mm rouru kterou sem natahl mezi klipsnaky. myslim ze doveno k perfektnimu. sem sam se sebou spokojen.

svetlo este nebezi pac nemam dost rozdvojek, a jeste mi chybi jedna jedina vec, pac to bude nahul na timery, toto zde .
takze zitra dokoupim a posleze dodam dalsi reporty, teploty atd.

fotoz:

1-2 ... proste sem to musel zkusit

3-4 ... holky jeste s listama jak krava

5-6 ... obe dve svetla jedou, jen na ukazku, ale zase nejede pritah, malo otvoru pro stavu

7-8 ... zaber na vzduchotechniku, priznavam na ten malej prostor je tam toho opravdu dost. a jeste jeden zaber na celkovych 500w ... 250w sodik + 250w CFL.
vir
no abych pravdu rek tak jednu chvili to bylo citit, ale pak zas ne. takze fakt nevim, asi by chtel vyprat,preci jen uz nakou chvili jede.

jako v kramu mi ho nedoporucoval, on osobne by si vzal phat filter. cenovej rozdil ze je otrosku drazsi ale zivotnost 3roky, tento ma jen rok.

jeste tu mame vedle jeden, ten je napichlej na L kovy 150rvk a ten facha bez problemu, mozna teda jen tim mym 125 RVK. tezko rict

Uvidime v brzke dobe az to zacne poradne macatet a smrdet :punk:
vir
zdar, prinasim dalsi update, namichana nova davka, ec 1.8 a ph 5.9, kyti vypada fakt pekne, akorat jedna trosku sem pokazil nasazovani halfmoonu a musel sem jeden vrsek odstrihnout. sem holt lama. byla to ta co absolvovala pruplach. Jinak holky prestali rust a zacli enormne kvest a to vse diky ROXu. Takova obdoba SuperBudu. ale neni karcinogenni. patentovat to nejde pac je to vhodny jen pro jednu konkretni rostlinu, spis takova podpultovka.

pak jestu jeste jedna vec co me tak trapi, a dostatecne o ni nemam moc infa, ale zjistim. a to ze pokazdy kdyz menim kyble tak checkuju ph a ec, ec je v poho, vetsinou nizzi nebo stejne (vlastne stejny bylo jen u ty kytky co moc nezrala, tak pruplach a vse ok), ale dnes 2 kytky meli ph 4.2 coz je dost zarazejici. takze abych to kontroloval mnohem casteji.a treti ho mela normalne 6.1, takze fakt nevim.

1-2 koreny sou nadherny, bili jak svin a chlupaty taky.

zbytek fotek je tak celkove ze skrine, odevsad, v rohu je videt cfl, dnes sem ho menil pac svitila jen pulka svetla, zas to asi moc dobre neudelali ty cinani.
vir
takze je tu prvni den tretiho tydne. ec 1.6 a ph 6.1 ... stale rox, uz ale naposledy, priste bez nej, ma se pouzivat jen deste dni, coz tak nak je. jinak mu tuning s 250w@CFL nevysel, pac krajni kytka to pekne schytala, ozahla dost.jeden z hlavnich vrsku je ko. snad se vzpamatuje, takze sem downgradoval na 125w, ta neni tak velka a tolik nehreje.

jeste sem prizvedl stinitko, pac 2 vrchni palice byli trosku nazloutly.

korenum se taky dari vyborne.

pri vymene sem zpozoroval ze odpadni voda mela ec 2, vyssi nez sem michal a ph 6.4 se taky zvysilo. v prubehu sem ho snizoval, ale neni to moc efektivni, jelikoz v kybli sou prevazne samy koreny, vody po malu. a kdyz to tam nakapes tak to zustane jen na jedny strane. promichat to nejde. no uz to delat nebudu.

jinak ten bublak vyzaduje dost casto se o holky starat, nekolikrat tydne, a ted jak to vypada tak budou papat jeste vic, takze tak jednou obden. no sem zvedav jak me pak odmeni kdyz je o ne tak pecovano.

fotoz tak odevsud.
vir
zdravim, opet prinasim mensi update. kytky uz miri do finishe. ec sem pomalu zvysoval, ted jedna ma az 1.8, ec se snazim drzet kolem 5,9 - 6, takze ta leva zitra dostane ripen a pak pod kudlu. asi to budu susit na casti, horni a pak spodni. palice uz sou tvrdy jako sutry.

Jinak vsechny ty pokusy s cflkama nevysli. teplota neumorna, a jedna kytka to odnesla dost, mrzak jako svina. ta prostredni aktualne.

dnes moc fotek nebude, spatne svetlo pro fotografa. takze jen jedna.zitra vice.

jinak sem zakoupil nove stinitko. je to maxibright-cool star, ma odtah 125mm a sklo zespodu. takze sem zvedav na rozdil oproti predchozimu. mensi info, vypada pekne, ale kdyz to dostanete tak je to jen krabice a slozit to da celkem zabrat, nastesti k tomu dostanete navod kde je vse vysvetleno.

jinak uz premyslim dal jaky zvolit dalsi system, jelikoz prostoru malo (jen abych pripomel je to nejakych 45 hluboky, 80 siroky a 130 vysoky), tak hledam to nejlepci reseni. nerikam ze bublaky sou spatny, je to skvely ale vyzaduje to opravdu denni pristup. takze bych to vydel na neco co nebude potreba denne kontrolovat.

variant je nekolik. v uvahu prichazi nft gt205i, velikostne akorat, ale prijdemi to jako neco pro deti, takze ne.
vetsi gt 404 se mi tam zas nevejde.

pak sem koketoval s ideou ze dva 20L kyble a treba 2 kytkydo kazdyho, ale zase zpatky bublak.

nebo zustat u svych 3 kyblu, nenechat je prerust a vytahnout z toho maximum.

nebo proste zkratit libra truhliky,z metru na tech 70-80 co potrebuju. upevnit napevno, aby podtim vsim mohla byt cerna vana na 60-80L(dala by se jednoduse vyndat, kvuli cisteni a michani atd), a takhle by to tam cirkulovalo nahoru do slabu s kytkama.

tak to asi vse co sem zatim vymyslel.

Co si o tom myslete?
roi.lo
Jak často obměnuješ roztok určitě se to dost odpařuje doléváš to nebo rovnou měníš?
pjsky
teda kdo by to rekl, CFL a tolik tepla.. pritom vsude na fotkach to lidi lepej primo na ty CFL sety... ale fakt ze blba 38W topi na 5cm neunosne...
Stejne K+, mas to uz suseny a pritom v pohode sisky. :rejp:
vir
tak jak sem slibil prinasim vetsi fotoreport. tak uz tu mame den cislo 43. kytky uz vypadaji velice dobre, (u seminek psali ze budou kvest 8-9 tydnu). takze ta leva jeste par dni o ec do 2 a pak 5 dni ripen a pak dolu, bez flushingu.
roi.lo
vypadá to super rozhod sem se vydat ve tvých stopách a zrušit stávavající NFT mám pěstírnu 5krát4 m tak tam dám 2O kytek porad jakej kompresor jestli víš nebo nějakej odkaz na vzduchovací systém nemůžu se potom nikde dopídit.
Cicmon
roi.lo: v Hydroponicu (Cimburkova ulice) maj pekny kompresory, me osobne se zamlouva celokovovej, vykon cca 4200l, sest vyvodu, cena cca 1000Kc ;)
roi.lo
no to je hezký cimburkova ul.ale kerý město já jsem od Brna skus mi napsat typ najdu si ho na netu.
vir
zdar, tak koukam ze ste si tu panove rozjeli diskuzi, jen k tem 20 ti bublakum, ses asi trosku blazen ne, ja mam jen 3 a neni to zrovna sranda se starat o ne denne, takze jen pro predstavu, vyndam jednu kytku, prendam do prazdnyho kyble, zmerim ec, ph, popripade doladim, dam zpet a pokracuju takhle s kazdou kytkou, takze 3x, a denne!!!!!, neni to ze na tejdnen pojedes pryc a oni budou ok. a ty frajer ze jich budes mit 20, no good luck, kdyz nejste ani schopny rozjet nft.

jinak bych ti doporucil spis neco jinyho tenhle ebb and flood system je good, delaj je az 48. pro ukazku jen 24.
zde link na ten zazrak IWS

no a jeste k memu problemu jak to jet priste tak uz sem pomalu dospel k zaveru ze ten drip ala homemade nebude to pravy, pac to co bude odtekat z tech slabu nemuze zpatky do tanku ale pryc, nelze cirkulovat. takze tady nic. ale nasel sem neco lepciho, koupim jen to a muzu jet, keramzit, hydroton nebo claypebbles. vse to samy, takze to mam a jen vyvarim a jedu dal. prijde mi to jako nejlepci reseni.

vice info od virobce Nutriculture

premyslel sem jeste o nejakem vlastnim aerosystemu, ale problem s ucpavanim trysek me od toho odradil. kdyz aero tak v eco groweru od ghe s vortexem.

jeste by me zajimalo zda ma nekdo nejakou zkusenost s rizkovnici od GHE. prikladam foto, mam zajem o ni, velikostne ok, lepci nez ty velky propagatory od x-streamu.

takze dejte vedet jak o rizkovnici tak o tom mim drip systemu, uvital bych nejaky info z praxe.
pjsky
Vir: fakt tohle delas denne? :O
jedu uplne minimalni bublak 4.5l tj. ten by skutecne pozadoval denni peci, vsichni me pred tim varovali a ono zatim staci denne dolit vodu a obden to promerit.
Finta je jednoducha: pokud do vody pridavas Advanced Hydro podpurne preparaty [Effector, Enzym] tak ti upravuji a drzi pH e EC dokrmis strikackou, mam predpocitany mnozstvi pro EC zmeny 0.2 / 0.4 / 0.8 / 1.6 na 5 a 10 l
Jednotny tank pro hodne kytek zavani hrbitovem kyticek - staci nejaka spatnost ve vode / infekce / plisen a konec.
roi.lo
nejsem na to sám je nás víc tak proto toho chcem těch dvacet nft sme udělali několikrát ale prostě mi to přepadá složitější a víc náchylný připadá mi lepší to že každá kytka má svou lázen zvlášt kdyš si v ntf natáhneš nějakej bordel tak to de všechno srát jeden jedinej klon chycenej plísní čí infekcí a všechno odejde jak sem psal nám nato velkou mísnost tak tři kousky bych tam snad ani nenašel.pjsky můžu potvrdit jedna špatnost a je konec třeba to skusim jen s deseti ale chci jíd do tohoto sistému.
vir
no takze po konzultaci s odbornikama jebu na to kupovat tu GHE rizkovnici, stoji 70 liber a funguje na bazi bublaku aka Deep Water Culture. takze koupim nakou lacinou plastovou nadobu s vykem, vyrezu do ni diry, kolik budu potrebovat, vzduchovani a kameny mam, takze nakoupim jen ty maly kvetinacky a bude to, usetrim penez jak svin.

fota dodam az na tom zacnu pracovat, zitra asi vyrazim nekam koupit tu bednu s vykem.

k tem buublakum, jako denne to nedelam, se priznam, tak ob den,snazim se denne ale ne vzdy to vyjde. jinak dolejvat jen vodu neni jen tak, pac kytky potrebujou urcity latky ktery kdyz si jim je namichal tak pak je vyzrali a ty kdyz zmeris ec tak nezjistis zda ty potrebny latky tam sou nebo ne. tudiz je lepci jim michat novy a novy a mas jistotu ze dostavaj to co potrebujou.

peace
vir
zdravim,
tak jak sem slibil tak sem udelal, bublajici propagator vlastni vyroby je na svete, v podstate to dela to samy co GHE cutting board, ale nestalo to zdaleka tolik.

2 libry nadoba na cookies
7 liber v gshopu, 1x tee, 1m hadice a 1m vzduchovy hadice, stejne i v GHE, a 16 malych kvetinacku

zapujcil sem si vykruzovak i s AKU, a vse zrobil behem hodinky, vykruzovak ok ale kvetinacky jeste o neco vetsi takze sem se pustil do vyrezavani. nu coz uz nejsou tak kulaty. ale sedi. jediny co budu muset vyresit je prichyceni ty hadice ke dnu,ale to nebude nic tezkyho pac na to sou veci co sezenu.

jeste sem to potahl bilou folii a oblepil izolackou. nic tezkyho a myslim ze to bude plnit svuj ucel. jeste dodam ze asi pouziju rovnou claypebbles. a nebo mozna koupim ty neopreny co tam sednou jak ulity, jeste uvidim.

na klony mam pripravenej clonex, jeste dokoupim superthrive.
pjsky
citace:
Původní příspěvek od vir
jinak dolejvat jen vodu neni jen tak, pac kytky potrebujou urcity latky ktery kdyz si jim je namichal tak pak je vyzrali a ty kdyz zmeris ec tak nezjistis zda ty potrebny latky tam sou nebo ne. tudiz je lepci jim michat novy a novy


nejak mi to unika... dolejt vodu = dolejt vodu a enzym + a grow excellerator

hnojky pak dosypavam postupne abych mel porad stabilni EC level. 1x tydne to vyleju komplet, protoze kytky vraci do vody soli ktere uz pak nechteji a ty zvysuji EC... jasny ze menit roztok kazdy den uplne je idealni :D ale kdo to ma delat a kdo ma platit ty hnojiva pak? :cox:

pax vobiscum
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od vir
a nebo mozna koupim ty neopreny co tam sednou jak ulity, jeste uvidim.

na klony mam pripravenej clonex, jeste dokoupim superthrive.


ahoj tak jen trochu poznatků..

ty neopreny jsou fajn ale jeden stojí 20,- a tlustá karimatka plní stejnou funkci, tak kdyžuž to máš takový hezký hoummejd, tak můžeš ušetřit eště ppár kaček tadynato ;)

co se týče klonexu atd. tak do tohodle propagátoru je to zbytečný, zaprvý s klonexem bych byl opatrnej (údajně celkem sračka :D) a zadruhý když namočíš stonky v nějakym gelu nebo prášku, tak se ti to stejně za chvilku smeje, takže je to jedno..

ten superthrive proč ne, ale stejně si myslim že na zakořeňování nebude mít větší vliv.. spíš bych poladil přímo nějakej kořeňák, až řezům vylezou první fousy..

nonic zatim Q
vir
Zdravim, takze final report je tu. kytky uz sou dole, dostali jen ripen a pak kudla, ec sem drzel do 2 a ph na 6. vahove jeste rict nemuzu ale videl bych to ze nic moc. kytky v bublakach jsou nachylne na jakekoliv vykyvy a u me jich bylo dost ... pokusy s CFL, obcas bych rek ze moc nizka teplota vody (az dnes sem koupil ohrivac s termostatem, pak nedostatecny air flow, teplotni vykyvy taky. no proste bylo toho dost. vetsinu sem uz vyresil takze do budoucna by to melo bejt jenom lepci a lepci.

jinak sem ufikl vrsky ty levy kytky a byli asi 4 nebo 5 a celkove skoro 30g. bohuzel uz byli zkoureny. bylo to dobry. a nikdo si nestezoval.

na prvni fotce zbyle 2 kytky,vsem sem ufikl vrsky a nechal spodky jeste dojet, cca tejden.

Na dalsich 2 fotkach uz je bublajici propagator v akci,naplnen 16ti rezama, matky sou klony z myho posledniho growu ;) takze uvidime co se stane.
svetlo obstarava metal halogen 250w na casovy interval 17/7.

no a na poslednim snimku je par pomucek pro klony a do bublajiciho propagatoru. "formulex is a superb liquid plant food" pisou na lahvicce, a superthrive sou vitaminy a hormony pro kytky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma